• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
StarWars - Episode VII

StarWars - Episode VII

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
28 Дек 2015 02:45
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 485
Topic Author
StarWars - Episode VII #111187
Чух от доста познати отрицателни мнения за расовата толерантност на Дисни, които вкарали чернокож главен герой, просто за да не обиждат расата (точно същата реакция като на черния Орфей сред аргонавтите). Всъщност, струва ми се, че поредицата продължава да бъде доста расистка. Латиноси и азиатци не забелязах (вероятно е имало сред статистите), а главният чернокож герой е по-скоро срам за расата си - колеблив, работещ като хигиенист, без особени умения, послъгващ непохватно самохвалко...

Точно както може да се очаква от филм на Дисни, това е първият и засега единствен епизод, в който съм привлечен от Светлата страна на Силата. Тъмната страна предложи една кукла и едно мекотело. Надеждата ми е, че в следващия епизод, който трябва да върви по стъпките на "Империята отвръща на удара", ще ми върнат и усещането за мощта на Тъмната страна.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Дек 2015 03:25
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
StarWars - Episode VII #111191
От коментарите за чернокожия актьор оставам с впечатление, че никой не е гледал предишните епизоди на Междузвездни войни - във всеки от които, с изключение на Епизод 4, имаше важен чернокож герой (и в абсолютно всеки от които играе голям чернокож актьор, ако броим и voice work-а на Джеймс Ърл Джоунс). Да се говори, че това е някакво нововъведение на Дисни е откровено нелепо. Още повече, че Фин и Рей бяха измежду по-запомнящите се персонажи във филма и мен изобщо не ме вълнува какъв им е цветът или полът.

Иначе, с нищо не ме впечатли този филм. Джей Джей Ейбрамс си прави поредния римейк в кариера, в която май няма нито едно оригинално заглавие покрай Star Trek, Star Wars и Mission Impossible. Проблемите му от Star Treците са си съвсем видими и тук. Актьорската игра е съвсем прилична и персонажите са далеч по-добре написани от тези в прикуъл трилогията, но тя, ако не друго, ни разказваше нова и различна история, докато тази тук отдавна вече сме я гледали. Дори музиката ми се стори напълно деривативна - а каквото ново се промъкна, беше много под нивото на постижения като Duel of the Fates.

28 Дек 2015 05:02
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
StarWars - Episode VII #111193
Поне някои са ги гледали. Ама нито Мейс Уинду, нито Ландо са главни герои, а сега този хигиенист има повече екранно време от Чубака :grin: И се пробва агресивно да свали мацката, която ме кефи и ме привлича към Светлата страна, освен това върти лазерен меч и се бие почти успешно с бивш джеди.

Аз не мога да се ориентирам в главните герои.
Фин ми се струва тъповат и бих предпочел да не го събуждат в епизод 8. А след момичето и Хан Соло, той имаше най-сериозна роля.
Пилотът-ас (Оскар Айзък) е латинос, бих преглътнал да го видя него с мацката :grin: Но ми изглежда, че му е отредена роля, подобна на тази на Ландо - от време на време да прави по нещо.

Липсва ми нов кораб (за мен като момче корабите и мечовете бяха важното, както и маската на Вейдър). Совалката на Кайло не струва, прави точно същото като тази на Вейдър, а не изглежда с по-як дизайн.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

28 Дек 2015 21:04
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 799
StarWars - Episode VII #111225
Не си спомням много от старите части. Четвърта не съм я гледал, на пета май заспах в киното (около 97г.), а шеста гледах на видео през 94-95г.
Не отидох с големи очаквания на седма част и останах доволен от филма. Яки ефекти, хубаво 3Д, битки между изтребители (или както там се наричат), взривове, някой друг майтап...а бре, забавлявах се.
Естествено изпълнено е с клишета и някои откровени глупости. Ама ако гледаш безкритично, може да подминеш с усмивка.
Ей, много ме досмеша накрая, дето се биха със светлинни (лазерни) мечове...то бива, бива, ама...айде малко по-сериозно.
Изобщо не е най-добрата фантастика, която съм гледал. Прометей, Хищниците или Интерселар ми бяха в пъти по-интересни, но всеки с вкуса си.

knigi-igri.bg/shop/

29 Дек 2015 12:20
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
StarWars - Episode VII #111236
малко качествено плюене

и сценария: i1.wp.com/i.4cdn.org/tv/1450452221927.jpg

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

29 Дек 2015 20:38
Sando
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 69
StarWars - Episode VII #111259
Филм с Цигани. Рей е цигане , което бере жеуезо и го издава на вторични , има си цяла сцена в които нейни колеги фащат скрап във въздуха.
Най-циганския момент е свалянето на маската на wannabe Дарт Вейдър - много ми мяза на испански циганин тоя Кайло. Май принцеса Лея е ходила у Факултето, когато Хан Соло не си е бил вкъщи.
Иначе си има лазерни мечове , пуцане с бластери и бой между космически кораби за които си заслужава да се гледа.

31 Дек 2015 10:56
kinez
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 17
StarWars - Episode VII #111336
Star Wars: The Force Awakens
www.imdb.com/title/tt2488496/
Изгледах го вчера и вече го забравих. Никога не съм бил голям фен на поредицата, въпреки че гледах епизод 4, 5 и 6 в детска възраст( когато е точният момент да се оценят подобаващо). Не съм фен, но разбирам хората, които са луди по франчайза; разбирам и защо е такъв несравним попкултурен феномен....
Епизод 7 - ще притоплим манджата от оригиналната трилогия и ще направим римейк на "Нова Надежда"?! Е, от къв зор? Да изкараме кинти - да, ама за друго кво? Да видим дали е остарял Харисън Форд или дали не са опадали космите на Чубака?! Как може, ама грам, да не мръднеш историята напред?! Как може да не развиеш поне малко света на Star Wars с нещо ново? Същия филм го гледахме преди почти 40г. Ама тогава беше революционен в много отношения, а сега е стандартен, обикновен, холивудски блокбастър... Може би ако бях ултрас щях да видя филма по друг начин, може би носталгията работи, не знам.... Мен ме остави апатичен и безразличен.

31 Дек 2015 12:03
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
StarWars - Episode VII #111344
[offtopic]

kinez писа: писа:
Да изкараме кинти - да, ама за друго кво?
Така го каза, сякаш тия няколкостотин милиона само от филма (за целия merchandise не ми се мисли) са пренебрежим фактор, на фона на възможността да се създава истинско изкуство.[/offtopic]

31 Дек 2015 12:33
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 359
StarWars - Episode VII #111348
И аз го гледах вчера, много приятен ми се стори. Изцяло в духа на старите серии (4,5,6).

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html

01 Ян 2016 18:52
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
StarWars - Episode VII #111391
А ето и какво си мисли добрият чичко Джордж по въпроса: life.dir.bg/news.php?id=21354419&nt=5

ze BG писа: писа:
И аз го гледах вчера, много приятен ми се стори. Изцяло в духа на старите серии (4,5,6).

:silly: В духа им е спор няма - повтаря вече известни неща, но не по нов и оригинален начин ...

Това което ме осени обаче беше: Вярно е, че 4 млрд. са си 4 млрд. ! Но начинът по който е заснет епизод VII, може би вече кара и Лукас да съжалява за сделката.

"Intellect is invisible to the man who has none".

01 Ян 2016 19:50
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
StarWars - Episode VII #111393
Не съм чул Лукас да съжалява, че е продал децата си (ама истински, с връщане на парите).
Да се е извинил на някого за епизоди 1-3?

Hater

01 Ян 2016 19:58
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 359
StarWars - Episode VII #111394
Лукас вече го видяхме какво направи, мерси.

Този хленч е повече от жалък. Не можеш да си продадеш гъза и после да се оплакваш, че са те на*бали. Смешно е да обижда Дисни. Ако беше мъж и имаше такова мнение за тях да не се беше продавал, не е като да е последния бедняк на планетата и децата му да умират от глад.

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html

01 Ян 2016 20:27
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
StarWars - Episode VII #111396
Дори не бих отворил този клип, толкова е ниско мнението ми за Лукас. Иначе отдавна циркулира по про-форумите.

01 Ян 2016 20:33
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
StarWars - Episode VII #111397

ze BG писа: писа:
Лукас вече го видяхме какво направи, мерси.

Този хленч е повече от жалък. Не можеш да си продадеш гъза и после да се оплакваш, че са те на*бали. Смешно е да обижда Дисни. Ако беше мъж и имаше такова мнение за тях да не се беше продавал, не е като да е последния бедняк на планетата и децата му да умират от глад.

Мда, видяхме го. Епизоди 4-6 са си една "скапана" класика в киното. За 1-3 мненията варират, но не са пълен провал. Иначе си прав като и на мен първоначално ми дойде същото на ума. Само дето Лукас май е решил, че за 4 млд. е*ането си заслужава, а после след като е получи парите, почна и да се гъбарка с Дисни. Иначе в предходния ми пост в бързането съм пропуснал кавичките в "добрият" чичко Джордж. Мене повече ме подразни следното изречение всъщност :

Режисьорът отбеляза още, че компанията не е била заинтересована той да продължи работата над филмовата поредица.

Все ми се струва, че от Дисни чак заговор срещу него не са скроили. Става дума за договор, така, че - да е чел на време. А не да ни пробутва: Ама аз мога много повече. И все пак, смятам, че Лукас би се справил по-добре, чисто кинематографично, като сцени, история и ефекти, но това си е мое субективно усещане.

"Intellect is invisible to the man who has none".

01 Ян 2016 21:45
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 781
StarWars - Episode VII #111403
@Zort

Режисьорът отбеляза още, че компанията не е била заинтересована той да продължи работата над филмовата поредица.

www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/ar ... ci-fi.html

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
StarWars - Episode VII
Time to create page: 0.077 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Yesterday 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Yesterday 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • 20 Мар 2023 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg