• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Флууд

Флууд

• 1
  • ...
  • 372
  • 373
  • 374
  • 1
  • 372
  • 373
  • 374
21 Дек 2025 20:37
BERSERK's Avatar
BERSERK
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 214
Флууд #144377
Играл си синът на пустинята 2?

Аз да се възползвам от поста ти да нахейтя битките със зарове. Така: да приемем че имаш битка с 80% шанс и такава с 10%. При безброй опити шанса и за двете става 100% . С цената на повторение. Тогава какъв в смисълът да търкаляш зарове и да повтаряш една битка докато я вземеш. Никакъв. От тук логичното заключение че битките със зар са безсмислени и можеш да си спестиш време като приемеш че си хвърлил колкото искаш.

Апел към авторите: не правете битки със зарове - това е тъпотия. Ползвайте заровете по начина по който Майндкрайм ги ползваше в спортните игри

…
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7, Etom

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

21 Дек 2025 21:08
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1645
Флууд #144379
Не, писах, че повече няма да пипна тази книга-игра, друга е, по-добра от нея.

08 Ян 2026 13:11
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1645
Флууд #144458
Untitled_2026-01-08.png
Прикачени файлове:
Untitled_2026-01-08.png

08 Ян 2026 15:15
Грубер Уайдуайт
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Флууд #144474
Кога смятате да е готова ...
Свържете се с нас ... имаме интерес да я издадем твърдо корично . ако се разберем за цената .

www.facebook.com/profile.php?id=61584767608110

17 Мар 2026 15:51
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 158
Флууд #144905
Здравейте съфорумци!

Нека напрегнем мишци за нова инициатива, в която да се утвърди таланта на нашия съфорумец Рахвин!
Честно казано нямам представа какви са разходите и перепетиите около издаването и разпространението на една книга игра, но разчитам че можем да получим много адекватни съвети от опитни хора тук.
Относно материала от страна на Рахвин - не знам какдво ще ни предложи, но съм сигурен че ще е хубаво.

Това е предварителна тема, да се види дали има платежоспособен интерес, предлагам Рахвин да разкаже за какво е склонен да пише - сигурен съм че ще е добро!

Аз лично съм готов да се включа с 5,11 EUR за момента, че трябва да платя парното, възможно е в последствие тази сума за нарастне.

ВАЖНО - в никакъв случай не съм съгласен да съм касиер за инициативата, техническите въпроси може да обсъдим в последствие.

Очакваме вашите предложения, както и включване от Рахвин за да ни предложи теми по които е готов или е склонен да пише!

Ей, това да вбесиш писател не е шега работа - току виж се намериш на страниците на някоя книга, клечащ, укащ, и почесващ се едновременно по темето и под мишницата...

17 Мар 2026 16:18
snake_fang's Avatar
snake_fang
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 58
Флууд #144906
Предлагам да е самурайска книга-игра.

18 Мар 2026 03:32
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 205
Флууд #144909
И аз се включвам с +5€ за Рахвин, нека да му дадем така поне 10€ :-)

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

19 Мар 2026 19:02 19 Мар 2026 19:05 от Златаров.
Златаров
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Флууд #144911
"Сядам да играя книга-игра. Освен всичко друго, в нея има фиксирани 7 битки с противници, в които се хвърлят зарове. Трябва да ги победя всички, за да стигна до щастливия край. Първата битка имам шанс за успех 83%. От втора до шеста - 100%. Седмата битка имам шанс за успех 83%. Освен всичко друго, стигнах до щастливия край и един зар не хвърлих - стори ми се излишно.

Който познае коя книга-игра съм играл, печели Синът на пустинята 2 или Убийство на Марс-4, по избор."

Ярост?

21 Мар 2026 20:23
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 603
Флууд #144915

Pe6ka_S_Mnenie писа:
Здравейте съфорумци!

Нека напрегнем мишци за нова инициатива, в която да се утвърди таланта на нашия съфорумец Рахвин!
Честно казано нямам представа какви са разходите и перепетиите около издаването и разпространението на една книга игра, но разчитам че можем да получим много адекватни съвети от опитни хора тук.
Относно материала от страна на Рахвин - не знам какдво ще ни предложи, но съм сигурен че ще е хубаво.

Това е предварителна тема, да се види дали има платежоспособен интерес, предлагам Рахвин да разкаже за какво е склонен да пише - сигурен съм че ще е добро!

Аз лично съм готов да се включа с 5,11 EUR за момента, че трябва да платя парното, възможно е в последствие тази сума за нарастне.

ВАЖНО - в никакъв случай не съм съгласен да съм касиер за инициативата, техническите въпроси може да обсъдим в последствие.

Очакваме вашите предложения, както и включване от Рахвин за да ни предложи теми по които е готов или е склонен да пише!

Виждам че след като може да има инициатива за ММ, не може да има за мен. Тъжно.

Аз давах 2.66 лева тогава, оказа се че сумите били някакви много по големи. Явно хората с малки възможности не са на почит тук

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

22 Мар 2026 13:46
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 603
Флууд #144917
Очаквам като имате повече време утре на работа да ми отговорите защо така порязахте Пешкин

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

23 Мар 2026 12:13
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1253
Флууд #144920

Rahvin писа:
Очаквам като имате повече време утре на работа да ми отговорите защо така порязахте Пешкин

Рахвине, мислех, че Пешката се гъбарка нещо. Нали му разказах в чата даже за Императорската серия. Ако речеш, ангажирай го сериозно да ти организира инициатива, не знам.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

23 Мар 2026 13:33 23 Мар 2026 13:34 от Pe6ka_S_Mnenie.
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 158
Флууд #144921
Пешока веднага се включва - като един истински балканец, винаги почвам с майтапа, за да мога в последствие да натопя чуш-ъъъ, да си кажа истината.
Който не е чел "Императорската серия" в Алфа и Омега - да я прочете и ще прецени сам, но според мен има смисъл да се работи пкнига на Рахвин - или който псевдоним си избере. 5,11 евро единствената майтапчийска част, (еквивалента на 10 стари лева), реално бих се включил и с доста повече.
Съвсем не се наемам да събирам кикстартър, да организирам печат и разпространение (пази боже) или каквото и да е освен това да участвам със сума и да чета черновите на Рахвин когато има за даване.
Та сериозно - нищо не пречи и тук да се пише или да се отдели, защото докато не се съберат някакви хора с интерес това си е просто флуд, а аз ще чета чернови и ще си купувам Алфа и Омега...

П.С. няма нужда от драми, големи, заети хора сме - ако е за проблеми всеки си има по-големи от това да дращи клавиатурата.

Ей, това да вбесиш писател не е шега работа - току виж се намериш на страниците на някоя книга, клечащ, укащ, и почесващ се едновременно по темето и под мишницата...

24 Май 2026 00:11 24 Май 2026 01:22 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo's Avatar
Count Monte Kristo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 156
Флууд #145121
Вилияне,
Знам че четеш този форум, така че поради нарушената ни комуникация се обръщам към теб тук, в това отворено писмо.
Не знам дали си чувал, но има нещо наречено ЕТИКА. Това значи, че когато някой напише едно ревю е недостойно да му подменяш името, независимо в какви отношения си с него. Този човек е вложил немалко усилия и време, за да направи едно ревю, а освен това то носи специфичният му почерк. И когато там, където е стоял името georgeal изведнъж се появи madness се разпознава кой е писал работата. Представи си моята изненада, когато открих че в сайта книги-игри.нет над голяма част от ревютта, които съм писал (и които навремето излязоха с в този сайт с псевдонима georgeal) сега се мъдри ...madness. За пример мога да дам Духът на Прерията (което е непроменено дума по дума от това което съм писал. При това в текста има мои стилови маркери, по които мога да разпозная, че текста е писан именно от мен, а не от някой друг. И не говорим за един и два стилови маркери, но специално в Духът...и Войната....те много личат. Само ти подказвам, че лично съм броил илюстрациите, което никой друг не прави.;) ) Има и други неща, които са специфични за моя стил. Още по-голяма изненада откривам, Войната на Понтияк, Сърце от Лед и пр. които аз съм писал сега също са представени като дело на madness.
Не съм гледам едно по едно всяко ревю, но надникнах в 3-4 (специално в Духът на Прерията и Войната на Понтиак, моят стил е силно разпознаваем) и бях поразен. Не в добрият смисъл на думата.
Нямам нищо против да свалиш ревютата ми и да си напишеш свои. Не целя това, но бих разбрал - сайта си е твой. Същевременно съм оставил ревютата, щом могат да са полезни на сайта нека се ползват. Не съм давал екслузивност, но има е факт че съм дал позволение написаните от мен текстове да бъдат публикувани. Не мога да те задължа и да пуснеш някои ревюта, които бях написал, но поради влошените ни отношения не излязоха. Ти си в правото си да не ги пускаш, това го разбирам. Това което обаче е дразнещо е че върху текст писан от мен стои чуждо име.

Все ми се иска да вярвам, че е неволна грешка при пренасяне на данни. Защото огромен брой други ревюта си стоят с моето име отгоре (за пример - Звездни бойци, в което има много от стиловите маркери, които съм употребил и за Духът на Прерията и Войната на Понтиак). Ако грешката е неволна - много се извинявам се. Но аз съм чувал оплаквания и от други хора за подменени текстове или това кой е създал дадено ревю. До момента не исках да го вярвам, но сега не знам какво да мисля.

knigi-igri.net/review-voinata-na-pontiak/ - и тук, както в Духът на прерията не само съм писал текста, не само откривам десетина мои запазени стилови маркери, не само че не е променена една моя дума, но лично съм подбирал картинките и съм указвал какво да сложил. Специално с тази с мечката даже указвах на коя страница е.

knigi-igri.net/review-duhat-na-preriata/

knigi-igri.net/review-sarce-ot-led/ - тук стиловите маркери не са така явно изявени, като в Духът... и Войната...но винаги мога да си позная кога един текст е писан от мен и кога не е писан от мен.
Само ца сравнение - много от специфичните стилови маркери ги има и в тези текстове, над които обаче е останало моето име knigi-igri.net/review-senki-na-mraka/, knigi-igri.net/review-zvezdni-bojci/

Силно се надявам, че това е случайна грешка и ако е такава - надявам се, че ще бъде поправена от теб в най-скоро време.

П.С. Поразен съм Господарят на Зверовете и Трите камъка на съдбата също също са с подменени име. И там ги има стиловите маркери, а текста ми е едно към едно. Само за справка - (почти) всички ревюта на книги -игри от Астрала са писани от мен. За Асверг също текста е писан от мен, а се мъдри чуждо име (не знам дали някой въобще е писал ревюта за Асверг освен мен) knigi-igri.net/review-asverg/
Трябва ли да проверявам едно по едно ревютата?

Приканвам най-учтиво да върнеш името ми там където си беше. Ако искаш - смъкни ревютата ми, ако искаш ги ползвай, но не подменяй историята.

Автор "Огън и кръв - неизследвани територии" и трилогията за "Приключенията на Лорън".
Редактор на "Кървава луна" ; Бетатестър на "Мемоарите на краля";Създател на над 10...

24 Май 2026 00:40 24 Май 2026 00:42 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Флууд #145122
Когато бях ученик драсках на една строго определена страница от учебника си своя подпис. Един път ми скриха учебника и много бързо хванах крадеца. В този смисъл умишлено пиша ревютата по точно определен начин. Учил съм се от конкретни хора на писане и винаги моаг да разпозная стиловите си маркери. Не са един и дван. На някой не им харесва стилът ми, но той е строго индивидуален и разпознаваем.

Само за сравнение - инад Гората на обрчените и над Духът на прерията се мъдри madness, но всеки който малко от малко познава стила ми, ще се досети, че втората е писана от мен, а първата - не!

Автор "Огън и кръв - неизследвани територии" и трилогията за "Приключенията на Лорън".
Редактор на "Кървава луна" ; Бетатестър на "Мемоарите на краля";Създател на над 10...

24 Май 2026 00:49 24 Май 2026 23:21 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Флууд #145123
Такаааааа ето какво установих
Астрала
Духът на прерията,
- Войната на Понтиак,
-Трите камъка на съдбата
-Господарят на зверовете

ИККИ

-Градска Вещица
-Ловец на Таласъми
Върджил
Окото на бога
Цялото ПГ 4
-Зъби
-Убежището (абслоютно всички разкази в ПГ 4)
- както и Борбата за Елита от по-късно ПГ

Огромна част от Списанието
-Карибски вълни 1 (аз съм писал ревютата и за двете части)
- Случаят със сър Артър
- Битката преди Коледа

-Асверг
-Призраци в Марш Хол

Блонд и Уейн

- Принцът на Алкирия
-Варварският бог
-Тайната на Зоро
Тед Грей

- Компютърни войни и Мистерията Пегас
- Невероятните приключения на Дядо Мраз (Коледа)

Суперагента
-Изпитанието

- Ужас в 4 измерение
-Призраци от Марш Хол и пр. са писани от мен, в миналото са излезли на сайта knigi-igri.net с моето име, а сега а над тях откривам името madness. В някои случаи стилът ми е много-силно разпозваем (Войната на Понтияк), в друг - почти неразпознаваем (Градска вещица), но навсякъде откривам специфичен за мен начин на изразяване, специфични изразни средства и пр. Забележете, че спо;енавам само ревюта за които съм сто процента убеден, че съм ги писал, а те са солиден брой. Някъде си имам своите съмнения, (че е използван мой текст и после е преработен), но няма да коментирам, понеже не съм убеден.

Говорим за над 20 ревюта, в които съм хвърлил време и усилия. Пак казвам, говорим само за ревюта със силно разпознаваем стил, текста е едно към едно с това което съм писал. И което е много подозрително - над всички тях сега се мъдри madness. Не откривам дори едно мое ревю, над което да стои името на някой друг ревюиращ.
Говорим за над 2 години вложен труд. Ако не е неволно грешка (дано да е така) на това му се вика плагиатство. Странно е, когато такива съмнения се появяват на сайта на човек претенцията да е борец за правда и авторски права. Като такъв го призовавам да възстанови реда.

Броят на ревютата излезли от мен на сайта книги-игри.нет е намалял поне двойно. Не знам какво става, но ако е неволна грешка приканвам Vilian да върне нещата по местата си.

П.С. Пиша в състояние на силен афект. Не искам да обидя никого, но ми се струва, че огромно количество мой труд е омаловажен.

• 1
  • ...
  • 372
  • 373
  • 374
  • 1
  • 372
  • 373
  • 374
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Флууд
Time to create page: 0.201 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

499 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Финална надпревара - ревюта и коментари (31 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Други книги
    • от Count Monte Kristo
    • Today 01:35
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (537 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 14:31
    • Направих безплатен тракер за книги-игри за хора, к... (10 Мнения)
    • в Инициативи / Други инициативи и проекти
    • от koldKat
    • Yesterday 03:29

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност