• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Осемдесетарските екшъни

Осемдесетарските екшъни

• 1
  • 1
23 Май 2011 20:06
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Topic Author
Осемдесетарските екшъни #13863
Има един жанр в киното наречен Осемдесетарски екшън, които се характеризират с безмислено клане, насилие, ЦРУ винаги са гадняри, ФБР пречат на човечеството, рокерите са ултра гадните изроди, мафията няма кой да ги спре, винаги има по някоя супер мацка, на която се наслаждавахме изцяло по средата на филма и не на последно място вихрения екшън и готините лафове, които присъстваха и нонстоп ги използвахме в речниците си.
Дори филмите през деветдесетте години пак носеха осемдесетарския облик на онези филми.
Не един или два актьора са ни ставали любими, не един или два филма ги знаехме наизуст. Не един или два филма бяха озвучавани от българските видеотеки с един единствен монотонен глас, който сякаш чете програмата на оперите в Софииски справочник.

Моите любими актьори от онова време са си бате Арни, Силвестър Сталоун, Стивън Сегал, Жан Клод, Карл Уедърс....... А от любимите ми екранни мацки е Шарън Стоун.

Stone Cold

Action Jackson - Карл Уедърс и Шерън Стоун

Commando

Cobra

Hard to Kill

... re=related

Това са само 1% от филмите, които знам за този жанр.
Споделете и вашите си предпочитания от тази епоха........

Избери своето приключение

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

27 Май 2011 22:05
^^The Red Rose^^
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Осемдесетарските екшъни #14348
Тано, а какво ще кажеш за "Червена топлина"? Честно да ти кажа, не съм голяма любителка на него жанр, но с него ми се свързват най-хубавите спомени от детството, защото играеме на стражари и апаши и имитирахме не само лафове и престрелки. :lol:

Аз се сещам не само за тези, които ти изреди. Спомням си за ^ "Червена топлина", а вчера изтеглих и "Отмъщението" с Кевин Костнър и Антъни Куин.

Погледнах назад... (но кой е там отпред?)
Застанах сред тъмнината... (и нощта разкъсах с нокти!)...

27 Май 2011 22:13
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Осемдесетарските екшъни #14349
Аз само дадох няколко примерни заглавия, защото просто филмите са толкова много и за това оставих на вас да си цъкате любимите осемдесетарски екшъни.

28 Май 2011 11:06
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Осемдесетарските екшъни #14409
Много-много отдавна, в една далечна галактика... един от най-популярните екшън поджанрове бяха филмите, посветени на източните бойни изкуства и нинджите. "Американски нинджа" (American warrior) с Майкъл Дюдиков, беше от онези филми, предавани от ръка, на ръка на 1000 пъти гледана видеокасета.

Сталоун косеше лошите в "Кобра", като стой та гледай!

... re=related

Ван Дам направи на кайма подлия Боло Янг в "Кървав спорт":

А филмите с Джеки Чан си бяха отделен раздел в киното, нещо като Пратчет в литературата:

"Пияният майстор" -

и "Змията в сянката на орела" -

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

28 Май 2011 17:04
Lukavia
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Осемдесетарските екшъни #14421
Ръкостискането, от което се е родил Чък Норис:

" onclick="window.open(this.href);return false;

28 Май 2011 21:03
^^The Red Rose^^
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Осемдесетарските екшъни #14438
Lachdanan, като заговори за Джеки Чен, си спомням, че едно време втория ми баща взимаше по десетина касети под наем. Повечето филми, които гледахме бяха старите екшъни на Джеки Чен, в които той е младо момче. Страшен смях, няма да го забравя никога!

Аз се сещам за "Майстор на всички класи". Не мога да се сетя за подробности, но тази поредица бе фантастична!

28 Май 2011 22:02
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Осемдесетарските екшъни #14441
Рози, Джеки е уникален. Той е Брус Ли плюс огромна доза хумор (клоунада, ако щеш), не се срещат често актьори, които са готови да се надсмеят над себе си. Малцина са тези, които сами си правят каскадите и той е един от тях. А неговите каскади си ги бива! Има над 100 роли, не че всичките са шедьоври, но пак си е колосален труд. Ето някои негови забавни реплики извън кадър:

Луд съм, но не съм глупав.

Не искам да съм екшън герой. Екшън героите живеят много кратко.

Никога не съм искал да бъда следващия Брус Ли. Просто исках да съм първия Джеки Чан.

Мразя насилието, наистина. Каква дилема, а?

Всички казват, че съм безстрашен, но това е само за пред хората. Всеки, който мисли че не умирам от страх, когато правя каскади е по луд и от мен.

29 Май 2011 01:25
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Осемдесетарските екшъни #14451
Като заговорихме за Джеки Чан. Мога да се похваля като един от малкото хора, които са гледали абсолютно всички филми на Джеки Чан.
Но все пак не трябва да забравяме и неговата дясна и лява ръка...., а именно Юен Биао и Само Хънг, които не само си партнират в много филми, но и си помагат в екшън сцените и хореографите, които настина са велики.

Това е от култовия филм millionares express, където се срещат и двамата. Първата битка е между тях и можете да се насладите на битката им. Всички каскади са извършени от тях.
В същият филм участват още и Ричард Нортън заедно с екранната си партньорка Синтия Ротрок.
Който не го е гледал, трябва да го направи задължително. Особено частта, където Само Хънг претрепва Синтия :D

29 Май 2011 01:40
^^The Red Rose^^
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Осемдесетарските екшъни #14453
Синтия Ротрок е готина кучка! Много си ме кефеше като бях малка. Помня един найн филм с главна женска роля в него и го препоръчвам с две ръце на всеки, който не го е гледал: "Над закона". Сега като се сетя има филм със същото заглавие, но със Стивън Сегал...

29 Май 2011 09:32
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Осемдесетарските екшъни #14457
Сатаник, страшен линк! Много ме зарадва ! Абе не знам дали само при мен е така, но ранните му филми повече ме кефят?

29 Май 2011 10:29
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Осемдесетарските екшъни #14462
В ранните филми все още се гледаше на самата забава, хумор и великолепно поднесени бойни сцени. В по-късните му филми вече той се стреми да пренесе някаква доза позитивизъм и послание в зрителя.
Все пак човека вече си е на възраст, но това не пречи да участва в хореографията в новите Хонг-Конгски екшъни с участието на Дони Йен и останалата каста нови екшън герои.
В Forbidden Kingdom, дори се върна към Пияния стил :D и това се видя в стойката му при битката с Джет Ли...

Но тука е редно да напиша за една наистина голяма звезда в екшън филмите. Въпросният играе само отрицателни роли в филмите с Джеки Чан. Участва в няколко филма с Ричард Нортън и като изцяло е един истински велик боец.....
Benny-Jet-Urquidez роден на 20 юни 1952 година. Извън киното за периода между 1974 и 1993 година той държи унищожителния рекорд 63-0-0 (победи, равенства, загуби), в най различни стилове, като от тях 57 са завършили с нокаут. Самият той е израстнал в семейство на баща боксьор и майка, която е борец. Има и сестра, която пък е доминатор в женския Кикбокс.
Тука може да се насладиме на два от бойните му сцени с Джеки Чан.

Първият филм е от Wheels on Meals, където заедно с Юен Биао и Само Хънг правят доста бели. В този филм също така може да се насладиме и на Мис Испания...

www.vbox7.com/play:00accb70

Вторият е от Dragon Forever, където нашият Джеки е адвокат, на мафиоти :D

05 Май 2013 23:03
Horacio B. Andreas's Avatar
Horacio B. Andreas
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 24
Осемдесетарските екшъни #72927

^^The Red Rose^^ писа: писа:
Синтия Ротрок е готина кучка! Много си ме кефеше като бях малка. Помня един найн филм с главна женска роля в него и го препоръчвам с две ръце на всеки, който не го е гледал: "Над закона". Сега като се сетя има филм със същото заглавие, но със Стивън Сегал...
Леле, не мога да повярвам, че друг в България го е гледал този филм! И то момиче! :O Евала!
Това е един от най-любимите ми филми и определено е най-любимият с Йън Биао, в който не участват Джеки и Само!
Сори, че бъмпвам толкова стара тема, ама много се изкефих, че има хора, харесващи хонгконгските филми. :clap:
П. П. А Танер колко ми се издигна в очите! Знаеш ли, че дори и сред каскадьорите у нас почти никой не знае кой е Йън Биао! :roll:

06 Май 2013 00:37
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Осемдесетарските екшъни #72929
Виж другата ми тема, която не мога да продължа - за Само Хънг.

А Юен Биао ми е любимец особено във филма Милионер Експрес. Там каква битка си спретват със Само Хънг - ешалон в жанра.
Освен това Юен Биао е един от най-добрите стънтмени в хонг-конгскокото кино - препоръчвам на всеки да гледа филма с него Prodigal Son - просто класа.

ПП Май знам кой филм да гледам тази вечер :D

06 Май 2013 00:52
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Осемдесетарските екшъни #72930
Следващият път им цъкни това видео за да разберат кой е Юен Биао и какво може по време на филмите -

• 1
  • 1
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Осемдесетарските екшъни
Time to create page: 0.078 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (509 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 09:30
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност