• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
„Пъстра Никса 2016“ – правила и условия за участие

• 1
  • ...
  • 8
  • 9
  • 10
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
28 Фев 2017 16:49
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 510
„Пъстра Никса 2016“ – правила и условия за участие #120266

Ал Торо писа: писа:
Някакъв шанс да го променим на "На балотажа всички с до пет гласа разлика от водача също печелят първото място" и да дадем награда и на Жорката и Королев? Така ще се постигне най-добре желанието от горния пост да се уважи труда на художниците.
Това ми се струва принципно добро, само с лека корекция - да не са брой гласове, а процент. Знае ли човек, догодина активните гласуващи може да са само петима, може да са 5 пъти повече от сегашните.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Фев 2017 17:43 28 Фев 2017 20:00 от comics_ross.
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 262
Topic Author
„Пъстра Никса 2016“ – правила и условия за участие #120267
Нямаше да пиша по темата, ако не беше реакцията на Торо, когото уважавам много и който заедно с Йоана са единствените, които имат основание да се почувстват ощетени от решението. Надявам се, че ще разберат правилно ситуацията и няма да приемат, че нещо им е отнето, а по-скоро, че и друг получава от същото. Или поне такива бяха намеренията ни при взимането на решението за споделянето на приза.

Понякога нещо звучи добре на теория, но на практика се оказва, че не е. Така се получи и с това правило. И не защото Zort притежаваше "златния глас", а защото не смятам, че беше коректно по този начин да се излъчи единственият победител. Дори и някой академик в областта на изкуството да беше, то пак не считам, че това е правилният подход.

Направих грешка и я поправям. Да, късно е, но истината е, че не вярвах, че ще се стигне до тази ситуация. Респективно и не исках да разбунвам духовете с промяна във връзка с нещо, което е изключително малко вероятно да се случи.

Сутринта попитах Лисичков и Мери относно тяхното мнение преди да изкажа своето. Не исках да им влияя. Ако и двамата считаха, че не е редно да променяме правилата, то щях да се съглася. Но Любо е за, а Радо против, така че аз наклоник везните в полза на промяната. И не съжалявам, въпреки че от самото начало бях абсолютно наясно, че това ще предизвика полемики и ще даде повод за дрязги и интриги. Вярвам, че това е правилното решение и ако има грешка, то трябва да бъде поправена.

Извинявам се, ако някой е останал засегнат или се чувства излъган. Всичко беше направено с добри намерения. Надявам се, че ще зарадваме художничките и че ще дойдат на "Таласъмия", за да ги наградим. Иска ми се да вярвам и че подобни конкурси биха дали допълнителен пък било и нематериален стимул на творците, за да участват в проекти свързани с интерактивната литература.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Лисичков

28 Фев 2017 17:53
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
„Пъстра Никса 2016“ – правила и условия за участие #120268

Значи в крайна сметка да анулирам самолетния билет на Королев за юни за Таласъмията щом няма да получи поне плакетче за труда си?:)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

28 Фев 2017 19:09
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 219
„Пъстра Никса 2016“ – правила и условия за участие #120270
Ей не се учите от предишните грешки и тва е! Миналата година промени след края на гласуването сега пак. Пичове, що пишете изобщо правила? Кажете ни да гласуваме и че накрая ще правите класирането по свое усмотрение и готово.
ПП. Жорка, добре че те няма майна............

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

28 Фев 2017 19:55
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 991
„Пъстра Никса 2016“ – правила и условия за участие #120272
Заставам зад решението на организаторa (ите). Когато едно правило куца, е добре да се промени за общото благо - it's never too late. Нека и двете художнички да получат приза, заслужават го.

kiril-ps.itch.io/

28 Фев 2017 20:05 28 Фев 2017 20:08 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2344
„Пъстра Никса 2016“ – правила и условия за участие #120273
Като цяло не исках да отварям дискусия, но трябваше да си дам мнението, затова се опитах да го направя шеговито и без да води до разразяване на дискусия, още повече, че Роската писа, че няма да влиза в такава. Ще обясня накратко какво имам предвид и за моя любимец, психо (да, отново ме провокира успешно, не е като да не го виждам), каква е разликата от миналата година (в моите очи, естествено).
Ще започна с един цитат, обаче, надявам се Неделчо да не се сърди - нужен е, за да не си помисли някой, че натискам за Йоана. Всъщност с Мая също работихме не-малко заедно през изминалата година.

[2/27/2017 11:13:29 PM] Неделчо Богданов: op
[2/27/2017 11:13:37 PM] Неделчо Богданов: da te agitiram da glasuva6 za kotaraka
[2/27/2017 11:13:45 PM] Неделчо Богданов: ostavat 40 min
[2/27/2017 11:23:28 PM] Alex: Нали печелят двете в момента
[2/27/2017 11:24:00 PM] Неделчо Богданов: ne pe4eliat dve
[2/27/2017 11:24:07 PM] Неделчо Богданов: pe4eli tvoiata po uslovias

Така, сега, проблемът е следният. Първо, това не е промяна на правило, а промяна на тълкуване на резултата - щеше да е промяна на правило, ако беше се случило преди да започне гласуването и макар и кофти такова - след като започне. Това в случая е еднолично разделяне (или да го наречем, даване на допълнителна) награда от страна на журито, след като за целта е проведен конкурс с резултати, показващи друго.

Разликите от миналата година. Приех със закъснение някакви (нощни, ако не бъркам) часове гласовете на Майндкрайм и Джейн. Това са хора, които предварително бяха обявили, че ще гласуват, бяха взели лично от мен част от книгите-игри за годината и бяха отделили от времето си за целта, а време за него гласуване си е нужно. Гласуването беше скрито и това не би могло да е повлияло на ничие друго гласуване, което не може да се каже за тазгодишния случай с "Пъстра никса" и, не, нямаше да си дам гласът за някоя от двете, ако това правило го нямаше. Но ето, примерно аз съм някакъв валиден пример за това как такова правило в явно гласуване поставя в по-различна ситуация гласуващите. Нататък с разликите - гласовете миналата година бяха за предварителния кръг, а не за финалното гласуване.
Тези разлики може да са козметични - за едни ще има неправда и в двата конкурса, за други ще е ок и за двата конкурса - за мен се случва така, че са вододел. От моя гледна точка резултатно двата случая са - "Ок, няма проблеми, че ти е пристигнал гласа малко по-късно, все пак и обяви, че ще гласуваш" срещу "Нека да добавим още един победил (който е моят фаворит)". След това изречение подчертавам, че не е проблемът в лоши намерения на Росен или Лисичков, на мен най-добре ми е ясно каква неблагодарна работа е да се организират такива конкурси и че се прави за гласуващите и състезаващите се. Не бих си и помислил, че Росен или Лисичков биха го направили, за да дадат предимство на някого поради пристрастия, просто така се получава случайно.

Правилото със Зорт, разбира се, беше супер смотано, това няма някой, който да го подлага за съмнение.

Мая и Йоанна са страхотни, богатство е за книгите-игри, че те са илюстрирали за тях. Радвам се и за двете, просто се радвам по-малко, защото печелят една леко компроментирала се награда. Нека и двете са на първо място.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata, Nedelcho Bogdanov

28 Фев 2017 20:25
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
„Пъстра Никса 2016“ – правила и условия за участие #120275
Нещо, което пропуснах в предния пост, а е важно.

Най-тъпото в такива случаи са заяжданяита с организаторите, които, пак казвам, отделят време и нерви да направят кефа на други. И е удачно да им се извиня за моята част от заяжданията. Надявам се да са градивни поне.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Cliff_Burton, comics_ross, Nedelcho Bogdanov

28 Фев 2017 21:05 28 Фев 2017 21:16 от psicho_lg.
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 219
„Пъстра Никса 2016“ – правила и условия за участие #120277
Торо- въобще не съм искал да те забърква. Дадох пример, че и при двете награди правилата са нарушени. Нарушени по различен начин, но нарушени. И не не е въпрос на тълкувание :)
ПП. Аз определено не съм сигурен за Лисичков :)
ПППП Дреме ми кой ще спечели, не ги познавам тия мацки, но ако стожерите на форума не спазват правилата, кой да го прави, троловете ли?
ПППППП. Неделчо - пускай двубоя на Торо, ако го бавиш и той загуби инерция ще излезе, че те е страх от него :)

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

01 Мар 2017 08:56
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1188
„Пъстра Никса 2016“ – правила и условия за участие #120282
Мненията с личностни нападки са преместени във Флуд. Тано не го банвам сега само защото днес трябва да обяви резултати от друг конкурс, после ще почива.
Виждам, че на Росен не му се отразява добре коментарите по конкурса, затова давам временен статут на организаторите на Пъстра никса като членове на администрацията и всеки коментар по техни действия до премахването на временния статут ще бъде модериран по общите правила на форума. По същите общи правила може да се оплачете на администрацията за настоящето решение!

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

01 Мар 2017 18:25
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
„Пъстра Никса 2016“ – правила и условия за участие #120289
Бан? За какво?

Избери своето приключение

01 Мар 2017 19:05
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
„Пъстра Никса 2016“ – правила и условия за участие #120290
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]

Понякога нещо звучи добре на теория, но на практика се оказва, че не е. Така се получи и с това правило. И не защото Zort притежаваше "златния глас", а защото не смятам, че беше коректно по този начин да се излъчи единственият победител. Дори и някой академик в областта на изкуството да беше, то пак не считам, че това е правилният подход.
Направих грешка и я поправям. Да, късно е, но истината е, че не вярвах, че ще се стигне до тази ситуация. Респективно и не исках да разбунвам духовете с промяна във връзка с нещо, което е изключително малко вероятно да се случи.

Опит за размисли (след после) от един неакадемик.

Еволюирането на мнението е хубаво нещо и често пъти води до прогрес. Само, че с конкретното, не съм съгласен, защото води до промяна на правилата в движение. С колкото и ситни буквички да се напишат, те си остават нашият мини форумен договор - въз основа на който сме се съгласили да участваме, гласуваме и се забавляваме. В случая беше достатъчно да се обяви в началото, че ще се даде втора, I-ва награда при равенство в гласовете. Работата е там, че в правилата подобно правомощие на журито, не е заложено със задна дата - то може да снеме дадена номинация, но само в процеса на номинирането. Възможност за разместване по целесъобразност и определяне на допълнителни награди също няма. Видяхме, че след като Мая, не бе номинирана по съответния ред, а Никола попита какво се случва, Спас му отговори, че може да си пита и - дотам! Никой не се намеси по-активно тогава (тука слагам и себе си), като вместо това се оправдаваме със заетост. Публично разяснение, не последва. В този смисъл забележката на Торо за "роенето" на наградите беше основателна. В същото време - дали тук или в чата, битува мнението:

Правилото със Зорт, разбира се, беше супер смотано, това няма някой, който да го подлага за съмнение.

Никой не ми обясни обаче, защо като е считал, че правилото е такова, не е възразил навреме в съответната тема, а post factum, започна да го обругава. Отделих време да се запозная с всички рисунките на художниците във всяко едно произведение - не само публикуваните за конкурса. На времето и разбиранията ми - майната им, защото това си е чист субективизъм, но не вярвах, че след миналогодишните дандании, ще стигнем пак до тук.
Не съм съгласен и с отношението, което се демонстрира към Танер - заради една единствена забележка да бъде заплашван с бан, независимо сталкващо ли е или не. Аз например, не мога да разбера защо, Сашо продължава да изписва думата компромеНтира, след като вече го "сталкнах" по този въпрос. Хайде сега и за мене бан!
Не съм съгласен и със съпоставката между тази и миналата година, но няма да задълбавам.
Предполагам, че тук сме съгласни с факта, че Леонардо Ди Каприо е страхотен актьор. Както и че незаслужено остана, без Оскар, толкова години. Американската академия обаче, не наруши обявените от нея правила и не му връчи Оскар за най-добра мъжка роля, само защото той е много добър или поради факта, че това се смята от мнозинството от журито за най-справедливо. Да - винаги може да ми възразите, че вземам всичко много на сериозно, че ние сме само едни 20-30 души и това не е необходимо, тъй като това е за забавление. Но аз съм си такъв и няма да се променя. :hello:
Моето мнение е всичко онова с което мога да бъда полезен на тази общност. В тази ситуация, не усетих то да се цени особено. В единия случай за Мая щяло да бъде много разочароващо да загуби с моя глас от Йоана "по този начин" т.е. според правилата, а в другия се стига до там, Никола да пита в чата, дали правилото със златния глас на Зорт, не е някаква форма на майтап, при положение, че то "виси" към два месеца на форума. Не вярвам да става въпрос за отношение, но не ми харесва, доколкото е забъркано моето име. Победители и победени има винаги, важен е и извървеният път до успеха. С това не искам и не убеждавам никого в нищо, а давам моя зрителен ъгъл.

П.С. В заключение искам да се извиня на Росен, Мери и Лисичков за този пост - знам, че свършиха много работа по конкурса, а сега изглежда, че добрите им намерения, не са оценени. И все пак ако има някакъв смисъл от станалото, той е, че може да се използва като опит, при други организации.
П.П.С. А бе, оттеглям си извинението към Лисичков, баш от него, не очаквах да гласува срещу правилата! :lol:

"Intellect is invisible to the man who has none".
Следните потребител(и) изказаха благодарност: psicho_lg, Monevwww, comics_ross

01 Мар 2017 19:39
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 510
„Пъстра Никса 2016“ – правила и условия за участие #120292

Моето мнение е всичко онова с което мога да бъда полезен на тази общност. В тази ситуация, не усетих то да се цени особено.

Това не е вярно. Ако имаш желание, можеш да бъдеш полезен на общността и с други неща. Например, доброволен труд по време на събития ;)
Да очакваш тази общност да цени мнението ти е абсурдно, неоправдано и оптимистично по един крещящо-розов начин (казвам го с твърдо убеждение, не само защото съм виждал как не ценят моето мнение по теми, които определено са "мои"). Отделни индивиди може и да ценят мненията ти в някои области. Но тук има и доста хора, които се доближават по коефициент на интелигентност до Форест Гъмп. А са дошли "да се забавляват" и често това означава "да има цирк". И доколкото им е във възможностите, те се опитват да тласнат нещата към цирк. И затова: Добре дошъл в маймунарника!

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Zort, Monevwww, comics_ross

01 Мар 2017 23:12 01 Мар 2017 23:20 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
„Пъстра Никса 2016“ – правила и условия за участие #120298
Значи, Зорт, ти си изключително подреден и логичен човек - не поставяй равенство между това мнението ти да не се цени и мнението ти да не се поставя над това на всички останали. За мен смисъл да се реве срещу правилото нямаше, защото, било и смотано (чети слабо основано, по-малко заради това, че има доста по-замесени с илюстрации хора и най-вече за това, че няма друг пример за дискриминация в гласовете според компетенция), такова са сложили, така провеждаме конкурса - ок, все тая, пак е забавно и не пречи. Самото правило беше по-скоро забавно, отколкото дразнещо за мен. Лично аз писах, че е смотано, единствено да потвърдя, че съм съгласен с този довод на Роската, както писах и за какво сме на различни мнения. Странно ми е да го приемаш лично, защото чието и име да беше там, щяхме да го дискутираме по един и същ начин - не е проблемът в теб, а в създаденото неравенство. Нито за Никола, нито за мен, нито за кой да е не вярвам да има каква и да е обвързаност с твоята персона критиката по това правило.

За Танер - не мисля и аз, че е за бан, нито мисля, че реално е имало кой знае каква реакция, освен на Спас (така е преценил) и моята (аз съм пряко засегнат). Обяснявам какъв ми е проблемът, считайки, че определено не е нужна модераторска намеса сега и по принцип. С Танер сме във форума вече 6 години, познаваме се и от преди това. Странно ми е неговото постоянно държание като на малко дете, което като не е съгласно с нещо няма да влезе в диалог, ами ще се чуди как да издразни или да напакости. Някой би казал, че се намесва на страната на организаторите, обезстойностявайки моето мнение, но ще припомня какво отношение демонстрира и към тях малко по-рано относно техническия проблем с анкетата. Той просто си е така и така спрямо мен особено често.
Влизаме в някаква тема. Дали съм по-заядлив, арогантен, комплексиран - всеки си преценява, може и да съм, аз самия трудно мога да се видя от страни - но нали сме чували всички следното:
Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.
Мисля, че трябва да се добави една специална четвърта категория за хора, които се фокусират върху синтаксис на форумни постове, без да се противопоставям на мнението, че е хубаво да се пише на чист език.
Anyways, може да се заблужавам, че дискутирам на идейно ниво за това кое е редно и не относно провеждането на конкурсите по принцип, но в най-лошия случай бях в графа "обсъждане на събития". Танер влиза за незнам кой път с бутонките, заяждайки се за правописа, обиждайки ме за намерения и манталитет и без каква да е конструктивност или въобще връзка по темата, просто повод. Какво искаш, да не му отговоря ли? За мен са обиди, за останалите е спам, за някои е зрелище за пуканки. Извинявай, но с такава персистираща полюция ми се отщява въобще да пиша каквото и да е тук и знам, че не съм единствен. Каква реакция според теб е адекватна, да си мълча, като някой излиза и говори простотии по мой адрес? Естествено, че ще го смачкам.

И както каза Мишо - можеш да си полезен по много начини. Ако извадиш едни десетина бона ще издадем много яка четирилогия, търсим си и човек за Алея на книгата във Варна и пролетния в НДК. И ако искаш можеш да попълниш българските книги-игри в gamebooks.org и да написваш по някоя и друга новина примерно на седмична база - можеш да започнеш с обявяването на резултатите за пъстра никса. И някой трябва да черпи бира на 9-ти, можеш да си полезен и с това :) Последно, един канал в youtube с видео ревюта за всяка книга от новата вълна и някои от старата ще е много полезен.

01 Мар 2017 23:37 01 Мар 2017 23:38 от SatanicSlayer.
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
„Пъстра Никса 2016“ – правила и условия за участие #120300
Сашо преди да продължиш със странните си изказвания спрямо мен, трябва да научиш какво е това нещо наречено сталкване. Ако твърдиш, че те сталквам, искам да ми посочиш, останалите 20 твои мнения подред, в който аз съм се включил и веднага съм ти отговорил. Само в такъв случай се нарича сталкване.

Поста ми си беше резонен след твоята тирада, която изписа. Изказвам мнение спрямо твоята теза. Леко в шеговита форма, която според стандартите на този форум, от доста време дори не може да се нарече спам. За справка може да погледнете анкетната тема за кървищата, където след редица постове по темата се започна един спам, за вид мотика и след множество сигнали от моя страна, темата си остана наспамена и разводнена, което ме отблъсна там да напиша някое друго мнение.

Някой би казал, че се намесва на страната на организаторите, обезстойностявайки моето мнение, но ще припомня какво отношение демонстрира и към тях малко по-рано относно техническия проблем с анкетата. Той просто си е така и така спрямо мен особено често.

Никъде не бях прочел в правилата, че явният вот ще се прави чрез анкета. За мен открит вот е, да го напишеш в самата тема. По този начин се изключва възможността един потребител да гласува в анкета с два или повече акаунта, тъй като анкетата в темата не отбелязва кой за кого е гласувал и пак щеше да се манипулира вота.

Избери своето приключение
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

02 Мар 2017 10:48 02 Мар 2017 10:50 от Zort.
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
„Пъстра Никса 2016“ – правила и условия за участие #120308

Ал Торо писа: писа:
1. Какво искаш, да не му отговоря ли? За мен са обиди, за останалите е спам, за някои е зрелище за пуканки. Извинявай, но с такава персистираща полюция ми се отщява въобще да пиша каквото и да е тук и знам, че не съм единствен. Каква реакция според теб е адекватна, да си мълча, като някой излиза и говори простотии по мой адрес? Естествено, че ще го смачкам.

2.И както каза Мишо - можеш да си полезен по много начини. Ако извадиш едни десетина бона ще издадем много яка четирилогия, търсим си и човек за Алея на книгата във Варна и пролетния в НДК. И ако искаш можеш да попълниш българските книги-игри в gamebooks.org и да написваш по някоя и друга новина примерно на седмична база - можеш да започнеш с обявяването на резултатите за пъстра никса. И някой трябва да черпи бира на 9-ти, можеш да си полезен и с това :) Последно, един канал в youtube с видео ревюта за всяка книга от новата вълна и някои от старата ще е много полезен.
[/spoiler]

Част от мнението е скрито за гости. Моля, регистрирайте се или си влезте в профила за да го видите.

"Intellect is invisible to the man who has none".

• 1
  • ...
  • 8
  • 9
  • 10
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Time to create page: 0.088 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1009 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от zaek
    • 17 Юли 2025 22:24
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (523 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от zaek
    • 17 Юли 2025 22:11
    • P(L)AY THE GAME: Залози с живота (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • 14 Юли 2025 11:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност