• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Китайски (източни) игрални филми

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
26 Юли 2011 00:09
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Topic Author
Китайски (източни) игрални филми #20653
Обожавам ги, когато са с приличен бюджет. Невероятна красота, дори само като осветление и цветове. Да не говорим, че по-подбраните и скъпите, които аз гледам, обикновено имат и добра история и страхотни персонажи. Жалко само, че съвсем не са толкова много. Дано стават все повече занапред.

Последно гледам ето този: "A Battle of Wits" www.imdb.com/title/tt0485863/

Не съм го свършил още, но супер се кефя. Красив и оригинален, с един от най-добрите актьори в главната роля (Анди Лау). Разказва се за професионален стратег-защитник на обсадени градове, който с поредица брилиянтни ходове собственоръчно успява да измъкне една обречена крепост от обсадата на стохилядна армия. Но дали ще се измъкне от мрежата от коварство, която го заобикаля насред стените на самия град?

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

26 Юли 2011 03:41
featbeast's Avatar
featbeast
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Китайски (източни) игрални филми #20659
И аз много обичам китайските филми. За жалост никой от новите китайски филми не ми напълни окото. Наскоро гледах иначе класиките House of Flying Daggers и Curse of the Golden Flower . Много красиви филми. Ip Man първата част ми е един от любимите нови китайски филми... за жалост другите части не са толкова добри.Chow Yun-Fat го гледах в Let the Bullets Fly ама нещо не ме накефи. И накрая един поздрав с една красива песен която открих наскоро от филма The Myth с Джаки Чан, който е и изпълнител на песента.
Jackie Chan - The Myth - Endless Love

"A day without laughter is a day wasted."
Charlie Chaplin

26 Юли 2011 09:19
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1131
Китайски (източни) игрални филми #20665
Филмите на Акира Куросава са класика за мен: Kagemusha, Seven Samurai, Yojimbo, Ran, Rashomon, Throne Of Blood и т.н.

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

26 Юли 2011 22:53
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Китайски (източни) игрални филми #20832
Мен любимия ми китайски е "The Warlords" (Госодарите на войната). Филмът е вдъхновен от истинско събитие. На 26 юли 1870г. губернаторът Ма на китайската провинция Лиянзян е убит. Убиецът Дзиян Венксиян дори не се опитва да избяга и моментално е заловен. Императрица Цъ Си заповядва да се проведе разследване. Страхотен филм. Не подценявайте и тайландската поредица Онг Бак. Страхотни бойни сцени има в нея.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

26 Юли 2011 23:27
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 488
Китайски (източни) игрални филми #20856
Да не забравяме и Hero, според мен най-добрият китайски и един от абсолютните шедьоври на киното.

27 Юли 2011 03:13
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Китайски (източни) игрални филми #20898
Тия, които са ни ги пускали по кината са ясни - тях съм ги гледал по 3-4 пъти поне на кино всите. Въпросът е, че напоследък нещо спряха да ги вкарват, та трябва да си издирвам новите хубости в нета.

29 Сеп 2011 18:18
Tigermaster
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Китайски (източни) игрални филми #31818
Хехе... Бая мога да изприказвам по тая тема. Уейн знае...

За момента, обаче, ще препоръчам само два филма, които не видях да бъдат споменати горе. Единият е "Akage". Може да го намерите и под заглавието "Red Lion":
www.imdb.com/title/tt0063995/
Един от най-прекрасните исторически филми, които съм гледал. Не е нито екшън, нито комедия, макар че има доста забавни моменти и няколко смазващи битки. От създаването му насам са минали повече от 40 години, но филмът е остарял изключително добре. Мащабен, смразяващо красив, великолепно написан и изигран, и тъй нататък. Тоширо Мифуне прави една от най-впечатляващите си роли тук. За нещастие точно този филм не е особено известен.

Другият филм, който бих препоръчал, е "A Chinese Fairy Tale":
www.imdb.com/title/tt1861421/
Това е римейк на осемдесетарската "класика" "A Chinese Ghost Story". Честно казано, мисля, че оригиналът е остарял УЖАСНО, а това за фентъзи, което разчита преди всичко на визуални ефекти, не е никак хубаво. Даже не го изгледах целия поради тази причина. Естествено, по отношение на римейка тези проблеми до голяма степен отсъстват. Доста добро CGI, особено като за китайските стандарти. Имаше един компютърно анимиран фенек, който като се появи, изглеждаше точно като истински. По-натам си пролича, че не е, де, но... Както и да е, искам, освен това, да кажа, че филмът е фрашкан с предозирания, пресядащ на гърлото драматизъм, по който китайските творци явно много си падат и за който много хора си мислят, че е нещо стойносттно. Не е. Има го в "Герой". Има го и в "Тигър и дракон". Дразни и в двата иначе прекрасни филма. Тук, обаче, е доста по поносим, а и ги има образите на Сю Уон Фан и Луис Ку, които просто изкъртват мивките със самото си присъствие. Режисьор е Уилсън Ип, който има няколко доста успешни колаборации с Дони Йен - "Ип Ман", "Звездата на разрушението" и т.н. Вижте филма. Ако филмират историите на господаря Ли по подобен начин - но, естествено, с много по-голям размах - няма да имам никакви възражения.

29 Сеп 2011 20:59
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Китайски (източни) игрални филми #31839
Здрасти, Тигър! Радвам се, че и ти най-сетне се завъртя наоколо.

Къде да потърся втория филм, веднага бих го изгледал?

29 Сеп 2011 21:52
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Китайски (източни) игрални филми #31843
Никой не спомена Аватар (не онзи), бъдещата четирилогия с първа серия "Последния повелител на въздуха" от миналата година:

www.imdb.com/title/tt0938283/

Не е точно в жанра, а е и правен по някаква анимация, ама според мен добре са се справили.

29 Сеп 2011 21:55
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Китайски (източни) игрални филми #31844
Гледай анимацията и недей да си губиш времето с калпавите адаптации на Шамалян. ;)

My deviantART page.

29 Сеп 2011 23:51
Tigermaster
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Китайски (източни) игрални филми #31871

Ейдриън Уейн писа: писа:
Здрасти, Тигър! Радвам се, че и ти най-сетне се завъртя наоколо.

Къде да потърся втория филм, веднага бих го изгледал?
Здрасти.
И аз се радвам.

Филма аз го дръпнах от Замунда. "Китайската приказка", де. "Червеният лъв" по българските тракери го няма.

29 Сеп 2011 23:54
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Китайски (източни) игрални филми #31872
Значи в мулето или дц ;)

30 Сеп 2011 15:08
Tigermaster
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Китайски (източни) игрални филми #31999
Не знам, аз лъва го намерих в руски тракер.

Впрочем, "Последният повелител на въздуха" много силно НЕ го препоръчвам. Безумието на Шаямалан, де, анимацията е друга бира, и то твърде качествена. Не знам как точно от история и сетинг, способни да наврат Камеръновия "Аватар" в миша дупка по отношение както на визията, така и на наратива, е успял да извади нещо едва полугледаемо, но явно и това е талант :)
Тотално сбъркан на всички нива каст, при това съставен почти изцяло от некадърници. Много промени спрямо оригинала и всичките са към по-лошо. Тотална ЛИПСА на режисура - имам предвид скачане от сцена в сцена без никаква връзка между двете, а и не само това. Въпреки 200-та милиона долара бюджет филмът изглежда направо ЕВТИНО, особено на фона на анимацията. И тъй нататък. Единствено едва или две от бойните сцени са прилично направени. Ефектите също не са лоши, обаче са прекалено малко за пълнокръвно предаване на сетинга. Сценарият е по-зле и от актьорите. Изобщо...

30 Сеп 2011 15:20
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Китайски (източни) игрални филми #32010
Ще взема да я гледам тая анимация. Мислех си, че е нещо детско от сорта на "Yu Gi Oh", "Железния алхимик", "Сивия" и разни такива смешки дето ги дават по телевизията и децата много се кефят, а иначе са супер досадни. Ама така като чета ще е нещо яко. Аз на филма се накефих, пък той "нищо не бил". Е радвах се най-вече на визия, ама и тая идея с 4 раси и духове ме хвана.

Този пост съдържа прикачени файлове.
Моля, влезте в системата, за да ги достъпите.

03 Окт 2011 01:30
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Китайски (източни) игрални филми #32634
Аз съм голям привърженик на филмите от Хонг Конг. Последователно напред в темата ще се пробвам да ви запозная с някои от най-големите актьори и екшън хореографи на тяхното кино.

Sammo Hung Kam-Bo

Роден в Хонг Конг, още като дете посещава тренировки по аеробика, бойни изкуства и танци в Китайската драматична академия и получава широка известност с изпълненията си в трупата The Seven Little Fortunes.
Първият му дебют в киното става, когато е едвам на 12 години, а иначе участва в много филми като актьор, сценарист, режисьор, хореограф на екшън сцените, като най-вече работи с две от най-големите звезди - Брус Ли и Джеки Чан.

Sammo Hung прави истинския си пробив в киното като актьор в филма на Брус Ли Enter the Dragon, където участва в малка, но запомняща се роля (Ако си спомняте в началото на филма Брус Ли, претрепва едно момче по време на някаква тренировка), докато до този момент има доста второстепенни роли и е учствал в множество филми, като екшън сценарист, а дори и в един филм, като сценарист.
1978 година и идва първият филм, в който е главна роля. Филмът се казва Enter the fat Dragon, в който се разказва за едно дебело момче от провинцията, което е дошло в големия град при своя много добър приятел, който държи ресторант и е тормозен от банда рекетьори (един от бандитите е Юен Биао, за него в друг пост). И след като главния герой е фен на Брус Ли и се е научил на кунг фу от неговите филми, то вече ви е ясно колко оцелява въпросната банда :D. С този филм Само Хънг става любим герой, защото за разлика от другите актьори, където им се изпъкват мускулите, на него му изпъква корема. Въпреки че е дебел той е доста подвижен и атлетичен.
През 80те години заедно с двамата си най-добри приятели Джеки Чан и Юен Биао заснемат много филми заедно, като актьори, екшън сценаристи, режисьори за водещата филмова компания Golden Harvest.

Негови филми, които задължително трябва да гледате

Dirty Tiger, Crazy Frog

Жената на Crazy Frog наема Dirty Tiger да върне мъжа ?, който не излиза от комарджийниците и постоянно губи много пари, като иска не само да върне мъжа й, но ? най-голямото богатство, което има - Невидимата броня, с която не можеш да бъдеш ударен в битка. За лош късмет обаче Crazy Frog бива ограбен от най-голямата крадла и за да може Dirty Tiger да си вземе парите от сделката, която е сключил се съюзява с него за да си върнат бронята.

Екшън сцените са дело на Само Хънг и Лау Кар Винг
А самият режисьор е великият Карл Мака или човека въвел комедията в кунг фу филмите, известен на по възрастната аудитория с култовия филм Безумна мисия :D

Главен гадняр е Лий Хой Сан - култов персонаж

[youtube]sL5YVxWeVCo[/youtube]
една от екшън сцените

Odd Couple

Един филм с много смях и много бой. Този път сценарист е Карл Мака, а режисьор Лау Кар Винг. Екшън сцените, които никак не са малко, но пък не досадни са пак на Само Хънг и Лау Кар Винг.
Историята разказва за двама легендарни бойци, които в продължение на десетилетия не могат да излъчат победител в битките помежду си. Единият е най-умелият боравещ с меч на света, а другия е най-добрият с копие, които искат да решат спора си, кое е по-доброто оръжие - меча или копието. Но в последната битка между тях те разбират, че вече са на възраст и решават за компромисно решение - да намерят и да обучат в период от 5 години новобранци, които да продължат техния двубой.

[youtube]f8ZGjS_YRu0[/youtube]

Project A

Обявен за един от най-великите филми на хонгконгското кино. Режисьор е Джеки Чан, а екшън сцените са поверени на Само Хънг.

Флотата на Хонг Конг, където капитан е Джеки Чан е разпусната, защото постоянно търпи поражения и не показва ефективност и напредък в залавянето на пирати, които постоянно нападат корабите. Разпусната флота бива причислена към полицията и е дадена на героят на Юен Биао да ги обучава. Въпреки неприязънта помежду им, те попадат на следа, която ги кара да работят заедно. Само Хънг прави жестоката роля на престъпник, а екшън сцените са просто повече от уникални.

[youtube]oa2p7GJXTyQ[/youtube]

Wheels On Meals

Супер тройката Юен Биао, Джеки Чан и Само Хънг продължават заедно да правят жестоки филми. Режисьор е този път Само Хънг, а за екшън сцените са се погрижли Джеки Чан и Марс (този последният е култов с второстепенните си роли и винаги кърти с глупостите си които ръси).
Джеки Чан и Юен Биао са братовчеди в този филм, които притежават подвижен ресторант за бързо хранене, а техният приятел Само Хънг е начинаещ детектив, който има задачата да открие дъщерята на семейство богаташи. В този филм е един от най-добрите двубои в киното - Джеки Чан срещу Benny "Jet" Urquidez.
В ролята на дъщерята е Maria Dolores Forner, която е мис Испания 1979 година.

[youtube]H6eC-BAsVdQ[/youtube]

Очаквайте продължение с препоръките към филмите с този актьор.

Избери своето приключение

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Time to create page: 0.069 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Флууд (5579 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Rahvin
    • 01 Юни 2023 13:44
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (28 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Rahvin
    • 01 Юни 2023 13:05
    • "Патрул за Ада" (20 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Radko
    • 31 Май 2023 19:28

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg