• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Най-добрите ужаси

Най-добрите ужаси

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
20 Юли 2013 14:43
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Най-добрите ужаси #74739
Най-добрите хорър филми са тъй наречените B-movie и C-movie или нискобюджетни, излизащи направо за видеокасети, а последните са снимани направо с една камера и понякога пращят с невероятен потенциал.

1. Островът на зомбитата - оригинален филм, пълна касапница, истински шедьовър на безумието.
2. Във вихъра на лудостта - Сам Нийл отново във върховна роля.
3. Поличбата - върхът на сладоледа
4. Уорлок - синът на сатаната - един стабилен зловещ филм.
5. Детска игра - зловещ филм, който трябва да се пуска на малки дечица, които реват, че искат кукли.
6. Кошмари на улица Елм - всички части - просто гениален филм с брутален завършек с филма:
7. Фреди срещу Джейсън - няма такова клане на едно място
8. Петък 13 - защото дълго време го сънувах как отваря вратата в къщата на село за да заколи всички от видеокликата ни.
9. Дракула от 1956 година - черно-бял филм, кошмарна и подтискаща атмосфера. Първият филм на ужасите, който гледах и ми остана в съзнанието. Близо 2 седмици не можех да заспя.
10. Wishmaster - за съжаление ифрита са го отбелязали като джин, но както и да е. Пак е страхотен филм.

Смело ви препоръчвам да пропуснете филма - Дневникът на канибалът изнасилвач... - не си заслужава да си загубите 2 часа за да гледате 10 минутния финал-шедьовър.

Избери своето приключение

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

17 Фев 2014 00:27
mu6-more-rock
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Най-добрите ужаси #86645
имам нещо някакво такова питане...
винаги за мен е имало разлика между филми,в които има призраци,вампири,пришълци безсмъртни касапи....
и такива ,в които макар и доста брутални или напрегнати,все пак всичко е обяснимо и реалистично(примерно някой извратеняк)

винаги първите съм слагал при ужасите,а вторите при трилърите.

гледам,че тук за ужаси са сложени и филми като Убийствен пъзел,ама няма как да е на едно ниво с Фреди Крюгер....

Та,питането ми е:как разделяте едните от другите и ако не - защо?!

ТЪРСИ

17 Фев 2014 09:56
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Най-добрите ужаси #86650
Всичко което плаши са ужаси. Трилър така и не разбрах какво е, вероятно някакво кръвосмешение между драма и екшън.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

17 Фев 2014 11:10
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Най-добрите ужаси #86651

mu6-more-rock писа: писа:
Та,питането ми е:как разделяте едните от другите и ако не - защо?!
Объркването ти идва главно от превода на думичката "horror", която в английския има малко по-широко понятие от чистото нашенско "ужаси", но, примерно, на филмите с някакви маниаци-убийци ("Friday the 13-th", "Halloween" и т.н.) се слага под-жанровото заглавие "slasher".

При "thriller-a" нещата вече са малко смарангясани; гледал съм трилъри, които чисто могат да си минат за хоръри, драми или психарии, без това изрично да е упоменато в под-жанра.

18 Фев 2014 12:12
mu6-more-rock
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Най-добрите ужаси #86668

hameleona писа: писа:
На всички любители на тоя жанр, препоръчвам да опитат от силно реалистичния филм - Прибиране през мангал махла в 3 часа сутринта. После гореизброените неща ще ви се сторят като черни комедии.

Този съм го гледал.Странно защо но продължението "12 часа по-късно" беше по-страшно,въпреки,че е правен на светло...
Не се знае дали продуцента ще прави трета част...ще чакаме...

относно останалото и предните отговори ще си позволя да сложа един исторически ужас,правен по истински случай...не съм го гледал повече от веднъж(все нямам нерви)

ТЪРСИ

19 Фев 2014 00:03
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Topic Author
Най-добрите ужаси #86692
The Conjuring е много добро попадение от таз-годишната реколта, може би най-доброто от "новата вълна" на киното в раздел "Демонизъм и обсебване" (а не е като да не направиха 100 такива филма последните години).

09 Юли 2014 18:57
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Най-добрите ужаси #92022
Накоро си припомних първите филми от Phantasm серията: www.imdb.com/title/tt0079714/?ref_=nv_sr_1
Първия и втория са много добри. Скоро ще излиза и нов епизод, с оригиналния актьор на The Tall Man, 35 години след оригинала...

10 Юли 2014 00:15
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Най-добрите ужаси #92057
Бахти, верно ли се решиха? Последно знаех, че е на кантар с яко долница. Една от най-странните и култови поредици евър. Трета серия наистина бе доста... странна, е меко казано, да видим тук как са завъртяли историята. Оригиналните актьори са просто задълже тук. Бях загубил надежа, че ще има нещо като завършек тази поредица. Най-много да дочакаме сериал в последствие.

25 Юни 2015 22:12
Krassy's Avatar
Krassy
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 55
Най-добрите ужаси #107318
Реших да се обадя и аз в темата. Все още не съм наясно кой кой е, но май други жени не са писали :wink:
По едно време много гледах ужаси, някак ми действаха разведряващо. Предпочитам психологическите, в които има някаква трагична история, призраци, свръхестествени сили и т.н. Не си падам особено по кървища, кланета, мъчения, серийни убийци и прочие, макар че съм гледала и доста от този тип.

"Предизвестена смърт" (The Ring) е най-страшният филм, който някога съм гледала (при това незнайно защо отидох на кино!) и ми остави траен (и много неприятен) спомен. Най-вече заради...
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
... онзи момент още в началото, когато намират първото момиче мъртво и със зловещо обезобразено лице.

След това дълго време гледах подобни филми на намален екран и с изключен звук на напрегнатите места :oops:

Да спомена няколко филма, които не видях в предишните мнения, а смятам за добри:
"Другите" (The Others) с Никол Кидман - история за семейна трагедия, стара зловеща къща, подозрителни прислужници и привидения - много в мой стил.
"Приказка за две сестри" (корейската версия) - страхотен филм, който има американски римейк (The Uninvited), но за мен оригиналът е в пъти по-въздействащ. Има много детайли, които първоначално изглеждат произволни и неразбираеми, но постепенно пъзелът започва да се подрежда.
"Хензел и Гретел" (Henjel gwa Geuretel) - още един корейски филм, най-зловещата и шантава версия на приказката с доста оригинални попадения. Горещо препоръчвам! Доколкото си спомням, го гледах с английски субтитри. Повече информация тук:
www.imdb.com/title/tt1002567/

albumkrassy.blogspot.com/
www.facebook.com/krasimirastoevabooks?ref=hl

28 Юли 2015 03:11
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Най-добрите ужаси #107876
Препоръчвам да гледате The Believers с Мартин Шийн.

Разправя се за психолог, който трябва да помогне на полицията при разследването за смъртта на двама души, които са убити под формата на жертвоприношение.

Избери своето приключение

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Най-добрите ужаси
Time to create page: 0.085 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Yesterday 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Yesterday 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • 20 Мар 2023 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg