За жалост, докато не изобретят телепорта (или магипорта) - ще трябва да се примирим с разстоянията. Обаче нали вече си имаме цифрови снимачни устройства... Естествено, ако продавачът прати книга, която се различава от снимковия материал, който е показал за нея - то това си е чиста проба лъжа.Личен контакт е удобен когато не сте на 200 километра разстояние.
Че кой е споменавал "рядка, ценна книга" (не и аз) - написах само - "ако книгата толкова много ми е нужна", което е подобно, но не и същото.И не става дума за много рядка, ценна книга а за просто една книга-игра запълваща малка част от колекцията.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Трудно ми е да ви разбера! Защо купувате книга, която не харесвате? Може би за да има за какво да се оплаквате после? А всичко е толкова просто - харесваш и купуваш, не харесваш и не купуваш.
Отиваш, гледаш, не ти харесва и си тръгваш...Ами, когато отидеш да гледаш кола по обява "Нова, запазена, състояние 9 от 10" и попаднеш на МПС с обелена боя и смачкана броня може би ще разбереш. Не е голяма работа, просто си е чиста лъжа за състоянието на стоката.
На мен ми беше трудно да опиша 100 книги по 3 критерии всяка , което прави 300 различни оценки да дам в рамките на няколко часа.
Тук сме се събрали от любов към книгите-игри , а не да забогатяваме и да се лъжем за сметка на един друг.
Личните ми критерии на оценяване:
Скала 1 до 10
Корица:
избеляла: -1
видимо отваряна: -1 (гънки по корицата на местата за прегъване)
подбито прегънато ъгълче: -1
голямо прегъване: -1
закъсана/обелена: -1 (самата корица, не скрепването с тялото)
надраскана: -1
липса на корицата или част то нея: оценка 0 от 10
Тяло:
бухнало: -1
залято с нещо: -1
разлепено: -1 за всяка отделна част
Страници:
смачкани страници: -1
писано с молив: -1 (умерено)
протрити страници: -1 (здраво триене на молива)
писано с химикал: -2 (най-малко)
Допълнително отбелязвам какъв е най-големия проблем. Сумарната оценка е 1 до 30, като досега са ми попадали изключително малко 30-ки. Изключвам дарените от издателствата и Сим Николов.
Ще се възползвам от тези критетии и ще ги оценявам по твоята скала книгите.
И кой , ако не отново ЛЮБИМИЯТ МИ МОДЕРАТОР! Другите освен да нападат и да критикуват и да плюят , друго незнаят , докато Спас е наистина полезен с нещо и ми помага за правилното изграждане на представа , как трябва да се случват нещата. Неможе 22 годишен човек , да искате да знае всичко за българската писменност и култура и принципи и морална извисеност и т.н. Вие само експерти ли очаквате да влизат във тоя ..... форум.
Имам колекция от над 200 книги-игри , ако ги сложим и тях средно по 5лв. на книга прави 1 000лв. лични разходи които съм вложил , за това някой замисля ли се ? Или гледате само черната неща на страната колко съм щял да спечеля от повтарящите се.Ако сложим и тях , 300 книги средно по 4лв. - 1 200лв.
Айде със здраве , време е за негативните ви коментарчета отново...![]()
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas