Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Zort, те всичките са млади. Не мисля, че точно по този критерий е смислено да ги делим.
Тук ми се струва уместно (защото темата е доста активна, а не защото е пряко по темата) нещо, което не е явно за публиката относо приноса на тези хора. Мога да го кажа без колебания за Георги и Албена, Светослав Петров и Светлана от миналите години, Йоана, мисля че е вярно и за Мая - работите им, които виждате, са правени с голяма доза ентусиазъм, може би някакъв патриотизъм и са наполовина подарък за читателите - техните хонорари са сериозно перо в една книга-игра и може да изглеждат като не-лоша надница, но истината е, че класата на тези илюстратори е много висока и парите, които печелят (често за клиенти или продукти извън България), са примерно два пъти отгоре на това, което им плащаме. Така че заслужават сериозен респект за труда си - също като авторите на новата вълна.
Към организаторите:
Какво става ако двама художници завършат с равни гласове на балотажа, а Зорт е се е объркал и е гласувал за отпадащия кандидат?
Какво става ако двама художници завършат с равни гласове на балотажа, а Зорт е се е объркал и е гласувал за отпадащия кандидат?
Според мен наградите трябва да се дават на художник за чиста илюстрация и на автор за литературно произведение. Твърде малък е пазарът за да започнем да даваме награда за издател, редактор, коректор и предпечатник. Би изглеждало някак натруфено, когато във всяка от категориите се състезават по един-двама участника. А че въпросните роли са важни и без тях не може да се случи почти нищо - няма съмнение. Ако в някакъв утопичен момент се появят 6-7 издатели, всеки с трайно присъствие, предполагам че награда за издател би била удачна. Тогава въпросът би бил какъв орган ще я връчва, понеже поне досега Златната никса се организираше, финансираше и връчваше почти изцяло от СКИ.Но какво ще се получи на практика ако дадем наградата, не на художника, а на издателя? В момента в книгите-игри у нас има основно два издателя - СКИ и ИККИ. Те са тези, чиито автори получават веднъж годишно наградата "Златната Никса". Необходима ли е и специална награда за издател на годината или корица на издател? Или е по-добре, да се даде такава, на художника, който е създател на корицата, било то "пълна" или "непълна"? Интересно ми е да чуя другите двама организатори на конкурса (Лисичков и Мери), какво мислят по тези въпроси.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas