• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Общи приказки
/
Re: Инициатива: Карибски Вълни І на тетрадка.

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
10 Дек 2012 13:55
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Re: Инициатива: Карибски Вълни І на тетрадка. #64561

hameleona писа: писа:
Изводите ми от вечерта са, че КИ имат все още надежда. Може би не като тухли, но като тетрадки - със сигурност!
Ненадейни надежди. :P
В "Тетрадката" на Блонд и Уейн бяха наблъскани по около 10 епизода на страница. Следващия път може да направиш по-дълга игра.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

12 Дек 2012 15:05
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 72
Re: Инициатива: Карибски Вълни І на тетрадка. #64617
Така, за съжаление имаше още книжки в магазинчето на Паренсов, така че Вилорп няма да ми подари нищо (казвам не за мое съжаление, а за това, че не са изкупени). Иначе днес в обедната почивка го купих и надявам се довечера ще го прочета, за да дам оценка ;)

12 Дек 2012 16:04
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Re: Инициатива: Карибски Вълни І на тетрадка. #64618
На мен ми се искаше да мина през Паренсов едновременно за Вълните и сборника - с един куршум - два заека.

Свиркайте, ако има опасност Вълните да свършат.

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

12 Дек 2012 20:11
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1183
Re: Инициатива: Карибски Вълни І на тетрадка. #64623
Утре ще пусна пратките на милан, мушмерога Дългата сянка и metanoia.
Извинявам се за забавянето, ще драсна лично веднага щом ги пусна.
Ще пробвам и да отчета и до момента какво е продадено.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

13 Дек 2012 08:43
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Re: Инициатива: Карибски Вълни І на тетрадка. #64631

hameleona писа: писа:
Не знам за панаира, признавам си, но ей до сега бях на среща с читатели :)

Хора, книгите-игри имат бъдеще. Говорех с момчета и момичета на по 16-17 години и бях засипан с въпроси кога ще има нова тетрадка. Беше им харесала, а оценката ги бе побъркала. Говоря за хора, които почти или изобщо не четат, което е допълнителен бонус за мен. Мненията за дължината бяха разделени - едните искаха да е пак така - книжка дето се чете за час максимум, другите искаха по-дълга история... Доволен съм. И дори само заради такива дребосъци съм склонен да избутам и сам, ако трябва още една такава тетрадка.

Изводите ми от вечерта са, че КИ имат все още надежда. Може би не като тухли, но като тетрадки - със сигурност!
Контактът на живо с доволни читатели сигурно е едно от най-приятните неща около писането. За съжаление не ми се е случвало и не вярвам да ми се случи някога. Ако тетрадката се изкупи (или поне се продаде достатъчно, за да си възвърне средствата), смятам, че КИ ще са си намерили евтина алтернатива да стигнат до хората.
Вярвам в способностите на Хамелеона, макар пристрастията ми да са към Прашинките, където ми се срува, че е на път да надскочи повечето неща в жанра от гледна точка на псиологическа задълбоченост.

13 Дек 2012 10:21
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Re: Инициатива: Карибски Вълни І на тетрадка. #64634
Вчера прочетох разказа, напомня ми на атмосферата от "Златния оракул" (макар че него за последно преди няколко месеца го четох), има вълнуваща история, която плаче за продължение. Стилът също е добър, така че поздравления за Хам. Имам обаче и няколко забележки:

- На задната корица има правописна грешка. То и вътре тук-там се намират, но на корицата определено дразни.
- Дневникът не мисля, че е удачно да е на шеста страница. На първа или последна мисля, че щеше да е по-добре. Казвам го, защото писах в него (аз можеше и да помня, ама не знаех какво да очаквам).
- Някои кодови думи (да не кажа май всичките, които записах) нямаха никакво по-нататъшно приложение, не знам ще ги има в евентуалното продължение ли, ама спокойно можеше да се мине и без КД. Доколкото прегледах, май само "РАНА" и 2-те за оценката имаха някакво значение. Аз получих една "Отряд", дето никъде повече не ми потрябва. Правя уговорката, че не съм минавал през всички разклонения, просто си следвах моята линия и чат-пат поглеждах насам-натам.
- От моите впечатления си правя извод и че максималната оценка може да се постигне с точно 1 комбинация от оценки (няма да издавам коя е), което за първия прочит си е по-скоро шанс, защото не знаеш какво да очакваш, а втория (/следващия) път пък винаги ще я използваш тази комбинация (ако искаш максимален резултат). Може би е от обема, но не смятам, че са се получили равностойни комбинациите.

Така, стига с критиката. Надявам се, че тя ще се възприеме по-скоро като градивна, а не като плюене. Като цяло мисля, че предвид организацията и кратките срокове, сте се справили на едно доста прилично ниво и главната цел - да стане готов продукт за панаира, е изпълнена. Предполагам, че едно 60-70% от тиража спокойно ще се продаде, предвид и цената му, да не говорим че ако се представи и на още някой фест сигурно и може да се изчерпи целият тираж.
Радвам се, че има и млади хора, които са харесали книжлето, надявам се това да ги "зариби" по този жанр (и по четенето като цяло) и да погледнат и към други произведения. Тук идва и първата ми критика отново - добре би било да четат нещо грамотно и правилно написано, защото това ще е от голяма полза и на тях, затова дано за втората книжка да има по-дълъг срок и съответно да се доизпипат и малките детайли, които сега носят негативи.

PS Мнение № 100

13 Дек 2012 11:01
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Re: Инициатива: Карибски Вълни І на тетрадка. #64636
Лично искам да благодаря на Уейн за директните продажби на 20 бройки (за което дочух). Ето и цитат от спонтанната ми реакция в чата:

[10:41:50] ivailowolfheart каза: Браво на Уейн!
[10:42:07] ivailowolfheart каза: Най-накрая започна да работи за благото на общността
[10:42:31] ivailowolfheart каза: успя да измие името си от всички нападки (мои примерно)
[10:42:37] ivailowolfheart каза: малко преди да замине
[10:56:24] ivailowolfheart каза: да
[10:56:54] ivailowolfheart каза: иска ми се да го прегърна и да му кажа: "Човече, не бях прав да ти говоря такива неща."

14 Дек 2012 16:16
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Re: Инициатива: Карибски Вълни І на тетрадка. #64660
Само да попитам - дали не е възможно да се изкарат 12 точки слава?

14 Дек 2012 22:39
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Topic Author
Re: Инициатива: Карибски Вълни І на тетрадка. #64668
В оценъчната система има моя грешка - максимума изглежда е 10 точки изобщо. Грешката е изцяло моя и е останала, след отрязването на 10 епизода от края. Извинявам се на всички, които са мислели, че могат да направят 11 точки. Грешката е изцяло моя.

Почти всичко всъщност е в следствие на работата в последния момент. За следващия път ще знаем.

Официално, продължение ще има, в момента го пиша, към януари очаквам да е готово, тествано и изпипано. Ще е може би с 20-30% по-обемно, с малко повече екшън и с по-добра оценъчна система (поощряваща умната игра толкова, колкото играта "Аз Конан, ти кайма"). Продължението претърпя много промени, мнения и идеи на фенове ме насочиха към бърза, лека и малко по-дълга игра.

Сега, директно за конкретните забележки и малки обяснения за всяка.

pycku писа: писа:
- На задната корица има правописна грешка. То и вътре тук-там се намират, но на корицата определено дразни.

Дам, извиняваме се за което. За жалост концепцията й се промени с появата на корицата на "Призвание Герой!" и нямаше много време за работа по нея. За следващия път ще знаем по-добре.

pycku писа: писа:
- Дневникът не мисля, че е удачно да е на шеста страница. На първа или последна мисля, че щеше да е по-добре. Казвам го, защото писах в него (аз можеше и да помня, ама не знаех какво да очаквам).

- Някои кодови думи (да не кажа май всичките, които записах) нямаха никакво по-нататъшно
приложение, не знам ще ги има в евентуалното продължение ли, ама спокойно можеше да се мине и без КД. Доколкото прегледах, май само "РАНА" и 2-те за оценката имаха някакво значение. Аз получих една "Отряд", дето никъде повече не ми потрябва. Правя уговорката, че не съм минавал през всички разклонения, просто си следвах моята линия и чат-пат поглеждах насам-натам.
Дневника мисля следващия път да е на последната страница, както е по традиция в КИ.

Кодовите думи имат еднократно значение. Там са, за да спестят обема и за да не използвам един от похватите на Колин, където се пита читателя, какво е направил. Но пък са малко на брой и се помнят лесно, така че не мисля, че са проблемни. Двете за оценката трябваше да променят изхода на финалния абордаж, но както по-горе споменах - част от края бе преработена, най-вече заради тежък геймплей.

Благодаря за мненията и критиката, обещаваме да се постараем да имаме по-добър продукт в продължението. Основно имаме да работим по техническата част, така че би трябвало да се справим по-добре ;)

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

17 Дек 2012 12:57
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Re: Инициатива: Карибски Вълни І на тетрадка. #64673
Успех занапред, дано се изчисти продукта от детските болести и втората част е още по-добра. Апропо, има ли някаква справка как вървят продажбите?

18 Дек 2012 14:02
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Re: Инициатива: Карибски Вълни І на тетрадка. #64677
Да знаете, че "Карибски вълни" вече може да се купи от <!-- w --> www.LegacyOfKreya.com <!-- w -->, така че ако ви притесняват разходите по доставката, можете да я съчетаете с която и да е от останалите книги-игри, както и новият сборник :)

18 Дек 2012 20:12
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Re: Инициатива: Карибски Вълни І на тетрадка. #64683
Бтв, оценъчната система си е точна.

Просто трябва да играеш със Сила и Мореплаване, за да ги постигнеш

14 Фев 2013 15:32
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 38
Re: Инициатива: Карибски Вълни І на тетрадка. #67323
Не знам дали го споменах някъде, но ако не съм, да си кажа - хареса ми книжката, надявам се автора да продължи историята и да я развие до хубава, голяма книга-игра

20 Юни 2013 22:38
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Re: Инициатива: Карибски Вълни І на тетрадка. #74011
Това чудо продава ли се още (колко бройки беше тиража 250 или 500) ?
И "Коприна в нощта" ми липсва за да си попълня колекцията с всички книги-игри излезли от печат през този век :)

20 Юни 2013 23:03
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1183
Re: Инициатива: Карибски Вълни І на тетрадка. #74015
Вълните се продават все още има ги на легаци крея, евентуално и за мога да ти шитна =).

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Общи приказки
/
Time to create page: 0.086 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40
    • Дигитализирани заглавия (31 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 11:52
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (26 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 12 Юни 2025 15:46

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност