• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Коя книга-игра, би била най-успешна като филм?

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
23 Юни 2015 17:43
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
Topic Author
Коя книга-игра, би била най-успешна като филм? #107205
Коя книга-игра или поредица от книги-игри, ви се струва, най-подходяща за филмиране? Идеята за подобна тема ми хрумна, наблюдавайки форума от известно време. В крайна сметка книгите-игри и филмите са любимо хоби на много от нас. Защо, да не се слеят нещата - сюжет от книга-игра да се използва като сценарий за успешен филм, който да натрупа популярност. Като гледам бедността на идеите в днешен Холивуд, все ми се струва, че това, никак не е невъзможно.
А иначе, смятам, че "Магьосничества" :wink: може да е чудесен пример. Четири части, всяка със своя неповторима атмосфера, писани с много вдъхновение от Стийв Джаксън. Готов сценарий за филм. Преди време Deathtrap dungeon на Иън Ливингстън беше филмирана, но подробности относно реализацията на проекта, на по-комерсиално ниво, не са ми известни. Едно е сигурно - не стана касов хит. Та, би ми било интресно да чуя вашето мнение по темата дори и да считате, че КИ, не съдържат достатъчно удачни сюжети, които да се реализират на големия екран или пък да посочите коя е КИ според вас, която задължително, не би трябвало да се филмира.

"Intellect is invisible to the man who has none".

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

23 Юни 2015 18:02
titi_2001
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Коя книга-игра, би била най-успешна като филм? #107208
Ако се прави такъв филм,много ще ме изкефи да е интерактивен-тоест-публиката да избира как ще се случат нещата с дистанционни или подобни

"Въображението е по-важно от знанието."-Алберт Айнщайн

23 Юни 2015 18:36
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
Коя книга-игра, би била най-успешна като филм? #107209
Интересна идея, Тити. Днес цял ден на идеи го карам... :grin:
Нищо чудно тя да се осъществи един ден - интерактивен филм в който си избираш пътя до края. Което ще те изправи пред различни възможности за завършването на филма и ще те накара да изгледаш както хепи енда, така и хорър края на историята. Може би ще е необходимо повече време, а то е пари... И все пак, нищо чудно в недалечно бъдеще да се въведат и и такива опции.

23 Юни 2015 18:43
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Коя книга-игра, би била най-успешна като филм? #107210

titi_2001 писа: писа:
Ако се прави такъв филм,много ще ме изкефи да е интерактивен-тоест-публиката да избира как ще се случат нещата с дистанционни или подобни
Имаше един сериал Островът на Харпът много добро крими...което беше в стил 10 малки негърчета...та зрителите преди всеки епизод гласуват кой да умре в епозода :-)

23 Юни 2015 21:21
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Коя книга-игра, би била най-успешна като филм? #107218
Асасините на Персия - защото си е праволинейна.
Сонора - защото е праволинейна...

А бе всички железници.

Избери своето приключение

23 Юни 2015 23:02
gamebooker's Avatar
gamebooker
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 16
Коя книга-игра, би била най-успешна като филм? #107230

SatanicSlayer писа: писа:
Асасините на Персия - защото си е праволинейна.
Сонора - защото е праволинейна...

А бе всички железници.

Това е само при условие, че се пресъздава цялата история 1:1.

Не виждам какъв е проблемът за целите на филма да се мине, да кажем, само по едно разклонение на дадена КИ история и то да се доразвие или пък отделни независими епизоди от различни разклонения да се подредят последователно. Далеч по-важни ми се струват самият сюжет и персонажите. От тази гледна точка, бих се насочил към поредици като Пътят на тигъра и Кървав меч, ако реша да правя филм. Също, някои от кратките книжки на Алън Шарп като Барабан на Смъртта или Конкуест 2 с допълнителни разширения на историята. А от българските заглавия - примерно някои от книжките на Колин като Нощта на върколака или Операция "Звезден гост". Историите за Дик Ченси също стават, макар героят доста да прилича на Индиана Джоунс.
От Майндкрайм - може би поредицата за Хлапето. От Блонд и Уейн - примерно Принцът на Алкирия, приказките за Белегаст, Валенсианските хроники.

"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."

24 Юни 2015 09:22
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Коя книга-игра, би била най-успешна като филм? #107249
Аз докато съм чел книгите съм си представял, че би било яко книгата да стане и на филм. Лично аз ми е хрумвало за филми още като малък на Тъмната Страна на Земята, Поредицата за Шангри, Хлапето също. Може би за Белегаст също да. Може би и от Последната Врата би станал интересен фентъзи филм. Като цяло повече ми е хрумвало книгите на Майндкрайм за филм, може би защото във филмите не съм голям фен на фентъзи, а на повечето други автори са на тази тематика. Арена също би могло да стане интересен боен филм макар и малко банален, тъй като сюжета в книгата е еднотипен с доста бойни филми.

24 Юни 2015 10:10
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1105
Коя книга-игра, би била най-успешна като филм? #107252
Реката ще представлява нещо като приключенията на конан.
Като цяло нещо не се сещам за читав фентъзи филм, виж за сериали поне няколко се сещам сред тях и един 6 сериен с по 3 часа епизод.
Лично аз предпочитам при филмирането сюжета да е мотамао и ли да се придържа максимално към първоизточника.
Полета на грифона и да намериш дракон също би ми харесало със стиим пънк елемента.
Пътя към шангри никак няма да е зле, отдавно на съм попадал на филм с нинджи.
Иначе ако се гони комерса: пътя на тигъра или кървав меч.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

24 Юни 2015 10:29
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Коя книга-игра, би била най-успешна като филм? #107254
Олтарът на тъгата - атмосферична и праволинейна.
"Да намериш дракон" би станала интересна телевизионна игра (тип замъкът на таласъмите), особено ако се добави някакъв произволен елемент къде е тоя Дракон, тъй като има много random по локациите и replayability-то е високо.

За да може да се направи интерактивен филм (говорейки си реалистично) ни трябва история, персонажи и много специфична структура - такава, която хем е праволинейна, хем малко (на лента) разлики дават голяма разлика в усещането - очевидно е, че би било безумно за 90 минути филм да има 1800 минути заснети. Освен това предполагам, че изборите трябва да са сравнително малко, примерно един на 5-10 минути.
Интерактивни филми вече има, Telltale games ги правят - The Walking dead, The Wolf among us, Tales from Borderlands, Back to the future, etc...
Схема, подобна на тази на Котарака, би свършила работа - там старателно търся точно това - повече литература в общите части, през които всеки минава, по-малко в разклонените, малки разлики, даващи драстични промени в усещането и геймплея, но запазващи основната сюжетна линия.

24 Юни 2015 11:17
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
Коя книга-игра, би била най-успешна като филм? #107258
Говорейки за това се подсещам за първата подобна интерактивна игра, която БНТ направи преди години по "Замъкът на таласъмите". Доколкото си спомням бяха само две предавания, но в тях именно краткостта при заснемането на епизодите, беше водеща, заради интерактивните моменти. И все пак се беше получило сравнително добре (имайки предвид липсата на ефекти) и беше голяма победа за КИ жанра, навремето.
Лично аз не си представям интерактивен филм с множество на изборите. Просто няма как да останеш цял ден в салона и да "разчопкаш" всички разклонения. То и сега като поседиш 3 часа те хваща секлет, какво остава за нещо от типа на 1000-2000 минути, пък било то и при вариативност. За това изборите в такъв филм по-скоро би трябвало да са не повече от четири-пет, касаещи основната сюжетна линия, а не разни "паразитни" разклонения.
Иначе филм по сюжета на "Замъкът на таласъмите" ми се струва особено подходящ, особено за по-малките зрители. Ако човек търси нещо по-мащабно, натъпкано с множество спец ефекти, колоритни герои и тежки битки, то "Пътят на тигъра" и "Кървав меч" са просто задължителните прототипи в това отношение и обещават епичност. Не би била лош сценарий и "В бездната сред мъртъвците" - заради атмосферата и пиратските приключения.
Би било интересен избор и да се остави на зрителите чрез гласуване в залата, да определят края на филма. Така лесно може да се стигне до развръзка в която валар моргулисът :wink: ще доминира, както е в "Игра на тронове".

24 Юни 2015 11:47
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 359
Коя книга-игра, би била най-успешна като филм? #107259
Интерактвният филм не става за зала според мен. Трябва да е лично преживяване. По едно време и аз доста се бях размислил по темата и имах някои интересни идеи. Да, наистина по очевидни причини не може да има твърде много избори, но:

1. Може да се даде възможност на зрителя да определя визуален стил и саундтрак на филма
2. С помощта на компютър е възможно да се рандомизират много от кадрите (с по 2,3 алтернативи вкл. различни ъгли на заснемане)

Двете много биха вдигнали прегледаемостта.

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html

24 Юни 2015 12:07
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1105
Коя книга-игра, би била най-успешна като филм? #107262
То тогава отиваме към компютърна анимация. Все едно да въртиш камерата по време на кът сцените в игрите примерно.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

24 Юни 2015 12:11
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Коя книга-игра, би била най-успешна като филм? #107263
Поредицата за Реката.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

24 Юни 2015 12:26
Away
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Коя книга-игра, би била най-успешна като филм? #107264
Пътят на тигъра ще е интересно фентъзи, като филм. Но в седем части. Светът е много разнообразен, а си има и яки герои и масови битки.
Реката на Колин е интересна като сюжет. По скромна като мащаб, но пък достатъчно мистериозна.
В бездната сред мъртъвците - по-добрите карибски пирати :-)

knigi-igri.bg/shop/

24 Юни 2015 13:06
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Коя книга-игра, би била най-успешна като филм? #107267
Забравете ги тези толкова разклонени книги, абсурдно е - опитайте да накарате някой зрител да плати стойността на 5 филма като заснемане, а да изгледа един. Подходящи са книги-игри, в които при едно изиграване се минава през 60-80% от текста.
Въобще темата не е ли само за ползването на сюжета на книга-игра, за да се направи нормален филм :-) ?

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Time to create page: 0.082 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1001 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Efix7
    • Today 19:43
    • Пъстра Никса 2022 (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 09:57
    • Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00

За контакти