• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Конкурс №8 - гласуване

Конкурс №8 - гласуване

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
18 Юни 2013 14:03
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1109
Topic Author
Конкурс №8 - гласуване #73906
В общи линии пишете в темата:
Разказ 1
харесах това:
не харесах това:
класирам го на х/4 позиция

Разказ 2
харесах това:
не харесах това:

Разказ 3
харесах това:
не харесах това:

Разказ 4
харесах това:
не харесах това:

Оценките от темата ще се взимат с предимство. Авторите могат да гласуват също, да не казвам, че е задължително.
Все пак съм пуснал и анкета за мързеливите.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

18 Юни 2013 16:32
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Конкурс №8 - гласуване #73915
1во място
Разказ 4
Плюсове: достатъчно добра схема на игра, възможност за продължение на историята, оценяване на играта, като цяло обстановката на историята (макар и скромно описана - може още да се желае там)
Минуси: последната битка ми се стори в типичния за Майндкрайм стил (от Футболът - Тактическа игра) - напред-назад и в един момент си ги научил врътките и не е интересно - по-добре зарчета да хвърлям :) Въпреки задоволителния брой епизоди (даже доста добре за разказ), голяма част от тях са свързани с турнира и играта бързо свършва

2ро място
Разказ 3
Плюсове: наченки на дневник (по-добре от първите два), прилична схема в която изборите които си правил по време на приключението дават отражение в последствие, добре описана, макар и кратка история, оценяване на игралния резултат
Минуси: на първо четене не се сещам, сравнително кратък (ама нали е разказ)

Трето място
Разказ 2
Плюсове: възможност за изиграване на приключението от 2 гледни точки
Минуси: кратък, много слаба схема на игра (само кодови думи), литературата е сведена почти до минимум (особено в частта с орките)

Извън класацията :lol:
Разказ 1
Плюсове: нищо не му харесах
Минуси: много кратка история, до голяма степен успешното изкарване на изпита зависи от късмет (не че не е така в РЖ), ако не си бил студент едва ли ще ти се стори интересен сюжета

19 Юни 2013 15:30
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Конкурс №8 - гласуване #73949
Разказ 1

харесах това: ...
не харесах това: май участваше в конкурс номер 2

класирам го на 4 позиция

Разказ 2

харесах това: игра и от страната на орките.
не харесах това: линейна и всяка грешка те убива, а няма описание къде съм сгрешил при избора си. Още при първия избор липсва описание на каква позиция се намирам и реших да помагам на френдчетата си... и умрях. За трета игра по този свят, така и не разбрах, защо орките не взимат от оръжията на хората.
Играта от страната на орките - линейно с избор на умения. Има карта, по която уж се движиш, но се оказа излишна, тъй като по едно време самият автор ме движеше по нея само напред. Интересен момент е с осмиването на Трошача, което не ми се понрави, тъй като въобще не беше смешно и не на място, както и да стреляш с лък и стрели по него. Общо взето втората част на редника беше по-добра от това произведение.
По нататък ако авторите желаят мога да направя по-обширна редакция, тъй като отново имам забележки за някои военноструктурни елементи.

класирам го на 3 позиция

Разказ 3

харесах това: Историята е интересна и добре замислена. Не открих някакви фрапантни грешки. Дава няколко мотива за преиграване. 5 точки достигнах, защото реших да се изгавря с играта, но явно играта от майтап не разбира и ме наказа с 3 точки за кръв :D
не харесах това: Можеше и в повече епизоди да бъде направено, но след като знам през какво е минал автора, докато пише произведението напълно го разбирам. Поне не откривам за какво да се заям. Може и да има, но не съм ги хванал при повторното решение.

класирам го на 1 позиция

Разказ 4

харесах това: Започва леко и интересно с градски преживявания, докато героят стигне до чешмата и се стига до турнирната част, която се оказа основата. Има ги разклоненията, които харесвам и рандомизацията, защото не всеки път може да участваш срещу един и същ противник. 300 + епизода си е стабилно, но пък се губи в турнира. За фенове на малкото описание и избори е добре дошло.
не харесах това: Личи си че не е тествана достатъчно, на моменти описанието на случващото се в турнира издиша. Има крещяща нужда от редакция. Тамън турнира свършва и си викам какво ме очаква още и играта приключва с надпис - очаквайте продължение. Ми хубаво ще чакам, няма къде да бягам. А след като ще бъде и битка срещу някакви си варвари, очаквам да бъде тактическо меле. Дали авторите ще си позволят да бъде на карта не знам, но се надявам да е така.

класирам го на 2 позиция

Избери своето приключение

20 Юни 2013 10:33
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Конкурс №8 - гласуване #73961
На първо място разказ номер две- моето гардже си е най хубаво :) Единствения разказ,който спази срока на конкурса другите не влязоха дори в отсрочката.Цялостен коментар няма да правя смятам след карая на гласуването да отговоря на коментарите на читателите,така че коментирайте.
Страшно трудно ми е да определя второто място двата разказа имат положителни страни,както и доста недомислици.
Все пак чрез хвърляне на зар класирам на второ място разказ номер четири
На трето мястя разказ номер три
На четвърто разказ номер едно-сега това доколкото разбирам е участвало и в друг конкурс така че не знам как е допуснато.Иначе беше забавно смях се от сърце.

ПП. Коментарите за двата разказа ще напиша амии в коментарната тема

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

21 Юни 2013 15:43
lodshadow's Avatar
lodshadow
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Конкурс №8 - гласуване #74055
Първият разказ ме накара да се посмея малко,но като цяло е доста зле.Литературата е на много слабо ниво,изборите са нелогични и т.н.

Вторият разказ е доста добър,но ме подразни това,че една грешка ти коства живота.Добритите страни са литературата,както и това че можеш да играеш с хората и с орките.

Третият разказ бе най-добър според мен,въпреки че към края е доста претупан.Съотношението литература/игра бе на много високо ниво!

Четвъртият разказ също не е за подценяване,но липсват доста неща.Кой е героят ти защо се записва в турнира,пред кой трупа престиж? Защо го трупа този престиж и т.н. Също така никак не обичам циклични книги-игри.

1 място Разказ номер 3
2 място Разказ номер 2
3 място Разказ номер 4
4 място Разказ номер 1

FOR HONOR !!!

21 Юни 2013 18:06
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Конкурс №8 - гласуване #74062
Първо място - разказ №4. Предимства: сравнително дълга (доста епизоди като за разказ) и сложна игра, явно добре обмислена; въпреки краткостта на епизодите, събитията са ясно представени и всичко изглежда закономерно. Слабости: недовършен.
Второ място - разказ №3. Предимства: прилична игра с малко показатели; историята също относително добре разказана. Слабости: не разбрах къде и кога се случва - едно въведение с кратко описание щеше да изясни това и да помогне на играча да се ориентира по-добре.
Трето място - разказ №2. Предимства: изборът с кого да играеш; познати от форума имена. Слабости: това са два разказа в един и същ свят, не образуват едно цяло; система за игра по-скоро няма; една грешка води до провал.
Четвърто място - разказ №1. Предимства: няма. Слабости: слаба игра, досадна история; познат от предишен конкурс.

24 Юни 2013 12:28
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Конкурс №8 - гласуване #74129
Бая се мислех, ама какво да се прави, трябва да се опъваме на конкуренцията:

Разказ номер 1:
Харесах това: ами, аз имам спомен, че това всъщност е продължение на разказ от предишен конкурс. Макар да хваща интересна тема за пародия, не мисля че постига целта си.
Не харесах това: всичко, всъщност.
Класирам го на 4то място от 4.

Разказ номер 2:
Харесах това: интересни възможности за игра. Най-сетне нещо по-различно от "кашика в засада".
Не харесах това: Ами, винаги съм бил противник на смърт при първо провинение.
Класирам го на 2ро място от 4.

Разказ номер 3:
Харесах това: Новаторска схема, в която не е толкова въпрос, дали, а как ще се справиш. И да хел, както каза Психото - мойто гардже си е.
Не харесах това: Абе от трола насетне много хаотично стана, тия кодови думи малко ме изтормозиха и от къде тая мацка взе да мята магии...
Класирам го на 1во място от 4.

Разказ номер 4:
Харесах това: Ами, почувствах се пак в олд-скуул РПГ, в което имам интересни избори и възможности.
Не харесах това: Ами, почувствах се в олд-скуул РПГ, в което имам странни избори и възможности и ако не съм чел менюала няма да схвана за кво става дума.
Класирам го на 3то място от 4.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

24 Юни 2013 13:03
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Конкурс №8 - гласуване #74130
Мисля че е крайно нелогично участващите в конкурса да дават оценки (било за собственото или чуждите произведения) и/или тези оценки да се зачитат за крайния резултат от конкурса.

24 Юни 2013 13:26
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 831
Конкурс №8 - гласуване #74133

garich писа: писа:
Мисля че е крайно нелогично участващите в конкурса да дават оценки (било за собственото или чуждите произведения) и/или тези оценки да се зачитат за крайния резултат от конкурса.
Имаш известно право, но иначе няма да има гласове ;). Аз все още не съм гласувал, понеже трябва да изиграя четвъртата Книга-игра.
В последния конкурс поставих моя разказ на 4 или 5 място (не помня точно), надявам се, че ще бъда максимално обективен, въпреки субективните влияния.

knigi-igri.bg/shop/

24 Юни 2013 13:29
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Конкурс №8 - гласуване #74135
Като няма интерес (гласове), няма конкурс :)

А да гласуваш за собственото или конкурентните произведения му се казва "конфликт на интереси". Няма как да си максимално безпристрастен.

24 Юни 2013 17:32
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Конкурс №8 - гласуване #74142
Не съм много съгласен. Ако всеки може да гласува за собственото си произведение, това уравновесява нещата. Има конкурси (като Уиндхамър), в които това е разрешено (всъщност, точно Уинд-а не е много добър пример, защото там се гласува винаги за 2 или 3 разказа, така че щеш не щеш подкрепяш и някой от конкуренцията). Горе долу както на лидерите на политически сили не им се забранява да гласуват.

Аз лично много се колебах между произведенията на Киро / Психо и Хамелеона. Последно Киро натежа заради уникалното описание на екшъна и факта, че не е титулован Автор.

24 Юни 2013 18:00
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Конкурс №8 - гласуване #74144
Гарич може би имаш извесно право,но организатора на конкурса изрично каза че трябва да гласуваме.

ПП. Рони не забелязвам да си гласувал

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

24 Юни 2013 18:08
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Конкурс №8 - гласуване #74145
Но и организатора каза да не си пишете имената върху разказите, а вие си ги бяхте написали, дори беше цъкнато линкове на предишните редници.

Избери своето приключение

24 Юни 2013 19:52
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Конкурс №8 - гласуване #74149
Psiho, гласувал съм в анкетата.

24 Юни 2013 20:35
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Конкурс №8 - гласуване #74152

SatanicSlayer писа: писа:
Но и организатора каза да не си пишете имената върху разказите, а вие си ги бяхте написали, дори беше цъкнато линкове на предишните редници.

Това е друго и наистина също вярно - ако някой познава автора (дори не лично, а от предишни произведения) пак ще има известен субективен фактор.

Все едно сега да прочета два непубликувани разказа: единият от Майндкрайм, другия от неизвестен автор, който нит съм го чувал, нит съм го виждал. Естествено четейки разказите нагласата ми ще е по-различна, ако знам имената на авторите, и ако не ги знам.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Конкурс №8 - гласуване
Time to create page: 0.070 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• КИ Мемета (87 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Efix7
    • Today 16:28
    • Най-готината корица в жанра (76 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Efix7
    • Today 15:19
    • Топ 5 на Стратегическите книги-игри (7 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Стратове
    • от Efix7
    • Today 09:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg