• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
01 Мар 2017 23:13 10 Мар 2017 01:01 от Ал Торо.
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Topic Author
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120299
Произведенията са три на брой. Гласуването за тях ще е открито, като всеки един потребител с поне десет мнения във форума ще може да даде своя вот в тази тема.
Всеки гласуващ ще трябва да класира и трите произведения.
Точкуването ще бъде следното - за първо място ще се дават 3 точки, за второ - 2, за трето -1.

Крайният срок за гласуването е 11.03.2017 година.

Прикаченият файл е скрит за гости.
Моля влезте в системата или се регистрирайте, за да получите достъп.
- автор Nedelcho Bogdanov

- автор kiril_ps

- автор Вилорп

Приятно четене. :hello:
Модерация:
Резултатите до момента:
Гласували: Leidrin, Вилорп, Nedelcho Bogdanov, Ал Торо, Mayday, saratobu, psycho_gol, Der, comixRos, Монев (10)

Постапокалипсис утре (Nedelcho Bogdanov) = 2 + 3 + 1 + 2 + 1 + 2 + 1 + 2 + 2 + 2 (18 )
Бърза схватка (kiril_ps) = 3 + 1 + 2 + 3 + 3 + 3 + 2 + 3 + 3 + 3 (26)
Българската следа в Иберия (Изоставените български войни в Кордоба) (Вилорп) = 1 + 2 + 3 + 1 + 2 + 1 + 3 + 1 + 1 + 1 (16)

Избери своето приключение

Този пост съдържа прикачени файлове.
Моля, влезте в системата, за да ги достъпите.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Ал Торо, ringlas, kiril_ps, Monevwww

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Мар 2017 09:46 02 Мар 2017 09:50 от Leidrin.
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 151
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120306
1. Rapid fight - 3 точки.
Винаги съм бил фен на тактиката в разказите на Кирчо. С всяко следващо произведение става все по-добър. Успял е в малко епизоди да направи доста игра. Литературата си е ОК, Кирчо. Системата за игра можеше да е и опростена предвид епизодите. Но ако предвиждаш още епизоди - чакам с нетърпение.
2. Постапокалипсис утре - 2 точки.
Съвсем откровено давам две точки, зашото не мога да дам по една точка на две произведения. Тематиката ми е крайно безинтересна, а системата за игра - хаотична. Епизодите са много (90), но трябваше да положа усилие, за да изиграя произведението, въпреки че...всъщност спирам дотук.
3. Иберия - 1 точка.
Единственото хубаво нещо в това произведение е, че трябваше, сравнително за кратко, да търпя изключително оригиналния изказ и хумор на Вилорп с уклон към сарказъм и цинизъм дотолкова граничещ с лигавщина, че чак е като на свинче звънче. Или като топло кравешко "ако", сред току що цъфнали и ухаещи полски теменужки.
Добър пример как една интересна тема, може да се превърне в безинтересна. Произведение в което автора държи да блесне с оригиналност и острота на хумора, та чак да започне да горчи.
В 42 епизода имаме 12 края и един начален епизод. Тоест 29 игрални епизода. Както казах единственото хубаво е че мъчението от четенето на това нещо свършва бързо.

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, kiril_ps

02 Мар 2017 10:27
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2080
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120307
Само да попитам дали не е станала техническа грешка - Ронин не се ли записа за участие?

02 Мар 2017 13:48
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 839
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120316

Ал Торо писа: писа:
Само да попитам дали не е станала техническа грешка - Ронин не се ли записа за участие?
Ако е изпратил имейл до spisanieto, няма как Сатаника да го пропусне. Най-вероятно Рони не го е направил.

knigi-igri.bg/shop/

02 Мар 2017 19:05
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120321
3 за мен
2 за Вилорп
1 за Киро

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps

02 Мар 2017 19:42
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1114
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120324
3 т. За Иберия - заради теменужките =), а и защото найстина си го харевам най-много.
2 т. За Киро и битката - голяма система за малко игра
1 т. За Апокалипсиса - има нещо счупено в цикличната схема

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

03 Мар 2017 00:48 03 Мар 2017 01:17 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120328
Първо, поздравления за всички участвали :hello:

3 т. - "Бърза схватка", без колебания и мисля, че освен това е най-доброто на Кирил до момента;
И трите текста си страдат литературно, но този сякаш е най-читав като изказ. Ситуацията е една, но прилично развита, изборите ми бяха интересни.
Няколко съвета за подобрение: трудността ми се стори прекалено ниска; зарометачката е абсурдно решение, защото хем е небалансирана, хем ти дава видимост за това какви шансове ще имаш при следващата проверка. Мисля че по пътя, по който минах с нея щях да съм ок и без умения. 55-22-57-48 какво се случи с втория мародер от схемата? Защо би спрял на 50 метра от входа ако знаеш, че трябва да се измъкваш бързо? Проблеми като цяло много, но все пак е прилична миниатюра.

2 т. - "Апокалипсиса" - Хуморът на места работи, например още в интрото -> епизод 54. Има сравнително забавен стил, забавни избори. Литературно е зле, това е ясно, но пък се чете леко, т.е. щетите от това са минимални. За мен най-големият проблем е комбинацията между циклична система с ужасно много записванки (това би било проблем и в сериозна книга-игра) и хумор. Постоянното записване ме изважда от ритъма на хумора и това пречи на увлекателността. Като игра - по принцип много рядко си падам по книги-игри, в които няма никаква логика в изборите и трябва да се извърти всичко и да се запомни кое какво къде, за да се мине - например като Чирака на Алхимика. Просто знам, че това няма да ми създаде интересни дилеми, а ще ми е един вид умствена хамалогия и разход на време. Например при "Герои" сработи, но там принципът "проба-грешка" е по-дълбоко заложен в самия геймплей. Лично на Дечо бих препоръчал добрата стара формула на хумора от старата вълна - с минимални или никакви правила. Може да се комбинира добре с геймплей (Самсон и Да намериш дракон, Българите), но рядко се получава и е трудно едното да не пречи на другото.

1 т. - Иберия - отне ми доста време да разбера дали е хумористична - според мен този път не му се е получил хуморът на Спас. Подборът на схема е много лош за такова произведение - макар да няма достатъчен обем да те грабне дори в една ситуация, то се опитва да ти разкаже двуцифрено число такива. Резултатът е съвсем късо разиграване, което препуска от сцена в сцена за по 2 епизода и основния ти избор е коя случка искаш да видиш, а не някакъв игрален избор (може би има по 1 такъв в разиграване). Резултатът е подобен на Ной в това структурно отношение с разликата, че на Ной тази схема по- му отива - там нямаш негативен край в някакви моменти, в които книгата решава, че все пак трябва да вземаш смислени решения - въобще странен хибрид. Най-тежкият проблем е стилът с по сто вметки, звездички под линия, засуканости и странности в начина на изразяване, които тук рядко успяват да допринесат до това произвдението да стане по-забавно - просто казвайки нещо по неразбираем начин не те прави автоматично Тери Пратчет ;) В "Да намериш Дракон" работи, при това не само заради редакцията, ами и самият входен материал беше по-успешен; там и играта ми беше интересна. Тук съм пас и в двете отношения, но все пак се радвам, че Спас се върна на интерактивната сцена и му стискам палци занапред.

Извинявам се предварително ако съм засегнал някого или съм прозвучал високопарно, ако избивам комплекси или ако несъзнателно си го изкарвам на някого за нещо или ако се изхвърлям, както обичам. Надявам се да съм бил полезен поне на някой от авторите :)

ПП. Ронин беше писал, че ще се включи с готово произведение, затова се учудих, че не е сред участниците.

03 Мар 2017 10:22 03 Мар 2017 10:29 от Nedelcho Bogdanov.
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120330
Извинен си! Комплексите са очевидни, явно тронът започва да ти боде...

пп: не мислех да се обосновавам, но Киро ме попита в чата, защо съм дал следните оценки, така че ще се изкажа!

3 - За мен - защото съм я писал, аз, следователно харесвам разказа най-много! Най-голям е и съм използвал по един хубав начин кодовите думи с цифри - за крафтване, предложени са два различни начина за игра и не на последно място, защото го написах за ден и половина... не ми се мисли какво щеше да се получи ако бях отделил два дена

2 - за Вилорп - темата е интересна, изпълнението -много несериозно. Като че ли този разказ е писан за по-кратко време и от моя. Проблема в хумора не е дали се е получил някъде другаде не, дали е като Тери Пратчет или кой го разбира и кой не! Като един от най-доказаните хумористи в България, следва да съм институция ще ти дам един съвет за хумора. Колкото и да е добър, ако се използва в абсолютно всяко изречение той губи стойноста си и измаря. Колкото по-рядко се използва толкова по-ценен е. Старай се да подбираш шегите си, а не да публикуваш абсолютно всичко което ти хрумне (съвет, който трябва и аз да спазвам в чата) Изборите нямаха абсолютно никаква логика, но е за предпочитане пред мятането на зар и това да умра 25 поредни пъти защото не мога да хвърля 4 или повече. Автора е вложил и любопшитни факти с цел информиране, което е +. Като цяло разказа остава привкус за лигавене

1 - за Киро - това е разказът, към който е подходено най-сериозно. Прилича на абсолютно автентичен абзац от книга-игра. За съжаление темата ми е от безинтересните, а системата от най-отблъскващите за мен. Винаги се вбесявам, когато изборите ми, на базата на логиката са безпогрешни и следва голямата спънка - зарът! В такива случаи се отегчавам и започвам да избирам винаги че съм хвърлил това което ми трябва за да продължа, или хвърлям книгата и веднага отварям някоя от на Уейн с безшансовите тактики за да измия вкуса от устата. Все пак книгата е най-стегната, последователна и пак казвам - най сериозната

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps, Ейдриън Уейн

03 Мар 2017 16:14 03 Мар 2017 16:15 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 839
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120335
Мерси Торо.
Иначе си попаднал на грешна препратка :( искрено съжалявам. Прескочил си една схватка, поради което.
• Опитвам се да го издебна и да му прережа гърлото – прехвърли на 53 (а не 57)

Спрях на 50 метра, защото там съм видял паркиран пикап, за да си взема бензин.

knigi-igri.bg/shop/

04 Мар 2017 12:47 04 Мар 2017 12:48 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120386
Резултатите до момента:

Постапокалипсис утре (Nedelcho Bogdanov) = 2 + 3 + 1 + 2 (8 )
Бърза схватка (kiril_ps) = 3 + 1 + 2 + 3 (9)
Българската следа в Иберия (Изоставените български войни в Кордоба) (Вилорп) = 1 + 2 + 3 + 1 (7)

Остава още седмица до края на конкурса. Разказите се четат бързо - за 1-2 часа всеки може да ги изиграе и трите и си заслужава да се види какво са направили авторите.

04 Мар 2017 13:47
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 33
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120388

Ал Торо писа: писа:
Не, защото с Пътят на Светлината участвах в стар конкурс на форума. Но пък се надявам да се класирам за публикуване в ПГ.

Ето и как гласувам:
3 точки за Бърза схватка на Кирцата. Не знам дали много хора осъзнават колко трудно се пишат тактически битки. Това, което прочетох беше направо Дуум във вариант на КИ (без епичноста на героя).

2 точки за Иберия на Спас. Беше ми приятно да видя похвата със забавни бележки след епизодите. Роджър Уилко го използваше и това го правеше уникален. Даже една от тях е от някакъв Ронин. Луда работа :)

1 точка за Постапокалипсис утре. До колкото разбирам Неделчо е най-популярния български писател на КИ в момента, но честно не ми е хрумвало да се запозная с творчеството му, а сега разбирам и защо. Не ставам за негов читател, така и не разбрах дали трябва да се смея или да плача, като че ли бях еднакво далече и от двете, а някои от механиките ме хвърлиха в тих ужас.

04 Мар 2017 22:15
sarutobu's Avatar
sarutobu
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 14
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120398
3 точки - Бърза Схватка
2 точки - Постапокалипсис
1 точка - Иберия

05 Мар 2017 01:48 05 Мар 2017 12:13 от SatanicSlayer. Причина: Повтарящ се абзац, който не забелязах докато гледах 12та серия на Покемон.
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Topic Author
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120399
Искам да поздравя за тримата участника, които се престрашиха да участват в конкурс 11. Трябваше да бъдат четири, но за съжаление участника, заради когото удължих срока на конкурса не успя да го завърши навреме.

Ще напиша кратко ревю и на трите книги-игри. В края на всяко ревю ще бъде мястото, което го класирам.

Неделчо Богданов - Постапокалипсис

Животът можеше и да е по-хубав, ако човек не се спре на тази книга-игра. Неделчо се е пробвал да бъде забавен, като направи интерактивна история с форумни лафове, глупости, потребители. За съжаление хуморът е специфичен жанр, в който един читател ще се засмее, друг ще се почувства тъпо, трети просто ще пусне една благословия и ще прекъсне с четенето. Няма проблеми ако авторът е искал сам да се забавлява и не му пука за мнението на околните. И на мен нямаше да ми пука, ако това произведение не участваше в конкурс, в който произведенията имат шанс да бъдат издадени в някой от бъдещите броеве на списанието.

Произведението беше предадено близо една седмица преди крайният срок за предаване и въпреки това, не бяха изчистени някои минимални грешки. Хайде липсата на редактор е нормално, но можеше поне веднъж да си прочетеш писанията и да се пробваш да премахнеш множеството правописни грешки, което е признак за неуважение към хората, които ще се пробват да го прочетат. Другото, което можеше да се премахне е мъртвите епизоди, които бяха май 15 на брой.
Прекалено много кодови думи, които мисля, че бият дори Чирака на Алхимика и Да намериш Дракон взети заедно. Мога да греша, но оставам с това впечатление.
Схемата е циклична, като излизането от цикъла се осъществява, чрез механика използвана от Върдж, наречена Плаващи кодировки.
Литературата е... ако лигавенето е литература, то тогава тук е на много високо ниво... става дума за хумора, който според мен го няма, но може за други да го има.
Накрая има оценяване, но какво трябва да оценя, като няма никаква скала, с която да я сравня.
Въпреки, че харесвам всякакъв хумор тук просто ме отблъсна. Може би защото търсех нещо от трите жанра, които поставих като тема за конкурс - фентъзи, постапокалипсис и киберпънк, а намерих форумни глупости. Тъпо.

Оценката ми към играта 0,5 от 10. Вярвам, че Неделчо може повече и ще се постарае повече за следващата си книга-игра.

Спасимир "Вилорп" Игнатов - Иберия

Много хора са чели Да намериш Дракон. Повечето от тях са харесали хумора и начина на изпълнение на книгата-игра. Други пък са харесали игровата част. Всеки със сигурност с нетърпение е чакал нова книга-игра от него, защото, въпреки правописните, пунктуационните, механичните и схематични грешки, пише нещата с лекота и замах на бобър през размножителния си период. Може би е заблудил въпросното мнозинство, защото произведението, с което участва в конкурса е пълна скръб. Сюжетът е интересен и ни пренася отново в книгата-играта издадена от Сдружение книги-игри, намираща се в сборника Призвание герой, носеща името - Зарево над Кордоба. Историята се върти около групата изоставени български воини в окупираният град. До тук добре и щеше да е добре, ако историята беше замръзнала до тук.
За наше съжаление не е така. Искаше ми се да попадна в сървайвъл среда, където целта на читателя е да успее чрез изборите да може да помогне на повече от воините да оцелеят. Но можеше да попаднат в плен и на няколко от тях да се даде някаква мръсна задача да извършат, за да могат да спасят другарите си. Или пък да се пробват да стана герои и да отбраняват смело една от избите с вино в града.
Знаете ли на какво попаднах по време на играта? Да ви кажа честно, не знам. Просто четях и стигнах финала, като не запомних нищо от историята. Знаете ли защо не запомних нищо от историята? Не запомних нищо, защото прекалено много четях за бележките към епизодите. Това е истината.
Литературата не е сериозна. Пробван е някакъв хумор, който сигурно е добър, (но когато го четох, гледах Армията на мрака, когато Аш беше пред трите книги Некрономикон и се пробваше да си спомни специалните думи се смях с пълен глас), но мен не ме разсмя нито веднъж, докато в Да намериш Дракон имам много любими комични моменти, които понякога препрочитам. Тук само гледах тъжно. Не само тъжно, но и прочетох всички епизоди подред, за да намеря късче - фентъзи, постапокалипсис или киберпънк. За съжаление в котака ми Локи има повече фентъзи движения, отколкото тази книга-игра (Трябва задължително да заснема скока му от четири метра в кутията ми с чорапи, която е на височина от метър и седемдесет).
Механиката е само с кодови думи. То и друго какво да очакваме в книга-игра с 42 епизода, със сигурност няма да е кафенце.

Оценката ми за книгата-игра е между 0.4999 и 0,5001. Знам на какво е способен Спас, когато е финансист към Списанието. Напусна го и започна да пропада главоломно.

Кирил "kiril_ps" Иванов - Rapid Fight

Оставих накрая това произведение, защото си мислех, че знам какво да очаквам от Киро с оглед на предишните му произведения, чийто главен герой е редника от третата рота. Най-онеправданият войник в нашата галактика, защото, колкото и негови авери-войници да загинат, той все си остава един прост редник.
Най-накрая попаднах на произведение, което да отговаря на едно от трите изисквания за конкурса - то е постапокалиптично!
Авторът ни пренася в мрачно бъдеще, където 90% от хората са избити от странен вирус. Оцелелите хора са се прикрили в бежански лагери, а тези, които не са го направили са мародери, които грабят и унищожават всичко до което се докопат.
Самата игра, обаче не разгръща цялостната картина на света. По скоро имам усещането, че просто стои като трейлър към по-голяма книга-игра, а самият автор пуска серия епизоди, в която е описал механиката за битки в произведението си и чака бета тестери да го унищожат от критики. Хубаво е да се спомене, че автора, който е всеизвестен в галактиката заромразец е заложил на мятане на зарове. Използвал е бойната механика от "Не поглеждай назад", която е малко нестандартна и тромава, но пък лесно може да се промени на стандартна атак рейтинг система.

Оценката ми е 5 от 10, защото това произведение отново се среща старият проблем, който го има и в Редника от третата рота - всяка грешка се наказва със смърт. Това лесно може да се промени като добави допълнително качество - Живот. Така при всеки грешен избор или лош зар, ще се губят точки за живот, а няма да карат читателя да започва отначало, защото бива убит.

Избери своето приключение
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, kiril_ps, BERSERK

05 Мар 2017 12:08
BERSERK's Avatar
BERSERK
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 153
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120401
SatanicSlayer прави най-подробните и обективни ревюта, винаги придружени с точна обосновка. А и си личи дълбкото му познание за различните механики в книгите-игри, така че едно голямо браво за него. Жанра има нужда от подобни експертни анализи. Чак ме надъха и аз да прочета разказите и да ги ревюирам.

Капитан Хайнс, Серджо Зъба, Малдеризи, Приятелите, ИК Мега
Следните потребител(и) изказаха благодарност: SatanicSlayer

05 Мар 2017 16:31
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120409
Вилорп - три точки
Киро - две точки
Неделчо- една точка

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Time to create page: 0.071 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Продавам книги-игри на Английски език (1 Мнения)
    • в Книжна борса / Продавам
    • от banskidedo
    • Today 16:30
    • Първи конкурс “Зар и Петле” 2023 (31 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Вилорп
    • Today 15:05
    • Истинска Магия от Роджър Уилко (7 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Автори с малко издадени книги
    • от Aleks~
    • Yesterday 21:27

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg