• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Филмиране на части от сценарии.

• 1
  • 1
16 Юни 2021 06:37
qrsoft
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Topic Author
Филмиране на части от сценарии. #138452
Ще ви опиша една идея, като после обяснявам с каква цел ви я казвам.

Представете си че учите в НАТФИЗ нещо свързано с киното. Там обикновено вие осъществявате тестово дейностите за които се учите. Но тъй говорим за колективно начинание, то въпросът е колко полезно е това за вас? Примерно ако учите операторско майсторство, но специалистът по осветлението е некадърен и така не можете да се проявите както трябва. Друг пример е какво правим, ако имате интереси и умения в даден вид филмово произведение, но няма други хора с такива и така няма и съответните тестови сцени в които вие да се изявите.

И сега какво предлагам. Да се направи сайт в който като начало се поместват парчета от сценарии. След това хора от различни области на киното се събират, за да създадат откъси от филмов материал, който следва въпросните парчета от сценарии. В крайна сметка цялото начинание има основна цел да представи специалистите, а не да покаже нещо завършено. Идеята е да може да се свържеш с въпросните специалисти от всякакви области, за да се правят други представителни филмови парчета или вече примерно за реализиране на някакъв по-завършен проект.

Защо ви казвам всичко по-горе, след като това е форум за книги-игри, а не е за филмово изкуство. Причината е в това, че всъщност проблемът е от много по-общо естество и се състои в това да се осъществиш контакт с определена група хора от дадена гилдия, дори както в случая по-скоро да става дума за тези, които тепърва навлизат или съвсем наскоро са навлезли в съответната област.

Ето още един конкретен пример, който вече касае моята разработка тук за текстовия редактор за книги-игри. Все повече се убеждавам, че само текстовия редактор няма да е достатъчен, а трябва да се разработят и множество други софтуерни инструменти. Да го правя сам е абсурдно, защото начинанието е огромно. Най-добрият вариант е да се агитират хора, които току що са завършили обучението си по програмиране примерно в някоя софтуерна академия. Те все още нямат служебни ангажименти които да запълват 100% от времето им. Въпреки че аз самият се занимавам с програмиране, то нямам никаква представа как да осъществя контакт с такива хора, което за момента е проблем за проекта. В темата по-горе разглеждам сходен проблем - как хора, които учат в НАТФИЗ да бъдат привлечени към проект, който е много вероятен да им е интересен и полезен.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

16 Юни 2021 09:14
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 359
Филмиране на части от сценарии. #138453
Това не са ли реално мета филмово студио и мета софтуерна компания?

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

16 Юни 2021 09:18 16 Юни 2021 09:18 от Rahvin.
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Филмиране на части от сценарии. #138455
Бих снимал продължението на Момиче излиза от бара, обаче неизвестно защо НПК и Прокуратурата имат особено мнение по тия въпроси и съм възпрепятстван.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Леден Дракон, George-AL

16 Юни 2021 12:45
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Филмиране на части от сценарии. #138462
Ето ти един откъс от сценарии.

„Гибелната камбана” по книгата-игра „Барабан на смъртта” на Алън Шарп
*
Радиопиеса
*
ДЕЙСТВАЩИ ЛИЦА:

ДЖИМ/РАЗКАЗВАЧ, момче на около 13–14 години, което разказва историята, описвайки събитията в своя дневник, част от който оцелява
БЕСАНТ, капитан на кралския кораб „Храбър”
ИВАНС, корабен готвач, с паразитен израз „таковата”
СЕЛДЪН, корабен лекaр, 50-годишен
КЪМИНС, първи лейтенант, на 26 години
ПРЕСКЪТ, трети лейтенант, 40-годишен
ТРАСК, интендант на кораба, мекащ
МОРЯК, мекащ
БОЦМАН, боцман на кораба
ОБВИНЯЕМ, матрос, без особености
ДЖОРДЖ, курсант, 17-годишен
ОФИЦЕР, офицер, без особености

ЕФЕКТ: Английска фолклорна музика.
ДЖИМ: Мога да кажа, че всичко започна през 1805 година с плановете на император Наполеон да прекоси Ламанша и да превземе Англия. За съжаление, към онзи момент нямаше как да знам за тези му въжделения. Мога да кажа също, че на 26 март същата година френската флота била заклещена в пристанището на средиземноморския град Тулон. Тя успяла да се измъкне през Гибралтарския проток от блокадата на нашата ескадра, предвождана от адмирал Нелсън. Адмиралът на свой ред се впуснал в преследването на французите. Тридесет дни по-късно, в близост до двадесетия паралел, на един от кралските кораби – Храбър, екипажът бил покосен от тиф. От Храбър изпратили сигнал на флагмана „Победа” за избухналата епидемия на борда. Двама моряци били починали, а петнадесет били на легло с треска. Твърде късно било за Храбър да се връща. Девет дни по-късно ескадрата на Нелсън пристигна при нас в Барбадос.

ЕФЕКТ: Нова сцена (кратък барабанен туш?).
ЕФЕКТ: Крясък на чайки, плискане на вълни, морски звуци.
ДЖИМ: За мен обаче историята започна с качването ми именно на Храбър! Неизменно с мен беше и домашният ми любимец – мангуста на име Джордж, която от известно време се опитвах да прекръстя на Хорацио.
ЕФЕКТ: Скърцане на дърво. Стъпки. Почукване, отваряне и затваряне на врата.
ДЖИМ: Капитан Бесант… (Объркано, смяна на тона.) О, съжалявам, сър, казаха ми да се явя пред вас… Ще изчакам отвън.
БЕСАНТ: Спокойно, Джим. Седни там, сега ще довършим с лейтенант Къминс и ще ти обърна внимание.
КЪМИНС (с лека досада): Та, както казвах… Въпреки че обрахме изостаналите от други кораби моряци, готови за изписване от военноморската болница, а също „сговорихме” и част от островитяните да приемат кралската премия, на Храбър все още не му достигат 127 души. Това особено остро се чувства при топчии и марсови моряци. Смятам, че Храбър ще може да плава, но не като боен кораб и би станал лесна плячка за вражески ветроходи.
ЕФЕКТ: Глъчка.
ИВАНС: Ще изчакам, няма нужда да ме таковаш така, а и на твое място бих бил по-такъв с тоя, който ти готви храната.
БЕСАНТ: Благодаря, Къминс. Препоръките ви са взети под внимание. Моля, поканете мистър Иванс, като излизате.
ЕФЕКТ: Отваряне на врата, морски звуци.
ДЖИМ (РАЗКАЗВАЧ): В каютата влезе еднорък моряк с превръзка на окото и страховита озъбена усмивка.
ИВАНС: Благодаря, че ме приехте, сър.
БЕСАНТ: Всички са добре дошли при капитана си, мистър Иванс. С какво мога да ви бъда полезен?
ИВАНС: А, никъв, такова, не съм аз, сър. Прост моряк, загубил ръката и окото си в служба на негово величество.
БЕСАНТ (малко по-остро): С какво мога да съм ви полезен, Иванс?
ИВАНС: Сър, предвид намалената такова… численост на екипажа, сър. Храбър има две огнища, сър, и ако прецените, бих предложил да не таковам малкото, сър. Ще се спестят и дърва, а аз гарантирам с таковата си, сър. Честта си на моряк де, верен на негово височество, че ще се справя и само с едно огнище, сър.
БЕСАНТ (по-меко): Доводите ви са добри, Иванс, нека да бъде само едно огнище. Ако нямате друго за споделяне, нека не ви задържам.
ДЖИМ (РАЗКАЗВАЧ): Последното прозвуча така, сякаш никак нямаше да му е приятно на самия Иванс да бъде задържан.
ИВАНС: Не, сър. Няма друго. Благодаря, сър!
ЕФЕКТ: Отдалечаващи се тежки стъпки, затваряща се врата.
БЕСАНТ: Е, момче. Знаеш ли защо си тук?
ДЖИМ: Не бих казал, че знам със сигурност, сър.
БЕСАНТ: Баща ти каза, че на север, в залива Сикс Мен е избухнала епидемия от чума…
ДЖИМ: Случай на жълта треска, сър. Майка ми и брат ми починаха от нея миналата година.
БЕСАНТ: Да, жълта треска, чума… Както и да е. Както чу по-рано, Храбър не е в състояние да влезе равностоен в бой. Когато споделих с баща ти, че смятам да отплавам за Тринидад, където да попълня личния състав, той ме помоли да те откарам при ваши приятели там. На което се съгласих. Ще заемеш каютата на петия лейтенант. А сега, Джим, момчето ми, не ме оставяй да те задържам повече.

ЕФЕКТ: Нова сцена.
ЕФЕКТ: Само плясък на вълни.
ДЖИМ (РАЗКАЗВАЧ): На следващия ден плавахме през талази морска мъгла. Тогава от орловото гнездо на гротмачта се чу вик.
МОРЯК: Платна! Платна право пред носа!
ЕФЕКТ: Глъчка. Тичане.
РАЗКАЗВАЧ: Започна невъобразима суматоха, а щом се разбра, че това е боен испански ветроход, паниката в екипажа вече можеше буквално да се подуши. Не бяхме готови за бой, та ние дори с плаването се справяхме трудно. Капитан Бесант нареди на кормчията да обърне към гъстия облак мъгла откъм бакборда ни, но голям кораб като Храбър маневрира трудно. Испанецът ни догонваше бързо откъм кърмата и няколко шрапнела от каронадата на бака му засегнаха нашия щирборд.
ЕФЕКТ: Далечни изстрели и свистящи шрапнели, удрящи трошащо се дърво.
РАЗКАЗВАЧ: Веднага щом се гмурнахме в мъгла, платната бяха свалени и всички зачакахме притихнали, носени от течението.
ЕФЕКТ: Скърцане на въжета и дъски, плясък на вълни.
РАЗКАЗВАЧ: Тогава неочаквано тишината бе разкъсана!
ЕФЕКТ: Удар на камбана.
РАЗКАЗВАЧ: Това издавеше местоположението ни, все едно бяхме запалили сигнален огън.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

16 Юни 2021 18:59 16 Юни 2021 19:03 от qrsoft.
qrsoft
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Topic Author
Филмиране на части от сценарии. #138468
>Това не са ли реално мета филмово студио и мета софтуерна компания?
Да всъщност са нещо такова.

Вилорп благодаря за сценария, но аз като начало си мисля, че артистите биха предпочели да заснемат нещо вкъщи, защото така е по-лесно и по-безопасно за смартфона им, а и няма никакъв проблем с равномерното осветление. Чак когато вече идеята се развие и утвърди, то вече заснимането може да се търси и на места по морето, планината и къде ли не другаде, като тук вече се очаква и включването на много повече филмови специалисти отколкото да са само артистите.

Между другото аз имам идея за начин за стартиране на начинанието, но ще го споделя единствено, ако реално нещо все пак се получи.

16 Юни 2021 19:08
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1112
Филмиране на части от сценарии. #138469
Между другото аз имам идея за начин за стартиране на начинанието, но ще го споделя единствено, ако реално нещо все пак се получи.

За да има нещо реално, което да се получи, какво е необходимо първо да се случи?

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

16 Юни 2021 19:23
qrsoft
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Topic Author
Филмиране на части от сценарии. #138470
С последното изречение исках да кажа, че планирам преговори с едни субекти за съвместна инициатива свързана с начинанието. Ако тези преговори са успешни и въпросното начинание бъде осъществено, тогава само се счита, че "реално все нещо се е получило".
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee

• 1
  • 1
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Time to create page: 0.059 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Yesterday 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Yesterday 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • 20 Мар 2023 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg