• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
The Dark Knight... Rises

The Dark Knight... Rises

• 1
  • 1
10 Авг 2012 16:06
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Topic Author
The Dark Knight... Rises #60282
Гледах го вчера Рицаря и... ами филм малко над посредственото ниво, с не особено блестящи ефекти и трагичен дизайн на някои костюми (главата на Батман с тая маска изглеждаше като балон (с рогца), а изстрелите на оръдията от танко-джиповете изглеждаха като взети от "Батман се завръща", т.е. прекалено комиксово за иначе лъхащият от цялата тази поредица "реализъм");

- "затворът" също ми се стори прекалено бегло обяснен/нахвърлян/щрихован, а Брус Уейн да го взимат директно в кеча - със строшен кръст и стърчащ от него прешлен, който му наместиха с една тупаница, се съвзе за няколко месеца и изпочупи лошите за норматив;

- Жената котка беше... безлична. Абсолютно нулева персоналност. А ако някой я сложи до Мишел Пфайфър, чисто ше избие минусомера. Костюмът и бе... колебая се между трагичен и липсващ. Айде ще се спра на второто, да съм малко по-позитивен;

- Алфред с философстването си резко ми късаше нервите; :(

- през втората част на филма имаше и някои титанични недомислици които ме караха да се хиля като дебил - примерно батмолетът на покрива на небостъргач (или просто висок блок?), който бе скрит-покрит с... пустинно-маскировъчно платнище (което се виждаше с просто око от космоса) и останал неоткрит С МЕСЕЦИ или как при голямото меле накрая, на заден план зад Батман и Бейн, хората не си разменяха удари, ами само залягаха и се навеждаха. Мисля си, че трябваше да вкарат някой лев в привличането на Джеки Чан да им спретне някоя и друга бойна хореография, че изглеждаха адски нереалистично (щях да напиша постно, ама това ще рече, че все пак е имало готини батални сцени - ми нямаше);

- oт цел град накрая Робин реши да евакуира само един автобус със сираци - FTW! FTW!

Това, което най-ми хареса от филма, бе (мини) Бейн - тоя актьор изнесе цялата история тук, макар и за мен, като габарити, да бе дребен (за този злодей). Не знам дали това бе неговият глас през цялото време или са наложили някой отгоре, но просто изкъртваше - титан!

Саундтрачето също е явява като a must (силно трябващо, т.е.);

Хареса ми и завършеността на историята (от трилогията), но ултра-мега-гига-хепи-ендът накрая ми дойде една идея повече - в крайна сметка нито един от главните добри герои не се пукяса или остана осакатен или уатевър - само качиха дебелите нива.

Като цяло останах доволен от филма, но все си мисля, че можеше да е доста по-добре. Хареса ми повече от предния но по-малко от Началото, който смятам за може би най-добрият филм за Батман. Скоро ше си направиме един Батма-н-ратон с жената (не ни остана време да си направиме такъв преди Rise-Rise) и ше мога да изкажа по, така, професионално мнение по въпроса, но съм почти сигурен, че борбата ще е между "Батман се завръща" и "Началото".

ПП Струва ми се мега-малоумното да отидеш да гледаш филм в IMAX и да осъзнаеш, че всъщност (ще) гледаш 2D лента. Недоглеждане, фейл, недоглеждане и фейл? Йес! Йес. Йес? :(

ППП А на конферасието, къде веднага щом удариха финалните надписи се обади да ни ИЗГОНИ от залата, ми идеше да му скоча отгоре със Суисайд Дайв, д....а л....а скашкан.

[spoil]Цензурирах това, което разваля цялото ревю[/spoil]

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

10 Авг 2012 22:52
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
The Dark Knight... Rises #60284
Филмът се връща към първата част, което е голям минус за мен. Не може да стъпи на малкия пръст на The Dark Knight.

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

11 Авг 2012 00:25
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
The Dark Knight... Rises #60287

Bloucester писа: писа:
Филмът се връща към първата част, което е голям минус за мен. Не може да стъпи на малкия пръст на The Dark Knight.
Точно. Аз от цялата трилогия ще запомня само филма с Леджър (брилянтен!). Първия и новия вече съм си ги изтрил от паметта. :rolleyes:

11 Авг 2012 15:10
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Topic Author
The Dark Knight... Rises #60290
Уейн, с риск да те обидя, ама звучиш досущ фенгърлка.

11 Авг 2012 19:30
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
The Dark Knight... Rises #60292
Не, звуча като човек, който разбира от кино. :) Вторият филм е несравнимо по-добър от другите два - и огромната част зрители и критици смятат точно така.

Как звучи това на теб не ме обижда ни най-малко. :)

11 Авг 2012 19:57
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
The Dark Knight... Rises #60293
Тогава ми е интересно какво мислиш за новото Спайди, но може би в съседната тема :)

11 Авг 2012 21:53
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 27
The Dark Knight... Rises #60295
За мен пък точно най-новия Батман е най-добър от трите и смея да твърдя, че всеки следващ беше по-добър от предишния. Защо - не ми се обяснява.

12 Авг 2012 01:07
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
The Dark Knight... Rises #60300

Branimer писа: писа:
За мен пък точно най-новия Батман е най-добър от трите и смея да твърдя, че всеки следващ беше по-добър от предишния. Защо - не ми се обяснява.

Много добре се аргументира.

12 Авг 2012 19:37
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
The Dark Knight... Rises #60308

Branimer писа: писа:

Много добре се аргументира.

Не знаех, че аргументацията е задължителен елемент от моя страна. Всъщност, защо да трябва да се аргументирам? Филмът ми хареса и толкова.

А това пък е толкова страхотна аргументация от твоя страна, че няма накъде повече.

13 Авг 2012 14:43
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
The Dark Knight... Rises #60347
Когато рекламираш книжките си, си доста по-любезен. И четеш избирателно ми се струва - първото изречение е АРГУМЕНТАЦИЯТА на второто.

Така дали ще успееш да го разбереш:

Не може да стъпи на малкия пръст на The Dark Knight, защото филмът се връща към първата част, което е голям минус за мен

13 Авг 2012 16:50
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
The Dark Knight... Rises #60349

Когато рекламираш книжките си, си доста по-любезен. И четеш избирателно ми се струва - първото изречение е АРГУМЕНТАЦИЯТА на второто.

Така дали ще успееш да го разбереш:

Не може да стъпи на малкия пръст на The Dark Knight, защото филмът се връща към първата част, което е голям минус за мен

Хайде, добре - ще се постарая да съм малко по-любезен. Не мисля, че е завръщане към първата част - може би ти се струва така, защото и в първия, и в третия филм акцента е върху Батман, той е главния герой. Във втория филм главен герой беше Жокера, но това е персонаж, който ВИНАГИ е главен герой - обърни внимание и на най-първия Батман с Джак Никълсън, и на анимациите. Жокера е най-най злодея в историите, просто няма друг такъв и като образ е така запомнящ се и толкова добре изигран досега, че на практика няма друг враг на Батман, който да го измести от първото място. В третия филм беше логично да върнем лъча на прожектора към добрия човек-прилеп, за да завърши трилогията подобаващо - и с посланието накрая, и с всичко. За мен лично всеки следващ Батман от новите беше по-добър от предния, което по никакъв начин не прави първия лош - Кристофър Нолан си е свършил работата перфектно.

Но да обърна поглед и към вашата гледна точка при все, че не съм съгласен с нея. Да предположим, че третият филм е връщане към първия - та нима това е лошо, какво му имаше на първия? Раз Ал-Гул ли беше лош, Лигата на Сенките ли, "раждането" на Батман като персонаж ли? Имаме якото говедо Бейн и дъщерята на Гул Талия, които искат да довършат завета му и до какво всъщност доведе това. Да предположим, че втория филм е по-добър от третия - еми, пичове, Леджър изигра Жокера един път, че и се спомина след това. Да направят трети филм за Жокера ли пак, кой ще го изиграе? И ако вкараме друг злодей - има ли друг така запомнящ се? Ами, няма.

Прочее, погледнете малко от по-естетическа гледна точка и не бързайте да мрънкате че това било така а не било еди-как си, а не било тъй а иначе ама защо е така а не онака. И режисьора си свърши работата чудесно и цялата плеяда от звезди на Холивуд, които участват и в третия филм, и в цялата поредица.

То, ако човек тръгне с идеята да търси кусури и недостатъци, ще ги намери абсолютно навсякъде. А не бива така.

13 Авг 2012 17:07
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
The Dark Knight... Rises #60351
Ето това вече е хубав отговор. Искаше ми се да минем без спойлери, но ще се наложи да защитя позицията си по-обстойно и аз, така че няма как.

[spoil:4bdte00p][align=justify:4bdte00p]Това е последният филм на Нолан за Батман и очакванията към него е нормално да са по-големи като завършек на поредицата. Пак казвам, филмът не е лош,но нивото му не е достатъчно високо за край. Историята се връща към Лигата на сенките и желанието им да унищожат Готам - реално същите злодеи, същите цели като в първата част, вместо да се потърсят нови противници, каквито във вселената на Батман с лопата да ги ринеш - Гатанката, Мистър Фрийз, Пингвина. Жената-котка се появява в нещо като главна роля, но е доста безлична и като цяло не се запомня с кой знае какво, освен със сцената на мотора.

А сега към останалите моменти, които са подразнили почитателите на комиксите - многото примери за бягство от действителната история, които не са задължително нещо лошо (както видяхме в Спайди), но просто ДРАЗНЯТ феновете. Робин е цирков артист, чиито родители са убити - според някои интерпретации от Туфейс, според други - не, обаче определено не е полицай. Селина не е лека жена/биячка, а изтънчена крадла. Брус Уейн никога не губи богатството си, Алфред никога не го напуска. Бейн в някои интерпретации е в тандем с Пойзън Айви, които имат общ произход във въпросните интерпретации, в други действа сам, но не с дъщерята на Рас-Ал-Гул.

Относно играта на Крисчън Бейл - въпреки че ми е любим актьор още от "Еквилибриум", че и може би преди това, тук е някак издайническа - личи си, че е Батман. Вижте първия филм от 89-та. Ще ви дойде ли на ума, че онзи миловиден човечец може да е вигилант (каква е българската дума?). Излъчването на Бейл като Батман и Брус Уейн за мен е еднакво, но това е може би най-субективната ми критика, така че не й обръщайте особено внимание.

Самият завършек - такава захарасова история няма как да ми се понрави - Брус Уейн решава, че е изкупил дълга си към родителите си? Че стига толкова? Разкрива самоличността си пред комисаря и бяга в Европа със Селина? Това просто не е Батман.[/align:4bdte00p][/spoil:4bdte00p]

22 Авг 2012 15:39
LethianDream
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
The Dark Knight... Rises #60622
Отидох с прекалено големи очаквания след страхотният "Черният рицар".. и логично се разочаровах.
Нолън загуби точно с това връщане към комиксовата част, след като претендираше, че новия Батман ще бъде реалистичен. Не ми пука колко дават критиците и публиката, отдавна не са ми мерило, ако искат 10.00 да му заковат. А от тоталния хепиенд накрая ми се додрайфа, честно.. Яд ме е, защото Нолън е мерило за класа, след цялата плеяда създадено от него шедьоври, един от които посочих по-горе. Мислех, че ще искам да гледам много пъти финалната част от трилогията, а то има само горчилка от провала, съпоставен с класата и реномето на Нолън. Както се шегуват с него в поредното клипче с реакцията на Хитлер към "Черният рицар се въздига" - "той (Нолън) можеше да направи Гражданинът Кейн на нашето време". Можеше, трябваше, ама не стана! Единствените поводи за радост бяха ненормално играещия Том Харди като Бейн и точно Жената-Котка. Ще си позволя да се разгранича от парци и да държа на мнението си, че това Е Жената-котка. Браво на Ан Хатауей, никога не съм предполагал, че така добре ще влезе в ролята си. Всичко останало беше под всякаква критика- не искам да спойлвам, хората нека си отидат на кино и да го видят..

28 Сеп 2012 11:08
Riven's Avatar
Riven
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
The Dark Knight... Rises #61939
Филма го изгледах най-накрая вчера :) Много, много ми хареса. Да може би Бейн не е Джокера но се справя добре в ролята си и ми допадна. Особено тук Батман е представен като човек а не като супергерой и е много по-земен. Мисля че завършека на трилогията е много-добър. Края също ми хареса, имаше даже и неочаквани за мен моменти, които ме изненадаха приятно :) Наистина можеше още малко от един двама героя но мисля че не е толкова важно. Бих му дал оценка 9.5/10.

- "Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва.", Конфуций
- "Надеждата е нещо хвърковато - то,кацайки в душата - те намира - и пее свойта песничка...

• 1
  • 1
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
The Dark Knight... Rises
Time to create page: 0.068 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Поредицата за Самотния Вълк (90 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Чуждите автори
    • от Der
    • Today 00:44
    • Куиз: Книги-игри! (23 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Ал Торо
    • Yesterday 20:40
    • Магьосникът Сива Звезда 4 - Войната на маговете (4 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от dechoto
    • Yesterday 13:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg