• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Книжна борса
/
Оттегляне на предложения (на търг) [дискусия]

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
12 Сеп 2011 18:27
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Topic Author
Оттегляне на предложения (на търг) [дискусия] #29381
Искам да попитам дали е разрешено да участваш на търг и в последствие да си оттеглиш офертата. Виждам го от време на време и ми се струва, че тази практика си плаче за черния списък. Но, от друга страна, ако е разрешено, може и аз да го правя.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

12 Сеп 2011 19:19
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Оттегляне на предложения (на търг) [дискусия] #29388
По принцип не е редно, стига да няма неуредици относно търга - най-честата такава е възможността да се купуват и отделни книги и цели колекции и объркването, което идва когато някой наддаде за едното, а друг за друготол

12 Сеп 2011 19:25
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 488
Оттегляне на предложения (на търг) [дискусия] #29390
Оттегляне на предложение си е за Черния списък, ако няма уважителна причина. Наддаваш изкуствено, вдигаш цената на книгата, и после се отказваш, а завалията който печели плаща разликата. Точно поради подобни опасения отказът да се плати предложената цена води до банове в платформи като ибей.

12 Сеп 2011 19:53
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Оттегляне на предложения (на търг) [дискусия] #29400
Мдам.
Съвсем очевидно е че е некоректно....

12 Сеп 2011 20:02
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Оттегляне на предложения (на търг) [дискусия] #29402
Приемам следното наказание: книгите за които съм наддал и съм повишил умишлено цената високо да ми бъдат продадени на мен - 8 лв. за бройка. Много добре съм мислил и съм преценил какво правя - мога да си преценя портфейла и съм качил веднага цената на 8 лв. за да отсея конкуренция. На Убийството цената скочи двойни - значи съм спестил малко писане там. Ако Мери не може да плати баснословните 9 лв. за Футболмания моята цена от 8 лв. става валидна и ще я платя. Но Мери няма да го направи. Същото важи и за Вкусът на кръвта. Издънката ми е за Мистерията Пегас 8Ц, но там мисля че коректно съм предупредил на време.

Щом съм надул цените нека да бъда наказан като купя книгите на високите ми цени. Преебете Мери и Цветков и ще Ви черпя една бира, защото моята цел са именно Убийството и Футболмания. Айде по-сериозно.....

12 Сеп 2011 21:46
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1106
Оттегляне на предложения (на търг) [дискусия] #29413
Ако се оттеглиш от търга, когато ти печелиш в момента бе уважителна причина директно попадаш в Черния списък. Никсате бе в подобна ситуация примерно, но въпреки че му разреших да се откаже от едно мой търг, той много коректно си купи книжката - примерно.
Да тиражираш отказването си пък когато не печелиш е само неприятно за останалите, за това че трябва да ти четат глупостите.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

12 Сеп 2011 22:07
kalin.tsvetkov
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Оттегляне на предложения (на търг) [дискусия] #29418

Moore писа: писа:
Приемам следното наказание: книгите за които съм наддал и съм повишил умишлено цената високо да ми бъдат продадени на мен - 8 лв. за бройка. Много добре съм мислил и съм преценил какво правя - мога да си преценя портфейла и съм качил веднага цената на 8 лв. за да отсея конкуренция. На Убийството цената скочи двойни - значи съм спестил малко писане там. Ако Мери не може да плати баснословните 9 лв. за Футболмания моята цена от 8 лв. става валидна и ще я платя. Но Мери няма да го направи. Същото важи и за Вкусът на кръвта. Издънката ми е за Мистерията Пегас 8Ц, но там мисля че коректно съм предупредил на време.

Щом съм надул цените нека да бъда наказан като купя книгите на високите ми цени. Преебете Мери и Цветков и ще Ви черпя една бира, защото моята цел са именно Убийството и Футболмания. Айде по-сериозно.....

Нещо не ми е ясно, какъв точно ти е проблема?
Какво искаш да е..ш тука? Участваш в търг, нямаш пари или не искаш да даваш толкова за даденото нещо - не даваш?
Започва да ми мирише на малки хлапета дето си викат батковците: "бате, бате, апа айде да набиеш еди си кой, а аз ще ти дам паричките за закуска".
Май е мой ред да помоля за малко сериозност, не мислиш ли?

12 Сеп 2011 22:17
kalin.tsvetkov
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Оттегляне на предложения (на търг) [дискусия] #29421
Колкото до коректност - аз също имам какво да кажа.
Не съм се парил от такива, каквито обсъждате в тази тема, но то е защото аз си държа на думата - като съм казал някакви пари - дал съм ги и винаги съм бил на уреченото място в уреченото време за размяната.

Съвсем официално си ви заявявам, че и сега така ще направя - ако спечеля някоя от книгите за, които съм наддал ще си я платя и след като се разбера с продавачите и после - кой от където е...

Между другото не смятам, че "цената на доставката" е уважителна причина, но това си го решават модераторите на сайта...

12 Сеп 2011 22:24
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Оттегляне на предложения (на търг) [дискусия] #29423
До сега съм търгувал само с Ронин и той може да си каже дали съм бил точен.

За мен е важно да предупредя титуляра по темата, че не мога да купя книга, за която съм наддал и да го помоля да върне цената на предната оферта преди мен или на базовата цена. Това съм го правил два пъти и до сега са проявявали разбиране. Не мисля че аргумента с доставката е срамен, но си вземам забележка, че каквото имам да казвам на човек, с който търгувам е добре да го направя на ЛС.

Калине извинявай за горното мнение. С него по-скоро исках да кажа, че трите книги, за които съм наддал, са книги на които държа и моята оферта от 8 лв. е сериозна (аз поне тук намерих най-голяма критика към делата си и исках да я опровергая). Не съм наддавал за да правя услуги на титуляра по темата. Не съм наддавал за да вдигна цената умишлено и дори си го признах, че колкото и да ми е неприятно няма да вдигна над 8 лв. - толкова ми е бюджета. Само не асимилирах, че това не ви вълнува и следващият път ще си го пазя за себе си.

12 Сеп 2011 22:34
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Topic Author
Оттегляне на предложения (на търг) [дискусия] #29427
Да, като купувач Moore беше идеален. Може би просто му липсва опит в търгове. А те наистина могат да бъдат коварни. Аз самият съм попадал в ситуации, в които участвам за 3 книги, но реално се преборвам за 1. Решението ми е било да си харесам още нещо, за да не се бъркам с 5 лв за доставка на 1 книга.

12 Сеп 2011 23:15
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Оттегляне на предложения (на търг) [дискусия] #29435
Щом не можеш да купиш всичко за което се бориш по добре не участвай за всички книги, а само за една, защото така прецакваш другите евентуални колекционери.

Избери своето приключение

12 Сеп 2011 23:43
kalin.tsvetkov
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Оттегляне на предложения (на търг) [дискусия] #29443
Аз също мога да кажа, че моята оферта е сериозна - при това е сериозна като инфаркт, дето се вика. Щом съм я пуснал, значи съм я мислил.
Приемам извинението! Не заради друго, а защото ми е ясно как си го пуснал. Отдавна наблюдавам, че масата от хора във форума първо пишат после мислят - дето се вика: каквото им на акъла, това им на устата. Искам да кажа, че най-вероятно просто си избързал с изказването в яда си, че не печелиш търга.

Както и да е, аз лично съм си взел решение за себе си и смятам това да е едно от последните ми съобщения в този форум или както казах: "кой от където е". Просто ще си довърша търговете в които участвам. Не си само ти проблема - причините са много...

13 Сеп 2011 00:04
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Оттегляне на предложения (на търг) [дискусия] #29444
Не много по темата - за съжаление напоследък започнаха сравнително по-често да се чуват коментари за напускане на форума, което не знам на вас как ви действа, но мен си ме натъжава ...

13 Сеп 2011 00:06
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Оттегляне на предложения (на търг) [дискусия] #29445

Moore писа: писа:
Ако Мери не може да плати баснословните 9 лв. за Футболмания моята цена от 8 лв. става валидна и ще я платя. Но Мери няма да го направи.
В нашия случай не виждам къде е връзката - ти не си се отказал от офертата, а просто не наддаваш над моя залог. Това че за една книга доставката става скъпа е вярно и в конкретния случай ако аз бях търговеца бих го приел за уважителна причина. Не подстрекавай хората да ни правят мръсно, че за безплатната бира човек е готов на много неща :D

13 Сеп 2011 00:08
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Оттегляне на предложения (на търг) [дискусия] #29446

Blackjack писа: писа:
Не много по темата - за съжаление напоследък започнаха сравнително по-често да се чуват коментари за напускане на форума, което не знам на вас как ви действа, но мен си ме натъжава ...
Неприятно е, но така е навсякъде. Хората са различни, получават се сблъсъци на характерите и понякога някой се обижда. Нищо ново под слънцето.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Книжна борса
/
Time to create page: 0.066 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Флууд (5579 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Rahvin
    • 01 Юни 2023 13:44
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (28 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Rahvin
    • 01 Юни 2023 13:05
    • "Патрул за Ада" (20 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Radko
    • 31 Май 2023 19:28

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg