• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
StarWars - Episode VII

StarWars - Episode VII

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
20 Дек 2015 17:59
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 487
Topic Author
StarWars - Episode VII #111008
The Force Awakens

Много ми хареса този епизод. Вярвам, че нарочно са се постарали да прилича на епизод 4. Образите на злодеите са единственото нещо, което много ме разочарова.

Разбира се, пълно е с глупости, но аз съм от онези момчета, които бяха поразени от епизоди 4 и 5. Готов съм да преглътна и повече, все пак поредицата никога не е била силна като история, нито пък нещата някога са били логични.

За хора, които за пръв път гледат филм от поредицата, вероятно епизод 7 ще им се стори точно толкова глупав, колкото и Игрите на глада, или който и да е от другите боклуци, примерно Хари Потър. Но това си е техен проблем, не са били малки момчета в подходящото време.

Гледах го на 4DX, за пръв път опитвам тази система. Мисля, че няма да повторя, докато не се появи филм, правен специално за нея. Не ми хареса да ми пускат струйки въздух зад ушите всеки път, когато някой стреля с бластер. Понякога движението на седалката подсилваше много добре 3D ефектите, но това бяха само 2-3 сцени за по няколко секунди.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

27 Дек 2015 18:09
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
StarWars - Episode VII #111159
StarWars, новият
В кратце, това, което трябваше да се случи с поредицата още от началото на века, вместо позорните серии 1-3.
Забавните моменти и намигвания към проблеми/клишета на поредицата са се получили наистина добре. Най-после малко мисъл - при рекордния брой отрязани китки на минута екранно време е нормално да има предпазител за пръсти, сторм труупърите най-после имат оръжие, даващо някаква защита от мечовете на джедаите, а експлозиите са триизмерни.
Екшънът си е екшън, а латиноамериканската сапунка си е латиноамериканска сапунка.
Минаха си през класическа пустинната планета, класически StarWars бар, опълчението бяха ала "бандата на Че Гевара", а злодеите - класически нацисти в космоса.

Като минуси:
1. Това ремейк ли беше, или нов филм?
2. Един от най-жалките злодеи в историята на киното до момента - точно една от най-силните неща на сагата сега е слабост. Даже бозите 1-3 си имаха darth Maull, ако не друго.
3. Няма смисъл от тренировки - най-добрия джедай губи от някакъв новак, който няма представа нито от силата, нито някога е тренирал фехтовка или е пипал светлинен меч. Просто е жалко. Това може да го пишете и към предната точка, частично.
4. Много тъпотии си продължава да си ги има - тренираните цял живот за сражения сторм труупъри имат поведението на несполучливо написани ботове от 92-ра година, баба ми и дядо ми с по един патлак ще са по-добри бойци. Елементарността да проникнеш в подобна база и да изключиш планетната защита, да откраднеш космически кораб. И т.н. и т.н.

Но все пак - прилично продължение; феновете на поредицата са показали пълна толерантност към тонове безсмислици, които не биха минали в друг филм, така че и този трябва да се приеме много добре. Няма Джар Джар Бинкс, няма Анакин-Робин Скайуокър и няма 45 минути дебатиране от дядовци. Ако не ви хареса, не е защото е по-слаб от 4-6.

27 Дек 2015 18:14
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
StarWars - Episode VII #111160
За мен огромният минус е:

- Не е по Тимъти Зан.

Но кой ли съм аз да се оплаквам.

Избери своето приключение

27 Дек 2015 19:49
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
StarWars - Episode VII #111161
С главни герои бяла жена и черен мъж, мога само да цитирам Спиндерман: "Сано бес расизан!" и да добавя "и сексизъм". Дисни могат да си заврат жалката пропаганда по толерастия, там където силата не достига. Като добавим безличния "злодей" с меч, като коледна елхичка, остава един въпрос: С кого да се идентифицирам?

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

27 Дек 2015 20:04
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
StarWars - Episode VII #111162
Аз вчера гледах новия Star Wars и като цяло съм повече разочарован...и не ми се пише мнение. Много големи очаквания имах изглежда...

27 Дек 2015 21:11
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
StarWars - Episode VII #111163
Доста се посмях на реакциите, давайте още.

Иначе изключително приятен и качествен филм, най-доброто в територията на големите франчайзи от Властелина насам. Абрамс е бог в областта си. Ще се гледа 6 пъти поне.

27 Дек 2015 21:21
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
StarWars - Episode VII #111164
Като си говорим за връзка между Властелина и Starwars, на някой друг стори ли му се, че баш злодеят е остарял Ам-Гъл, който се прожектира в голям размер?

P.S. Awwwshit като тръгнах да му търся снимка се оказа, че не е лъжа:
www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/ar ... akens.html

27 Дек 2015 21:49
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
StarWars - Episode VII #111165

Ейдриън Уейн писа: писа:

Иначе изключително приятен и качествен филм, най-доброто в територията на големите франчайзи от Властелина насам. Абрамс е бог в областта си. Ще се гледа 6 пъти поне.

От Властелина насам? Хобита къде го пропускаш?

27 Дек 2015 22:11
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
StarWars - Episode VII #111167
Колкото и голям фен да съм на Толкин и Джаксън, Хобитът е обективно по-зле (особено тройката).

Новите Войни са доста по-добри от старите - докато Хобитът си беше голяма крачка надолу от Властелина.

Сравнението помежду им също е по-скоро в полза на Войните, които имат уникална визия, герои и хумор. Не съм очаквал, че някога ще го кажа, но факт.

Ако съм изпуснал нещо, това са Карибски пирати 1-3, които единствено докарват донякъде нивото на Властелина и Джей Джей Абрамс Войните (новите).

27 Дек 2015 22:15
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
StarWars - Episode VII #111168

SatanicSlayer писа: писа:

От Властелина насам? Хобита къде го пропускаш?
Това ми се струва безсмислен спор. Споменавайки големите франчайзи, от фантастиките бих сложил Avengers, Batman и Star Trek пред SW VII без колебание, но всичко това е много субективно. Властелинът и като класа, и жанрово няма особено място в тема за Starwars, по мое мнение.

За статистически е трудно да се каже - големите заглавия винаги отварят с високи оценки и е близко до акъла, че в рейтинги и ревюта се инвестира отдавна дори и в много по-нисшови сфери - лично аз и от първа ръка съм виждал контакти и оферти за такива услуги, макар да не съм ползвал; първоначалната висока оценка си намалява с времето, като реалните оценки постепенно стават достатъчно много на брой, за да намалее ефекта от платените - при всеки високо бюджетен филм може да го видите, а тук инвестицията е много отвъд тази за самия филм - от продължения и игри до merchandise. Затова ако ползвате IMDB примерно, вместо да гледате общата оценка, щракнете на "Reviews" и вижте оценките на първите няколко страници как вървят - 4/4/3/1/5/2/1/1/1/9. И това не е критерии, ама найсе...

27 Дек 2015 22:39
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
StarWars - Episode VII #111169

Колкото и голям фен да съм на Толкин и Джаксън, Хобитът е обективно по-зле (особено тройката).

Новите Войни са доста по-добри от старите - докато Хобитът си беше голяма крачка надолу от Властелина.

Сравнението помежду им също е по-скоро в полза на Войните, които имат уникална визия, герои и хумор. Не съм очаквал, че някога ще го кажа, но факт.

Ако съм изпуснал нещо, това са Карибски пирати 1-3, които единствено докарват донякъде нивото на Властелина и Джей Джей Абрамс Войните (новите).

Как така си промени мнението. В темата за Хобит друго пишеше :D

27 Дек 2015 23:00
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
StarWars - Episode VII #111170
Най-добре е Даниел Крейг като Стормтрупър JB-007 :grin:

27 Дек 2015 23:37
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 781
StarWars - Episode VII #111173
Аз останах много доволен от филма. Като че ли получих точно това, което очаквах. Епизод 4/5 римейк и добре направен - харасеха ми доста сцени.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

28 Дек 2015 00:34
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
StarWars - Episode VII #111178
Забравих да спомена 3D-то - в повечето филми е колкото да се вземат по-скъпи билети, тук не е така - усеща си се яко, ще се гони оскара за кинематография.

28 Дек 2015 02:01
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
StarWars - Episode VII #111184
Изненадан съм от преобладаващо бодряшките оценки за филма!

Лично на мен ми остави усещането за повтаряемост на сюжетната линия и персонажите - отново се създава "Звезда на смъртта" (само дето е по-голяма), отново Тъмната страна се появява на сцената, отново се поставя (този път нескопосан и жалък !!!) отрицателен герой от тъмната страна. Империята вече не е империя ами се е инфейснала, като Първият ред. Отново има сблъсък между роднини! В този смисъл не ми хареса режисурата на Ейбрамс и смятам, че Лукас по уцелваше ваксата - като задържане интереса на публиката. За липсата на участие на Люк Скайуокър, освен в заключителната сцена, какво да кажем? Явно е, че ще се правят нови епизоди, тъй като са нужни и нови касови рекорди. Предполагаемата смърт на Хан Соло, след толкова епизоди, също не беше нещо което бих оценил като позитивна добавка в развитието на историята.
Според мене "Силата се пробужда", не е на нивото на епизоди 4-6, които са ми любими. Те са недостижими откъм завръзка и развръзка, а настоящият филм си е типичен римейк, който обаче оценявам като крачка назад. Което пък потвърждава онова което съм споменавал преди време - че съвременното кино страда преди всичко от липсата на СВЕЖИ ИДЕИ. За сладникавото сюжетиране на компанията Дисни, по-добре да не се изказвам - очевидно е, че се вкарва тъмнокож герои, ей така да се види, че го има. И присъства. Но като динамика, диалози, реплики, екранно присъствие и пр. новите герои не пленяват така, както старите. А сигурно няма и как - старите вече са участвали в създаването на класика, докато другите просто се опитват да продължат по техните коловози, но без достатъчно въображение и с по-слаб сценарий.
А, да! Очаквах филмът да е по-омазан откъм ефекти (в смисъл на негледаема боза), но тук не са предозирали и са се справили с изключение на това, че беше крайно неправдоподобно, всеки който хване лазерен меч да може да го използва и се бие...
Нека кажа и нещо позитивно: Особено ми хареса сцената със спирането на лазерният изстрел от страна на Кайло Рен (но дотук с добрите думи за него :grin: )

Или изобщо: Очаквах много повече! :ermm:

"Intellect is invisible to the man who has none".

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
StarWars - Episode VII
Time to create page: 0.071 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1001 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Efix7
    • Today 19:43
    • Пъстра Никса 2022 (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 09:57
    • Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00

За контакти