• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Пътешествия

Пътешествия

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 7
17 Юни 2013 01:54
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Topic Author
Пътешествия #73866
Я да живнем малко темата. Тоя път беше само за един ден, в десетчасовата пауза между 2та полета в Белгия, но пак ги използвах на макс, както винаги:

1. Шарлероа, Флореф, Намюр

Всичко тва във Валония, югоизточната френскоговоряща половина на Белгия, миналата година бях в другата, Фландрия. Шарлероа официално се води най-грозният град в Белгия, но нямаше как да го избегна, щото летището е до него. Така че го минах набързо и, действително, бога ми, МНОГО е грозен. Докато останалите белгийски градове са безумно красиви. Но поне ми напомни на окупирана Франция от 2та Световна, което си е нещо. Флореф пък е едно страхотно старо абатство на върха на самотен хълм над живописна долина, а най-приятната изненада беше Намюр: приказна смесица между тежък барок и островърхи крепостни кули. Първият ми френски (на практика) град, нямам търпение да налазя останалите. (Сигурно между следващите прекачвания ще правя по няколко дни пауза, да мога да виждам повече.)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

17 Юни 2013 02:06
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Пътешествия #73867
А защо не снимаш, та от първа ръка без да сърчнем в гугъл да видим защо е грозен?

Избери своето приключение

17 Юни 2013 02:52
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Пътешествия #73868
Точно сега не си бях взел фотоапарата, щото нали по работа уж. Но и на баш пътешествията често ми се случва да не снимам в някои градове, просто като не съм на кеф за това. Запаметявам си всичко и така, знам, че е егоистично.

Иначе Шарлероа е грозен щото е бил някакъв огромен промишлен център от време оно, но за плачевното състояние на целия му център (за кварталите не ми се мисли) трябва отдавна да са линчували кмета. Все едно бях в Перник, баси. Но с повече мургави граждани. :)

За да се реванширам обаче, ето малко от предното пътуване (Малта), заслужават си, доста е фентъзи там:
i11.photobucket.com/albums/a199/ ... ure692.jpg
i11.photobucket.com/albums/a199/ ... ure681.jpg
i11.photobucket.com/albums/a199/ ... ure690.jpg

Жалко, че форумът не пуска направо да се качват.

Скоро ще се ходи с кола из Конемара (ей тва си заслужава да се гугълне, Connemara) и ей там вече доста ще снимам. :)

17 Юни 2013 09:38
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Пътешествия #73869

Ейдриън Уейн писа: писа:
Още 3 седмици по-рано пък направихме аналогичен забег в обратната посока, през Белоградчик до Видин, но не се отбихме до Румъния, щото мостът с Калафат го откри чак на следващия ден Бойко.

Странно, аз тия дни гледах как Орешарски "открива" мостта. Та колко пъти ще му режат лентичката на тоя мост? И пак бил недовършен (подстъпите към него)

17 Юни 2013 09:56
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1031
Пътешествия #73870
Те го откриват географски бре. Демек сега разбират че има мост там =)

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

26 Окт 2013 20:15
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Пътешествия #80808
Последните дни ми щукна да си взема отпуска от компа и - ей така - от вкъщи в центъра на Дъблин - на луксозния междуградски автобус - и чак на другия край на острова, в пристанищния Голуей, на Атлантическото крайбрежие на Ирландия, най-западната точка на Стария свят. Прилича си точно на Сивите заливи на Толкин - които точно там биха се падали географски. Също така е и градът с най-много кръчми - 110, преброих ги на око, и се оказа точно. И това за малък град с център няколко улици на кръст. (В Дъблин си имаме цял квартал с кръчми - в Голуей е цял град!) Два страхотни дни си изкарах там (дните бяха сияйно слънчеви - а нощите в пъбовете ти е все тая какви са) - а и видях целия остров и няколко малки градчета по пътя Дотам и Обратно. 8-)

26 Окт 2013 21:40
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Пътешествия #80812
Аз пък заразях петзвезден хотел над Трейшън крифс, за да гледам Ел Класико с приятели. И не съжалявам! Някои неща не се купуват с пари!

Е, ако бяхме паднали малко кофти щеше да се получи :)

24 Ное 2013 04:46
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Пътешествия #83971
Гледам малко по-нагоре са останали офтопик мнения на хора, които явно не са пътували много - и при болезнено стеснения им кръгозор е доста излишно дори да се опиташ да им обясниш каква е разликата между кръчма в Голуей и някоя софийска бирария.

Иначе, сетих се, че и есента поспрях тук-там край пътя си до София и обратно.

На отиване имах цял ден в Бове, Франция - който, макар и малко, случайно градче (на 60-ина км северно от Париж), си заслужаваше напълно, със задължителната катедрала (огромна в случая!) и няколкото запазени улички стар град. Определно нямам търпение за повече Франция. Макар че беше 33 градуса жега през септември, и то в северa.

На връщане пък си бях оставил два пълни дни около Милано, но не ми стигнаха особено. Единият отиде целия за Бергамо - изключително приятно градче с уникалния средновековен Чита Алта стар град увиснал на огромна канара над него. Всичко беше запазено на ниво жив декор за Шекспир. На другия полюс уви е Милано, за който бях подготвен, че е най-усъвремененият град в Италия, в най-лош смисъл. Въпреки това катедралата и замъкът си заслужават, разбира се, а има и доста други по-малки гледки, но трябваше да обикалям цял ден из големия градски център, за да ги видя.

Така че планът ми за 1-2 дни на север от Милано до езерото Комо се отложи - и остана за сега, началото на декември. Дано уцеля прилично време.

24 Ное 2013 09:27
TheVaka
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Пътешествия #83974
Тъй като съм пътувал доста в чужбина и някой го вълнува мога да разкажа преживяванията си в следните градове...
Дъблин,Ирландия
Лондон,Англия
Валенсия,Испания
Прага,Чехия
Виена,Австрия
Виламура,Португалия
Малта
Барселона,Испания
Родос,Гърция

24 Ное 2013 09:34
Делян
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Пътешествия #83975
Би ми било интересно, ако разкажеш за Валенсия.

24 Ное 2013 13:28
TheVaka
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Пътешествия #84005
Ще го запазя за себе си,каквото и да кажа,ще предизвика само завист.
Пожелавам на всеки да попътува и да види различните култури и хора.

24 Ное 2013 14:03
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Пътешествия #84009
Просто го напиши. Все някой може да се вдъхнови и да напише или разказ, или нещо малко с преживяванията ти.

Избери своето приключение

24 Ное 2013 17:19
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Пътешествия #84014
Темата е разчистена. Моля, придържайте се към нея.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

23 Дек 2013 06:52
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Пътешествия #85188
1. Комо, Саронно, Милано

Един ден обикаляне, ама здраво. (Другия пак бях само в Милано, уви.) Средата на декември в Комо още си беше като късна есен, 18 градуса - а уж е в Швейцария (Алпите) почти. Много приятно. :-) (Особено на фона на скапаното време в София повечето зими.)

Сега е наред голямата зимна екскурзия на юг, на топло (миналата зима беше Малта); да видим къде точно ще е - но май ще е много на юг. И с доста обикаляне, та си купих днес (предколедно) маркови чепици.

28 Дек 2013 08:40
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Пътешествия #85339
Взех самолетните билети (цяла камара), но няма да казвам още къде и кога точно ще се ходи, че да не стане като предния път (цитата в спойлер тага), когато се похвалих преди да отида - и никъде не отидох в крайна сметка, макар да бях взел билети (защото трябваше да си остана в София да бързам с пускането на Патрула).

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]

Ейдриън Уейн писа: писа:
Уиз Еър вчера най-сетне пуснаха полети от София до Будапеща (централното им летище с връзки за цяла Европа) - от началото на април.

Добре, че им проверявам ежедневно сайта, защото промоционалните им цени за въпросните полети бяха... 2 лева (два лева, нула стотинки).

Така че тазгодишната ми пролетна екскурзия (от 15 до 22 май, после трябва да съм на линия за Пролетния панаир на книгата в НДК) ще е по линията Будапеща-Братислава-Виена. Това са три стари столици и три държави (Унгария, Словакия, Австрия), добре звучи.

И добре, че ще е на символична цена, че трябва да спестявам за издаването на нови книги-игри дотогава. ;)

Но е свързано с Асасините, наистина е много на юг (повече отколкото съм бил досега) и включва ходене през пустини и цялата втора половина на януари. :-) Много фентъзи.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 7
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Пътешествия
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Мината на Орките" е вече налична за сва... (4 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от vikenti
    • Yesterday 14:33
    • Кой какви неща е намерил в нета (665 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от kiril_ps
    • 26 Май 2022 16:34
    • Пролетен базар на книгата 2022 г. (4 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 26 Май 2022 12:48

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg