• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Книжна борса
/
Търгове и продажби [дискусионна]

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
05 Окт 2011 22:17
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1106
Topic Author
Търгове и продажби [дискусионна] #33069
Замислям се далида не въведа някакви правила за търговете и продажбите. по конкретно за търговете си мисля да има изискване човекът да се е включил в някоя форумна инициатива, било да е дарил книги за кампанията било в някоя друга. Примерно съберете пари за издаване на историческата на Ксенона.
Колкото до продажбите всеки който ще продава нещо да има поне 5-6 поста по в общите дискусии на форума.
Та, споделете какво ви е мнението по въпроса. Причината вероятно я забелязвате.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

05 Окт 2011 22:25
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Търгове и продажби [дискусионна] #33070
Ами на мен лично, честно казано, да се въвеждат някакви такива правила ми звучи доста ограничаващо. Като цяло не ме кефи. Форумът е отворен и ако човек иска да продаде негови книги би трябвало да е свободен да ги предложи. Дали хората ще ги купят си е тяхно право, но и негово право е да ги предложи под каквата иска форма и за каквато иска цена.
От друга страна некоректното, тип измамно или ощетяващо потребителите поведение би трябвало да се следи доколкото е възможно...
Няма съвършени неща, ама аз съм за по- голямата свобода в случая.

05 Окт 2011 22:29
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Topic Author
Търгове и продажби [дискусионна] #33071
Аз не предлагам да ограничим свободата за продажба и прочие, добре предлагам, ама не с такава идея. Имам предвид кото идва тук само да продава да драсне няколко поста и да си продаде колекцията, ако иска да продава на търг и респективно да изкара повече пори от книжките си, то тогава поне да има и някаква полза от него, най-малкото може да спише едно две ревюта да речем.

Цвят за модериране

05 Окт 2011 22:29
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 818
Търгове и продажби [дискусионна] #33072
Неприятно ми е, когато някой влиза в този форум само от търговски мотив, тук не е антикварна книжарница все пак. От друга страна феновете могат да се сдобият с желани заглавия. Участието задължително в нещо, за да продаваш, ми се струва изнудване, дори и мотивите да са добри. Смятам, че скоро ще има пренасищане, така че този проблем ще отпадне от самосебе си.

knigi-igri.bg/shop/

05 Окт 2011 22:35
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Topic Author
Търгове и продажби [дискусионна] #33073
Е че то целта ми явно е изнудване, а че има пренасищане вече си вижда по почти народните цени. От 6-8 средна цена цените вече се нормализираха на 3-4 лева за книга.

Цвят за модериране

05 Окт 2011 22:36
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Търгове и продажби [дискусионна] #33074
Ами то вече има пренасищане.
Това обаче не пречи някакви хора да се изсипват във форума с цел да пробутат колекциите си. В което няма нищо лошо де... Пък и просто парите ще намалеят, нещата ще застоят.
Може би просто трябва да се впише някъде в правилата нещо като регламент, за да се ограничат некоректните прояви на хората влизащи само за да продават?

05 Окт 2011 22:55
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Търгове и продажби [дискусионна] #33077
Според мен, да не изнудваме хората. Тези, които идват тук само да продават, биха били от полза за колекционерите. А и предполагам много от организаторите така или иначе оставят по нещо за каузата.

06 Окт 2011 00:48
gamebooker's Avatar
gamebooker
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 17
Търгове и продажби [дискусионна] #33082
Първо - Вилорпе, пуснал си две еднакви теми, ако може изтрий или заключи другата, да не се раздвоява дискусията.

Второ - по темата - пиша като човек с малко постове за няколкото месеца присъствие във форума и като човек, планиращ размяна (за сега не търг) в близките 1-2 седмици. Т.е. възможно е ако се въведат някакви ограничения, да ме засегнат, така че предварително изяснявам че съм пристрастен по темата.
До скоро и на мен ми беше неприятно, че толкова много търговци се навъдиха във форума и дори недоумявах цените, които се постигнаха. Сега обаче и аз подкрепям тезата за пренасищането - т.е. оказа се, че най-добрата борба с това явление е самото прииждане на нови и нови продаващи от една страна, а от друга фактът, че явно няколкото големи колекционери, които купуваха всичко на каквато и да е цена, вече са си посъбрали колекции и вече търсенето се формира от хора, които търсят по 3-4 конкретни заглавия на не много високи цени. Личното ми мнение е, че "народните" цени от 3-4 лв за мнозинството заглавия са дори високи, като се има пред вид, че в редки случаи книги на по 15-тина години могат да са в много добро състояние, колкото и да са пазени. Да не говорим, че се получава парадоксът заглавия, които като съдържание са доста слаби, но по различни причини на времето са получили слабо разпространение, сега да са редки и съответно много по-скъпи за колекционерите от някои качествени класики с големи тиражи и добро разпространение.
Но, да не се отклонявам повече - мисля, че въвеждането на допълнителни ограничения само ще затвори общността. Личните ми наблюдения на процесите в Интернет през последните 5-6 години са ме довели до извода, че всяка регулация (била тя въведена в определен сайт или наложена нормативно със закон), неизменно бива бързо заобиколена от тези, срещу които е насочена, а пречи на много други, които не са виновни. Неизменно води до някакво изкривяване на естествените процеси. Също така, бързо се появяват алтернативи.
В конкретния случай, Вилорпе, ясно е, че намеренията ти са добри, но замисли се над следните два казуса, след въвеждането на ограничения:
1. Остават малък брой продавачи, отговарящи на изискванията, съответно те имат стимул да вдигат още стартовите цени на търговете. Ако има търсене, това ще вдигне сериозно цените като цяло, включително извън форума, като е възможно да се появят и скрити прекупвачи, които работят като посредници между продавачи неотговарящи на изискванията и малкото такива, които отговарят.
2. Продължение на казус 1 - ако няма достатъчно търсене - дори да свалят цените, продавачите са малко, така че търговията остава на едни ниски обеми като цяло. Като следствтие, тук веднага могат да се появят конкуренти сайтове - само борси, които без никакви усилия да дръпнат голяма част от посетителите на този сайт за 1-2 месеца. И то без да се занимават с каквито и да е други инициативи освен покупко-продажба. И си представи, как на главната си страница като основно свое предимсвто изтъкват липсата на каквито и да е ограничения! Тогава всичките усилия на екипа и авторите през всички месеци до сега отиват на вятъра, колкото и качествени нови заглавия да издадат.

Не знам, може би съм малко черноглед, но се опасявам, че в опита си да направиш една полезна регулация, може да стигнеш до много по-лоши последствия за популярността на сайта. Общо взето, дискусията за такива правила и ограничения ме навежда на асоциация за съпоставката между private и public тракерите в нета - и двата вида си имат фенове, но имам усещането, че именно затягането на правилата в много private тракери, е довело до толкова public алтернативи.

Друг е въпросът, дали има някакъв начин хората, които са коректни в търговете, които са писали добри ревюта, които са участвали в една или друга инициатива и др. полезни потребители, да бъдат поощрени, стимулирани и т.н., без обаче това да става за сметка на който и да било друг потребител.

"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."

06 Окт 2011 07:54
daywalker
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Търгове и продажби [дискусионна] #33089
Еми моето лично мнение е че именно от хората които не участват активно във форума се вземат най-изгодно книжки и то търсени на много добри цени . От тези дето си губят времето във форума с по над хиляда мнения общо взето нищо хубаво не съм видял , даже и 1 книжка от мързел не са сканирали , макар че явно разполагат с доста свобободно време , то първо търгове се въведаха - потребителите се надцакват и възникват негативни отношения между тях , не ми бяха то и селски тарикатщини като класация за най-преебан потребител - боклук с цена лев взет за 30 лв , за да си продадат боклуците .
А за народните цени - еми интереса към форума спадна доста , а и хората готови да вадят повече пари за заглавие вече си намериха почти всичко .

06 Окт 2011 08:13
Apukc AcTpakc
Командос
Командос
Скрий Още
Търгове и продажби [дискусионна] #33090
3-4 е нормално за цена, аз за малко книги бих дал над 5лв. Никой никого не задължава. Ако не купувате - сами ще смъкнат цените. А аз пък не искам разни хора без интереси в книгите-игри, а само с търговски такива да ми се пречкат из форума. Нека дойдат, да си продадат нещата спокойно, ако цената им е добра - взимаш и така. Иначе ще се избием за някои книжки, ако не бяха търговците.

"Ей-сегинка ще те препарирам! Имам един страхотен таксидермист-зомби, който може да обработи и дъждовен червей!"[offtopic]
[/offtopic]

06 Окт 2011 08:33
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 126
Търгове и продажби [дискусионна] #33091
Дори да се въведе някакво правило за задължителни постове, ако искаш да пуснеш търг, не виждам с какво това ще допринесе за форума. Въпросният човек или ще напише на две на три няколко безсмислени поста, за да отбие номера, или ще се откаже да пусне търга. И в двата случая форумът само ще загуби.

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

06 Окт 2011 09:10
daywalker
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Търгове и продажби [дискусионна] #33100
Най си е добре пенчо и тенчо да се регнат утре , да си продадат книжките за 2-3 лева , нема да станат милионери и да си ходат по живо и здраво , без да знаят кой кого за колко е изнудвал по рано .

06 Окт 2011 09:26
lodshadow's Avatar
lodshadow
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Търгове и продажби [дискусионна] #33105
Напълно съм съгласен със daywalker.Хората които идват да продадът колекцията си,само помагат и не бива да се ограничават по никакъв начин.Безмислено е да ги карате да пишат по други теми ,които явно не ги интересуват.

FOR HONOR !!!

06 Окт 2011 09:40
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Topic Author
Търгове и продажби [дискусионна] #33109
Внасям доуточнание и нов въпрос.
Хора без интереси в книгите-игри, изключая търговските, да не могата да пускат търг, а само директна продажба?
Как можем да поощрим редовните посетители да участват в борсата, някакви предимства да им дадем?

Алтернативни сайтове които са само борса има, дори бяхме пуснали няколко теми за тях но въобще не ми се вярва а са постигнали такъв оборот като при нас, а и те няма как да дръпнат продавачи при липса на куповачи, защото печелят единсвено от вторите, май.

Цвят за модериране

06 Окт 2011 09:44
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Търгове и продажби [дискусионна] #33112
Аз не виждам какви преференции могат да се дадат на редовните посетители, че да са по активни в книжната борса :)
Макар че аз като такъв много бих се радвал ако има :)

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Книжна борса
/
Time to create page: 0.068 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Флууд (5579 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Rahvin
    • 01 Юни 2023 13:44
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (28 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Rahvin
    • 01 Юни 2023 13:05
    • "Патрул за Ада" (20 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Radko
    • 31 Май 2023 19:28

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg