Преди близо две години бях започнал да се подвизавам в платената войска, която пазеше албърската общност в Кралство Карков, едно от големите средища на еретиците извън Албийската империя. Разбира се, бях скрил истинското си име, което бе станало болезнено известно на еретиците от събитията в Злинд през 1111 година. Бях избрал да се представям като Ликос от Флавия (което не беше съвсем невярно - там бе духовната ми родина като член на ордена на св.Бенвил). Притежавах всички качества, за да бъда един от отбраните им воини. Премеждията в живота ми на войнстващ монах ме бяха направили предобър във въртенето на меча. Бях натрупал безценен опит и като стратег – под мое ръководство в Островите на предела бяха избити най-страховитите кръвопийци, с които се бе сблъсквало човечеството. (Съперничеха им само дейците на Инквизицията и бирниците.)
Бях прекарал последната година отвъд пределите на цивилизования свят, в земите на скоро създаденото Кръстоноско кралство, източно от Островната страна. Албърините бяха пуснали пипалата си и тук, в родината на Иисус. Възползваха се от заплетените отношения между християнските кралства и империи, които след няколко общи кръстоносни похода бяха завладели значителна част от Светите земи. По тези места не бе останало много от народа, от който се родил по плът Божият Син. Неговите сънародници, жидийците, бяха пръснати по света и все по-малобройни по тези места, останали от векове без своя държава. Земите, над които господствали в древни времена, преди няколко века били превзети и заселени от пришълци от малко по-далечния и все още непознат Югоизток.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
А аз ще се включа към клакьорите и ще ръпокляскам в несвяст при вида на нещо написано с твоето име поднего.
Къде са тия разкази, дето ги обсъждате, между другото?
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas