• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кой ще спечели Златна никса - прогнози!

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
25 Мар 2025 11:22
Etom's Avatar
Etom
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 349
Кой ще спечели Златна никса - прогнози! #143558
Моята прогноза е за една от КИ от сборника Неразказани легенди.

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Мар 2025 11:22 25 Мар 2025 11:26 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2369
Кой ще спечели Златна никса - прогнози! #143559
"Проклятието на върколака" ще спечели с малко на балотаж със "Сърце от лед".

Нокс и Кендъл в топ 5.
Книгите, които ще останат по-назад, отколкото заслужават: Ловец на сенки, Психо буря, Ангелите на Нео Токио, Кристал от бури, Приключение с пирати и Вечните ловни полета, понеже ОП2 е по-добра и ще обере всички про-Бранко гласове. Не че тези задължително са ми от личните фаворити, просто ще бъдат изпреварени от по-слаби неща.

25 Мар 2025 13:27 25 Мар 2025 13:49 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo's Avatar
Count Monte Kristo
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 56
Кой ще спечели Златна никса - прогнози! #143560
Агамор 3. Не става дума за художествени или някакви други достойнства ( въпрещки че Списанието/Агамор има такива и те са безспорни). Просто мисля че голям брой хора са ангажирани с редакции, бетатестинги, издателски процес, оформяне, илюстрации и пр. и ще гласуват по сантимент. В допълнение Списанието до голяма степен представлява една не малка общност. На практика Втората вълна до голяма степен стартира именно със Списанието за книги-игри и то се превърна в знакова емблема на Втората вълна, така както МЕГА беше знакова емблема на първата. Както днес е трудно да си представим, че Призвание герой го няма двойно по-трудно ще е да си представим че Агамор може някояй ден да го няма.

За мен незаслужено ще бъде подценен Самотния вълк в превод на Дер*, а също и Сърце от лед.

П.С. не ми се иска да правя предположение кой от разказите на Списанието най-много ше се хареса, но залагам или на Нокс или на Вечните бойни полета.

*ако гласувах на този конкурс - а не гласувам от години - това щеше да е моят избор.

П.П.С. Сашо, бладоря че ме подсети за Кристал от бури. На първият панаир на книгата (някде през май?) непременно ще си я купя.

Автор "Огън и кръв - неизследвани територии" и трилогията за "Приключенията на Лорън".
Редактор на "Кървава луна" ; Бетатестър на "Мемоарите на краля";Създател на над 10...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

25 Мар 2025 16:41 25 Мар 2025 16:42 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2369
Кой ще спечели Златна никса - прогнози! #143562
Справедливо е да се отбележи, че дълги години списанието не беше печелило наградата, въпреки изложените от теб фактори, така че за мен логично заключение е, че тези хора гласуват по съвест, не по интереси. Да, има сантимент, неизбежно е, и при мен е така, но не мисля, че е основният фактор.
Не мисля че е честно да се омаловажават наградите, които са спечелили.

25 Мар 2025 17:10 25 Мар 2025 17:21 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo's Avatar
Count Monte Kristo
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 56
Кой ще спечели Златна никса - прогнози! #143563
Не, не говорех за интереси. Наградата нито е материална, нито мисля че някой в тази общност се занимава с книги-игри от комерсиализъм (изключвам Ти - Знаеш - Кой) *. Просто е нормално да има сантимент. Когато участваш със сърце и душа в един творчески процес той ти става по-скъп. Не става дума за омаловажаване, става дума че съвсем нормално много хора да гласуват по емоция. Убеден съм, че ако попитаме Блонд коя книга-игра за 2024 е най-добра той сигурно ще каже или Вечният войн или Лора Фей. (знаеш мнението ми и за двата разказа-игри)
Да, Списанието дълги години не е печелило награда, но често попада сред фаворитите я за Златна Никса, я за Пъстра Никса. Затова смятам че една голяма част от пишешите тук ще дадат предпочитанията се на него. А като добавим че повечето разкази в Агамор 3 (без Лора Фей) бяха на високо ниво съм убеден, че много хора ще искат да посочат я за Нокс, я за ВЛП. Просто когато избираш между две, три и повече книги/филми, ако всички са направени добре съвсем естествено е избереш този който ти е по-близко на сърцето. Аз самият бих подходил по същият начин. Колкото и да се стремя да съм обективен, няма как да изключим фактора "сантимент"
възможно е да не окажа прав. Нито съм някакъв пророк, нито представителна извадка. Но си признавам, че ако Агамор 3 не спечели - или поне стигне до финал - ще бъда жестоко изненадан.

* в тази връзка - имаме обещание от Ти знаеш кой до края на годината да излезе нещо ЕПИЧНО! Така че си прав, догодина може да излезе я Безшансовият Валенс, я Сонора 2 и да грабне Златната никса с гръм и трясъкB)

Автор "Огън и кръв - неизследвани територии" и трилогията за "Приключенията на Лорън".
Редактор на "Кървава луна" ; Бетатестър на "Мемоарите на краля";Създател на над 10...

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Time to create page: 0.058 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• САЩ`94 (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Efix7
    • Today 09:15
    • Ледено Безмълвие (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Върджил Дриймънд
    • от Вилорп
    • Yesterday 12:35
    • Форумна среща - 14 ноември, петък, в бирария Донду... (7 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Branimer
    • Yesterday 10:39

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност