• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Промотей 2012

Промотей 2012

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
22 Юни 2012 13:08
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Topic Author
Промотей 2012 #57748
Гледах "ПРОМЕТЕЙ" онзи ден и останах АДСКИ доволен. Останах с впечатлението, че негативните ревюта и критики на феновете ми намалиха очакванията към него, което най-вероятно спомогна да ми хареса толкова. Фен съм на "Alien" откакто съм гледал първия филм, а после вторите "Пришълци" направо ме зомбираха по сериите, макар и "Resurrection" да ме остави в леко "facepalm mode", но от "ПРОМЕТЕЙ" си тръгнах... облъчен. Филмът ме потопи в атмосферата си от първата минута и с леки изключения ме държа вглъбен в него през цялото време, с общо взето бавното развиване/разкритие на историята и постепенното покачване на напрежението.

Ще започна с нещата, дето не ми допаднаха или направо си ме подразниха:

- паразитът, който в средата на филма "забремени" Elizabeth Shaw и след това бе хирургически отстранен от тялото и и евентуално унищожен... се завърна в края на филма сигурно десет пъти по-голям, като facehugger (bodyhugger?) за да започне... познатата ни първа фаза на ксеноморфен жизнен цикъл, след като вече бе преминал през втората си фаза на chestbuster ми дойде доста недомислено и разводнено.

- десетките пипала, които имаше създанието ми дойдоха в повече, да не говорим за огромните му зъби (при положение, че целта му не е да убие жертвата ил ида се храни, ами чисто и просто да имплантира ембрион с цел възпроизводство). Оригиналният facehugger на Х.Р. Гигер казва толкова повече с толкова по-малко...

- междувременно никой не последва Elizabeth Shaw в операционната капсула, при положение, че синтетичният знаеше, че тя носи някакъв иноземен организъм в тялото си и... реално с тази цел зарази съпругът и по (индиректната) заповед на г-н Weiland.

- зомбито ми дойде леко от никъде, макар че да виждам смисъл в появата му с това, да покаже широкият спектър от различни биологически оръжия, които инженерите създаваха. При все ми се стори изтропосано ей така - да има зомби.

- неадекватните действия на героите доста дразнеха - двама се загубват в огромният хангар въпреки всичкото си убер-модерно оборудване и следящите ги от кораба-майка пилоти и пр. Сцената с бягащите в посоката на падане от падащият в края на филма иноземен космически кораб Elizabeth Shaw и Meredith Vickers ми се стори като сцена от епизод на Том и Джери и т.н.

Повечето оплаквания, които четох, се отнасяха до сценария, а приятелката ми нарече частта с религията "адски клиширана" (за мен бе ОК) . Едно нещо, за което четох доста неща бе объркването, че всъщност в края на филма Elizabeth Shaw отпраши за родната планета на Инженерите за да открие ("леко" наивно, мен ако питате) защо след като са ни създали, са решили да ни унищожат, а не за да разбере "ако те са създали нас, кой е създал тях", каквато идея се натрапваше от началото на филма.

Това как едва-що събудилият се от 2000 годишен криогенен сън Инженер изчака да изгледа типичните маймунски номера на хората - висшестоящите (г-н Weiland) се гаврят с дребния човечец (Elizabeth Shaw) и го тъпчат, и в момента в който синтетичният човек получи заповед да задава въпроси на Инженера, последният директно превключи на "extermination mode". Поне на мен този сегмент ми се стори (или ми се иска да е :D ) по-многопластов, отколкото изглежда на мнозинството.

Въобще актьорската игра (макар и някои леко захаросани/клиширани изстъплени) е на едно много високо ниво и е удоволствие да се гледа (покрай всякаквите сериали, в Холивуд напоследък май "бял свят" видяха доста-доста наистина качествени актьори).

Като цяло филмът ме накара да се замисля и да си разигравам различни сценарии с различни кросоувъри между Пришълци-Хищници-Космически жокеи/Инженери... и даже в един момент се хванах, че си мисля за Guyver и зоаноидите. о_О В някой от комиксите, мисля, че имаше история, в която Космически жокеи/Инженерите всъщност са смъртните врагове на Хищниците и двете раси имат древна и ожесточена война помежду си. Този сценарий би имал доста смисъл, но нямам спомен Ридли Скот да е много приятелски настроен към "Хищническият" френчайз. При все си е интересен вариант за експлоатиране в (до) предстоящото продължение.

Дали филм, който те кара да си раздвижиш въображението и да мислиш може да се нарече успешен? Според мен да. Дори два дни след като го гледах още си умувам над някои неща в тази вселена (и си дръпнах да си прегледам Guyver-ите отново, считай :D ) .

Мога да препоръчам този филм с ръка на сърцето, а една оценка 8/10 е напълно заслужена.

ПП Замалко да забравя още нещо - IMAX 3D е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

22 Юни 2012 16:25
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Промотей 2012 #57760

Останах с впечатлението, че негативните ревюта и критики на феновете ми намалиха очакванията към него, което най-вероятно спомогна да ми хареса толкова.

И аз така. Хареса ми доста.Освен:

-цялата идея човек+черно вещество+секс със стерилен човек=октопод фейсхъгър е меко казано нелогична. и от къде пък Дейвид (порасналото роботче от Изкуствен Интелект) знаеше, че като зарази човек с черно вещество ще се случи точно такова нещо. освен ако не го е прочел по стените из Храма.

-дизайнът на фейсхъгъра издиша. оригиналният консепт-арт е далеч по-убедителен, по-малък, с по-оскъдни пипала.

-Шоу отиде да пита инженерите защо ще ни унищожават, след като първият, който срещна почна да избива хора само при вида им. От къде е сигурна, че като срещне друг няма да я сполети същото.

-Файфилд мутантът беше идиотски тъп. Можеха да измислят нещо по-оригинално, особено след като видяхме в каква поза го завариха пред кораба.

Някои неща може би имат обяснение:

-Дейвид остави Шоу уж упоена, но докторите не успяха да я опазят и тя избяга. Никой не я преследва, защото точно тогава дойде Файфилд мутантът и всички търгнаха да се занимават с него. то това май му беше основната функция във филма - да отклонява вниманието от Шоу.

Филмът си постигна желаният ефект - разбуни духовете. Дори тези, които не са го харесали се опитват да обяснят някои от нещата или съчиняват по-правдоподобни сценарии. Това става, защото сценаристът на Лост отново е написал история с повече въпроси, отколкото отговори. Ако всички те си намерят логично обяснение в следващите два филма, които са запланувани - добре. Обаче доколкото съм запознат с Лост най-вероятно ще има само още загадки и съвсем малко отговори, а дори да има някакви отговори, те няма да ми се харесат. Например, ако инженерите наистина ни мразят, защото сме лоши един към друг това не е особено оригинално.

22 Юни 2012 17:11
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Промотей 2012 #57765

xenox писа: писа:
... от къде пък Дейвид (порасналото роботче от Изкуствен Интелект) знаеше, че като зарази човек с черно вещество ще се случи точно такова нещо...
Ем не, според мен просто си направи експеримент и после по метода на дедукцията стигна до някакво заключение. Между другото David беше много висок клас самообучаващ се андроид, пенделчето гадно.

Шоу отиде да пита инженерите защо ще ни унищожават, след като първият, който срещна почна да избива хора само при вида им. От къде е сигурна, че като срещне друг няма да я сполети същото.
Е, не само при вида им, изчака малко и им видя поведението. Може да си е поемал въздух, а може и да си е вадил заключения, ху(й) ноус.

... Дейвид остави Шоу уж упоена, но докторите не успяха да я опазят и тя избяга. Никой не я преследва, защото точно тогава дойде Файфилд мутантът и всички търгнаха да се занимават с него. то това май му беше основната функция във филма - да отклонява вниманието от Шоу.
Е реално не беше така, защото онези в лекарските престилки после ги показаха и си продължаваха да си чопкат там нещо, като даже не и обърнаха грам внимание впоследствие. Верно, че Weiland ги/се беше съсредоточил върху срещата с Инженера, ама все пак, нали...

... Например, ако инженерите наистина ни мразят, защото сме лоши един към друг това не е особено оригинално.
Но пък ще е високо морално и нравоучително. :D

23 Юни 2012 00:21
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Промотей 2012 #57784
И аз го гледах завчера. Рядко тъп филм. От началото та чак до финалните надписи не се случи абсолютно нищо интересно. Дори присъствието на Чарлийз Терон не можа да ми намали усещането за безславно изгубени 12 лв.
Аз м/у другото пък чух че филма се е харесал най-вече на хората които са харесали Пришълците на времето. Еми аз не съм от тия хора така че може и стова да се обядни похъркването ми на моменти от прожекцията.

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

23 Юни 2012 02:17
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Промотей 2012 #57785
Грешиш - точно феновете на пришълеца най-много се дразнят от това говно наречено прометей.

23 Юни 2012 11:59
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Промотей 2012 #57787
Аха, говориш за тия "фенове", дето са свикнали на масовката пришълци, които биват избивани като пилци. Отишъл ли си с нагласата да гледаш нещо от тоя род със сигурност ще останеш с пръс' у гъС.

23 Юни 2012 12:53
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Промотей 2012 #57789
Филмчето си е добре заснето, режисьорът си е кадърен, актьорите са ок, ефектите и атмосферата са си перфектни... Безумията идват на сценарно ниво, където някой е списал купчини откровенни простотии.

[spoil:1rljhanu]Тия двамата как се загубиха, при условие, че пет минути по-рано пускаха някакви гъзарски техноджаджи да правят карта на тунелите? Да си подадеш ръката към съскаща пенисоподобна извънземна кобра е тъпа идея на космическо равнище! Тоя не беше ли учен? Не ги ли подготвят тия типове какво да правят в подобни ситуации?
Лизбет, която се мъчи да е хем рационален учен, хем религиозен фанатик ми сви сърмите... Не може да си месиш научните факти със сляпата вяра.
Откриха извънземна глава на хиляди години, артефакт, който може да та даде толкова много отговори... Решиха да я вържат за акумулатор и да я взривят... Егати научния подход.
За робота нищо няма да кажа, ам като ти кажат не пипай, не пипай, бе, келеш. И що му беше да трови оня тип?
Старчето защо беше скрито? Нали той плаща експедицията? Какъв е смисълът да се крие? И толкова ли няма някое старче в Холивуд, че трябваше да намацат Гай Пиърс като за квартална театрална постановка?
Операцията... аз ли не разбирам от медицина нещо? Бръква и в стомаха, измъква и карантиите и я зашива с телбод. Връх на техниката... Това и ветиринар не би го направил.
За мотивацията на Инжинерите... ъъъ... Каква мотивация? Какви бяха тия безумия? Що им беше да оставят карта?[/spoil:1rljhanu]

Ако някой беше написал сценарий като хората тоя филм щеше да е толкова велик. Така ми се искаше да го харесам.

My deviantART page.

23 Юни 2012 19:42
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Промотей 2012 #57806
[spoil:2y8s0jjr]Октопода беше напълно излишен. Както и червея, който изяде ония двамата. Коблин, той Робота попита оня професор дали има нещо, което не би направил, в името на ония изследвания - после му топна пръстче в чашката.[/spoil:2y8s0jjr]

Всичко друго много ми хареса. Идеята за същината на пилотите е супер според мен.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

26 Юни 2012 23:14
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2026
Промотей 2012 #58049
Prometheus
В кратце, не съм чакал друг филм толкова досега и съм ужасно разочарован на почти всяко ниво, но най-много от сценария, от детайли до концепции. Един наистина много много слаб филм (спрямо това, което се очакваше, както и в абсолютно отношение). Добрите моменти бяха визията (вкл 3D) и екшъна, мисля че с това се изчерпват. Мислех да му пиша детайлно ревю за списанието, но изгубих желание, даже не ми се говори за него :(

29 Юни 2012 06:38
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Промотей 2012 #58184

Mordekai писа: писа:
Снощи гледах "Мускетарите" и за моя изненада останах изключително доволна. Филмът има общо с книгата горе-долу колкото "Шерлок Холмс" имаше с неговия първообраз, но имаше летящи кораби, беше красиво, летящи кораби, динамично, летящи кораби, с хубави бойни сцени, летящи кораби, не се взимаше насериозно и ИМАШЕ ЛЕТЯЩИ КОРАБИ!!!! Кхъм. Освен това за първи път 3D-то си струваше, още от началните надписи си пролича, че е правено с внимание. Общо взето беше всичко това, което последният Карибски пирати не беше. И имаше летящи кораби.

Ние в провинцията сме малко нещо с година назаде, та чак снощи с едно момиче го изгледахме. Бях АДСКИ скептичен (обикновено не мога да търпя модерни екранизации), а беше или това, или Гневът на Титаните (накрая бяха и двете, както може би си личи от часа, в който пиша това - как ще ходя на работа не знам), та се наложи и една табла да врътнем, за да видим какво ще гледаме.

Изненадващо филма ме грабна от раз. От километър си личеше, че ще е пародия, че не иска да бъде "екранизация по книгата" и че ще има летящи кораби. Аз не съм толкова надъхан от наличието им, но е един филм, който съжалявам, че не съм изгледал на голям екран, че защо не и на 3Д.

Много готина игра, много готини актьори, прилични ефекти и добри размахвания на шпаги. Не съм се смял толкова от много време. Или по-точно не съм се смял по този начин. Иначе си простеех на A Few Best Men или както там беше тая чудесия (Рамзиииии!!!), но това е на много по-различно ниво.

ПП: Ако Карибски пирати ви дразнят с не реалистичността си - НЕ гледайте този филм. Ако харесвате Карибски Пирати - гледайте го!

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

02 Юли 2012 15:47
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Промотей 2012 #58327
Хехе.

Аз го гледах ТРИ пъти на кино есента. 8-)

Но в Хасково няма кино, така че Хами е невинна жертва.

02 Юли 2012 16:03
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Промотей 2012 #58329
О, вече имаме... ако ти кажа, че звука и картината на лаптопа ми са по-добри не знам, дали ще ми повярваш. :lol:
За 3 лева на прожекция - става :lol:

03 Юли 2012 22:30
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Промотей 2012 #58455
От хамелеона надолу не е за Прометей.

03 Юли 2012 22:46
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Промотей 2012 #58458
Някой пак е цепил по хавата си...

04 Юли 2012 00:51
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1106
Промотей 2012 #58468
Има доволно количество нелогизми, нако от тях са изброени и по-горе.
Самият филм е далече от научната фантастика и аз доста се очудих защо второто извънземно след пръщълците които срещаме в свата на Пришалец е мотамо човек със смешен шлем.
Не разбрах единия пич защо се превърна в скоклива нинджа зомби и наистина как се загубиха двамата тапири след като вървяха сама на крачка след групата.
Дръпнах го то маймунарника, тъй че 3Д-то съм го пропуснал, ама съм си спестил и 12 кинта за нещо което смятам за страшно ненужно за филм различен от екшън. Дори в аватар беше излишно в 92% от случайте.
Иначе филма е приятен и ако не сте фенове на пръшълците няма да ви дразни твърде много.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Промотей 2012
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Синът на пустинята (62 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Radko
    • Yesterday 21:22
    • Куиз: Книги-игри! (30 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Ал Торо
    • Yesterday 10:13
    • Пролетен панаир на книгата 2023 г. (4 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Вилорп
    • Yesterday 09:29

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg