• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Общи приказки
/
Разисквания оносно евентуални случки в Пътешествието

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
06 Авг 2014 19:50
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 510
Разисквания оносно евентуални случки в Пътешествието #94048
Впечатлен съм. Винаги съм си падал по силата, която идва от съединението. Рахвин има преживелиците, йойовеца добавя хумора от Крапец, Уейн намира вещ редактор, допринася и той щедро, след което издава професионално... Като се има предвид, че Пътешествието я излезе другото лято, я остане за 2018-а, докато аз въздъхна и река "конец", вие вече ще сте разпродали третата част и Холивуд ще снима филм по първата.

При толкова велики любовници на този форум, да се чуди човек как така сексът не е най-битовата от всички досади. Казвам "досада", понеже от мненията оставам с впечатление, че всичко битово е по подразбиране досадно.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

06 Авг 2014 23:17
yoyovec
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 28
Разисквания оносно евентуални случки в Пътешествието #94063
Да чистиш с прахосмукачка, да правиш сандвичи, да се караш с тъщата, да мръхтиш и дремеш цял ден в офиса, дилемата дали да си смениш табелката на офиса, да играеш компютърна игра! в книга-игра... да, тези неща са досадни.

Мондьо, Азис, Майндкрайм, Евгени Минчев

„Историите, изпълнени с въображение, имат способността да разстройват хората без такова.”

07 Авг 2014 11:11
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Разисквания оносно евентуални случки в Пътешествието #94073
Както вече неведнъж съм заявявал, за социално неадекватните типове е по-добре да се придържат към избори от сорта на тези:
- дали да накарам смуглата, безумно красива принцеса и наследничка на могъщо кралство да припада от любов по мен
- или да отида да посмачкам фасона на онзи дракон, който е избил вече два легиона герои
- или да се повъртя из магическия храм, колкото да усвоя могъща магия, с която мога да сразя цяла армия с един могъщ замах на кутрето си

Аз пиша Пътешествието както ме влече. Насочвам книгата-игра към читатели, които са на 25+ години (с идеята, че трябва да са понатрупали житейски, а и трудов опит - ето защо човек като Уейн не би влязъл в целевата група и на 60). В нея те няма да намерят нов свят, който да ги накара да забравят тревогите и напрежението в живота си. Няма да бъдат подложени на терористични атаки, няма да има непрекъснат низ от "спиращи дъха премеждия и смайващи обрати", каквито всеки долнопробен боклук (трилър/фентъзи/фантастика/нещо-друго-което-сега-е-домерно - няма никакво значение в каква точно опаковка ви предлагат боклука) предоставя, задължително в комбинация със секси-мацки, които да си припадат по героя само заради едното намигване.

Който не харесва "Отново заедно" заради тематиката, няма смисъл да чете "Пътешествието". Това е абсолютно сигурно, защото аз не се отказвам от въведението в историята. "Пътешествието" има повече епизоди, значимо по-голям обем, повече игра, както и две сериозни крайни цели, предполагащи преигравания с различна тактика при вземане на решения. С това превъзхожда "Отново заедно", а не с вкарването на циркаджилъци. Свършил съм си работата с въведението и сега героите ми могат да се поразвихрят.

Познато ми е чувството да съм скапан, да съм се сдухал, да ме е намачкал живота и да се сгуша в леглото с Властелина и за два часа или за два дни да се отнеса от всичко, което ме е карало да се чувствам зле. Страхотно е да има такива книги, само дето на една добра се падат по един милион боклуци, които копират шедьовъра по външен вид, но не и по съдържание. Просто "Пътешествието" не предлага този тип бягство от действителността. И е много по-вероятно докато играете "Пътешествието" да се замислите за настоящия си живот, отколкото да се отнесете в облаците и да го забравите.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

07 Авг 2014 20:03
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Разисквания оносно евентуални случки в Пътешествието #94123
Майкъл прощавай, но за една голяма част от евентуалните читатели на Пътешествието лукс туризма в Турция си остава точно толкова нереалистична мечта колкото пътуване в Средната земя.
И точно бягството от реалноста с мечти по нереалистичен живот в истинския свят са най-вървежни на пазара.

07 Авг 2014 20:48
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Разисквания оносно евентуални случки в Пътешествието #94129

yoyovec писа: писа:
Да чистиш с прахосмукачка, да правиш сандвичи, да се караш с тъщата, да мръхтиш и дремеш цял ден в офиса, дилемата дали да си смениш табелката на офиса, да играеш компютърна игра! в книга-игра... да, тези неща са досадни.

Присети ме за

Да, когато винаги приключението е нещо героично, една земна и реалистична тема е приятно разнообразие.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

07 Авг 2014 22:50
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Разисквания оносно евентуални случки в Пътешествието #94149
Трябва да мръдне човек встрани от нормалното, за да е интересна историята, иначе става документалистика. Гледам да не се изстрелвам надалеч.

Не вярвам, че прекарване в Турция е чак толкова еднакво като да обикаляш Средната Земя. Първо, защото Турция съществува, и второ, защото се искат не повече от десетина хиляди лева, които не са невъзможна сума за събиране, а и в случая не екато всички да вядат парите, просто един от тях може да вземе приятелите си.
В луксозните курорти на Турция се срещаш с хора. В Средната земя се сблъскваш с разни създания, които са ти тотално непознати.

Hater

07 Авг 2014 22:59
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Topic Author
Разисквания оносно евентуални случки в Пътешествието #94151
Мишо не може да пише. Констатация за мен от самия мен. Не претендирам да е вярна. И аз пиша понякога, за битовизми, просто при мен се получава при него не.
Аз говоря в случая дали може да вкара секс и то интересен с всичките му обрати и партии, широки коалиции и прочее които се образуват и разпадат....

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

07 Авг 2014 23:32
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Разисквания оносно евентуални случки в Пътешествието #94162
Точно, че реалната мечта е по привлекателна за повечето хора над тинейджърските години (за мен със сигурност).

07 Авг 2014 23:42
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Разисквания оносно евентуални случки в Пътешествието #94168
Рахвин, виж си подписа, където в голямата част се мъдри цитат от мой сарказъм по твой адрес. Невъзможно ми е да напиша нещо, което да ти е на нивото.

В момента се мотаеш и тролиш в тази тема (както и в много други, понеже човек с твоя интелект вероятно друго не може да прави, ако иска да участва активно в дискусия), което на всеки грижещ се за нивото на дискусиите форум щеше да е наказуемо.

Hater

08 Авг 2014 00:18
yoyovec
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Разисквания оносно евентуални случки в Пътешествието #94176
Димитър, няма нужда да пишеш за принцеси, дракони и могъщи мечове, за да стане интересна история. Но едва ли с тъщи и "Кой самолет да хвана?", да ми ударят ли инжекция или да пия хапчета за холестерол е правилния начин. Историите ти са скучни, героите ти са скучни, нелогични и почти еднакви... Днес прелистих тая гнъс още един път... дори странно говорящия ти Асен не говори странно.

Смешно е типец като тебе да обижда, който и да е било на "социално адекватен" - при положение, че си се самоизключил от социалния живот много отдавна. Ако съпреживяванията ти с Дими, Майкъл, Майндкрайм, Мишо, Стюърт, Дарк и тн. пред телевизора и хазартните сайтове с чаша 12-годишно уиски са твоята мярка за социален живот...мда... социално неадекватен съм.

„Историите, изпълнени с въображение, имат способността да разстройват хората без такова.”

08 Авг 2014 00:19
yoyovec
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Разисквания оносно евентуални случки в Пътешествието #94177

yoyovec писа: писа:
Димитър, няма нужда да пишеш за принцеси, дракони и могъщи мечове, за да стане интересна история. Но едва ли с тъщи и "Кой самолет да хвана?", да ми ударят ли инжекция или да пия хапчета за холестерол е правилния начин. Историите ти са скучни, героите ти са скучни, нелогични и почти еднакви... Днес прелистих тая гнъс още един път... дори странно говорящия ти Асен не говори странно, най-елементарното нещо, което не си успял да направиш.

Смешно е типец като тебе да обижда, който и да е било на "социално адекватен" - при положение, че си се самоизключил от социалния живот много отдавна. Ако съпреживяванията ти с Дими, Майкъл, Майндкрайм, Мишо, Стюърт, Дарк и тн. пред телевизора и хазартните сайтове с чаша 12-годишно уиски са твоята мярка за социален живот...мда... социално неадекватен съм.

08 Авг 2014 00:29
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Разисквания оносно евентуални случки в Пътешествието #94180
Заглеждам се в бара, където съм наредил 8 бутилки уиски (всеки разбиращ от алкохолизъм ще ви каже, че няма как да съм алкохолик с толкова бутилки, стоящи толкова дълго време в бара)... няма нито едно 12-годишно уиски (не знам дали искаше да ме обидиш, че пия само 12-годишни уискита, или за теб 12-годишните уискита са върха на снобарията, но и в двата случая отговаряш на стандарта си да грешиш).

Неграмотен човек като теб вероятно не знае, че има много начини да се играе хазарт, хазартните сайтове са само един от тях. Но ограничен човек като си напъне въображението създава подобни клишета.

За човек с твоите интелектуални способности, йойо, може би е простено, че дори след внимателно препрочитане с цел критика, пак не си разбрал кой от четиримата употребява странни изрази. Ето защо е нормално да не разбираш за какво става дума в историята и да не ти е интересна. Ти си някъде на нивото на Рахвина като интелектуално развитие, но той докарва интересен словоред на места, та кефи повече.

И подобно на Рахвин, тролиш темата и би било нормално да бъдеш предупреден, а после и наказан.

Hater

08 Авг 2014 12:35
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Разисквания оносно евентуални случки в Пътешествието #94244
АлкохолизЪма е зависимост от алкохола. Психическа и физическа. Няма значение колко и какво уиски имаш на бара.

Зависимостта се формира бавно, след продължително злоупотреба. За злоупотреба се смята приема на над 80 гр концентрат или неговите еквиваленти дневно, така че у нас доста се злоупотребява. Няма точно ти да правиш изключение.

09 Авг 2014 00:04
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Topic Author
Разисквания оносно евентуални случки в Пътешествието #94356
Ксенокс тролиш в темата на ММ, трябва да бъдеш наказан.
после:
Най добре е 14 годишно в ръката и 14 годишно на колената. Не ме цитирайте, не съм го измислил аз.

и тъй:

Аз осъзнавам че има още хора които смятат НБА края на коридата за КИ а не са лексикон на тема баскетбол, самите те харесват и битовата игра на ММ. Мен това не ме обижда. Никак. Просто нали се сещате, че хората като вас не са всички... аз познавам доста хора, които заради групата около ММ се отказаха да пишат тука.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

09 Авг 2014 00:37
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Разисквания оносно евентуални случки в Пътешествието #94358
Казах една тъпотия, Ксенокс ме засече... може да не е съвсем по темата, но тя темата я няма никаква.

Това с измерването на зависимостите винаги ме е карало да се чудя... Колко пъти на седмица е допустимо да правя секс, преди да ми кажат, че съм сексуален маниак? От бройката ли зависи или от дължината на актовете? Ами книгите? Колко часа или страници може да чете човек средно на ден, преди да му кажат, че е развил зависимост към четенето?

На тези и много други въпроси не търся отговор в "Пътешествието". Там се опитвам да пиша за приятелството, което се случва между разни други неща в живота.

Тази тема стана доста размита, затова е по-добре да я зарежем.

А форумът... Аз днес бях на път да си взема дълъг отпуск от този форум и е шантаво и странно как нещата се обърнаха към добро... за мен, но вярвам и за всички, които харесват книгите-игри. Аз оставам. Някои може би ще предпочетат да си тръгнат. Други пък ще се завърнат.

Хубаво е да се спрат тези приказки за групата около ММ. Мит е това, няма такава група. Има група хора, които направиха СКИ. Аз не съм сред тях. Харесва ми това, което правят, надявам се да ги подкрепя в начинанията им с две добри книги-игри. Но за да е ясно колко съм в час със случилото се... научих за смяната на собствеността на форума около 15 минути преди на сайта да се появи изявлението на Никола. Това казва много за ангажираността ми към каквито и да било групировки и сдружения.

Hater

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Общи приказки
/
Time to create page: 0.076 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• P(L)AY THE GAME: Залози с живота (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • Yesterday 11:44
    • Бележки от Саракт (77 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Лично творчество
    • от Count Monte Kristo
    • 13 Юли 2025 20:39
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (518 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 13 Юли 2025 18:30

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност