• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Сериали - обща тема

Сериали - обща тема

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 14
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
06 Апр 2015 13:03
Gire
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Сериали - обща тема #104589
Наскоро изгледах два английски сериала, които просто ме "разбиха" от кеф.

В "Utopia" се разказва за група фенове на комиксите, които попадат на загадъчен комикс на име "Утопия". В него е загатнато за наближаването на най-големия апокалипсис в историята на човечеството. Внезапно, приятелите се оказват преследвани от "организация в сянка", която иска комикса на всяка цена. Атмосферата ми напомня за флиртовете между комедията и драмата в творчеството на Тарантино, например. Отнема малко време, докато зрителя се "потопи" в сериала, но смисъла е провокиращ и актуален. А от кинематографична гледна точка, "Utopia" е пиршество за мозъка. Музиката също заслужава адмирации или поне лично аз останах много впечатлен. Като цяло, сериалът е забележително самобитен. Има само два сезона от по шест епизода.

"Black Mirror"
е двойно по-кратък, тъй като се състой от два сезона с по три епизода, плюс специален (седми) епизод. Отделните епизоди са с отделни истории, актьори, че дори и реалности. Общото между всички е това, че се показва как технологиите въздействат върху хората. Самото заглавие на сериала рефлектира с екрана на мобилния телефон, компютъра или телевизора. Е, има някои препратки към автори като Филип К. Дик и Айзък Азимов, но сериалът си заслужава вниманието.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

15 Апр 2015 17:17
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 995
Сериали - обща тема #104804
Marvel Daredevil - изгледал съм засега 10 епизода. Очаквах някаква блудкава история за супер герой с розови примеси. Обаче този сериал разби представите ми за комиксов продукт - зрял, кървав и мрачен. Страхотна актьорска игра, както от главния герой, така и от главния му опонент.

kiril-ps.itch.io/

16 Апр 2015 09:42
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1208
Сериали - обща тема #104809
GTO - Великия Учител Онизука
Някакво аниме което се отвори случайно докато детето цъкаше клипчета за майнкрафт. Фабулата се завърта около един 22 годишен младеж пройдоха бивш члан на банда, който много държи да стане учител. Въпреки, че не може да напише правилно четири йероглифа на кръст директорката решава, че баш това е човека който ще оправи най-проблемния клас в училището - 7-ми Г (3-4 го изписват). В него четиринадесет годишни чевета прави на луди даскалите принуждавайки ги да напускат. Та нашия човек се сблъсква с детските проблеми като тормоза в училището и манията на япончетата да се самоубиват (в 10 епизода има 3 мятания от покриви). Засягат се теми с различни фетиши... абе като цяло допада ми, макар че лицата на героите и най-вече на главния такъв се променят до неузнаваемост само и само да изобразят някакво чувство.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

06 Май 2015 17:37
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
Topic Author
Сериали - обща тема #105269
Стар Трек
Хамелеонът беше писал, но да дам едно мнение и аз... Отдавна ги отлагам да ги гледам. Детството ми се свързва със спомени за сериала по ефир две(ако не се лъжа) и с това, че един от филмите беше един от първите гледани от мен на кино (става дума за приключенията на Пикард).
Тази година се навършват 10 години откакто няма сериал по Стар Трек и по този повод се подготвя нов проект, това беше и повода да започна да ги гледам. Та тук ще ги дам както са хронологично с кратки бележки по всеки един:
Enterprise : (2001–2005) 4 сезона, 98 епизода (Капитан Арчър) (3-4 сезон Star Trek:Enterprise)
Последният сериал по Стар Трек, но първи по хронология :grin: Когато го даваха по AXN го прехвърлях, защото тогава за мен Стар Трек беше само на Пикар :wink: Сигурно е бил подготвян като другите сериали да бъде 7 сезона, но реално го правят само 4-тири. Действието се развива през 2151-ва година на кораба Ентърпрайз NX-01 под командването на капитан Джонатан Арчър. Това е малко по-малко от 100 години след първия контакт с вулканците. Земята вече е напреднала и започва да изследва ...последната граница - космоса! Действието на сериала обхваща период от 10 години до основаването на Обединената Федерация от планети. Естествено като всеки един сериал от поредицата освен капитан Арчър имаме и неговия верен екипаж. Първият Ентърпрайз е само с 83-ма души екипаж, сред тях характери на сериала са командир Т'Пол - научен офицер, доктора, тактическия офицер, главния офицер, офицерът по комуникации и пилота. Първите два сезона са пълни с доста серии пълнеж (все пак се е очаквало да бъде по-дълъг) и обхващат първите контакти на федерацията с различни раси, в трети и четвърти сезон действието доста по-наситено. В трети сезон е проследена войната на Земята със Зинди - 6 вида на една раса, които са си поставили за цел унищожението на земята. 4-ти сезон приключва със създаването на Обединената Федерация.
като цяло подценяван от мен сериал, който има типични Стар Трек неща, но и доста нови и интересни.

Star Trek: The Original Series : (1966–1969) 3 сезона, 79 епизода (Капитан Джеймс Т. Кърк)
Или Star Trek:TOS - класиката от която започва всичко! Тук гледайте версията с подобрените ефекти, но не ефектите са силната страна на сериала, а историите. Действието се развива през 2265 г. и обхваща петгодишната изследователска мисия на Ентърпрайз NCC-1701 под командването на капитан Джеймс Т. Кърк. Тук силата са персонажите. Най-вече вулканеца Спок!!! Засягат се редица философски въпроси, но има и доста приключенски привкус.

Продължението на Star Trek:TOS e:
Star Trek: The Animated Series или Star Trek:TAS (1973-1974) 2 сезона, 22 епизода, (Капитан Джеймс Т. Кърк)
Анимацията се озвучава на над 90% от оригиналния каст на сериала, има разлики със сериала, но доразвива историята и я докарва до логичен край.

след това следват няколко пълнометражни филма, имало идея за продължение на сериала, но не става и затова сценариите се използват и за филмите:
Star Trek - The Motion Picture : (1979) (Капитан Джеймс Т. Кърк)
Star Trek II - The Wrath of Khan : (1982) (Капитан Джеймс Т. Кърк)
Star Trek III - The Search for Spock : (1984) (Капитан Джеймс Т. Кърк)
Star Trek IV - The Voyage Home : (1986) (Капитан Джеймс Т. Кърк)
Star Trek V - The Final Frountier : (1989) (Капитан Джеймс Т. Кърк
Star Trek VI - The Undiscovered Country : (1991) (Капитан Джеймс Т. Кър

Следва златният Стар Трек сериал:
Star Trek:The Next Generation : (1987–1994) 7 сезона, 176 епизода (Капитан Жан-Люк Пикард)
Действието се развива на USS Ентърпрайз (NCC-1701-D) през 2363-та година. Сериалът е доста философски настроен и обхваща редица теми. Задължителен за всеки фен. През седемте сезона на екипажа се случват толкова много неща, че ...
Филмът :
Star Trek VII - Generations : (1994) (Капитан Жан-Люк Пикард) - последният път когато виждаме капитан Кърк, попаднал във времева аномалия през 2293, но помага на Пикард да спаси вселената през 2371

Deep Space Nine : (1993–1999) 7 сезона, 176 епизода (Капитан Бенджамин Сиско)
Действието се развива на космическа станция като началото започва през 2369-та година начало на управлението на Терок Нор, преименуван от Федерацията на Космическа станция 9 (имат си и космически кораб по-силно въоръжен от всички други във федерацията). Точно до нея се установява стабилна червеева дупка, която свързва бажоранската система с квадранта Гама и това прави станцията ценна. Сериалът обхваща войната на Федерацията с Доминона до 2375-та. Най-високо ценен от критиците сериал.

Voyager : (1995–2001) 7 сезона, 172 епизода (Капитан Катрин Джейнуей) -
Най-много ми хареса този сериал :-) Хаотичен, но екстра. Става дума за това, че корабът Войаджър е изхвърлен през 2371-ва година в квадрат Делта и приключенията на екипажа до завръщането им на земята през 2377-ма.

Да не забравим и другите филми:
Star Trek VIII - The First Contact : (1996) (Капитан Жан-Люк Пикард) - за първия контакт с вулканците
Star Trek IX - The Insurrection : (1998) (Капитан Жан-Люк Пикард) - задължителен

и филмите от ОГЛЕДАЛНАТА Стар Трек Вселена:
Star Trek XI - The Future Begins : (2009) (Капитани Кристофър Пайк и Джеймс Т. Кърк)
Star Trek XII - Into Darkness : (2013) (Капитан Джеймс Т. Кърк)

Много мога да пиша за Вселената Стар Трек, но просто трябва да се гледа от всеки фен на фантастиката!

22 Юли 2015 12:09
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 995
Сериали - обща тема #107782
Tyrant - действието се развива в измислена държава в близкия изток. Героите са интересни, а актьорската игра на Джамал (Ashraf Barhom) e наслада за окото. Сега чакам с интерес всеки епизод на втория сезон.
Last ship - вирусен постапокалипсис и един боен кораб. Много тестостерон и военни порядки. Въпреки някои скучни и наивни моменти е интересен.
The Strain - нещо не му достига на този сериал за да бъде супер. Интересен е, но не е кой знае какво. Някви странни вампири, приличащи на зомбита.

kiril-ps.itch.io/

22 Юли 2015 14:25
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1208
Сериали - обща тема #107792
Челното влечуго с роан аткинсън и хю лори в последните сезони.
Първия сезон всъщност е доста дървен и „Злостър”* е нещо като отрочето на братовчеди. Втори зезон ни пренася напред където блесва доста повече хумор. В трети и четвърти вече не е господар а игрите на думи са доста, то май това е основата на англииския хумор, че една дума значи 100 други неща.

Дък Доджърс - сега го начевам, но актьорската игра е уникална. Актьорите сами си правят каскадите, а самите каскади едва ли могат да се видят в игрален сериял или филм.

*зависи какъв превод намерите

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

26 Юли 2015 19:04
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Сериали - обща тема #107864
Wayward Pines - проектът на М.Найт Шаямалан трябваше да излезе миналата година, но Фокс го забавиха с една година и да благодарим на това, защото 2-ри сезон няма да има :-)
Започва много добре...някъде до към средата е мистерия и те държи в напрежение...и после боза...не само, че не дават отговори на много въпроси, а има огромен потенциал, който се е натрупал и остава неизползван. Има много нелогични неща, които не получават отговор...Все пак си заслужава като нещо ново и различно, а и краят е добър.

26 Юли 2015 23:26
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 512
Сериали - обща тема #107867
Този пич М.Найт Шаямалан е абсолютно неадекватен. Гледал съм реклама за сериала, в която той се изразява дълбокомислено за творенето... ужасяващо е. Само рекламата на Нестле, според която ти трябват само 3 секунди, за да се вдъхновиш, е по-тъпа.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

27 Юли 2015 00:09
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Сериали - обща тема #107868

Mindcrime писа: писа:
Този пич М.Найт Шаямалан е абсолютно неадекватен. Гледал съм реклама за сериала, в която той се изразява дълбокомислено за творенето... ужасяващо е. Само рекламата на Нестле, според която ти трябват само 3 секунди, за да се вдъхновиш, е по-тъпа.
Съгласен...рекламата е безумна. Иначе Шаямалан има попадения - Шесто чувство, Неуязвимият....дори бих казал The Last Airbender е ок (като фен на анимето), но има и много слаби неща - Селото, Жената от водата и т.н....
Първоначално си мислех, че сериалът ще бъде към първите...но след последните епизоди го слагам към вторите.

06 Сеп 2015 11:22
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1317
Сериали - обща тема #108294
Mr. Robot

На средата на сезона съм. Засега ми харесва. Главният герой е асоциален хакер, който се друса непрекъснато с морфин. За него 99% от останалите хора са идиоти ( нещо като ММ :grin: ). Иначе има изтъркани клишета като тайна хакерска организация, която се опитва да разруши световния ред, както и тайна организация, която контролира света. Най-интересни са ми размишленията на хакера, които заемат основна част от сериала. Малко го дава като Др. Хаус на хакерите.:-)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

01 Окт 2015 14:17
Wintersoul
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Сериали - обща тема #108798
Не спирам да се чудя каква е тая мания по "Истински детектив". Силно ми напомня реакцията на хората, на които се втълпява, че видиш ли, един черен квадрат е арт изкуство и те започват да ахкат пред него. 4 серии успях да изгледам от този сериал, и то единствено заради актьорската игра, ама да ме извинявате, сериала е мега тъпотия! Но като се има предвид, че хората са запленени и от "Туин Пийкс", то нормално. Бавно било действието ... че то такова няма изобщо! Има престъпление, което реално не се разследва. Ако ще представят човешката психология, то могат да го поднесат в къде по-гледаем вид, а не под формата на тягостни разговори или дори липсата и на такива.
Както и да е ...
Относно сериалите, наистина от години насам изместват тотално филмите. Основно като качество. Лично за мен, ако трябва обаче да се прави някаква класация, колкото и да са несъпоставяеми някои жанрове, то от всичко трябва да се извади "The wire" и да се отдели. Това нещо не може да участва в класации наравно с другите, съвсем различно ниво е. И четейки по-назад, бих препоръчал на човека, когото посъветваха да го чака на 16:9, да не го прави. Сериала е много по-въздействащ именно в 4:3! :-)
Чета почти навсякъде, че може би единствения конкурент на "Жицата" е Сопрано. Реших да му дам шанс, обаче ... Сопрано си е крими сапунеста, черна комедия. Готин е и определено ще го догледам, но разликата между него и доста други сериали е като да гледаш "Двама мъже и половина" и "Психаротерапия" с Чарли Шийн. И двата са хубави, но докато първия можеш да пускаш серия след серия и да не ти омръзва, с втория не е така. 3 серийки и вече имаш нужда от разнообразие. Та тъй и със Сопрано.
Четох тука, че Deadwood бил зле като цяло, което ме разочарова. :sad: Все още съм до 9 епизод. И той не е особено зарибяващ, но за момента е все още интересен. И да, най-вече откъм играта на Иън Макшейн, който адски ми напомня Марк Шепърд като Краули в Супернатуралните. :-) Прихваща донякъде и с не малък набор от познати актьори, минали през "The Shield" и "Sons of anarchy" - препоръчвам и двата сериала + "Breaking bad". В общи линии и трите са с еднакво послание, и не трябва да се пропускат.

01 Окт 2015 19:30
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2373
Сериали - обща тема #108806
Better call Saul
Spin-off на "Breaking Bad". Изгледах първият сезон (до момента само той е излязъл), няма го ефекта на "Breaking bad" да тръпне човек до следващата серия и до момента е по-кротък като ритъм, тук там леко комедиен. Все пак доста добър, героите са интересни (нови и стари), сценарият и актьорската игра са си на ниво. Препоръчвам го, но само ако сте гледали първо основният сериал, ако не сте е добре да почнете от него .

02 Окт 2015 10:40
Wintersoul
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Сериали - обща тема #108814
Е то като се има предвид персонажа на Сол, нормално и в сериала да е заложен повече хумора, отколкото кримито.
Между другото, въпреки добрите отзиви за "Фарго", съветвам ви да не си губите времето с този сериал. Поредното овчо блеене, колко била добра играта на Мартин Фрийман, а всъщност е дразнещо слаба. Той си играе по един и същ начин и като хобит, и като престъпник, и като жертва. Историята е изключително наивно представена, а това допълнително се влошава от натрапеното във всеки епизод уверение, че сериала е създаден по истински събития, което естествено е абсолютна лъжа.

02 Окт 2015 20:02
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2373
Сериали - обща тема #108822
Какъв Мартин Фрийман, този сериал се гледа заради Били Боб Тортън :-) Историята не е представена наивно, а стилизирано, точно както е и в пълнометражния филм - вече това на кого допада и на кого не е друг въпрос - предполагам ако си тръгнал с нагласа за нещо като Shield или CSI е нормално да те разочарова. От връзката с реални събития честно казано не се интересувам - предполагам наистина са го лансирали, но не ми е направило впечатление. Определено бягат от реализма, героите са пълна гротеска в една или друга посока - по-скоро бие на Тарантиновка.

Хобитът си е хобит, Финч си е Финч, естествено :-)

07 Дек 2015 22:39
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Сериали - обща тема #110519
www.chronicle.bg/%D0%B6%D0%B8%D0 ... 0%B0-2015/

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 14
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Сериали - обща тема
Time to create page: 0.104 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• За ценообразуването на книгите-игри (31 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Общи приказки
    • от Count Monte Kristo
    • Today 15:22
    • 52. Софийски международен панаир на книгата 2025 (5 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от ringlas
    • Today 13:22
    • Коледното чудо на бат Коце (11 Мнения)
    • в Инициативи / Други инициативи и проекти
    • от ringlas
    • Today 11:11

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност