• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ

Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ

• 1
  • ...
  • 9
  • 10
  • 11
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
22 Фев 2015 23:07
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 512
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102192

Ал Торо писа: писа:
Това прави фонда на тетрадките доста солиден, предвид че и в мен има някакви пари, и в Спас има някакви пари, та може да се помисли с тях да се хонорова примерно някой от старите автори - Елена, Любо и т.н. (било то и 20к думи) и да се пусне примерно във формата на ПГ представя.
Любомир Николов сигурно е добър избор, сига да не е избрал да общува с форума чрез Уейн. И все пак, ако го навиете, не пропускайте да го накарате да не намесва съавтори. Не знам как ще стане...
Не знам защо втория пример на Торо е за Лени Кинг, но... спестете си го. Момичето не може да пише, не може да прави и игри.
Ако си падате по приказките, може Блонд да ви напише някоя... Ясно е, че играта му куца, но може би ще приеме малко помощ, както е приемал от Уейн.
И да добавя едно име на стар автор, което ми се струва идеално като комбинация от достъпност, любов към жанра и желание да напише книга-игра, а не слабоинтерактивна история: Джордж М. Джордж.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

22 Фев 2015 23:30
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102194

Mindcrime писа: писа:
Джордж М. Джордж.
:clap: :hi: Би било чудесно!

23 Фев 2015 00:54
Jane Undead's Avatar
Jane Undead
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 35
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102195
[offtopic]Искам да споделя развитието на куеста "Да намерим книга за племенницата". Аз й пратих три-четири варианта измежду изброените.
Гримоар, Господаря на зверовете, Тъмната страна на Земята и Невероятните приключенията на Дядо Коледа.
Заглавията са попадение, удобри ги. Да, обаче. Тя няма възможност да чете на електронно устройство. Значи, или трябва да й купя таблет, или книги.
И се появява новия проблем - как и кои книги да купя и как да й ги пратя (куриерите не са евтини, на рейса пък се правят на дръж ми шапката, като трябва да се пращат колети). Скоро пък никой роднина няма да пътува към Ямбол.
Мъка. :)
Благодаря ви за вниманието и отделените усилия.[/offtopic]

23 Фев 2015 01:01
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102196

comics_ross писа: писа:
3. Тетралогията за Хлапето - може би са по-подходящи за момче, но предполагам, че ще допаднат и на момиче.

Комикс, като порасне малко рожбата ти, бъди така добър да ѝ навреш в невинните ръце престъпната "тетралогия" на Майки, особено ако е момиче.

Но не смей да пробутваш това безумие на чуждите деца.

23 Фев 2015 02:04
Jane Undead's Avatar
Jane Undead
Автор
Автор
Скрий Още
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102199
[offtopic]Хлапето ще го обмисля допълнително, засега ще видим не толкова виолентните книги. :)[/offtopic]

23 Фев 2015 04:01
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 512
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102201
[offtopic]Знам, че "Тъмната страна на Земята" е сред най-добрите книги-игри, ако се вярва на една класация, правена тук преди години. Има разни силни страни в нея, но като цяло е слаба книга и не е подходяща за зарибяване.

Смешният плач на разни псевдо-моралисти (нямам предвид злобарчета, които не си пият хапчетата, а хора като Пепи Станимиров, Любо Николов и Александър Султанов, за които знам що за стока са, когато се опре до това да подплатиш празните си приказки с дела) срещу поредицата за Хлапето не бива да се взема под внимание (в смисъл, че по никакъв начин не повишава стойността ѝ), но все пак тази история е по-скоро за момчета.

Господарят на зверовете я четох наскоро, благодарение на Торо. Тъпа книга е. Никаква игра няма в нея, просто едно тъпо поучение "бъди добър, бъди добър, бъди добър" и наказания, когато не си безумно добър. Литературата не само е посредствена, но описанията са прекалено раздути.

Моят спомен от Гримоар е, че беше по-скоро история, отколкото игра. Ако детето си пада или има шанс да си падне по Лъвкрафт, сервирай му Гримоар. Моето усещане нза Лъвкрафт като безпристрастен читател, който не се истересува от това кой на какво е родоначалник, е че да го четеш днес е като да предпочиташ газената лампа пред съвременните осветителни уреди. А Гримоар е просто подражание, не е нещо по-добро.

Замъкът на таласъмите е класиката, може би и Огнена пустиня - някоя от двете не е ли добър избор? По-скоро първата, ако е за момиче.[/offtopic]

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

23 Фев 2015 06:06
Jane Undead's Avatar
Jane Undead
Автор
Автор
Скрий Още
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102202
[offtopic]Като гледам така, мисля че ще й хареса Замъка на таласъмите, мисля да й я пратя, заедно с някои други мои. Примерно Муш-мурока, Гората на демона и някое Призвание Герой. Ще стане бая тежичко, предполагам. Засега мисля да заложа на книги, които вече имам, а покупката на други ще се осъществи по-натам. ;)[/offtopic]

23 Фев 2015 14:54
titi_2001
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102222

Колийн Ливингстън писа: писа:
Не намирам за правилно авторите да гласуват за разказите си, особено в този конкретен случай, но щом имаме прецедент мисля и аз да скоча с бутонките. Слагам 250 лева за Ной, защото преди включването на active Ной си беше победителят на публиката. А намекът за подставените лица, които гласуват за Ной ми действа като допълнителен стимул да гласувам. От хората, които са писали, че подкрепят Ной с някаква сума не познавам нито zebra, нито Bloucaster. Освен това не мисля, че Лисичков и Jane Undead са гласували заради мен, вярвам, че простотийката им е харесала и затова я подкрепят :-)

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Предвид на това, че преди да пусна моите 250 лева Ной изоставаше само с 25 лева, а до края на на срока остават броени секунди, очаквам да спечеля този конкурс. Тъй като личното ми мнение е, че и трите разказчета са слаби и трудно биха могли да помогнат за популяризирането на жанра, се отказвам от правото на издаване през сдружение книги-игри, а стоте лева награда по-добре да останат във фонда за тетрадки. Така или иначе с тези 250 лева, с които влизам плюс останалите заявени в темата, книжката ще бъде издадена от мен. Нескромното ми мнение е, че Самсон се получи сравнително добре, така че опит в самиздата имам :) Добрата новина е, че към текста ще има и 10-12 илюстрации, напълно в духа на Ной, които се надявам да направят книжката още по-забавна.

Благодаря на хората подкрепили Ной. Освен брой книжки според вноската си, те ще получат и някакъв допълнителен подарък. Оптимистичната прогноза е до месец да имаме Ной на хартия, а песимистичната прогноза гони средата на май.

То така не съсипваш ли шанса на Луната и Изпита?Ако си възнамерявал сам да си платиш издаването,защо само тези двата разказа не участваха?Иначе и Ной също ми хареса :grin:

"Въображението е по-важно от знанието."-Алберт Айнщайн

23 Фев 2015 15:01
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1317
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102223
[offtopic]Някой много безумно измодерира тази тема, пращайки моето мнение, което е в отговор на горното на Колийн и с цитати от него в другата тема, където седи в нищото след някакво друго. Поне слагайте някакви линкове към темите там и тук.[/offtopic]

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

23 Фев 2015 15:29
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102226
[offtopic]Да, поне стана ясно кой е :lol:[/offtopic]

23 Фев 2015 15:40
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1203
Topic Author
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102228
Подхода е обратен, дискусиите се местят тук, гласуването седи в другата тема.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

23 Фев 2015 15:55
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102229
[offtopic]

Вилорп писа: писа:
Подхода е обратен, дискусиите се местят тук, гласуването седи в другата тема.

Съгласявам се, че подходът е обратен! :lol:[/offtopic]

• 1
  • ...
  • 9
  • 10
  • 11
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност