Това за розата има ли връзка с Розенкройцерите?
Войната на червената и бялата роза Ама това не е религиозен спор до колкото знам.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Това за розата има ли връзка с Розенкройцерите?
Войната на червената и бялата роза Ама това не е религиозен спор до колкото знам.
Всъщност съм повлияна от Розата, изобразена с пет венчелистчета и петоъгълна симетрия, символизираща Венера като пътеводна звезда, а от там и със женствеността. Розата символизира още идеята за "вярната посока" и насочването по пътя. От там и за споменатите рицари-тамплиери и техния Граал. Изобщо символа й не означава само страстна любов и глупости от сорта, когато стане дума някой да ти подари цвете.
Това винаги ми се е струвало много не логично. Тоест, не че не уважавам мнението ти, зачитам го. Но просто не виждам смисъл в съществуването ни като вид, ако е просто умираш и после нищо.Смятам, че като умреш - това е краят.
Тези хора в никакъв случай не могат да се нарекат "хора на науката". По нищо не се различават от фанатиците на стандартните религии. Науката НЕ изключва животът след смъртта или по-скоро съзнателното съществуване. Науката ни все още е изключително примитивна. Та ние не знаем почти нищо за това как всъщност функционира мозъкът. Има много форми на енергия, които са ни напълно непознати. Така наречената "душа" също е форма на енергия и съществуване, за която не се знае абсолютно нищо все още. Не знаем какво става след смъртта и съответно е смешно да се изказват категорични твърдения по този въпрос. Категоричното изключване или потвърждаване на живота след смъртта на този етап би било тесногръда проява на фанатизъм. Много сме примитивни все още за да знаем такива велики тайни. Всичко има научно обяснение, но сме далеч от изучаването на тази проблематика.Смятате ли, че науката един вид е новата инквизиция. Много пъти съм спорил с "хора на науката", математици, физици и тн. до един отракани атеисти, които смятат, че просто няма нищо след смъртта и, че по принцип няма нищо освен, коедо да доказва че живота на Земята е нещо повече от низ от физични и природни случайности.
Мен ми направи силно впечатление, че е символ на Венера (според християните планета на сатаната, ffs!).
А аз защо съм се интересувал от темата, как мислиш ?Венера колкото и да я галим, на практика си е богиня на женската част от сексуалността, както аполон на мъжката. И Сатаната ако е там, не е щото е лоша, а щото има разгонени девици.
Нима?Има много форми на енергия, които са ни напълно непознати.
Не, науката не разглежда тези въпроси защото е на примитивно ниво в развитието си. Така както пещерните хора не са били заинтересовани от въпроси като ядрена енергетика и полети в космоса, и днешната наука не я интересуват духовете и живота след смъртта. Разбираемо е. Няма как да очакваш от неандерталци да се занимават с ядрена физика. Едно е, че не искат, а и да искаха не могат, тъй че просто няма смисъл.Науката просто не разглежда феномени като живот след смъртта, духове и разни странни енергии, защото те не могат да бъдат проверени по никакъв начин, а това е едно от нещата, които са нужни за да е една теория смислена - начин да бъде проверена.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas