• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Флууд

Флууд

• 1
  • ...
  • 271
  • 272
  • 273
  • ...
  • 275
  • 1
  • 271
  • 272
  • 273
  • 275
15 Фев 2021 13:14
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1193
Флууд #137489
Ми днес се записах за ваксинация с ваксината на Астра Зенека, като нямах избор каква да е, но може би дори и да имах пак бих се спрял на нея. Тя си е традиционна векторна ваксина, не е от тези новите РНК ваксини на Модерна и Файзер, които се прилагат за сефте. Казват, че не е толкова ефективна, колкото тях, ще видим. Не съм хипохондрик, не стоя заключен в нас, даже 50% от седмицата съм в офис, и имам някакъв разумен страх от вируса. Това, което не ми харесва, е че около мен мои набори го карат по абсолютно различен начин, без да има някаква видим причина (здравословни проблеми или други). Едните го карат леко и неусетно за 2-3 дни, другите правят пневмония, някои стигнаха до болници, и вече 2-3 месеца след това продължават да кашлят.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, dechoto, Stayfun

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

15 Фев 2021 14:22
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1005
Флууд #137490

nixata писа: писа:
Ми днес се записах за ваксинация с ваксината на Астра Зенека, като нямах избор каква да е, но може би дори и да имах пак бих се спрял на нея. Тя си е традиционна векторна ваксина, не е от тези новите РНК ваксини на Модерна и Файзер, които се прилагат за сефте. Казват, че не е толкова ефективна, колкото тях, ще видим. Не съм хипохондрик, не стоя заключен в нас, даже 50% от седмицата съм в офис, и имам някакъв разумен страх от вируса. Това, което не ми харесва, е че около мен мои набори го карат по абсолютно различен начин, без да има някаква видим причина (здравословни проблеми или други). Едните го карат леко и неусетно за 2-3 дни, другите правят пневмония, някои стигнаха до болници, и вече 2-3 месеца след това продължават да кашлят.

Дано нямаш проблеми след това.

"Сбърканата" ваксина на AstraZeneca

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (5 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2021
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata, Stayfun

16 Фев 2021 02:16 16 Фев 2021 02:33 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 547
Флууд #137491
И аз чувам такива сведения за Израел по България Он Еър - че там ваксинирали почти всичко живо, но сега броят на заразените се увеличава, и има съмнения, дали ваксинираните не са преносител. Даже вече изхвърляли ваксините там.
www.bgonair.bg/a/4-world/217624-krachka-...at-dozi-ot-vaksinite
Преди време някакакъв икономист, пак по България Он Еър обясняваше в цифри, че някои хора - и даваше примери, ама кой да помни, като не разбирам - печелели милиарди от коронакризата, от ваксини, от създаване на респиратори, маски, лекарства и затова не се очаква скоро кризата да спре.

А преди около месец в сутрешните новини по БТВ един експерт по сигурността обясняваше, как броят на Маlware -атаките, при които хакерите твърдят, че са от Пфайзър или Астра зенека рязко скочил. Пфайзер понесли 4 милиарда загуби от хакерски атаки, защото хакери твърдяли, че ако им пуснеш 100 долара ще успееш да прередиш голямата опашка в САЩ. И понеже в САЩ имало голяма опашка и голям недостиг - много откачени се връзвали.

Впрочем третата вълна се появи с новия щам - маймунски ли бе, какъв бе - две седмици, след като започнаха ваксинациите в Англия. и веднага удари третата вълна. Сещайте се. Сега казват- вируса мутира. www.bgonair.bg/a/4-world/217532-szo-pred...i-za-novite-shtamove Аджеба, ако той мутира, на всяка ваксина за 2 седмици, какъв е смисълът от ваксините? Само даваме пари.

За руската ваксина все повече сведения добивам, че е по-надеждна от Астра Зенека, включително и от познати лекари, но нашите тъпо и упорито не искат да я купят, защото ЕС като цяло не е казал ДА.
Иначе УНгария каза Да, Австрия и Чехия също се готвят да я купят, 19 държави са я купили, но ние естествено слушкаме Брюксел.

То поне да купувахме достатъчно бройки, а бройките ваксини у нас са смешни.

Лично аз няма да се ваксинирам, защото нямам доверие на целия процес и мисля, че веднага щом малко се охлабва положението, се създават нови щамове, за да печелят големите играчи. И че тези щамове се разнасят чрез ваксините- За момента вече една година не съм се ваксинирал и не съм заразен.

Истината ще те направи свободен

16 Фев 2021 12:51
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Флууд #137494
Проследи пътя на парите и всичко ще ти стане ясно. ;)

16 Фев 2021 13:45
Away
Monevwww's Avatar
Monevwww
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 737
Флууд #137495
received_432654667992937.jpeg
Прикачени файлове:
received_432654667992937.jpeg

16 Фев 2021 14:54
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 726
Флууд #137496
Замислям се над думите на потребителя Efix, особено след като подаднах на следните теории в интернет пространството:

Израелското правителство има армия от оборудвани с GPS акули, които използва срещу враговете си.
След серия нападения на акули по бреговете на Египет през 2010 г. високопоставен представител на Южен Судан обвини израелското правителство за напастта. Това беше достатъчно на интернет, за да се получи вълна от теории: Израел беше обвинен в притежанието на флот от „риби убийци”, „делфини шпиони” и глутница оборудвани с GPS системи акули, които били изпратени в Египет, за да изпълнят пъкления план на правителството.

Елитна група земноводни всъщност управляват света и Джъстин Бийбър е един от тях.
Според социологическо изследване от 2016 г. близо 12 млн. души вярват, че висша класа пътуващи в космоса земноводни управляват земята. Сред тях е и певецът Джъстин Бийбър, който преди време бил забелязан да се „трансформира” в гигантски гущер с „големи люспести нокти” по време на свой концерт.

Кралица Елизабет е канибал
Някога да сте се чудили как кралица Елизабет успява да живее толкова дълго? Британският историк Хюбърт Хюмдингър има отговора: „Със сигурност яде човешко месо за жизненост”. През 2012 г. американски сайт публикува статия, в която се твърди, че теорията на Хюмдингър е вярна. Според информацията служител в двореца Уиндзор открил човешки останки в личния фризер на кралицата.

Източник: debati.bg/12-te-nay-otkacheni-teorii-na-...ratsiata-v-internet/

Продължавам да търся, все по-близо съм до истината!

16 Фев 2021 21:46
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 201
Флууд #137499
Хубаво е всеки да може да изрази свободно мнението си. Добре е и човек да се интересува и да подлага на съмнение информацията, която достига до него, особено ако става дума за сложни и наболяли проблеми. Но е редно и някой да каже, и за това се включвам, че постовете на Джордж Ал и на Ефикс в темата са пълни глупости и нямат нищо общо с истината.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Лисичков, ringlas, kiril_ps, nixata, Sando, Coblin, Stayfun

16 Фев 2021 23:38 16 Фев 2021 23:42 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 547
Флууд #137500
Сикамор, Когато казваш е "постовете на Джордж Ал и на Ефикс в темата са пълни глупости%, бъди добър да кажеш "според мен".
"нямат нищо общо с истината." - в момента няма една истина. Истина на Мангъров е една, истината на Щаба е друга. Да не говорим, че и Мангъров и Щаба говориха на няколко пъти неща, при които си обръщаха мнението на 180 градуса. На мнението на всеки екар днес може да се противопостави мнение на друг лекар. В този смисъл няма една общовалидна истина.

Фактите сочат, че в световен план никой не е наясно какво да се прави - ту отварят, ту затварят. Та е по света, така е и у нас (ние следваме Германия).
Лично аз съм цитирал, къде съм гледал, какво съм гледал и пр., дал съм и линкове. Всеки има правото да не приема моята гледна точка, както и аз имам правото да я изразявам. Но ще помоля да не се дават крайни оценки, по неща по които никой от нас не е експерт (съмнявам се, че Сикамор е имунолог или вирусолог, та та се изказва каква е истината?)

От поста на Сикамор оставам с впечатлението, че той е най-малкото създател на Пфайзър, та се произнася така експертно

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

17 Фев 2021 00:16
Etom's Avatar
Etom
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 158
Флууд #137501
Тук не става въпрос нито за вирус, нито за ваксини. Те са вторичен ефект. Всичко е заради контрола. Днес те научават да ходиш с безсмислена маска навсякъде, да не питаш, да не се съмняваш какво става, да свикваш с това, че там някъде има някой Голям брат, който знае кое е по-добре за теб от самия теб. Ваксините от една страна са осребряване на проекта, от друга масов експеримент за ефекта от генните терапии на Файзер и Модерна. Как изведнъж учените "изобретиха" тия ваксини за няколко месеца, при положение че за много други заболявания отнема 10-на години за изработване, тестване и одобрение? И защо ако тоя вирус е толкова "ужасяващ" създателите на ваксините не предоставиха откритията си за ползване на света, а искат пари за тях? Имам още много въпроси, но няма кой да питам.

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Efix7, George-AL

17 Фев 2021 09:31
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Флууд #137503

sycamore_bright писа: писа:
Хубаво е всеки да може да изрази свободно мнението си. Добре е и човек да се интересува и да подлага на съмнение информацията, която достига до него, особено ако става дума за сложни и наболяли проблеми. Но е редно и някой да каже, и за това се включвам, че постовете на Джордж Ал и на Ефикс в темата са пълни глупости и нямат нищо общо с истината.

Очакваме да ни осветлиш с истината, в противен случай твоя пост ще е празна глупост по твоята методология. Разбира се, ако я знаеш...

Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

17 Фев 2021 22:30
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 201
Флууд #137508
Каква истина на Мангъров, какви пет лева. Всички научни факти говорят както за ефективността на маските, така и за тази на ваксините. 99% от научната и медицинска общност разбира това, само Мангъров и някакви други подобни опасни недоразумения се изживяват като хора, знаещи някаква дълбока истина, скрита от цялото общество. Така че няма защо да добавям "според мен". Има научно доказани факти, има издържани изследвания с десетки хиляди участници в клинични проучвания, а отскоро и от изследвания със стотици хиляди хора от реалната употреба на ваксините вече извън клиничните изследвания. Резултатите говорят сами за себе си и цифрите са налице. Интерпретират се числа, а не мнения. Както и не линкове от евроком или бгонеър, а от издържани научни публикации. Всичко останало е празни приказки, глупости и плява. Разбира се, можем и да не изберем да вярваме на числата, публикациите и други "манипулации". Големия брат, тайните общества, контрол над хората, нали и т.н. Ама тогава няма какво повече да си говорим. Тогава вече отиваме в категорията приказки, където и аз мога да кажа, че всъщност зад акаунта на Джордж Ал се крие Мангъров, зад този на Ефикс - Гала от "На кафе с Гала", а зад моя - някоя друга комична, окаяна фигура. И за ей такива приказки нямам нито желание, нито време.

Научните основи на "новите" ваксини са поставени преди доста години с mRNA технологията, така че не, никой не е "изобретил изведнъж" в рамките на няколко месеца ваксината, само защото Бил Гейтс му е обещал пари, за да чипира човечеството. Плюс това ресурсите, впрегнати в разработването на конкретния проект, са уникални по размер, защото отговарят и на заплахата, която се появи. Няма как да разчиташ на бързо и ефективно развитие на такова средство, без да заложиш нужните ресурси. Специално за тестването и одобрението е хубаво човек да се поинтересува, преди да пише разни неща: тестването на ваксините на Файзер и Модерна конкретно се случи по доста солидни методи и от научна гледна точка нищо не е претупано, напротив. Колкото до одобрението, в Европа то е със специален режим, задължаващ производителите да доставят допълнителни доклади и след изтичането на първите клинични изследвания, което се прави и с други лекарства, но с разликата, че тук производителите са задължени да докладват много по-често, т.е. контролът е в пъти по-стриктен. Разбира се, можехме и да почакаме още 10 години, за да сме "по-сигурни", че няма абсолютно нищо притеснително. Дали тогава щяхме да сме напълно сигурни? Ами ако ефектите се появяват след 15 години? Ами ако са след 20? А след 30? Трудно е да се сложи разумна граница, но не и разумно да се чака цяла вечност. Естествено, че не можем да "ускорим" процедурата по одобрението за всяко банално хапче за кръвно налягане, но можем и трябва да го направим за толкова силно обществено значими лекарства, ако данните, които са налице, сочат достатъчна ефективност и безопасност.

Не искам да агитирам никого. Всеки избира за себе си какво да направи, но не мога да търпя, когато се разпространяват слухове, засягащи важни обществени проблеми, и тези слухове се основават на параноя, лични виждания и липса на информация.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Лисичков, harlequin, ringlas, Tralalaiko

17 Фев 2021 22:58
Coblin's Avatar
Coblin
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 146
Флууд #137509
Ако има едно нещо, което пандемията показа ясно, това е колко идиота има на тая планета. Създадоха се едни ядра от нискообразовани и слабоумни глупаци, които вземат за достоверен източник всяка жълта глупост която им попадне пред очите, само и само да се правят на капацитети. Боже, те тези хора дори не четат статиите и материалите, които така разпалено споделят, стига им само заглавието да е малко по-скандално и извадено от контекста за да ги вкара в яростна защита на глупости за световни конспирации, чипове, кемтрейлс и бог знае каква друга безумица.

17 Фев 2021 23:55 17 Фев 2021 23:56 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 726
Флууд #137510
Жалко, че Сикамор трябва да се обяснява. Докъде я докарахме?
Колкото и да се гавря с малоумието...то е плъзнало като бубонна чума през средновековието. И не е само в този форум, за съжаление.
Всеки втори вече е ваксино-експерт и велик борец против "подлите" и "манипулативни" медицински и фармацевтични кадри.
Жалка картинка.

18 Фев 2021 00:35
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 534
Флууд #137511
Виждам че се забавлявате.
Аз подходих по различен начин. Имам приятел от деца който работи в ковид отделение като лекар.
В началото нищоне знаеха за тази болест, няма да ви казвам и какви други безобразия се случват, но хората са ограничени милите и си умират от тая работа....
Сега са доста наясно. Как и къде удря, кое лекува и прочее... Накратко Купих холандското ветеринарно лекарство з всеки случай. Двадесет лева е май... Дано не ми се налага... според моя човек вируса е създаден и го ръсят с нови щамове....
Много ме кефи да чета как вируса на грип се стреснал и тая година си бил камшика... изместен, това е почти като синдрома на ,, внезапната смърт,, след биене на ваксина.,..

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

18 Фев 2021 09:55
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Флууд #137512

Rahvin писа: писа:
Виждам че се забавлявате.
Абсолютно! И всичко това е подклаждано и режисирано много добре. Или както Хауърд Бийл1 се осмели да каже на времето:

Седим си вкъщи. И бавно светът, в който живеем, започва да се смалява. И единственото, което казваме, е:
- Моля ви, оставете ни на мира поне в хола.

Е, вече всички сме оставени на мира по холове, всекидневни, спални, мазета и тавани.
Щастливи в прекрасният нов свят2, в който живеем.
Блажени са вярващите.
И ваксинирани!

P.S.
1 Хауърд Бийл е името на главния герой във филма "Телевизионна мрежа" от 1976 г.
2 „Прекрасният нов свят“ е антиутопичен роман от Олдъс Хъксли.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

• 1
  • ...
  • 271
  • 272
  • 273
  • ...
  • 275
  • 1
  • 271
  • 272
  • 273
  • 275
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Флууд
Time to create page: 0.119 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (51 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Today 19:14
    • Филми - общата тема (1050 Мнения)
    • в Общи приказки / Кино
    • от Monevwww
    • Today 18:33
    • Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис (160 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Котарака и Светът на Крея
    • от Radko
    • Today 18:23

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg