• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Game of Thrones - сезон 8

• 1
  • 2
  • 1
  • 2

Анкета: Харесва ли ви сезон 8?

Да, харесва ми.
7 41.2%
Не, не ми харесва.
7 41.2%
Не съм го гледал.
3 17.6%
Общ брой гласували: 17 ( dechoto, nixata, Monevwww, yoyovec, Rahvin ) See more
zeroot, systemshock, ringlas, Efix7, George-AL, ninja_senso, the_arsonist, kiril_ps, Mindcrime, Вилорп, Coblin, Meriadoc
Само регистрирани членове могат да участват в тази анкета
17 Май 2019 11:17
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Topic Author
Game of Thrones - сезон 8 #131304
Има поляризация в мненията за качеството на последния сезон. Вашето мнение?

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

17 Май 2019 14:01
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 485
Game of Thrones - сезон 8 #131309
Сезон като сезон, и другите са такива. Само дето в предишните сезони се създаваха завръзки, докато сега им се налага в 6 епизода да отвържат нещата.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ringlas

17 Май 2019 17:05
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Game of Thrones - сезон 8 #131314

My deviantART page.

17 Май 2019 22:33
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Game of Thrones - сезон 8 #131318
Добър е! Не е като 6ти и 1ви, втори и трети, но пак става. Нареждам го до 5ти! Писателя май май и той не е знаел как да го завърши, за това се е покрил :) и е оставил черната работа на сценаристите! Така става като измислиш един куп герои и линии без да си измислил развръзката им.
На моменти си личи, че нещата са мислени в последствие: например лейди Мелисандре в 4ти сезон мисля беше се къпеше гола във ваната без брошката на врата, която я състаряваше. В 6ти като я махна легна да спи доста по дърта (което показва че тогава е измислено вече това със стареенето.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
В 7ми като я махна... няма да казвам какво стана :)

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Иначе голямата нощна битка в първия момент ме озадачи защо всички бяха излезли отвън, но в последствие загрях! Представяте ли си какво биха правили всички дотраки барабар с конете зад замъка. Смешна гледка щеше да е, та от тази гледна точка стратегията им не беше чак толкова зле :)

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"

19 Май 2019 14:52 19 Май 2019 15:09 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Game of Thrones - сезон 8 #131330
АЗ следя отблизо сезона и имам ужасно мнение за него - както и за всичко случило с след 5 сезона, когато ДиД започнаха да работят без сценарий.
прогресивно представяне на нещата без логична връзка, само за да има шок. Например в епизод 1 Джайм се го вижда Бран и изведнъж епизод две започва със съд срещу него като Денерис вече го е виждала два пъти и не са си казали каквото трябва когато преговаряха? На всичкото отгоре има нова сцена с Бран после, сякаш не можеше да е преди сцената с Дани, като продължение на последната сцена от първи епизо.
Дългата нощ бе отвсякъде изтървана. Да, има много спецефекти но в тактическо отношение куца. 10 000 дотраки ги попиляха за 2 секунди. ОСвен това нищо не се вижда, а тези"снежинки" са ужасни. Войската на на Другите не е стигнала за ден до ЗХ, много интересно защо като са минавали Другите през някой от лесовете драконите отгоре не са запалили гората като с напалм. десетки хиляди щяха да изгорят преди да стигнат до ЗХ. И защо дадоха битка в замък? Безумие. Дори в най-добрия случай щяха да са обсадени, нямаше да имат храна, а Церсей знаеха вече че няма да им дойде на помощ. По-добре да бяха отстъпили към Рова Кайлин или към Долината и там да дават битка.
Ами самата Дълга Нощ? Чакаме я 5 книги и 7 сезона. По-добре да я бяха кръстили Кратката нощ. Един епизод. А големият АНтигерой - КнН, който убива дракони и е огнеупорен!!! Аря го уби за две секунди, въпреки че около него има 12 души. При това въобще не е логично тя да го убие, редно е или да го убие някой АА (а от книгите знаем, че АА е Тарг - т.е. или Дани или Джон) или Бран, който е триоката врана. Дори самото убийстов е нелогично. Аря може да се маскира като Друг и да застане до него и да го убие, но не - скача като катерица.
На Великия маг Бран не стана ясно каква му ролята? Стои като изтукан. феновете написаха какви ли не теории, че Другите ще победят и той ще върне времето назад, той нищо не прави.
Ами драконите - два от тях убити за нула време, единият смъкнат с копие от КнН, а другият - както си лети на разходка. Третият - в режим "Стелт"
Дани, която бе защитника на робите и искаше да премахва класите избива невинни жени и деца? Допуска да се избиват войници, които са хвърлили оръжие?
Къде е логиката?
Докато Мартин пишеше книгите имаше шок, но имаше и логика. Червената сватба дойде след редица глупави решения на Роб Старк. Смъртта на Джоф дойде след като предизвикваше васалите си.
Докато тук какво имаме - да се върнем към седми сезон - Кутрето заговорничи със Санса. ДВете сестри са отчуждени и изведнъж - съд над него. Кутрето е най-умният играч, а се оказва тъпанар. А знаете ли, че е имало сцено в която Бран разкрива на сестрите участието на Петир в смъртта на Нед, но е изрязана и има "дупка". Не знаете. Ей това е, ДиД гонят шока, заради самия шок и изглежда тъпо.

П.С€ мога да пиша още много забележки в негативен план. ЕМилия Кларк - отсъстваща игра. Тактически решения на елемантарно ниво - липсват. Огромни пари за спецефекти, хвърлени на вятъра. АМи гледам сега Луцифер 4, в пъти по-смислено са правени нещата с по-малко пари.
ИМа цели филми които се правят с 4-5 милиона и докарват по 150 милиона.

Нед, това че първият път не се състари Мелисандра, е ужасен фал на ДиД и те са го признали. Всичик фенове знаят, че истинската възраст на Мелисандра не се знае, но има основания да се предполага, че е много, много, много стара. В най-добрия случай е на 3 века, а по-вероятно - на хиляди години

Истината ще те направи свободен

21 Май 2019 00:39 21 Май 2019 00:45 от Nedelcho Bogdanov.
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Game of Thrones - сезон 8 #131340
Хареса ми, как свърши сезона! Браво на сценаристите за смелоста, да го завършат, тъй като писателя явно си е бил камшика. Не че нещо... но горкия толкоз се беше овъртолил в идеите си, че хващам бас че и той самия не е знаел как да го завърши. Защо иначе да бави последните книги вече 50 години :)
Не ми се обсъждат безсмислиците, няма сериал без тях...
След като изгледах и последния епизод, нареждам по качество сезоните така:
2
3
1
6
4
7
8
5

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Meriadoc, systemshock

21 Май 2019 11:55 21 Май 2019 11:58 от Meriadoc.
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Game of Thrones - сезон 8 #131345
В момента в интернет се случва нещо любопитно, неадекватно, плашещо. Масова истерия, каквато не си спомням, камо ли пък породена от развръзка на сериал. За по-незапознатите - финалните серии на Игра на Тронове са посрещнати на нож от хиляди зрители, които са очаквали нещо по-различно. Пишат се ревюта, дават се оценки, дори има петиция за презаснемане на сезона. Лично аз съм уплашен от недоволството. Първо защото, то не е подплатено с реални аргументи, второ защото степента е твърде голяма. 50% от гласувалите в imdb дават 1/10 на финалната серия. Аз съм гласувал за 2000 филма и съм си позволил да дам две-три единици. Как може да дадеш единица на продукция от ранга на Игра на Тронове, колкото ще да се е разминала сюжетно с твоите представи? Хората затъпяват и стават агресивни. Глезльовци, които бяха отгледани от филмите на Марвел и както казва един мъдър човек, се превърнаха в репи. Надявам се този феномен да бъде изследван подобаващо, защото той е по-важен от завършека на може би най-добрия сериал.

Та сега, моето мнение за завършека:

Внимание! Осакатяващи спойлери по-долу!

Преди началото на сезона бях притеснен. Игра на Тронове ми е любимият сериал. Преживявал съм съдбата на героите и на доста серии съм оставал с чувство на вълнение след финалните надписи. Когато предадоха Нед Старк не можех да повярвам, не бях подготвен. Когато убиха сина му на Червената сватба бях потресен. Приятно е да получаваш искрена емоция от изкуството. Откакто сериалът се отклони от начертаното от книгите, настъпи лек спад. Продължи да ми е любим, но вече не чак така. Вместо десятка стана девятка. Краят на Кутрето беше кух, други неща също. Притесних се, че нещата ще се оплескат. Не биваше този сериал да бъде съсипан. Осми сезон започна бавно, без много действие, но героите сами бяха достатъчни да поддържат интереса, дори без сюжетно развитие. После дойде трета серия. Падението, най-ниската точка. Как бе възможно да бъде отстранен по такъв нелеп начин главният злодей? И толкова много бутафорни моменти, при които главният герой аха-аха и ще бъде убит, остават му секунди живот, но монтажистът ловко превключва към друг кадър! Връща се след 5 минути и героят е успял да избяга. Или някой го е дръпва отвъд замаха на ятагана на милисекунда от контакта. Тъпо беше. Притесненията ми се засилиха, молех се да стане чудо и да не го съсипят. Последва приятната четвърта серия, бруталната пета и страхотният финал. Всички герои завършиха пътешествието си подобаващо. Денерис, която бе неприятен персонаж от самото начало, показа злобата си и умря, но въпреки всичко смъртта й не беше напразна, защото постави началото на едно справедливо управление. Джон изживя ужаса да убие другарката си, но получи това, което винаги бе желал - свобода да живее без задушаващата отговорност да бъде командир на стражата или цар на седемте царства. Хрътката постигна отмъщението си, но и по-важното - показа на Аря, че този път е отровен и не си струва. Санса се превърна от дразнещо леке до студена, умна царица, която освободи изстрадалия север. Тирион направи грешки, но остана морален и пресметлив персонаж - чудесният избор за Ръка на новия крал. Джейми се опита да превъзмогне природата си, но обичта към Серсей се оказа по-силна и по-важна за него. За актьорската игра, музиката и кинематографията няма да говоря - те не са оспорвани дори от най-големите диваци. Разбира се имаше и ситуации, които можеха да бъдат по-изпипани: Колко лесно се убива дракон? Можеха ли Джейми и Серсей да оживеят ако бяха мръднали малко по-настрани? Защо Нощния цар умря така елементарно? Затварям си очите за тях, понеже това са по-скоро дреболии. Могат да бъдат избегнати при повече полиране със съвсем малко усилие.

Та за осми сезон - страхотният финал, на когото се надявах! 8.5/10
GOT като цяло - 9.5/10
Следните потребител(и) изказаха благодарност: systemshock

21 Май 2019 13:34
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Game of Thrones - сезон 8 #131346
За феномена "Ряпа" може да се говори много, но не съм съгласен че масовата истерия на феномена Ряпа се наблюдава за пръв път в такъв мащаб. Както казват жените на дотраките "това се знае" че във времето нещата се размивата и най-голям заряд винаги има настоящия проблем. Репите навремето се надигнаха срещу Властелина 3, когато осъдиха Джаксън за холивудския завършек на книгите. Нямаше ряпа, която беше чела книгите да не се изкаже що за боза беше последния властелин дет обра 25 оскара. Репите осъдиха през 99та новите междузвездни войни, защото по някаква причина са гледали старите три епизода през доста интересна призма, за да видят колосални разлики в тази, не кой знае колко велика история. По начало Междузвездните си е фантастично приключение с не особено велики идеи и с похватите по-скоро на сериал от колкото на филм. (в началото е мислен за сериал). Но това не попречи на репите, цял живот живяли в кожата на чубака, Люк и останалите герои. Представям си ги като излезе Новия епизод през 99та, как са грабнали лазерните си фенерчета и са се надигнали на бунт срещу Лукас и компания :)
Репите не могат да мислят индивидуално, защото имат общ корен, това се знае!
Репите винаги знаят по-добре от авторите как трябва да бъде продължена или завършена дадена творба., това се знае!
Репите не могат единствено да започнат дадена творба :) това се знае!
Репите винаги приравняват своето загубено свободно време по даден сериал с това което са отделили създателите по създаването му, това се знае!
И все пак репите са репи, имат общ корен или с други думи, на 1000/2000 репи се пада по един ангел хранител, тъй като няма специално отделен бюджет за тях.
Репите трябва да бъдат уважавани, но не и тяхното мнение. Когато един автор започне да слуша репите, значи е готов да посрещне гибелта си!

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Meriadoc, systemshock

21 Май 2019 13:49
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Game of Thrones - сезон 8 #131347
Абе, имаш право, но все пак мисля, че мащабът на рева сега е много по-голям. Виж Завръщането на Краля каква оценка има в imdb, и виж каква има последната серия на Игра на Тронове.

21 Май 2019 14:58 21 Май 2019 15:07 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Game of Thrones - сезон 8 #131348
първо - от години се говори, че авторът най-вероятно има сключен договор с ДиД , че книгата е почти сигурно готова, но му е забранено да я издава, преди да свършат филмите, защото по друг начин ще се случат нещата.
Мартин многократно е казвал, че ДиД само най-общо знаят нещата, и си ги нагласят. Примерно знаят, че Джон убива Дани, и че някой дава Севера на Санса, но това, че Бран сяда на трона си го измислят. (примерът е мой). напоследък от негови изказвания, че само неговият финал ще е истински феновете спорят, дали няма да промени финала. Това би обяснило забавянето.
Второ - не знам кой може да хареса края? Денерис която дълго време бе представяна за освободителка на роби, и която се бореше срещу класите накрая изби около 1 милион невинни деца и жени (Кралски чертог е два милиона). А идеите й са блиски до тези на Троцки - да сее разруха и в други страни.
Джон като уби любовта на живота си се превърна един вид в АА. И срещу кого ще воюва сега, като няма Други?
Кой имаше моралното право да съди Тирион за това, че е пуснал брат си? ЕДмур, който въобще го няма в битките? Яра, която я плениха. Дани заразява Яра и не й пука за нея, а на нея пяна й излезе на устата, каква добра владетелка е Дани.
Бран много пъти показа че не иска да е владетел на Зимен Хребет, а стана на Железният трон? Как Сам стана част от съвета, като е част от Стража, а той е доживот, нали Джон, също бе изпратен на Стража? Никой не е правил Сам майстер, но и да го бяха направили - това не отменя клетвите към СТража. А за клетвопрестъпничество бесят. И как Бриен реши, че след като е вече "сър" и е драснала 2 реда, може да участва в Съвета. Във весторос има поне 10 000 рицари.
Нито носеше бял плащ - нито нито нищо. Ей такива недомислици озвериха феновете. Отдавна се виждаше, че на ДиД им е скучно, ама по-добре да не бяха се захващали тогава със сериала. докато имаха основа от Мартин нещата си вървяха, после рязко бяха съсипани цели персонажи като например този на Станис, Джон Сняг или Денерис. Джон Сняг стана нарицателно за мъж под чехъл с една реплика "Тя е моята кралица", а накрая и за Рицар на Печалния образ.
Уби денерис и стоя два часа докато дойде дракона и го завари с камата. Имах чувството че гледам зле скалъпена театрална постановка,а не кино.

Не съм съгласен, че такъв феномен е за първи път имаше огромен вой, след калпавата екранизация на Хобит. Тогава се вкараха съвсем измислени главни персонажи в екранизацията, които не съществуват изобщо в творчеството на Толкин, а цялостният замисъл на книгата бе преиначен, само за да се намери място на Еванджелин Лили и още двама-трима човека.

@ Нед, авторът/режисьорътт е длъжен да прави една книга/филм ЗАРАДИ ПУБЛИКАТА. Ако масово публиката не харесва филма или екранизацията това говори много зле за автора/режисьора, а не за публиката. Публиката е тази която дава хляба на автора/режисьора, и той трябва да я уважава иначе може да си пише неща за трима човека.

@ Мери, оценките са нещо субективно, но щом толкова смяташ, че ревът е твърде голям, кажи ми - коя друга поредица е чакана толкова дълго? от 2011 чакаме края. затова очакванията са извънредно големи. А двамата идиоти съсипаха всичко. В случая с Властелинът вече имаше четири-пет екранизации, А и той бе отдавна написан, по-други бяха нещата. там основно вторият филм рязко се разминава с Толкин.

21 Май 2019 16:07
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Game of Thrones - сезон 8 #131349
Дж Дж,
когато казваш "двамата идиоти съсипаха всичко" и едновремено искаш уважението им за да им вадиш хляба, показваш арогантност, неуваение и несъобразителност.
Всъщност излиза, че не само не заслужавате никакво уважение от създателите, защото и вие не проявявате такова, ами и че съм прав. Публиката не трябва да бъде уважавана, за да вади хляба на автора. Той си го вади сам, ако е достатъчно талантлив и умее да пристрастява хората със собствените си идеи.
Никога не съм разбирал фенската маса като каже, автора трябва да ме уважава, защото съм му почитател иначе ще му се разсърдя и той повече няма да си вади хляба. Не помня в историята на човечеството даден автор да се е молил или споразумявал с публиката си: дайте аз ще ви уважавам, а пък вие ми вадете хляба!
Излиза че публиката иска много повече от това което дава. От една страна, автора дава годините си труд, нерви и отдаденост да създаде нещо (излиза че това не е достатъчно трябва да дава и уважение за да не изпадне в немилост) а от друга страна пуканкаджиите дават един шибан час от живота си и то ЕДИНСТВЕНО АКО СА ФЕНОВЕ НА ТВОРБАТА(защото иначе няма как да накараш някой да гледа каквото и да било), и изискват братче, като за световно. Поговорката "който дава най-малко изисква най-много" за жалост е вярна.
Колкото и читанки да сте изчели всяка дума извън и в книгите на Мартин, не забравяйте че целия свят се зариби не по книгите му а по сериала, което е дело на ДВАМАТА ИДИОТИ, КОИТО СЪСИПАХА ВСИЧКО! Сериалите и книгите са различни неща и както двамата сценаристи/режисьори (създатели) на сериала не могат да напишат книгите на Мартин, така и той не може да създаде сериала Гейм оф Троунс! А (пак повтарям) целия свят сме фенове на сериала, не на книгите! Мартин има уникални идеи, но без намесата на "двамата идиоти" Гейм оф Троунс нямаше да съществува в дадения си мащаб!

Мери, през 2004та (когато пускат LOTR3) все още е нямало IMDB нито фейсбук - следователно рейджа се е усещал по-малко но все пак се усещаше! През 2001ва когато изхейтиха SW3 пък все още нямаше молове, а само една Арена в Младост, тоест кината не бяха това което са и въпреки това пак усетихме нечуваните опашки и палатки от нърдове пред кината седмици по рано. Феномените наистина с времето губят заряда и лека по лека се забравя олелията. Няма как да измеря врявата в социалните медии сега спрямо истерията около SW3 преди 20 години, която ни се сервираше предимно по новините.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: systemshock

21 Май 2019 17:18 21 Май 2019 17:24 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Game of Thrones - сезон 8 #131350
Нед, хайде да не смесваме АВТОРА (Джорд Мартин) с двамата идиоти. (ДиД) Адски непрофесионално е. показателно е, че докато имаха сценарий нещата си вървяха, и нямаще недоволни фенове. Когато започнаха да правят нещата оттам откъдето Мартин спря, лъсна дълбокия им непрофесионализъм и естетвено дойдоха критиките на феновете. Мартин изпихваше всичко в детайли - брой лимончета, какво вино се пие, колко рицаря - всичко при него имаше дълбоко символно значение, характерите се изграждаха много логично. Не е истина, че целият свят се зариби не по книгите на Мартин, защото той имаше огромна база от фенове измерваща се в милиони хора, много преди НВО да го филмират. Да, стана по-популярен, но той и ПРЕДИ ТОВА СИ БЕШЕ ПОПУЛЯРЕН. Не е истина, че сериалите и не могат да бъдат направени като по книги. "Време Разделно" е точно копие на книгата .Първата част на Властелинът е точно копие на книгата - с една разлика, появява се Арвен , а не Глофиндел, но нали трябва на зрителите да се обясни любовта между нея и Арагорн. Значи можело да се направи филм по книга? А сериалите имат дори повече възможности, защото са в повече серии. Постоянно чета за филми с 5 милиона бюджета, които постигат към 140-150 милиона доход. ти Роки гледал ли си? той е правен с 60 000 долара.
За да те уважава публиката, ПЪРВО творецът трябва да уважава публика. Публиката му дава хляба. Без публиката няма творец
Искам да видя творец, който работи само за себе си, а не за публиката - вади по една единствена бройка от всяка книга, работи на частно и си плаща всичките книги. Такъв творец ще фалира. Нещо повече - съмнявам се, че той е творец е не книгопродавец, защото скоро материалното ще го натисне над духовното.
И най-талантливите автори трябва да се съобразяват с масовия вкус. Всъщност когато има талант, аудиторията го оценява и има огромна публика зад теб-
когато не успееш да я задоволиш - за какъв талант говорим? да те оценят петима души не е талант, а самодотостатъчност.
Нед, ако обичаш, недей да твърдиш, че говориш от името на целият свят. познавам над 100 души,* които предпочитат книгите пред сериала и техният брой се увеличава постоянно. те закупуват с ИСторията на огън и лед, дори на цени по 40 лева, а от серила още след 6 сезон се отказаха доста хора. Влез във форумиет и виж колко хора предпочитат книгите. Кажи че твоето мнение е друго, но не ангажира света, ставаш като Денерис
И какъв е мащаба???? мащаб на провала???
филмът придоби масовост ЕДИНСТВЕНО ЗАРАДИ ЧАКАНЕТО НА КНИГИТЕ (8 години) и заради нищо друго! но това породи и свръх очаквания, още повече, че Мартин изпипваше всичко до детайл - МАРТИН - ДО ТРЕТА КНИГА - ДАЖЕ Е ДАВАН ЗА ПРИМЕР В УЧЕБНИЦИ ПО АНГЛИЙСКА ИСТОРИЯ. не знам сериала на НВО да е даван за пример там.

*а и аз самият предпочитам книгите пред сериала, а се считам за част от света

21 Май 2019 19:30
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 799
Game of Thrones - сезон 8 #131352
Финалът ми хареса, като че ли всичко си дойде на място. Добър завършек на велик сериал.

knigi-igri.bg/shop/

21 Май 2019 19:43
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Game of Thrones - сезон 8 #131353
Сигурно пак няма да ме разбереш, но примера те блъска в тиквата :)
"Двамата идиоти" създали ГОТ не уважават мнението на публиката си, но въпреки това станаха мултимилионери.
Друг интересен факт е, че аз пък не познавам ни един в моята среда, който е чел книгите, но пък не се сещам някой да не гледа ГОТ, но да... може и да си прав. Може би повечето свят е фен на книгите - не на сериала :)

21 Май 2019 20:48 21 Май 2019 20:54 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Game of Thrones - сезон 8 #131355
Не исках да работим с цифри, Мартин беше мултимилионер още преди да филмират поредицата му. Всичките му книги до 2010 г са издадени в 25 МИЛИОНА копия.
А иначе към настоящия момент с всичките приходи има 120 милиона
Да, ДиД станаха мултимилонери. И на мен да ми дадяха за филмирал толкова популярна поредица като Игра на тронове, и да продуцираха яко - и аз щях да стана мултимилионер. Това не е доказателство. ДиД имат невероятна реклама, идваща от името на Мартин, и донякъде - на НВО. това обаче не значи че са създали качествен продукт. В днешно време е много лесно да се печелят пари от реклама. Направиш един-два добри филма и продаваш най-големия боклук на света.
Или вземи един добър актьор и слага надпис "С актьорът участвал в...." и хората идват.А НВО направиха невероятна реклама на сериала буквално всеки ден преди излизането му ни заливаха съобщения за нови ролеви игри, как Кит Харингтън се оженил, кога пръднала Емилия Кларк - с извинение. При такава реклама супер незаинтересован да си - ще гледаш поне първия епизод.
добре, така представено твърдението ти, че ти лично не познаваш ни един човек съм по-съгласен да го примема. Само ще ти кажа - влез във форума на bg-mamma - посветен на Мартин, - първо във литературния, а после в във филмовия - и виж колко хора са се насочили само към книгите;колко твърдят че книгити са ги насочили към сериала; колко твърдят, че книгите са по-добри. Разръшкай се и по-други форуми и например в дир.бг и тогама ми говорим колко много са тези които считат че сериала е по-добър.
Има такива хора - съгласен съм. Но не са мнозинство. Само след 3 серия на 7 сезон имаше шок - толкоз пари за спецфекти и 80 проценат от хората не видяха нищо на екраните си. Бой на негри в тъмна нощ. За сравнение - Битката за Шлемове усое си се виждта ясно орки и елфи, в Небесно Царство са суперефектите
Масово хората вярват, че Мартин е казал само най-общо нещата и после ДиД са ги нагласяли по свое усмотрение.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Yesterday 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Yesterday 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • 20 Мар 2023 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg