• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
2111

2111

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
04 Апр 2011 20:56
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Topic Author
2111 #7607
Винаги ми е ставало малко смешно, когато гледам филм за бъдещето. Не защото някои изобретения приложени в тези филми са нереални (трудно някои би могъл да каже дали ще са такива и след 200 години), а защото авторите на тези филми ги поставят в един по-близък времеви план - 2050 да кажем. Едва ли за този период ще имаме телепортиране, пътуване в космоса /Lost in space/, овладяване на нова планета или робот в къщата под формата на ходещ човек (Робин Уилямс).
Това беше анонса, а ето задачата.
Ако питате един човек в началото на 20 век, какви ще са най-големите открития на следващите сто години, той едва ли ще ви каже: Човек полита в космоса и стъпва на луната, a компютри управляват голяма част от човешката работа.
Какви ще са епохалните открития на 21 век, ако попитаме един човек, който живее в 2010 и е хванал само една десетилетка от него?

Ще ви дам жокер.
Под епохално откритие разбирам нещо, което засяга целия свят.
Искрено се надявам да се открие лек срещу Алцхаймер, но това не е епохално откритие. Такова може да е лекуването на РАК или СПИН (нещо напълно невъзможно поне според мен поради скоростта на мутация на тези болести).
Стъпване на Марс също не е епохално откритие според мен. Вече сме стъпвали на друго космическо тяло, макар и доста близо до нашата планета. Такова би било напускане на Галактиката с помощта на летателно тяло пилотирано от човек. Не вярвам че ще имаме такова нещо след 100 години, поне не до тогава.

Приемат се концепции във всяка насока. Оставям на вас да си харесате поне две неща. Няма да Ви карам да си ги записваме и да чакаме 2100г. за да проверим дали са се сбъднали.

Моето предложение е:
Генетично подобрени столетници - нещо като Гатака да кажем. Хора които при раждането си имат по-добър генетичен материал отколкото хора заченати по нормален път.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

04 Апр 2011 22:10
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
2111 #7641
Адски много неща ще са, според мен.

Реалните ми (свръх-идеалистични) надежди:
Създаване на свесни ГМО продукти и премахване чрез тях на целия проблем с глада по Земята (възможно, но повсеместния страх от ГМО забавя нещата)
Лек срещу СПИН и Рак (но дали ще го пуснат е друг въпрос)
Удължаване на живота поне двойно.
Първото лазерно оръжие.
Кацане на Марс.

Надеждите ми мечти (пак свръх-идеалистични):
Огъване на пространствено-времевата плоскост и постигане по този начин на бързо пътуване в космоса.
Ъплифтване на делфините, шимпанзетата и кучетата (честно искам ми се да стане).
Америка да се срути върху себе си, без да замъкне половината свят със себе си.
Някой да изтрие църквите от лицето на земята и будизма да стане водеща философия на света.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

04 Апр 2011 22:15
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
2111 #7645

04 Апр 2011 22:20
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 352
2111 #7649

Moore писа: писа:
Стъпване на Марс също не е епохално откритие според мен. Вече сме стъпвали на друго космическо тяло, макар и доста близо до нашата планета.
Не съм много сигурен.

04 Апр 2011 22:32
SecondShoe
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
2111 #7657
Стъпването на Марс не е нещо кой знае какво. Ако студената война беше продължила още 20 години, сигурно вече щеше да има човек, стъпил на Марс. Роувърите отдавна кръстосват там без проблеми. Скоро няма да стъпи човек там, защото няма никаква полза от това и е прекалено скъпо. Не че е невъзможно, просто няма смисъл в момента.

04 Апр 2011 22:44
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
2111 #7661
Не съм проучвал в детайли пътуването до Марс, но то не е ли проблемно единствено от към време за което ще се осъществи полета. Тук споменават за 130 дни в зависимост от положението на двете планети. Не знам дали има такава ракета, която да измине разстоянието, но щом разни сонди стигат, защо да не стигне и човек. До края на този век ще имаме човек там, но си мисля че това не е епохално постижение.

Под епохално постижение имам предвид нещо, което е засегнало живота на всеки. Стъпването на Луната промени мисленето в посока "Можем да стъпваме на чужди космически тела". Това го усети всеки...

Лек срещу СПИН - по-скоро не. Ако го отстранят обаче това ще е епохално откритие.
Лек срещу рак - обнадежден съм. Ако го отстранят обаче това ще е епохално откритие.

ГМОта и сега ги има. Не виждам как са променили света и не мисля че ще направят някаква по-голяма промяна в бъдеще.

Но мерси че все пак се престраши да говориш по темата.

Радвам се че до сега никой не излезе с концепция: Корпорация безсмъртие. Моля ви недей те.

04 Апр 2011 23:14
SecondShoe
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
2111 #7680
СПИН е вирус. Вирусите мутират постоянно, а и срещу тях като цяло няма лечение, не само срещу този на СПИН. В тази връзка не виждам скоро възможност за лекарство. Единственият шанс е да се спре разпространението, но не виждам как ще стане.

Ракът е болест. Реално е да се намери лекарство, но още не се знаят всички причини, които го причиняват, а това е задължително преди да се намери лекарство. Пак е много трудна работа.

Епохално откритие ще е някакъв евтин начин за извеждане на обекти в космоса. Това е ключово за да продължи развитието на науката, а и изнасянето на част от хората в космически станции. Звучи като фантастика, но е по-реално от прогнозите за Марс, рака и СПИН-а.

04 Апр 2011 23:35
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
2111 #7686
Мен по-скоро ме вълнува какво ще стане като свършат горивата на планетата. Това би трябвало да стане в тези 100 години.

04 Апр 2011 23:47
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
2111 #7690
Ще си ползваме други. Не е като да няма алтернативи. Просто някой трябва да източи всички възможни пари от петрола. Най-простия пример е био-дизела.

05 Апр 2011 12:11
Razael
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
2111 #7751
Аз имам подобен проблем, но не с филм или книга а с кампанията на Starcraft 1 и 2. Действието се развива 2500 :s Как само за петстотин години се заселва цял един сектор и то с милардни популации и с толкова развита територия.

Мен по-скоро ме вълнува какво ще стане като свършат горивата на планетата. Това би трябвало да стане в тези 100 години.

Вече навлизат електрическите автомобили. Предполага се, че до сто години бензиновият автомобил ще е част от история, так както е днес парнтият локомотив. Горивото, предполагам ще бъде пазено и то на високи цени за тежкотоварни превозни средства, автомобилни състезания, самолети и тн.

05 Апр 2011 13:03
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1047
2111 #7757
Минитюаризация - нано роботи които да лекуват, би могло изцяло да се премине към безкръвна хирургия. Ще се отрази на света.
Синтез на антиматерия - най-доброто гориво, проблемът е само добиването му в количества по-големи от пикограма.
Ядрен синтез - може би най-реалистичното, да не говорим че има и работещ ескпериментален реакор.
Космически туризъм на достъпни цени.
Първа човешка база на космически обект.
Космически асансьор - ако успее да се синтезира копринена нишка дебела два пръста.
Соларни заводи в орбита доставящи енергия на наземни инсталации

Войни за ресурси - петрол/газ/вода
Войни за освобождаване от политически режими
Войни за жизнено пространство
Разрастване на тероризма произтичащо от горепосочените три фактора.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

05 Апр 2011 21:38
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
2111 #7822
Войните са си нещо редовно, Спасе ;)
Аз просто чакам рухването на Америка, като империя и социална революция в арабския свят :)

06 Апр 2011 09:05
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
2111 #7881
Америка няма да рухне - икономика подчинена на войната няма как да рухне. Хвърлят пари много във военната си индустрия, създават конфликти, продават оръжие, връзват си долара. Не виждам какво би съборило Америка. На такава голяма територия до сега не се е показал някой, който да иска да се отцепва от Щатите по какъвто и да било повод.

Войните не са епохално събитие, ако не е Джъджмънт дей и след това стане апокалипсис. Бтв нужна е една изстреляна бойна глава някъде за да предизвика ответен удар. Човечеството не може да си позволи дори и една грешка.

Развивам идеята за лечението. Освен че ще напреднем много като хирургия си мисля, че към края на тези 100 години ще има апарати за добра само диагноза. Нещо от рода на скенер, който да ти дава сведение за здравословното състояние. Част от болестите са излечими в ранен стадий и ако има нещо такова, което да алармира и да надвия човешкото безхаберие, ще има голям резултат. Единствения проблем тук би бил следният - дали рентгеновото сканиране ежедневно няма да навреди повече, отколкото да помогне.

06 Апр 2011 09:52
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
2111 #7887

Moore писа: писа:
Америка няма да рухне - икономика подчинена на войната няма как да рухне. Хвърлят пари много във военната си индустрия, създават конфликти, продават оръжие, връзват си долара. Не виждам какво би съборило Америка.

О, не бъди толкова сигурен. Според последните проучвания американците ако продължават със същите темпове, 2017 дългът им (вътрешен + външен) ще стигне на практика до безкрайност, няма да е математически измерим. Така че ще има пукане на икономически балон, ама както трябва.

06 Апр 2011 11:32
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
2111 #7907
Сещам се за един виц, който няма как да не споделя с вас. Когато започна да се говори за кризата преди няколко години, се е провел следният разговор в Кремъл.

Русия преценява ситуацията с кризата и преценява, че иска да изтегли всички "руски" пари от Америка. Разузнаването на САЩ донася това и американците веднага отвръщат: Не го правете това, ще ни сринете икономиката. Ще направим за вас ВСИЧКО, което пожелаете.
Спешна среща на Медведев с Путин.
Медведев: Другарьо Путин какво да правим? Да теглим ли парите?
Путин: Хванали сме ги по бели гащи. Нека да си направим шега с тях. Няма да теглим, но ще им искаме нещо насреща.
Медведев: ????????????????????????
Путин: Нека да ги накараме да си изберат негър за президент.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
2111
Time to create page: 0.118 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Бойците на Европа (20 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Автори с малко издадени книги
    • от gishena
    • Yesterday 21:24
    • Въпроси към Любо Николов (Колин Уолъмбъри) (185 Мнения)
    • в За книгите-игри / Въпроси към автори и художници
    • от gishena
    • Yesterday 21:18
    • Зъби 2: Палатът на чудесата - Коментарна (27 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Призвание Герой
    • от kiril_ps
    • Yesterday 11:02

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg