• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Общи приказки
/
Обем на бъдещите ни издания

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
21 Дек 2013 15:53
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Обем на бъдещите ни издания #85130
Нищо иронично не съм казал. Не знам защо скачаш веднага да защитаваш Мишо. Никаква нужда от това няма.

Мишо казва в прав текст, че в първите два броя на ПГ няма автори, дали сериозна заявка за самостоятелна изява. Това ми направи впечатление като сериозна (и напълно обоснована) самокритика. Затова и го питам как върви творческия процес. В момента е разколебан и не знае струва ли си да пуска цяла нова книга - но това винаги може да се промени.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

21 Дек 2013 16:22
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 510
Обем на бъдещите ни издания #85133

Ейдриън Уейн писа: писа:

Mindcrime писа: писа:
Но не мисля, че от авторите в първите два броя има такива, които са дали сериозна заявка за самостоятелна изява.

Затова ли и излизането на твоята бъдеща книга все още е под въпрос?
Можеше да си дадеш труда да измислиш по-интелигентно заяждане. В твоя въпрос няма особена логика, защото книгата от Инициативата няма да се продава, така че нямам колебания за търговския успех.
Ако изберем една тема, моя книга-игра винаги ще се продава с по-голям успех отколкото книга-игра на нов автор, просто заради миналото ми, заради името. Правя уточнение за темата, понеже понякога тя продава сама, както се случи с "Боговете на футбола".
Но ако се разглежда "Отново заедно" като произведение на непознат автор, убеден съм, че няма да се намерят няколкостотин човека, които на база на това произведение да проявят сериозен интерес към отделна книга-игра на същия автор. Не е достатъчно добро, за да предизвика интерес. Като гледам и отзива на сериозните почитатели на книгите-игри, и за тях това е по-скоро любопитен експеримент, отколкото страхотно преживяване.

Това ми направи впечатление като сериозна (и напълно обоснована) самокритика.

Да вземеш да научиш малко български, че ставате за смях вие, сериозните писатели. Вероятно си искал да кажеш, че самокритиката ми е основателна. За да е обоснована, трябваше да си дам зор да я обоснова, а аз не съм направил такова нещо.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

21 Дек 2013 16:26
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Обем на бъдещите ни издания #85134

("Отново заедно") Не е достатъчно добро, за да предизвика интерес. Като гледам и отзива на сериозните почитатели на книгите-игри, и за тях това е по-скоро любопитен експеримент, отколкото страхотно преживяване.

Ето това е. Въпрос от мен, отговор от теб. Всичко точно. Нищо друго не съм имал предвид, та нямаше нужда от реакции. Просто исках да разбера субективните основания за самокритиката.

(Иначе тя си е обоснована от обективни фактори поначало.)

21 Дек 2013 17:48
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Обем на бъдещите ни издания #85137
Забавни мнения :-). ПГ 2 ми беше малко дебела. Също така, бих предпочел всички истории за Мрак да са в едно тяло, а не разхвърляни в няколко.

21 Дек 2013 18:09
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1188
Обем на бъдещите ни издания #85140
За мен единствено подхода на продажбите на призванието е кофти.
В крайна смета получавате 3 книги по 4 лева или по 5 във второто и на това трябва да се наблегне.
Те и навремето бяха по 3-4-5 лева книжките, нещо сравнително достъпно за децата.
На мен разказа на мишо първоначално ме спря с разказвателното време, но след малко зор потръгна и го преиграх няколко пъти.
При мрак първия път забих на битката с конниците и бая време го бях зарязал. После си смених показателите с такива които се ползват и изръшках играта въпреки че пак имаше нелогизми в нея.
Дракона си го четох литературно.
С калоян стигнах до втора глава и реших да изчета всички разклонения, защото информацията се оказа доста интересна, след като преборих тоя обем се разшетах с пръсти между листити, направих си героя и опотках до края нещата ставнително бързо.

Четенето при мен е по 30 минути сутрин и вечер докато пътувам с метрото и после ходя от до службата.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

21 Дек 2013 20:16
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 510
Обем на бъдещите ни издания #85148

В момента е разколебан и не знае струва ли си да пуска цяла нова книга - но това винаги може да се промени.

Обоснови се, ако знаеш как се прави това.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

21 Дек 2013 20:18
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2344
Topic Author
Обем на бъдещите ни издания #85149

Вилорп писа: писа:
Те и навремето бяха по 3-4-5 лева книжките, нещо сравнително достъпно за децата.
Това е долна лъжа, хванах произволно 7 книги от рафта и струват съответно 80 лева, 1300 лева, няма цена, 75 лева, 37 лева, 40 лева и пак 1300 лева. Съответно директно сравняване на цени отпреди 15 години с настоящите е... ами... абе айде няма да казвам :-) Колко беше тогава минималната работна заплата? А комисионната на книжарниците? А наема? Средна стойност на останалите книги? Какви са инфлационните проценти от тогава, умножени един по друг за годините? С тези 5 лева за книга колко хляба можеше да си вземеш и колко литра бензин?

21 Дек 2013 20:31
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Обем на бъдещите ни издания #85150
Не съм съгласен :grin:

На малко книги помня точната дата, на която съм ги закупил, но на Боговете на футбола я помня - 15.06.1994г.
Курсът долар/лев за тази дата е 1 долар за 54.434 лева, фиксинга БНБ. Книгата струва 35 лева. Със сигурност си спомням, че една касетка с албум на Металика точно същия ден струваше 50 лева. :-)

www.bnb.bg/Statistics/StExternal ... e=MS-Excel

P.S. Разбира се това не значи нищо, щото идея нямам колко е струвала кутия цигари или бутилка минерална вода. :grin:

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

21 Дек 2013 20:43
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Обем на бъдещите ни издания #85152
Друго любопитно нещо.
Битката за Америка на Астрала излезе към края на ноември или началото на декември 1996г., в най - голямата криза. Самата книга няма коритна цена по обясними причини. От зад записал, че съм дал 340 лева за нея или 44 цента. :grin: Ама то по това време една пенсия трябва да беше 2 - 3 долара.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

21 Дек 2013 20:55
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Обем на бъдещите ни издания #85153

В момента е разколебан и не знае струва ли си да пуска цяла нова книга - но това винаги може да се промени.

Обоснови се, ако знаеш как се прави това.

Така добре ли е:

За моята книга за Инициативата не мога да дам предвиждане.
Трябват ми два месеца, за да я напиша и още месец за редакции. Нямам ги. Вероятността да остана безработен през лятото на 2014-а за момента я оценявам на около 20%. Ако това стане, няма да работя поне половин година, и тогава е 100% сигурно, че през декември 2014-а ще има книга-игра от Инициативата.
За момента съм се фокусирал само върху "Пътешествието" и не вървя с добро темпо по много причини. Реших, че ще дам "Пътешествието" на десетина човека и след техните мнения ще правя планове за книгата на Инициативата.

През цялото време просто теб цитирам, и то скоро писани тук неща, не нещо споделено ми от теб наживо, какъвто навик имат някои хора. Няма откъде иначе да си черпя инфото, нали?

Мога да цитирам по памет и какво написа ДНЕС за ОЗ (и оттам за книгата), макар да го изтриха най-безчинствено.

21 Дек 2013 21:30
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Обем на бъдещите ни издания #85154
www.calculator.bg/1/inflazia.html
От септември 97' до септември 2013' нещата са поскъпнали със 123.3 %, т.е. ако отчитаме само това, една книга на тогавашните 5 лева е над сегашните 11 лева (ако изключим другите фактори :-) ).

22 Дек 2013 01:56
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Обем на бъдещите ни издания #85167
Ненужните мнения бяха премахнати. Моля придържайте се към темата.

Избери своето приключение

22 Дек 2013 14:04
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 603
Обем на бъдещите ни издания #85171

Ал Торо писа: писа:

Meriadoc писа: писа:
Аз не съм любител на сборниците. Предпочитам всяко едно произведение да е отделено в собствено книжно тяло, със собствена илюстрация на корицата... (и т.н.)
Това не е вярно, всъщност е точно обратното. Мисля, че сме го говорили вече и няма да навлизам в детайли (ако някой не поиска), но е по-изгодно да се пуснат три отделни книги, така пазарната стойност ще е повече от двойна, а разходите, много по-малки (от двойни).

Сега плащаме 15 лева за ПГ2 с трите разказа, а вие можете да издадете всеки по отделно на цена 5 лева и ще съберете повече печалба?

22 Дек 2013 15:24
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Обем на бъдещите ни издания #85172
Не.

22 Дек 2013 17:26
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 603
Обем на бъдещите ни издания #85173
Кое не е вярно тогава?

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Общи приказки
/
Time to create page: 0.094 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1009 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от zaek
    • 17 Юли 2025 22:24
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (523 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от zaek
    • 17 Юли 2025 22:11
    • P(L)AY THE GAME: Залози с живота (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • 14 Юли 2025 11:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност