• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Пъстра никса 2018 - правила и условия за участие

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
15 Апр 2019 14:30 15 Апр 2019 14:32 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Пъстра никса 2018 - правила и условия за участие #131110

Вилорп писа: писа:
Аз ти подбрах трима известни и признати художници които са рисували старци. При всеки има различен собствен стил, макар Кирби да му е доста по-уникален стила. Мога да ти извадя и от стандартния стил на мая как рисува баби яги.
Това което казвам, е че сюжета на илюстрациията не трябва да е определящ, за да прецениш колко добре се е справил художника. Всеки заинтересуван може да разгледа галериите на художниците работила за жанра и да прецени цялостно за творчеството им.

разгледал съм ги рисунките обстойно. не че не ги знам. Но не виждам какво друго може да е определящо за мнение ни освен сюжета (особено когато има два равностойни художници с коренно различни стилове)? Не сме художници, за да съдим за неща като контраст и светлосенки.

Истината ще те направи свободен

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

21 Апр 2019 17:15
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Topic Author
Пъстра никса 2018 - правила и условия за участие #131168
Пъстра никса категория корица - имаме двама победители с равен брой точки - Списание бр. 10 и Призвание герой представя том 7
И двамата печелят наградата.
Пъстра никса категория илюстрации - с минимална преднина победител е Мая Бочева/Никола Райков

Честито на победителите. Наградите ще бъдат връчени по традиция на лятната таласъмия.
Игрите с вас!

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

21 Апр 2019 18:45
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Пъстра никса 2018 - правила и условия за участие #131169
Интересно ми е какъв е смисълът да обявяваш правила, след като нямаш намерение да ги спазваш.

Както написа Мериадок, потребителят dechoto не отговаря на условията да участва в гласуването:

Условия за участие в гласуването:

Потребителят трябва да:
1) се е регистрирал във форума преди дата 21.01.2019 г. и да има поне 15 мнения считано от 01.01.2016 г. до днешна дата (13.03.2019 г.)
или
2) да напише 10 мнения в темите от секция „КНИГИ-ИГРИ“ в периода след обявяване на правилата (00.01 ч. на 13.03.2018 г.) до крайната дата за гласуване в първия етап (24.00 ч. на дата 07.04.2019 г.).

Защо гласът му се брои? Щяха ли да се броят гласовете на всеки друг потребител, който не отговаря на условията? Как гласът на някой, който не отговаря на условията, се оказва решаващ?
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG, nixata, comics_ross, George-AL

21 Апр 2019 21:47 21 Апр 2019 22:04 от Вилорп.
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Topic Author
Пъстра никса 2018 - правила и условия за участие #131172
Напълно съм съгласен, че правилата трябва да се спазват, такива каквито са обявени.
Гласовете дадени от потребителя dechoto, не отговарят на условията за брой постове, във форума.
НО, въпросния потребител е регистриран 2013-та година и освен това има ако не голям то поне доста приличен принос за жанра.
Както е обявено в правилата: „Организаторите (Лисичков и аз) си запазваме правото да решаваме еднолично всички възникнали казуси свързани с конкурса.” Във възникналия казус, в който аз като организатор съм зачел гласа на dechoto в разрез със секцията "Условия за участие в гласуването" от правилата, отсъждам в своя полза, позовавайки се на горецитираната точка.
Коментарите и оплакванията са взети предвид, но крайното класиране остава такова каквото съм го обявил в темата.

Благодаря за вниманието и за това, че подкрепихте творците работещи за предоставяне на един по хубав за нас краен продукт.

Цвят за модериране

21 Апр 2019 23:16
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Пъстра никса 2018 - правила и условия за участие #131173
В случая нямаш "казус", за да трябва да се позоваваш на цитираната точка. Грешното прилагане на правилата не е казус, а е грешка. Тази точка се прилага за неща, които не са били предвидени в правилата. За тях може да твърдиш, че са казус. И не наричай "оплаквания" посочването на грешка.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

21 Апр 2019 23:46
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Пъстра никса 2018 - правила и условия за участие #131174
Никакъв казус няма, очевидно е че ПГ7 печели с 11:10. Всичко друго би било фарс.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata

22 Апр 2019 00:13 22 Апр 2019 00:13 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Пъстра никса 2018 - правила и условия за участие #131175
Ako Dechoto не отговаря на изискванията, печели ПГ!
Но ако той има достатъчно мнения в затрити теми, в стария чат, който беше имплементиран визуално във форума, тогава няма нарушение!
Моля за проверка, ако е възможно.

knigi-igri.bg/shop/

22 Апр 2019 01:04 22 Апр 2019 01:06 от Nedelcho Bogdanov.
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Пъстра никса 2018 - правила и условия за участие #131176
Тук майтапа никога не спира :)
никсата покрай златната никса, проспа цветната. Можеше и тук да удари един предварителен преврат.
Евала на Спас, че мина между капките и го доведе до края, аз не успях...
и все пак не забравяйте!
Северът помни!

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Zort

22 Апр 2019 16:18 22 Апр 2019 16:20 от Zort.
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
Пъстра никса 2018 - правила и условия за участие #131183
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
„О, времена, о нрави! Всички тия злодейски кроежи Сенатът ги знае, а консулът ги вижда – и Катилина е още жив! Жив ли, какво говоря? Той идва в Сената, присъства на заседанията на Републиката и в ума си избира между нас и обрича на погибел нови жертви…..”

Да благодарим на Анардил, че благоволи да забележи, третото флагрантно нарушение по време на конкурс и да останем с надеждата, че ще е "все така" бдителен. Отговорите на неговите въпроси съм ги давал многократно през годините и те вече не интересуват никого. Тогава те бяха приемани - нееднозначно, за да не кажа - неохотно. Ако смятах, че Анардил би удостоил с отговор въпроса, защо чак сега забелязва неудачите на форумните конкурси, които доведоха до модата на прецедента, може би щях да му го задам. Така или иначе, той е оставил у мен впечатление за човек, който пише нещо и после изчезва тутакси, което ми прилича на неуважение към събеседниците. Но което е по-важното - неговият отговор не би ни изяснил нещо което вече да не знаем за конкурсното начало във форума, което по стара Тодор Живковска традиция, не означава и конкурсен край! Затова и си позволявам да предполагам, че зададените въпроси са налице, не с оглед на конкретната грешка, а с оглед на това, кой е организаторът или потенциалният победител. Чуждите грешки обаче, не извиняват нашите собствени, а и допуснатите през годините. Като набеждаван архизлодей и "експерт" по двойните стандарти, даже и през "изкривените" ми очила, все още не съм достигнал до онзи хоризонт в който приемам нарушенията за правила.
Аз само минавам, но тук ще останат тези, които ще продължат да викат "Осанна", без да забелязват общата картина на девалвацията при провеждането на конкурсите. Дори и те вероятно вече осъзнават, че повторените грешки водят до нова - още по-голяма глупост. Да не се учим от тях за мен е непонятно. Добре е, че Северът помни, но всички трябва да служат на нещо различно от посредствеността или накратко: valar dohaeris. ;)

"Intellect is invisible to the man who has none".
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, the_arsonist

22 Апр 2019 18:37
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Пъстра никса 2018 - правила и условия за участие #131184
Ситуацията, според мен, е сериозна и не й се обръща достатъчно внимание. Налице е грубо нарушаване на основно правило, което води до промяна в челното място. Това не бива да бъде подминавано с нехайство или шега, защото същото е равносилно на подигравка с конкурса. С всеки изминал час щетата става все по-голяма и доверието в наградата Пъстра Никса намалява. Апелирам организаторите Вилорп и Лисичков в най-кратки срокове да официализират реалния резултат, за да запазим вярата в това гласуване, чиято цел е да зарадва художниците, а и да създаде интерес за почитателите на книгите-игри. Ако това не се случи и нещата се обърнат на майтап, това би довело до крах. Всички усилия на организаторите ще бъдат обезсмислени, доверието в тях загубено. Наградата - обезценена, а евентуални следващи провеждания ще бъдат посрещани с подигравки, несериозност и още по-голям отлив на гласуващи. Има все още време да се поправи злината!

22 Апр 2019 19:07
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1115
Пъстра никса 2018 - правила и условия за участие #131185
Сгреших .... а бях убеден, че поне тази Никса ще мине без "инциденти". Пък то ...

Все едно, станалото - станало. Официално становище от организаторите трябва да има и то час по-скоро!

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

22 Апр 2019 22:24 29 Май 2019 22:27 от Вилорп.
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Topic Author
Пъстра никса 2018 - правила и условия за участие #131190
След провеждане на няколко консултации касирам еднолично гласът на dechoto поради това че към момента на подаване на гласът му, а също така и до края на гласуването не е събрал достатъчно постове във форума, както е обявено в правилата. Победителите в съответните категории са както следва:

Категория илюстрации - Крайно класиране:
1. Мая Бочева/Никола Райков - 11
2. Едуард Набиулин - 9

Категория корици - Крайно класиране:
1. Призвание герой бр. 7 - 11
2. Списание за книги-игри бр. 10 - 10

Надявам се с това си действие да дам добър пример, че правилата трябва да се спазват такива каквито са били зададени, независимо дали са добри или лоши. Че гоненето на „духът” на конкурсите - забавление на форумната ни общност, не трябва да става за сметка на „буквата” правилата. Защото ако те се променят по време на „играта” или още по-лошо след приключването ѝ то тогава защо изобщо си правим труда и тровим своите и нервите на околните.
Знаете за двата казуса: единия когато бяха приеми гласове след крайни срок на гласуването - макар тогава това да не се отрази на крайния резултат и втория когато правилата бяха потъпкани и променени най-нагло СЛЕД приключване на гласуването.
И тъй като не бих желал името ми да се нареди при горните два примера се вслушвам в обоснованите критики. Надявам се догодина който и да организира конкурса върху него да не тегне „сянка на съмнение”.
Въпреки призивите за бойкот фактическия такъв от някой лица текущия конкурс отбеляза ръста в подадените гласове по което съдя, че наистина искате да виждате повече и по-качествени илюсрации към книгите-игри, затова и ще се постарая доколкото ми е възможно да спомагам за това и през настоящата година.

Игрите с вас!

Цвят за модериране
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL, Nedelcho Bogdanov, Stayfun

22 Апр 2019 23:03
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Пъстра никса 2018 - правила и условия за участие #131191
Предлагам догодина освен златната и пъстрата никса да се даде на никсата! Той знае как се правят нещата а може дори и направо да посочи кои да гласуват и сичко ще е точно!

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, kiril_ps

23 Апр 2019 08:09
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Пъстра никса 2018 - правила и условия за участие #131193
Така е. С леко уточненение, че по-скоро знам как не се правят нещата и най-вече кой не може да ги прави.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

23 Апр 2019 10:07
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Пъстра никса 2018 - правила и условия за участие #131194
Приветствам решението на Организаторите.
Браво!

knigi-igri.bg/shop/

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Time to create page: 0.092 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (16 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от harlequin
    • Yesterday 11:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Monevwww
    • Yesterday 10:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg