• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Конкурс за книга игра без име 2019

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
12 Ян 2020 15:50
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Конкурс за книга игра без име 2019 #133514
Изпратих книгата игра за конкурса. Благодаря за въжмоността.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7, George-AL

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

14 Ян 2020 03:15
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 98
Topic Author
Конкурс за книга игра без име 2019 #133570
Двама участници досега. Имаме две седмици, за да оформим топ 3. :side:

"Код за достъп"
Книги игри онлайн
Ревюта на "Призвание герой" разказите
"Печелившата ръка"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL, ThufirHawat

14 Ян 2020 10:32
Away
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Конкурс за книга игра без име 2019 #133574

kiril_ps писа: писа:
Ще се постарая да участвам.
Няма да мога да се включа, за съжаление.

knigi-igri.bg/shop/

14 Ян 2020 10:49
harlequin's Avatar
harlequin
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 287
Конкурс за книга игра без име 2019 #133575
Предвид това, че няколко души, които имаха принципно намерение да участват, вероятно няма да успеят в срок, призовавам организаторите да удължат срока за предаване на произведенията. Вярвам, че това няма да накърни ничии интереси, а напротив - ще спомогне в конкурса да участват повече качествени произведения, от което всички печелим.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен, Shin, Rahvin

14 Ян 2020 11:24
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Конкурс за книга игра без име 2019 #133576
И аз съм за по-дълъг срок.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен, Shin

14 Ян 2020 11:32 14 Ян 2020 11:41 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Конкурс за книга игра без име 2019 #133577
Хайде, пак ще се променят правилата в движение. Ако знаех че срокът ще е по-дълъг щях да си оставя повече време за писане. Много мразя като почне нещо да се променя в последния момент. винаги ще има правила който ще работят срещу едни хора и в полза на други. сега пак ще променяме правилата, в полза на определени интереси. На първата златна никса на която присъствах Ал Торо бе обявил едни "железни срокове", а пусна седем души да гласуват след изтичане на срока. тогава се скарах с него точно по този повод - двоен стандарт. Сега пак същото. нека като се каже нещо да се спазва. Срокът не бе малък, всички имахме почти два месеца !!! (по-точно - седем седмици) до 26 януари. Срокът не е изтекъл има достатъчно време за две седмици хората, които са си започнали работите да ги довършат.
Ако ще променяме сроковете само да има участници направо да направим срока 30 юни

При петима заявени участника двама са предали, един се отказал,остават две седмици и вече - дайте да сменяме сроковете. Не мислите ли че е малко обидно спрямо тези, които са предали навреме?

П.С. не разбрах Монев от каква позиция се изказва, не е част от журито, а не и заявил участие? Не че имам нещо против него, ама ми се струва, че по въпроса за правилата са се произнесли организаторите (Къртача, Буж и девойката, която уви не познавам) и само те имат право да казват дали ще променят правилата. въпреки че всяка промяна на правила винаги ми се е виждала много безчестна и една от причините да участвам в този конкурс бе, защото се надявах, че няма да протича като "Златната никса" - със скандали.

Истината ще те направи свободен

14 Ян 2020 12:12
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1115
Конкурс за книга игра без име 2019 #133578
И harlequin е прав, че е хубаво да има повече предали хора и George-AL е прав, че срока си е срок и трябва да се спазва.

George-AL няма нищо лошо в това, да се дават предложения, за да се подобри едно нещо. Ти самият предаде почти месец по-рано, а ти бях казал да предадеш по-късно, за да можеш да си изтестваш и редактираш добре своето произведение. Та самия аз не съм предал все още - за къде бързаше толкова, така и не разбрах.

harlequin когато срока е посочен в началото, това дава равни възможности, защото всички ние имаме едно и също време до него. И ако някой предаде в срок, а за друг той се удължи, тогава това равенство изчезва. Разбирам, че е хубаво повече хора да се включат, но практиката от последните 33 форумна конкурса показва, че всяка промяна в движение е раждала меко казано "противоречия" след това.

Соломоновското решение в този случай, според мен, би изглеждало по този начин - колко човека повече биха предали повече, ако срокът се удължи с Х дни, примерно с месец? Ако са значителен брой, според преценката на Организаторите, тогава има резон да се удължи. В този случай обаче вече предалите трябва да имат възможността да използват удължения срок и да работят по своите произведения, които да предадат отново.

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен, George-AL

14 Ян 2020 12:52 14 Ян 2020 12:55 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Конкурс за книга игра без име 2019 #133579
Eфикс, работех две и повече неща., като си бях разпределил строго времето декември-януари. Ако знаех, че да речем конкурса ще се проточи до март щях през времето което му отделих да се занимавам с "Игра на тронове"... защото щеше да остане много време. Бях си определил колко време да работя едното, колкото - другото, колко третото. Освен това предвид че от петима души само един се е отказал, а има две седмици време (т.е. напълно достатъчно за останалите двама, че и даже да се запише още някой) не виждам защо изобщо го правим на въпрос
Лично аз не съм противник да се удължи срока с един месец, но в такъв случай трябва да се даде право ние с Рахвин да си изтеглим нещата да си ги дообработим им, да увеличим обема (ако желаем), да направим допълнителни проверки и т.н.. Аз лично бих искал да създам още една сюжетна линия, но прецених, че ще ми отнеме поне месец-два, а имах да правя и други неща. Ако конкурсът бе юни щях да предам не 51, а 80 -90 епизода.
Нейсе - и да бях предал на 26 януари удължаването пак работи срещу всички които са предали преди крайният срок да бъде променен (както е случая с Рахвин)
ако чакаме последният ден и последната минута може конкурса да "затвори врати"

нека сме наясно - не съм против това да има повече участници, даже бих се радвал...но нека всичко става в рамките на правилата.
Чувството че правилата могат да се променят във всеки даден момент подронва авторитета на самия конкурс.

Истината ще те направи свободен

14 Ян 2020 14:36
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 126
Конкурс за книга игра без име 2019 #133580
И аз ще се радвам срокът да бъде удължен. В момента шансовете да предам нещо в срок са доста малки, тъй като бях и все още съм затрупан от работа и още съм наникъде, а имам голямо желание да се включа в конкурса.

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

14 Ян 2020 16:17 14 Ян 2020 16:23 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Конкурс за книга игра без име 2019 #133581
От моя опит удължаването на сроковете не води до някаква значителна промяна в броя участници. Който не е достатъчно сериозен/мотивиран или е възпрепятстван да се справи в началния срок, няма да се справи и с допълнителния и от там следва едно постоянно удължаване с "още малко" и чакане на хора, което пък е кофти за хората, които вече са предали.

Хората казват, че нещо като "Пазители" се пише за един следобед, а той е над двойно на изисквания минимум думи, така че не виждам какво се оплакват за срокове ;)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

14 Ян 2020 19:19
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Конкурс за книга игра без име 2019 #133585
Аз бих искал да има повечко хора.
Първо аз имах три години време да пиша... макар да правих какво ли не, все пак си е бая време. Аз пиша като ММ тоест с муза. Ако кучката я няма пиша нещо друго, тази КИ имаше два престоя преди да ми стане ясна.
Първоначално беше наивна и към 100 епизода. После реших че наивното е дебилно и все тая дали някой ше разбере за какво иде реч или не.
Та тия дни имах муза, знаех какво се случва, епизодите бяха лесни за мен и прочее. Не съм я тествал напълно уви, има си едни места където трябва да сложа едни точки и прочее ама убийте ме но няма да го направя до месец....

От друга страна не е чесно спрямо Джордж защото той пише за месец два аз пиша три години, когато аз съм почнал той още не се е сетил за какво да пише....

Важното е да има поне петима участници за мен.
Пак казвам, ако някой от триумвирата е заинтересован и ми помогне да се издаде, аз като автор не искам нито лев за мен за разпространение.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

14 Ян 2020 20:21
Away
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Конкурс за книга игра без име 2019 #133587
Ако бъде дадено отлагане, задоволително за участниците, ще се включа.

knigi-igri.bg/shop/

14 Ян 2020 20:53 14 Ян 2020 21:34 от Rahvin.
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Конкурс за книга игра без име 2019 #133588
Бих се радвал.

Мисля, че в наши дни е трудно да се пише кратко. Всеки иска да напише повечко от Нинджа на Монт Диас или Китайска мистерия или Боб Куин и Кунг фу нещо си... От друга страна дори Дон Мон е сътворен от възрастен човек с опит. Самия опит ни носи много ползи, но в случая мисля, че нямаме някой на 22 наоколо нали?
Аз съм на 36 следващия месец на 37. Изчел съм куп книги, купил съм си още повече, имам доста направени неща като роман, поне пет книги игри от които се гордея само с една друга за която съм писъл на форума. Пиша още една книги игра имам и идея за интересен роман... както и да е.
Опита ни спира да сме непосредствени. Ако си на 22 си казваш да напиша еди какво си ще е еба си якото... и сяда и пише. После примерно аз го чета и му викам, аааа ама това го има в Шпагата на Рианон, Светът на Нивата на Фармър, Хрониките на Амбър и тоя младеж ми викам ми хубаво, аз не съм ги чел... и се сещаш, че по дяволите само моето поколение ги прочете тия неща... Кой ще се сеща за Свят на Смърта 1,2,3 на Хари Харисън, за Боговете на Марс от Бъроуз и а Стругатски?
Ами, че с тия телефони, социалки и прочее нямаш време от себеопознване в порнхъб, фейсбукиведи, инстаграм пък да не говоря какво става ако се опиташ да убиеш малък слон или секси глиганка в тиндър... Та тия пичове нямат досег до стъписваща скука, която ме караше да чета. Ми Диви Разкази на хайтов ги прочетох защото чаках, докато чаках за ход на хероус пък прочетох един Балзак...

Идеята е да се пише. Аз много съжалявам, че Ян се спря да си пише Мемоарите на Краля заради липса на интерес,защото за мен се получаваше най - добрата книги игра за 8-15 годишни писъна в България. Казвам му ден днешен да си пише в своя стил... да не се спира ама ей го на... Аз пиша в стила на Неделчо, донякъде е по - добър уж, но се стремя да бягам от стила на Торо примерно, което е забавно, защото нито един автор от Първата вълна не пишеше така.

Ако сте чели на Блонд Наркотичните приказки за приказния град Белегаст ще видите, как стила му е като красив захарен бонбон, който може да ти счупи зъбите. Защо има такива разлики? Просто Блонд има един огромен опит и се опитва да пише красиво ама не му се получава. При ММ е нещо подобно, той търси нещо истинско, но е доста сложно нали? Далеч по просто е да имаш Калън и Суперагента на стероиди, а лошите да са леко зли и дебилни. Лошите в живота за като мистър Дейвид Роклефер който почина на 103 три години след третата си сърдечна трансплантация, явно три пъти е чакал ред милия и се е доредил.
Докато пък аз си представям песнопения на острова му, кинжали, екип доктори и трета трансплантация нека да не броим бъбреци, далак,черен дроб и прочее... ама ако някой пише може да му затрият поста, книгата или него. Не е фън нали? Като самобуийството на Епщайн... та

Ако някой иска да има конкурс е редно да има млади хора които да пишат екшън... Но май засега няма...такива младежи. Може и да греша де...

14 Ян 2020 21:45 14 Ян 2020 21:53 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Конкурс за книга игра без име 2019 #133589
Предлагам следното - Shin, kiril_ps и ThufirHawat залагат по 300 лева, че ако им се даде месец отсрочка, ще предадат завършено и изпипано (който колкото може) произведение в обем минимум 10,000 думи (по 300 на ден, колкото е дълъг горният пост). Ако някой от тях не предаде, заложените от него пари отиват към наградния фонд.

Някой ако призовава за отсрочка и вярва, че те ще се възползват от нея, може да заложи от името на някой от тях или всички. Ако авторите допускат, че ще изгубят тези пари и толкова няма някой, който да вярва достатъчно в техния успех, не виждам смисъл от отсрочка.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL, Nedelcho Bogdanov, lordbulb

14 Ян 2020 22:05
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Конкурс за книга игра без име 2019 #133590
Аз съм твърдо против отлагане! Вярвам, че битката трябва да се проведе между George-AL, Rahvin и Efix. Първите двама вече са предали, а третият със сигурност ще го направи.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: zebra

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Time to create page: 0.089 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1001 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Efix7
    • Today 19:43
    • Пъстра Никса 2022 (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 09:57
    • Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00

За контакти