• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Надценени/подценени филми!

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
08 Ное 2012 08:07
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Надценени/подценени филми! #63506

Ейдриън Уейн писа: писа:

Но скоро може да отида на едно много хубаво място, където филмите са без пари. Тогава ще мога да гледам филмите-събития (започвайки с Хобита) и по ТРИЙСЕ пъти. :) Всички по-зрелищни - по десет, и т.н.

Е сега ли намери пътя към Замунда?

Избери своето приключение

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

08 Ное 2012 08:11
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Надценени/подценени филми! #63507
Лол, не. През 2007ма. Но вече ми омръзна, затова говоря за това място, на което КИНОфилмите са (почти) без пари, а Замунда е доста забранена. Но защо и ще ми е тя там, като ще мога да ходя по цял ден на кино? (Подробности скоро.) Филмите на компа винаги са ми били леко скучни - и обратното, в киното и най-тъпия филм влиза много по-лесно. :)

08 Ное 2012 08:12
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Надценени/подценени филми! #63508
Уейн си е намерил работа като Лентоносач в киносалоните??? ЛОЛ

Избери своето приключение

08 Ное 2012 13:14
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Надценени/подценени филми! #63526
Браво на Уейн поне сега ще може да спести някой и друг лев и да издаде най-сетне книга игра или поне ще има пари за фестове.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

22 Фев 2014 02:54
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Надценени/подценени филми! #86757
Out of furnace ви препоръчвам, особено за любителите на филми като History of violence, Drive, Eastern promises, Harsh times.
www.imdb.com/title/tt1206543/

Мина незабелязано този филм, а за мен тук си правят едни от най-добрите роли Woody Harrelson и Christian Bale. Поддържащите роли също имат много силна химия на екрана, в това число Affleck, Dafoe, Whitaker, въобще всички актьори стоят много добре.

Тези реалистични драма-екшъни, в които екшън сцените са под 10% от екранното време, някак си остават недооценени и бавни/скучни за широката публика, аз лично много ги харесвам - в общи линии от много редките филми, които получават значително по-високи оценки от критиците (това си е истинска рядкост).

Забележете в rotten tomatoes тази тенденция:
www.rottentomatoes.com/m/killing_them_softly/
www.rottentomatoes.com/m/history_of_violence/
www.rottentomatoes.com/m/drive_2011/
www.rottentomatoes.com/m/eastern_promises/
Не става въпрос за някаква претенциозност (тук няма нищо, което да не разбере всеки зрител), явно просто масите като отидат да гледат екшън и очакват Expendables, а реализмът си е просто тъп и скучен.

Killing them softly също го препоръчвам с две ръце, който също някак си успя да потъне поне в БГ, въпреки Брат Пит, Рей Лиота и т.н. в каста.

23 Фев 2014 14:04
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Надценени/подценени филми! #86768
Подценени:

Evil Dead 3 Army of darkness - може би най-великата комедия.
Dogville - и останалите на Триер, без Антихрист. просто са филми за критиката, не за публиката. но понеже Триер е изрод и комунист, и критиката не може да ги оцени.
Watchmen. колкото и да мразя супергерои, този беше умен и изненадващ филм и има много симпатичен герой в лицето на Роршах.
Galaxy quest. мило филмче за Стар Трек манията.
Първите 5 минути на Операция Шменти Капели
Орка. за мен е по-добър от Челюсти, а косатките са несравнимо по-яки от акулите.
Пиратите от Силиконовата долина. виж по-долу.

Надценени:

напълно съм съгласен за Бонд - не само идиотия, ами и пропаганда.
повечето супергерои, начело със Супермен. особено последния Супермен. просто няма никаква интрига в това да гледаш как 3-4 неразрушими люде се мелят 10-20-30 минути без даже да се одраскат, пък накрая лошия го убиват като му чупят врата.
Аватар - дълбоко манипулативен, и го бяхме гледали няколко пъти преди да излезе.
Джобс. безумна посмъртна свирка на Стийв Джобс, една меко казано неприятна личност с незаслужен ореол на светец и мъченик.

23 Фев 2014 15:37
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Надценени/подценени филми! #86772
Надценени... всъщност по-малко отколкото повечето ми познати биха очаквали:

От споменатите вече:
Всичко включващо изказване за Бонд филм и нещо повече от "безмозъчен екщън пропаганда"

Нови в списъка:
Resident Evil филмите. По-добре да бяха филмирали 1:1 първите игри.
Всякакъв опит Star Wars да бъдат превърнати във философско послание или нещо различно от пълното клише, което са. И да, разлика между двете трилогии НЯМА - и двете са тъпи сюжети залагащи на зашеметяващи визуални ефекти (спомнете си кога са правени първите филми). Единствения опит за бягство от железницата на клишето бе убит от самия Лукас (Han shot first!). Повече за тях в бележките.
Dark Knight трите филма. Батман с астма.
Съкър Пънч. Може би най-великия пример, как ако си достатъчно криптичен можеш да изсереш осем големи лайна, да ги боядисаш в сигнално зелено и да гледаш как разни пишман философи се мъчат да обяснят, как това не са лайна а висша форма на изкуство. Тук слагам всички филми в тоя клас - както е казал Фройд (мисля) - някой път пурата е просто пура. Е, в 99 от 100 случея тъпите филми са просто тъпи филми.

Недооценени.

Battleships - не мога да се оттърва от идеята, че е толкова ЛОШ, защото е предвиден да бъде такъв.
Гладиатор. Когато заявя за филм с пет оскара, че е "недооценен", на всеки му е ясно, колко точно фенбойче съм :-)
Последния "Тримата мускетари". Уникална комедия. Летящи кораби! Какво повече да иска човек?
Event Horizon - от всички филми на ужасите, които съм гледал това е единственият, който ме грабна и дори накара да потръпвам, без да засяга фобията ми! Евала!

Забележки и почетни споменавания:

Всъщност смятам много малко филми за наистина надценени или недооценени - ако отивате да гледате Титаник с идеята, че ще гледате любовен филм с Лео Гейкаприо, ще осъзнаете, че Титаник всъщност е много добър любовен филм с лео гейкаприо. Колко точно кретеноиден е сюжета не е особен фактор в оценката. Защо? Филма много ясно си заявява, че ще е любовен филм с лео гейкаприо. Ако отидете да го гледате с идеята да видите дълбоко психологическо проучване на реакцията на хората в апокалиптични ситуации... ами... заслужавате си разочарованието. На кратко:
Is Titanic a chick-flick? Yes.
Is it a good chick-flick? Yes.
Nuff said.

По тази логика Star Wars са феноменални филми... ако наистина не очакваш дълбок сюжет, триизмерни герои и комплексна фабула. Но както вече казах, ако ги гледаш с такива очаквания проблемът си е твой. И по аналогия със съкър пънч, всякакъв опит за изнасилването на сюжета и превръщането му в нещо повече от това, което е... е практически боядисване на лайна в топли пастелни цветове и wishful thinking.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

23 Фев 2014 21:59
Сара Дженит's Avatar
Сара Дженит
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Надценени/подценени филми! #86780
Много подценен филм за мен е "Златният компас". Принципно избягвам да коментирам религиозните убеждения на хората, но онези, които са последвали плювните на Католическата църква и не са отишли да го гледат само защото чичковците в черни раса са им казали така, за мен са завършени зомбита.

Гледам и не вярвам на ушите си!

23 Фев 2014 22:31
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Надценени/подценени филми! #86783
Не знам каква е драмата с католическата църква, но явно сме единодушни с нея, че спокойно може да се пропусне :D

24 Фев 2014 11:48
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Надценени/подценени филми! #86793
Титаник е много добър филм, направен с желание и професионализъм, с много внимание към детайлите и историческата достоверност, и накрая отгоре му е лепната еднопластова любовна история. Съвсем не е просто чик флик.
Камерън го бива да прави филми, които после успешно да продаде на всички. На всички, без изключение.

При надценените искам да сложа и "Хари Потър". За мен е скучен, зле заснет и противен.

24 Фев 2014 15:57
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Надценени/подценени филми! #86801
И Леонардо Ди Каприо е може би най-добрият актьор през последните 15 години. Естествено, напук сигурно пак няма да му дадат Оскар за ролята му във "Вълкът от Уолстрийт", но аз почти не се сещам за слаб филм с негово участие. А за страхотни филми с него..."Авиаторът" "Кървав диамант", "Бандите на Ню Йорк", "Хвани ме ако можеш" "Генезис".... Не мисля, че има актьор, който да се похвали със същото.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

24 Фев 2014 16:36
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Надценени/подценени филми! #86802
"Вълкът" за мен не е в топ 10 ролите на Леонардо, ще е странно точно за този да му дадат Оскар (дори за Гетсби мисля, че му пасва повече). Иначе съм съгласен, че е от най-добрите актьори на нашето поколение.

25 Фев 2014 04:18
Сара Дженит's Avatar
Сара Дженит
Автор
Автор
Скрий Още
Надценени/подценени филми! #86808

Ал Торо писа: писа:
Не знам каква е драмата с католическата църква, но явно сме единодушни с нея, че спокойно може да се пропусне :D
Епископите са подскочили заради представянето на човешката "душа" като единство между същинската душа/съзнание и животинчето, което във филма се наричаше "демон". Също така и поради представата, че може да има различни светове, включително такива, в които душата и демонът не само не са свързани, ами и хората се раждат напълно отделени от демоните си.
"Златният компас" беше филм с чудесна история, готино lore, което може и да не е вкарало революционно нови идеи, но беше интепретирало няколко познати по много приятен начин и пълен със запомнящи се персонажи, изиграни от чудесни актьори. Спец-ефектите бяха много пипнати и много внимателно вплетени в историята, така че да подчертаят характера или ситуацията - което става все по-голяма рядкост. (Обикновено фентъзи/фантастичните филми преливат от визуални чудесии, така че в един момент зрителят остава с тъпото усещане, че е станал жертва на VFX-тима, които не ги е грижа особено за филма, а просто искат да се изфукат какво могат). Да не забравя и че като цяло визуално беше много красив филм, аз така или иначе много си падам по стийм-пънк и викторианско-едуардиански мотиви/декорации/мода, така че сценографията (насред която бяха поставили Никол Кидман и Даниел Крейг) просто ми напълни очите.

25 Фев 2014 04:19
Сара Дженит's Avatar
Сара Дженит
Автор
Автор
Скрий Още
Надценени/подценени филми! #86809

nixata писа: писа:
И Леонардо Ди Каприо е може би най-добрият актьор през последните 15 години.
With all due respect, Том Хенкс е човекът "най-".

25 Фев 2014 10:44
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Надценени/подценени филми! #86810
На мен компаса ми беше лигав и не ме впечатли като сюжет, но ако си стиснем ръцете, че е ориентиран към детската публика съм ок с него. За визуалните му качества нямам забележки.
За Том Хенкс - то е ясно, че за такива неща няма как да се каже "най-", аз също много го харесвам, но на мен лично спектъра му е една идея по-свит, макар да прави това, което прави много изразително.
И докато сме на тема най-добри актьори, предлагам Едуард Нортън за президент.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Time to create page: 0.078 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Yesterday 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Yesterday 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • 20 Мар 2023 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg