• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Аргумент Опен (Argument Open) 2017

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 14
22 Фев 2017 14:03
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1105
Аргумент Опен (Argument Open) 2017 #120124
Резултати след първия изагран мач (временни)

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

22 Фев 2017 16:42
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 487
Аргумент Опен (Argument Open) 2017 #120125
Не ме дразни нито темата, нито неграмотността (не може всеки да знае как се пише "мазохист"). Нито съм подавал молба за участие в някакъв турнир, нито съм приемал или отказвал покана, нито пък ти си някаква институция, на която е добре да не отказва човек. Цялата работа е некадърно започната и некадърно провеждана, но и това не ме засяга. Дразни ме, когато някой започне да ми слага в устата думи, които не съм казвал. Това се нарича злословене, клеветене, разпространяване на лъжа за мен. И за пореден път реагирам остро на такова държание.
На друг форум за подобни простащини щяха поне да те накажат, вече доста такива провинения ти се насъбират. Тук Управата е на мнение, че няма как да установява кое е лъжа и кое е истина, поради което не наказва за клевети и лъжи, а само за обиди. И понеже правилата тук ти позволяват да дрънкаш измислици на свобода, когато пожелая, докато не ме накажат, ще се държа остро с теб.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

22 Фев 2017 20:36 22 Фев 2017 20:37 от Спарки.
Спарки
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Аргумент Опен (Argument Open) 2017 #120134
и двамата са ОК ... но като че ли ММ по често ,,пресича 4-тата стена''...

ако не се лъжа ... не съм чел много книги на Колин ... .. може би в Муш Мурок май имаше нещо такова ,,, не помня///

ако някой може да ми даде пример с книга на Колин кадето във самата игра (не в указанията ) се троши 4-тата стена .. ще е добре уважено от мен.

22 Фев 2017 22:42
Cliff_Burton's Avatar
Cliff_Burton
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 22
Аргумент Опен (Argument Open) 2017 #120138
Искам да защитавам честта на Фамилията!!1 Неделчо, сложи ме на мястото на ZeBG и нека шпагите ни се кръстосат :P

PEACE & LOVE
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL, Nedelcho Bogdanov

23 Фев 2017 11:23
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Аргумент Опен (Argument Open) 2017 #120153
Неделчо в защита, клиф в атака:

Цвят за модериране
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Cliff_Burton

23 Фев 2017 12:26
Cliff_Burton's Avatar
Cliff_Burton
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Аргумент Опен (Argument Open) 2017 #120155
Само да кажеш кой защитава тезата и кой е против. А картинката е нумеро уно, браво :D

PEACE & LOVE

23 Фев 2017 12:41
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Topic Author
Аргумент Опен (Argument Open) 2017 #120156
Аз се натягам / ти линчуваш

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"

23 Фев 2017 12:49
Cliff_Burton's Avatar
Cliff_Burton
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Аргумент Опен (Argument Open) 2017 #120157
Дадено, започвай :)

PEACE & LOVE

23 Фев 2017 12:59
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Аргумент Опен (Argument Open) 2017 #120158

Цвят за модериране

23 Фев 2017 13:07 23 Фев 2017 13:11 от Nedelcho Bogdanov.
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Аргумент Опен (Argument Open) 2017 #120159
Въпреки че турнира е на шега, искам да кажа, че следващото което ще кажа го мисля на истина:

Едва ли някой може да обвини Българ и Ной, като книги пречещи на жанра, незаслужаващи да ги има или едва ли не подпомагащи краха. Истината е именно обратната. Ако има книги игри от новата вълна, които заслужават да ги има, то това са именно те (+ книгите на Ники) Единствените книги игри, които имат шанс да препокрият детските ни спомени и представи за книга-игра са именно Българ и Ной. Много грешна и непрофесионална теза е да си мислим, че книгите-игри трябва да бъдат за възрастни - Обърнете внимание на книгите от първата вълна и защо те се наложиха така на пазара, и най-вече пред каква публика се наложиха?!? Естествено че пред детската публика (сега вече одъртяла и станала на изпо 30-35 години) Ако сега правим книгите-игри за възрастни, единствено да чешем нашето си его и да ни потупват възрастните (и най-вече тези от форума, защото е зверски трудно да залъжеш възрастен, който никога не е чувал за книги-игри да се зариби по втората вълна) то тогава ние сме обречени на скорострелен крах. Какво може да донесе една книга-игра на възрастния??? Да го накара да чете? Да го накара да играе??? Естествено че нищо. А какво може да донесе на едно дете: Да го накара да чете и да го накара да играе. За това най-най правилния подход е да се правят книги игри именно за деца.
Какво ни донесе Българ: Българ с трите си книги-игри и тиража от 25 000 книги запозна адски много деца с феномена книги-игри, накара ги да четат, накара ги да мислят и играят алтернативно. За момент ги откъсна от телефоните си/таблети/компютри. След излизането на Българ, медиите заговориха за книгите игри. Думата книга-игра беше спомената в новините на всички теливизии, в "Шоуто на Слави" и в още много други културни блогове. Българ 1 беше 3-тата по продажба книга (изобщо) в България за 2015г издухвайки дори 50 нюанса Сиво именно в най-силната и година! (това може ли да е признак за крах???)Освен това е доста хумористична и съвсем не елементарна, както им се ще на съвременните писатели да е (тук визирам контингента на Калин Терзийски и останалите - по вътрешна информация) Ной е на същото ниво на хумор - доказателството е, че великия Колин Ливингстън е написал и няколко епизода в Българ 3 като гоуст-гоуст автор на гоуст автора - и това остана незабелязано от публиката. Освен това книги игри като Ной са феномен - едва ли има друга книга-игра със около 150 епизода написана от 160 автора.

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"

23 Фев 2017 14:05
Спарки
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Аргумент Опен (Argument Open) 2017 #120161
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]

Nedelcho Bogdanov писа: писа:
Въпреки че турнира е на шега, искам да кажа, че следващото което ще кажа го мисля на истина:

Единствените книги игри, които имат шанс да препокрият детските ни спомени и представи за книга-игра са именно Българ и Ной. Много грешна и непрофесионална теза е да си мислим, че книгите-игри трябва да бъдат за възрастни - Обърнете внимание на книгите от първата вълна и защо те се наложиха така на пазара, и най-вече пред каква публика се наложиха?!? Естествено че пред детската публика (сега вече одъртяла и станала на изпо 30-35 години) Ако сега правим книгите-игри за възрастни, единствено да чешем нашето си его и да ни потупват възрастните (и най-вече тези от форума, защото е зверски трудно да залъжеш възрастен, който никога не е чувал за книги-игри да се зариби по втората вълна) то тогава ние сме обречени на скорострелен крах. Какво може да донесе една книга-игра на възрастния??? Да го накара да чете? Да го накара да играе??? Естествено че нищо. А какво може да донесе на едно дете: Да го накара да чете и да го накара да играе. За това най-най правилния подход е да се правят книги игри именно за деца.
Какво ни донесе Българ: Българ с трите си книги-игри и тиража от 25 000 книги запозна адски много деца с феномена книги-игри, накара ги да четат, накара ги да мислят и играят алтернативно. За момент ги откъсна от телефоните си/таблети/компютри. След излизането на Българ, медиите заговориха за книгите игри. Думата книга-игра беше спомената в новините на всички теливизии, в "Шоуто на Слави" и в още много други културни блогове. Българ 1 беше 3-тата по продажба книга (изобщо) в България за 2015г издухвайки дори 50 нюанса Сиво именно в най-силната и година! (това може ли да е признак за крах???)Освен това е доста хумористична и съвсем не елементарна, както им се ще на съвременните писатели да е (тук визирам контингента на Калин Терзийски и останалите - по вътрешна информация) Ной е на същото ниво на хумор - доказателството е, че великия Колин Ливингстън е написал и няколко епизода в Българ 3 като гоуст-гоуст автор на гоуст автора - и това остана незабелязано от публиката. Освен това книги игри като Ной са феномен - едва ли има друга книга-игра със около 150 епизода написана от 160 автора.

Незнам какво е това ,,Българ'' .... като цяло не гледам телевизия .... но като видя книга с нещо дето е било на екран ... подминавам .

пътя Книга ===> Екран .... може .....

пътя Екран ====> Книга ... тц.

като разглеждах в една книжарница в Пловдив видях това ,,Ной'' беше много тънко малко - форматно книжле , не съм го и отворил ...
имаше няква рисунка отпред .... човек с брада .... сигурно е онзи с кофчега ... незнам.

толкова ....

Иначе книгите-игри са за сякаква публика ....

На мен ми харесват старите корици с Надписите дето приличаха на надписите на Албум на Моторхед.... със букви с островърхи преплетини краища ...

Не са ги чели нито деца , нито възрастни ... ами тинеджери (деца-възрастни)

такаче незнам какъв крах .... незнам

23 Фев 2017 18:46
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Аргумент Опен (Argument Open) 2017 #120170
По принцип е трудно човек да играе с двата топа и офицера, когато на среща му са коня, пешката и майндкрайм, но все пак ще опитам...
Какво означава пародии, като Българ и Ной имат ли място в жанра??? Как да нямат място, да не сме в средновековието, че само к'вото на църквата и отърва да има място под слънцето. Според мен абсолютно имат място в жанра и известността им само помага. Та вземете даже и мнението на човека над мен! Поне е чувал за една от двете книги - Ной. А докато един жанр е толкова свит, като нашия, то всяко забелязване е само в +. Нека да изчакаме по-плодовити години, та да отсъждаме кои книги вредят на жанра и кои не

23 Фев 2017 19:51
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Аргумент Опен (Argument Open) 2017 #120171

Какво означава пародии, като Българ и Ной имат ли място в жанра???

Някакъв таен глас му говори на Неделчо, или аз съм пропуснал в тази много скромна откъм съдържание тема да забележа, че се поставя въпроса имат ли място Ной и Българ в книгите-игри? Изглежда сякаш Неделчо си дрънка каквото му дойде на ум и спори с въображаеми противници, чиито възражения и аргументи само той чува. Перфектна буря бушува в ума му. А бурите са плодотворни, когато бушуват в сърцето или в душата. Когато се пренесат в ума, само бели стават.

А докато един жанр е толкова свит, като нашия, то всяко забелязване е само в +.

Пълни глупости са това. Българ 1 е на толкова ниско ниво, че всеки интелигентен човек би бил отблъснат от книгите-игри, ако това му е първа среща с книга-игра. Колкото повече тъпотии се издават, толкова по-лесно ще създадете в публиката мнението, че книгите-игри са някакво много тъпо нещо.

Когато на щанда на СКИ започнат да идват малчугани, които да питат за книги-игри, а не за продукт с марката Българ, тогава може да се говори за някаква полза за книгите-игри от Българ.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

23 Фев 2017 20:29
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Аргумент Опен (Argument Open) 2017 #120173
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
ММ ти хем не искаш да участваш в турнира, хем се месиш :whistle:

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

23 Фев 2017 20:52
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Аргумент Опен (Argument Open) 2017 #120175
Меся се, защото Неделчо първо надрънква един куп тъпотии за това как книгите-игри трябва да се пишат само за деца, после "По принцип е трудно човек да играе с двата топа и офицера, когато на среща му са коня, пешката и майндкрайм".
Може Неделчо да е просто много тъпо парче. Може да обича да се лигави и да е избрал това да прави на този форум. Но аз от него само тъпотии виждам. И плашеща неграмотност.

Hater

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 14
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Time to create page: 0.070 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (23 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Efix7
    • Today 14:04
    • Пъстра Никса 2022 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 08:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Yesterday 21:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg