Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
И трябва да отбележа, че ако не беше филмът сигурно никога нямаше да чуя за книгата, камо ли да я прочета. И подозирам, че това се отнася за голяма част от моето поколение.
Уж съм само с 2 години по-дърта от "твоето поколение" пък на мен ми го четяха вместо приказка за лека нощ...
Е, те са си класика заедно с Жул Верн, Майн Рид, Дюма (баща и син), Киплинг, Салгари... и още една камара автори на приключенски романи.На мен ми четяха Карл Май и Джек Лондон. Фентъзито трябваше сама да си го откривам и трябва да призная, че все още съм доста боса по много теми.
Пробвай и фантастиката, може да ти хареса.Фентъзито трябваше сама да си го откривам и трябва да призная, че все още съм доста боса по много теми.
Баш такаЯз па повече си аресвам Хобитът. Може и да съм питал ама това 1 и 2 в заглавието значи ли че тия п********и ще го сцепят на две части през една година?
Защо си мислиш, че ще имам нещо против? Ако могат да изкарат хубава история от него - да заповядат. Страхотно ще е.Не се заричай, че ще направят съкратена версия на "Силмарилион".
Засенчвайки очи от косите лъчи на младото слънце, Леголас се вгледа напред.
— Виждам бял поток да се спуска от снеговете — каза той. — Там, където напуска сянката на долината, откъм изток се издига зелен хълм. Ограден е с ров, могъща стена и остра ограда. Отвътре се подават покриви на къщи, а в средата, върху зелена тераса се извисява огромен човешки дворец. И ако не ме лъжат очите, покривът му е златен. Надалеч огрява блясъкът му. Златни са и колоните край портата. Там са застанали мъже в искрящи ризници, но всички останали още спят по къщите.
— Едорас се нарича този град — каза Гандалф, — а онзи златен замък е Медуселд. Там живее Теоден, син на Тенгел, крал на Роханските предели. Дойдохме с изгрева. Сега можем ясно да видим пътя си. Но ще трябва да яздим по-предпазливо — войната чука на прага и Рохиримите, Повелители на конете, не спят, макар отдалеч да изглеждат заспали. Не докосвайте оръжието, не изричайте надменни слова, докато не се изправим пред трона на Теоден — това ви съветвам.
Повърхностен "Силмарилион" - не си сериозен, нали?
Защо си мислиш, че ще имам нещо против?Не се заричай, че ще направят съкратена версия на "Силмарилион".
Парци, представи си, че има хора, които се кефят десет пъти повече на филмите по Толкин, отколкото на книгите му.
Повърхностен "Силмарилион" - не си сериозен, нали?
Защо си мислиш, че ще имам нещо против?Не се заричай, че ще направят съкратена версия на "Силмарилион".
Е, аз не съм от тях де... Аз се кефя СТО пъти повече на филмите! аз даже твърдя (в спор с Толкин пуристи), че оригиналната версия на ЛОТР вече е тази Питър Джаксън.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas