• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Книжна борса
/
За цените и състоянието на книгите-игри

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
29 Юни 2012 04:56
bersek
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
За цените и състоянието на книгите-игри #58183

Greed писа: писа:
Личен контакт е удобен когато не сте на 200 километра разстояние.
За жалост, докато не изобретят телепорта (или магипорта) - ще трябва да се примирим с разстоянията. Обаче нали вече си имаме цифрови снимачни устройства... Естествено, ако продавачът прати книга, която се различава от снимковия материал, който е показал за нея - то това си е чиста проба лъжа.

Greed писа: писа:
И не става дума за много рядка, ценна книга а за просто една книга-игра запълваща малка част от колекцията.
Че кой е споменавал "рядка, ценна книга" (не и аз) - написах само - "ако книгата толкова много ми е нужна", което е подобно, но не и същото.

Формата на Вселената е пустота, пустотата е форма.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

29 Юни 2012 06:54
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 137
За цените и състоянието на книгите-игри #58187

bersek писа: писа:
Трудно ми е да ви разбера! Защо купувате книга, която не харесвате? Може би за да има за какво да се оплаквате после? А всичко е толкова просто - харесваш и купуваш, не харесваш и не купуваш.

Ами, когато отидеш да гледаш кола по обява "Нова, запазена, състояние 9 от 10" и попаднеш на МПС с обелена боя и смачкана броня може би ще разбереш. Не е голяма работа, просто си е чиста лъжа за състоянието на стоката.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

29 Юни 2012 07:18
bersek
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
За цените и състоянието на книгите-игри #58191

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Ами, когато отидеш да гледаш кола по обява "Нова, запазена, състояние 9 от 10" и попаднеш на МПС с обелена боя и смачкана броня може би ще разбереш. Не е голяма работа, просто си е чиста лъжа за състоянието на стоката.
Отиваш, гледаш, не ти харесва и си тръгваш...

Формата на Вселената е пустота, пустотата е форма.

29 Юни 2012 07:18
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
За цените и състоянието на книгите-игри #58192
Мхм, сега кажи че хората са си виновни, дето са ги купили тия книги.

29 Юни 2012 15:02
milan195's Avatar
milan195
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
За цените и състоянието на книгите-игри #58204
Аз искам да кажа друго и да внеса едно предложение!
Всички ще се съгласите , че хората възприемат състоянието на книгите по различен начин. Има хора - перфекционисти , гледащи за най дребни детайли и подробности отностно качеството на книгите ( лично съм давал книги на такива , но няма да спомена имена или никове) , има и хора , които са си доволни на книжките да ги четат и да им се радват , без да обръщат много голямо внимание на това дали самото ъгълче на книгата е зачекнато или не е. Хората се различават един от друг , макар и 99,95% да са от еднакъв състав. :) Самото мислене е различно.
На мен ми беше трудно да опиша 100 книги по 3 критерии всяка , което прави 300 различни оценки да дам в рамките на няколко часа. Затова , ако има зачекнато ъгълче намалям с 1 единица от "кориците" , ако е паднала леко боята , намалям с още една единица и т.н. Други биха ги оценили по друг начин , но неможете да ме вините , че това е моето виждане на нещата.
Затова , за да няма подобни недоразумения , предлагам някой модератор да внесе "Стандартизиране" за оценките и да каже какъв дефект , колко да намали оценката на книгите и съм съгласен всичките книги , да ги опиша по този нов стандарт , който ще се въведе. И за напред всеки да описва по този начин книгите си , които продава. Както за всяко нещо се въвежда стандартизация , когато стане разнообразно , така може да се въведе и за състоянието на книгите. Защото на мен наистина ми е трудно да ги опиша с моето виждане на нещата , те не са една или две книги а цели 100.
Пак повтарям , че неможете да ме вините , че моето виждане за нещата е такова , както например аз бих дал положителни отзиви от същите книги , със същите оценки , защото няма да обърна внимание толкова , на малките дефекти , защото за мене са малки.
Или може със снимки , вместо описване да се покаже състоянието на книгите. Като за доказателство , че са актуални , на едно листче да се напише и да е поканазо на снимката , сайтът на книги-игри. ;)
Снимка в 3 проекции - корица , гръб и отстрани или стандартизиране с ясни критерии за оформяне на крайна оценка на състоянието.
Искрено се извинявам се , че е имало разочаровани! Тук сме се събрали от любов към книгите-игри , а не да забогатяваме и да се лъжем за сметка на един друг.

29 Юни 2012 15:46
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
За цените и състоянието на книгите-игри #58206
Хаха а сертифициране по ISO не искаш ли да предвидят за всеки търговец?

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

29 Юни 2012 15:51
milan195's Avatar
milan195
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
За цените и състоянието на книгите-игри #58207
Малко по сериозно моля! ;)

29 Юни 2012 16:11
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
За цените и състоянието на книгите-игри #58209
Милан, може да си измисляш каквото искаш - но се съмнявам хората да се вълуват от някакви "мерки и теглилки по поръчка". Ако искаш да продаваш успешно и да нямаш проблеми, единственото което трябва да осигуриш, е клиента ти да бъде доволен от сделката.

При условие че не правиш по 50 продажби на седмица не разбирам какво се оплакваш, че не можеш да опишеш всяка книга правилно, а и да правиш по толкова - ти получаваш пари за това, и нямаш изшинение да си немърлив. Ако не ти се занимава - "дигаш сергията", и си готов.

При условие, че много хора нямат проблем да са изрядни търговци при установените практики, не разбирам защо трябва да се въвеждат стандарти специално заради теб.

29 Юни 2012 19:48
madnnes
Блокиран
Блокиран
Скрий Още
За цените и състоянието на книгите-игри #58216

milan195 писа: писа:
На мен ми беше трудно да опиша 100 книги по 3 критерии всяка , което прави 300 различни оценки да дам в рамките на няколко часа.

Тук сме се събрали от любов към книгите-игри , а не да забогатяваме и да се лъжем за сметка на един друг.

Само не мога да разбера защо човек който е тук от "любов" към книгите-игри, а не да забогатява ще тръгне да продава не една или две, а цели 100 парчета. Целта е ясна и всякакви други обяснения са излишни!

29 Юни 2012 19:59
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
За цените и състоянието на книгите-игри #58217
100 x 5 лева - 500 лева хич не са малко, цял компютър си купуваш за тия пари. :huh:

30 Юни 2012 15:13
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
За цените и състоянието на книгите-игри #58239
Аз не мисля че проблема е в продаването - много хора го правят, по-скоро е в цялостното отношение, и маниера на самите продажби.

02 Юли 2012 12:02
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1183
За цените и състоянието на книгите-игри #58310
Личните ми критерии на оценяване:
Скала 1 до 10
Корица:
избеляла: -1
видимо отваряна: -1 (гънки по корицата на местата за прегъване)
подбито прегънато ъгълче: -1
голямо прегъване: -1
закъсана/обелена: -1 (самата корица, не скрепването с тялото)
надраскана: -1
липса на корицата или част то нея: оценка 0 от 10

Тяло:
бухнало: -1
залято с нещо: -1
разлепено: -1 за всяка отделна част
бели страници или липсваща кола: оценка 0 от 10 за тоя показател (докато не се реставрира някак)

Страници:
смачкани страници: -1
писано с молив: -1 (умерено)
протрити страници: -1 (здраво триене на молива)
писано с химикал: -2 (най-малко)
изрязвани страници: оценка 0 от 10 по този показател (поне докато не се реставрира и това се отбележи)

Допълнително отбелязвам какъв е най-големия проблем. Сумарната оценка е 1 до 30, като досега са ми попадали изключително малко 30-ки. Изключвам дарените от издателствата и Сим Николов.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

02 Юли 2012 15:09
milan195's Avatar
milan195
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
За цените и състоянието на книгите-игри #58325

Вилорп писа: писа:
Личните ми критерии на оценяване:
Скала 1 до 10
Корица:
избеляла: -1
видимо отваряна: -1 (гънки по корицата на местата за прегъване)
подбито прегънато ъгълче: -1
голямо прегъване: -1
закъсана/обелена: -1 (самата корица, не скрепването с тялото)
надраскана: -1
липса на корицата или част то нея: оценка 0 от 10

Тяло:
бухнало: -1
залято с нещо: -1
разлепено: -1 за всяка отделна част

Страници:
смачкани страници: -1
писано с молив: -1 (умерено)
протрити страници: -1 (здраво триене на молива)
писано с химикал: -2 (най-малко)

Допълнително отбелязвам какъв е най-големия проблем. Сумарната оценка е 1 до 30, като досега са ми попадали изключително малко 30-ки. Изключвам дарените от издателствата и Сим Николов.

Ще се възползвам от тези критетии и ще ги оценявам по твоята скала книгите.
И кой , ако не отново ЛЮБИМИЯТ МИ МОДЕРАТОР! Другите освен да нападат и да критикуват и да плюят , друго незнаят , докато Спас е наистина полезен с нещо и ми помага за правилното изграждане на представа , как трябва да се случват нещата. Неможе 22 годишен човек , да искате да знае всичко за българската писменност и култура и принципи и морална извисеност и т.н. Вие само експерти ли очаквате да влизат във тоя ..... форум.
Имам колекция от над 200 книги-игри , ако ги сложим и тях средно по 5лв. на книга прави 1 000лв. лични разходи които съм вложил , за това някой замисля ли се ? Или гледате само черната неща на страната колко съм щял да спечеля от повтарящите се.Ако сложим и тях , 300 книги средно по 4лв. - 1 200лв. :lol:
Айде със здраве , време е за негативните ви коментарчета отново... :)

02 Юли 2012 17:40
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
За цените и състоянието на книгите-игри #58334

Ще се възползвам от тези критетии и ще ги оценявам по твоята скала книгите.
И кой , ако не отново ЛЮБИМИЯТ МИ МОДЕРАТОР! Другите освен да нападат и да критикуват и да плюят , друго незнаят , докато Спас е наистина полезен с нещо и ми помага за правилното изграждане на представа , как трябва да се случват нещата. Неможе 22 годишен човек , да искате да знае всичко за българската писменност и култура и принципи и морална извисеност и т.н. Вие само експерти ли очаквате да влизат във тоя ..... форум.
Имам колекция от над 200 книги-игри , ако ги сложим и тях средно по 5лв. на книга прави 1 000лв. лични разходи които съм вложил , за това някой замисля ли се ? Или гледате само черната неща на страната колко съм щял да спечеля от повтарящите се.Ако сложим и тях , 300 книги средно по 4лв. - 1 200лв. :lol:
Айде със здраве , време е за негативните ви коментарчета отново... :)

За начало може да се успокоиш малко - хората ти казаха какво мислят за твоите... търговски практики, и ти веднага запали джапанките.

Никой не го интересува какво знаеш и какво не знаеш, както и никой не го интересува колко пари си се изръсил за колекцията си - това, че не си успял да се справиш с дадени сделки и някой е останал недоволен си е твой проблем.

Вместо да продължаваш да подскачаш и да дразниш всички, може да помислиш как да излезеш с чест от ситуацията (ако ти е останала), и да си подсигуриш поне минимално доверие от страна на потенциални бъдещи клиенти.

02 Юли 2012 17:52
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
За цените и състоянието на книгите-игри #58338
Милане, колко точно си вложил в колекцията ти зависи и кога си купил книгите. Ако е били през 90-те, може пак да са били 2 000 лв, но от онези старите, които бяха деноминирани 1 000 пъти. Може би по-скоро биха стрували нещо от рода на 6 000 от старите левове (за справка цената на гърба на Легионът на Отмъстителите е 32 лв :) )

Освен това, не съм следил какво купуваш и продаваш, но имам усещането, че колкото правиш едното, толкова и другото.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Книжна борса
/
Time to create page: 0.078 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • Yesterday 21:47
    • Таблица с наказанията на потребителите (64 Мнения)
    • в Форум, сайт, дейности, общност / За форума и сайта
    • от ringlas
    • Yesterday 21:21
    • Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност