• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Drive

Drive

• 1
  • 1
24 Сеп 2011 01:14
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1304
Topic Author
Drive #30934
Вчера гледах в киното Drive. Не искам да го коментирам този филм - просто ще кажа: добре че в четвъртък киното струва 5 лв. и съм само тях вътре :)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

29 Сеп 2011 22:53
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2308
Drive #31855
Днес го гледах и аз. Бих дал и 5-те лева на Никсата, ако трябваше.
В моята компания, както и в коментарите за филма, хората са разделени на два полюса - или смятат, че е невероятен, или че е пълен боклук. Половината зала се смееше на мълчаливите сцени, а една дузина от зрителите си тръгна преди края.
Всяка сцена беше изключително силна за мен; много стилизиран, много визуален, с невероятни персонажи и, да, знам че ще се смеете тук - актьорска игра. Рядко добър. Не бях гледал нещо читаво от този сорт от History of Violence насам. Обожавам и такъв тип хореография.
Със сигурност ще ми остане доста време в главата и чак сега успявам да осмисля и оценя някои от постъпките на главния герой - защо постъпва по даден начин и с какво допринася това за изграждането на персонажа. Много ми допадна колко е концентриран филмът - всичко странично е перфектно изрязано и всяка сцена върви със значението си.

Не мога да си обясня единствено заглавието и трейлъра, защото са изключително подвеждащи и хората отиват с очакването за поредния "Бързи и Яростни", както адаша каза.

10/10

30 Сеп 2011 00:41
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Drive #31878
Много просто е за обяснение - нали иначе нямаше да кешира и една десета от сегашното филмът.

Добре, че настоях адаша да отиде. :D Бях 99% сигурен, че ще го оцени.

Аз също доста се размазах от кеф като го гледах премиерната седмица, макар изобщо да не знаех какво да очаквам. При мен беше пълно с публика - но поне мълчаха като плеснати с мокър парцал по главата и не ми пречеха да се кефя на изкуството. Чак на последната сцена не издържаха - и веднага щом тръгнаха надписите, се помъкнаха към изхода с мрачното мърморене и нервното хихикане на прецакана тълпа. :mrgreen:

Най-точното определение за филма е: размазващ ноар екшън-съспенс - сниман като европейски арт филм от съответния режисьор. 8-) Въпросът е дали ви понася второто.

30 Сеп 2011 17:35
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Drive #32074
В главната роля Райън Гослинг ли е? Ако е така не знаех че е излязал в БГ филма. Или поне в Търново го нямаше миналата седмица.

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

30 Сеп 2011 19:26
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2308
Drive #32105
Да, той е. На филма даже вече му мина предпремиерата и премиерата.

01 Окт 2011 03:03
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Drive #32245
Всъщност след като Торо писа си направих труда пак да проверя програмата на Търновската Арена и се оказа че от четвъртък вече и там го има. Честно казано мислех че до май другата година само Шерлок ще гледам на кино, но Райън Гослинг ми е интересно развитието на кариерата му и ще прибавя и този филм към Шерлок.
Такааа. На мен ми направи впечатление че филма вече е на 107мо място по рейтинг в IMDB(миналата седмица беше на 111). За сравнение от филмите излезли през тази година има само още един който влиза в класацията по рейтинг и това е Хари Потър но е зад Drive. А от филмите излезли през 2010г само Inception е с по-висок рейтинг(е той е на 11място така че няма как), като оскаровите Черният лебед, Речта на краля и Социалната мрежа+ Как да си отгледаш драконче са с по-нисък рейтинг. Та толкова ли е добър тоя филм?

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

01 Окт 2011 03:30
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Drive #32247
Еми ще видим на Оскарите, но като цяло - да. Най-малкото е уникален.

01 Окт 2011 09:29
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 394
Drive #32261
Филмите (добрите) отначало се изкачват главоломно в IMDB и чак след време рейтинга им се нормализира. А за реалистично позициониране минават години. Така че недей да си правиш изводи на база на това.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

03 Окт 2011 10:16
Apukc AcTpakc
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Drive #32657
Не, филмът не е толкова добър и да, ще ти хареса, ако се настроиш за нещо бавно, различно и кърваво :)

Вилорп, не. Има специална формула, по която се смятат и не само гласовете са важни. А и има минимум от сигурно поне 10К гласа за да участва в класацията топ 250, но не знам колко са.

"Ей-сегинка ще те препарирам! Имам един страхотен таксидермист-зомби, който може да обработи и дъждовен червей!"[offtopic]
[/offtopic]

07 Окт 2011 18:56
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Drive #33336
С две думи - филмът ме изненада. Изключителни кадри, добра актьорска игра и брутални екшън моменти. Обаче е бавен. Бавен като измъкнат от шейсетте и седемдесетте. Бавен като Bullitt, Dirty Harry и Scarface. И също толкова страхотен.
Много хора ще останат разочаровани от Drive. Филмът просто не е това, което казват постера и заглавието. Самият аз доста се изнервих през първата третина и малко ми оставаше да изляза от киното. За щастие останах.

Ще му дам 9 от 10 заради подвеждащия маркетинг.

My deviantART page.

• 1
  • 1
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Drive
Time to create page: 0.098 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Тема за въпроси и коментари (165 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Пътят на Тигъра
    • от snake_fang
    • Yesterday 15:27
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от pycku
    • 20 Май 2025 10:59
    • Дуел Мечът на самурая VS Проклятието на меча (7 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Count Monte Kristo
    • 18 Май 2025 23:34

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg