• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Номинации Златна Никса, 2013-а

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
19 Апр 2014 10:37
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2045
Topic Author
Номинации Златна Никса, 2013-а #88074
Идеята: Предлагам да си спретнем едно ежегодно гласуване за най-добра книга-игра, ще е забавно. Вече имаме добро количество книги-игри, излизащи годишно за целта.

Правилата: Всеки може да номинира до три книги-игри в рамките на една седмица. След номинациите ще можете да гласувате вече за носител на приза "Златна Никса 2013" - най-добра книга-игра, издадена в България (имам идея кой ще направи плюшената "статуетка"). Критериите няма да се уточняват - всеки гласува както намери за добре.

Предлагам някой да пусне втора категория - с всички книги-игри, които са излезли през годината само в електронен формат.
Ще помоля ако съм пропуснал някоя книга-игра админите да я добавят.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

19 Апр 2014 12:06
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Номинации Златна Никса, 2013-а #88078
Само цъкане ли? Без обяснение защо номинира въпросното заглавие?

Избери своето приключение

19 Апр 2014 12:39
Cliff_Burton's Avatar
Cliff_Burton
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 22
Номинации Златна Никса, 2013-а #88080
Гласувах, но не виждам личния си фаворит: "Мъдростта на царя" :D

И малко по-сериозно - награждаването на Таласъмията ли ще бъде? Освен плюшена статуетка може да помислите и за грамота. Също така надявам се да няма ботове гласуващи за дадено произведение. Тук сме малка общност и се знаем и не мисля, че ще се стигне дотам, но защо не направите всички гласове видими публични?

И накрая нищо, че не се искат обяснения аз да си кажа защо тези две книжки са моя избор :-)
Таласъмчето е нещо принципно ново - книга-игра за най-малките досега не беше правена в световен мащаб, което само по себе си е достатъчно за номинация. Но освен това книжката е написана добре, илюстрациите са точно като за детска книжка и цялостният продукт изглежда много пипнат.
Тъй като аудиторията на книжката е специфична не вярвам да спечели, затова вторият ми избор е книгата-игра за Калоян. Имах щастието да съм бета-тестер на книгата (а покрай това и да се запозная с Георги наживо) и смятам, че високите цели, които си беше поставил с историческата книга-игра до голяма степен са покрити в първи том, а за втори мога само да се надявам да е още по-добър :wink: Единственият по-сериозен минус на книгата е, че е в два тома.

И накрая един визуален проблем - под chrome анкетите изглеждат доста зле, нещо има омазано в стиловете явно, редовете се застъпват един друг.

PEACE & LOVE

19 Апр 2014 12:50
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Номинации Златна Никса, 2013-а #88081

SatanicSlayer писа: писа:
Само цъкане ли? Без обяснение защо номинира въпросното заглавие?
Както ви е приятно - всеки може да сподели. На мен ще ми е интересно да прочета мнението на хората покрай номинациите, но в крайна сметка няма да задължаваме никого да го дава - който иска само да гласува.

Относно анонимното гласуване - допуснато е и публично гласуване; не мисля че някой ще манипулира такава фенска инициатива, ако имаме съмнения ще вземем мерки. Самото гласуване вече (след номинациите) можем да го направим задължително публично.

"Мъдростта на царя" - нямам я на рафта, следoвателно не съществува във физическа форма :D

20 Апр 2014 02:26
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Номинации Златна Никса, 2013-а #88088
Гласувах за:

1. Калоян - защото е най-добрата книга-игра от Новата вълна и веднага зае втора позиция в моя личен топ 10 на любими заглавия. Тази книга-игра вече я преиграх 8 пъти и все още еуфорията от нея не е изчезнала.
2. Да намериш Дракон - защото лутането по карта винаги ми е било от любимите неща. Всичко това с примес на доста хумор и достъп до две различни продължения дава моята висока оценка. Постиженията в края на играта са допълнителен бонус, а в бъдеще със сигурност четвъртата вълна ще споменават създателя на Никсата, докато го изучават в час по лентяйство и хайманология.
3. Карибски вълни 2 - първата част беше по-добра, но пък и втората не е чак толкова лоша, макар да исках малко повече от морската битка, пак си останах доволен. А и това че съм фен на Пиратските истории, когато са написани добре леееееекинко наклони везните в полза на тетрадката.

Не гласувах за:

Отново заедно - колкото и играта да е на ниво, сюжетът не ме кара да се отпусна и да се пренеса на място, където да няма наченки от сивото ежедневие. За това ми харесва да чета всякаква разновидност на фентъзи, където нагрухани бичмета кривят решетки с поглед.

Прах и сол - защото не съм я чел още.

Пътят на тигъра - защото за мен това не е нова книга-игра...

Мутирала плът - не съм я чел.

Дед Колодец - свежа е, но не успя да се пребори с Карибските вълни.

Голямото приключение на малкия цар Тиквеняк, преди да стане крал и да се премести в замъка си, за да чака своята смърт от дърваря от гората на Самодивите - нямаше четвърта опция за гласуване.

Избери своето приключение

20 Апр 2014 10:12
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Номинации Златна Никса, 2013-а #88090
Гласувах за Калоян -просто за мен не може да има сравнение между нея и другите в листат.И да питам сега това са номинации и после ще има реално гласуване така ли?И за трите които съберат най много глаове или нещо друго?

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

20 Апр 2014 17:03
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Номинации Златна Никса, 2013-а #88093
Това са само номинациите :-) После ще гласуваме за една от трите, събрали най-много гласове.

20 Апр 2014 19:05
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Номинации Златна Никса, 2013-а #88094
Снощи си пуснах гласа, но реших да изчакам и да коментирам на трезва глава:

Гласувах за:
"Голямото приключение на малкото таласъмче", Никола Райков - за сега според мен си остава най-добрият продукт от Новата вълна.

"Да намериш Дракон", Спасимир Игнатов - изненадващо дори за мен Спас задмина всички останали. Дракона, макар и със своите проблеми си остава най-свежарското произведение от Новата вълна, което съм чел. Можеше да бъде по-добро, но кое не би могло?

"Мутирала Плът", Рони Мейдей - не мога да не гласувам и за една тетрадка. Плътта се оказа по-успешен продукт от очакванията ми, макар и да не искам да коментирам, в каква целева аудитория вирее чудесно :P

Не гласувах за:

"Прах и Сол", Сикамор Брайт - не ми беше интересна по никакъв начин, да не говорим, че все още имам проблеми със сетинга и част от имената в него :wink:

"Отново заедно", Майкъл Майндкрайм - твърд анти-фен съм на стила.

"Пътят на тигъра: Отмъстител", Марк Смит и Джейми Томпсън - морално остаряла.

"Калоян и златният печат", Георги Караджов - щях да гласувам за Калоян, вмсесто за Плътта, но после си смених мнението. Знам, колко малко време имаше Спас, за да не си изчисти нещата в дракона, но някои определени спънки и странни механични решения тук продължават да ме възпират. Надявам се на повече в следващата.

"Карибски вълни: Съкровището на вълчицата", Недялко Петров - като изключим факта, че е клиширана, моя и написана на сила, много добра КИ. :lol:

"Невероятните приключения на дядо Коледа", Робърт Никсън - нямам забележки, но нямам и наблюдения, как се приема сред обикновените хорица :-)

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

21 Апр 2014 20:00
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Номинации Златна Никса, 2013-а #88099

Ал Торо писа: писа:
Идеята: Предлагам да си спретнем едно ежегодно гласуване за най-добра книга-игра, ще е забавно. Вече имаме добро количество книги-игри, излизащи годишно за целта.

Правилата: Всеки може да номинира до три книги-игри в рамките на една седмица. След номинациите ще можете да гласувате вече за носител на приза "Златна Никса 2013" - най-добра книга-игра, издадена в България (имам идея кой ще направи плюшената "статуетка"). Критериите няма да се уточняват - всеки гласува както намери за добре.

Предлагам някой да пусне втора категория - с всички книги-игри, които са излезли през годината само в електронен формат.
Ще помоля ако съм пропуснал някоя книга-игра админите да я добавят.
Тук май ще сме ние с Xsmind. Въпросът ми е дали приложенията на английски език се броят.

21 Апр 2014 20:27
TheVaka
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 13
Номинации Златна Никса, 2013-а #88100
До кога ще се гласува?
Та да вЗема да прочета до тогава някой заглавия :-)
Оп Видях 27ми...

22 Апр 2014 10:35
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Номинации Златна Никса, 2013-а #88106

Рони# Мейдей писа: писа:
Тук май ще сме ние с Xsmind. Въпросът ми е дали приложенията на английски език се броят.
Според мен (както писах по-горе) ще е готино да има и за електронните формати една класация и там вече трябва да се определи дали става въпрос за български като автори, български като език и т.н. Тази идеята й е да е за напечатани и разпространени поне в трицифрен тираж книги-игри в България (респективно на български), без значение националността на автора.
За електронните - те са си сериозна част от възраждането на жанра и наливат гориво в огъня, готино ще е да има една обща класация и за тях. Спасето като (съ)организатор на всичко що е дигитално може да се погрижи?

@Vaka - фокусирай се към най-вероятните победители в номинациите, за да определиш любимата си от тях, според мен.

22 Апр 2014 11:11
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1109
Номинации Златна Никса, 2013-а #88108
Гласувах за:
„Калоян и златния печат”, но доктор Караджов - основно заради богатата информация във втора глава. Иначе някой механики и решения ме подразниха, а и все пак това е Втората книга игра за българската история.

„Да намериш Дракон”, Спасимир Игнатов - Е, надявам се никой не е очаквал, че ще съм чак толкова скромен. Харесвам си произведението и наистина смятам че е достоен представител на тъй-наречената нова вълна.

„Невероятните приключения на Дядо Мраз/Коледа”, татко таласъмски Никсън - Единствената книжка, която може да се сравнява по хумор и преиграваемост с Дракона, тетрадка е и държи на това, че кингите игри трябва задължително да са илюстрирани.

Не гласувах за:

"Прах и Сол", Сикамор Брайт - предимно заръди първото изиграване, в което избраните показатели тотално ме закопаха - шанс.

"Отново заедно", Майкъл Майндкрайм - Макар да дава голяма доза възможност за преиграване, на моменти атмосферата ми беше доста тягостна. Може и плюс да е това, но пък аз повече си падам по хумореските.

"Пътят на тигъра: Отмъстител", Марк Смит и Джейми Томпсън - най-слабата книга от една слаба поредица който е била слаба още когато е писана. Историята за безимената нинджа ме грабна много по малко то тази за безимените приключенци в кървавия меч.

"Карибски вълни: Съкровището на вълчицата", Недялко Петров - някак си ми седи много обикновена. Не е зле като тигъра, ама и не блести с нищо.

Таласъмчето - Книжката е добра, цветна с много илюстрации, освен това доказа, че е детската литература се продава в поти по-добре от юношеската, тъй де с добър търговски подход. Браво на Ники! И все пак, не е книжката за мен.

Мутирала плът - Твърде много въпроси и странни обрати, прекия път те хвърля в тъча с финала си.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

22 Апр 2014 13:20
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Номинации Златна Никса, 2013-а #88113
Коментарите на Спас къртят мивки, плочки и сифони.

Мутирала плът - Твърде много въпроси и странни обрати, прекия път те хвърля в тъча с финала си.

Няма пряк път - минава се през всички ситуации като варира единствено последователността.

Гласувах за:
Мутирала Плът - защото си мислех, че няма кой да гласува за нея. Оказа се, че останалите двама души от колектива са ме изпреварили :-).

Карибски Вълни - за мен Хами е най-недооценения автор от новата вълна, може би и най-добрия. С ролевия си опит успява да жонглира със системи и да създава интересни герои.

ГП на МТ - това е може би най-преиграваната от мен в последно време КИ и до сега има ситуации, в които не съм попадал.

22 Апр 2014 15:15
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Номинации Златна Никса, 2013-а #88120

Рони# Мейдей писа: писа:
Карибски Вълни - за мен Хами е най-недооценения автор от новата вълна, може би и най-добрия. С ролевия си опит успява да жонглира със системи и да създава интересни герои.

Трогнат съм по принцип, но не е лоша идея да си насочиш на другаде надеждите. Както се въртят нещата напоследък КВ3 може и да е последната КИ писана от мен за доста време, ако не и изобщо. :wink:

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

22 Апр 2014 16:10
Oрк
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Номинации Златна Никса, 2013-а #88125
Определено "Калоян и златният печат". Такива безсънни нощи ми докара, че не е истина как се зарибих :]

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Time to create page: 0.070 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• КИ Мемета (87 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Efix7
    • Today 16:28
    • Най-готината корица в жанра (76 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Efix7
    • Today 15:19
    • Топ 5 на Стратегическите книги-игри (7 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Стратове
    • от Efix7
    • Today 09:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg