• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Конкурс за книга игра без име 2019

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
15 Ян 2020 02:31 15 Ян 2020 02:48 от Асен.
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Конкурс за книга игра без име 2019 #133596

Ал Торо писа: писа:
Предлагам следното - Shin, kiril_ps и ThufirHawat залагат по 300 лева, че ако им се даде месец отсрочка, ще предадат завършено и изпипано (който колкото може) произведение в обем минимум 10,000 думи (по 300 на ден, колкото е дълъг горният пост). Ако някой от тях не предаде, заложените от него пари отиват към наградния фонд.

Някой ако призовава за отсрочка и вярва, че те ще се възползват от нея, може да заложи от името на някой от тях или всички. Ако авторите допускат, че ще изгубят тези пари и толкова няма някой, който да вярва достатъчно в техния успех, не виждам смисъл от отсрочка.
Скоро няма да има потребител Туфир Хауът извън Дюн, каза Ринглас след като ми възстанови акаунта (който създадох на първо място, за да му пиша, но после се разсеях :) ). Така че си говорете направо с мен...

Сега, длъжен да кажа, че аз разбрах за конкурса около месец преди финалния срок. Това сериозно ми ограничи времето, а всъщност най-големият ми проблем е да се спра да пиша - 5000 думи вече имам...но съм на малко под една трета от замисленото. Пак има шанс да се справя, но зависи от това, колко свободно време ще имам идните десетина дни ;) .

Това обаче не значи, че искам отсрочка! Горното не е по вина на никой от останалите участници, така че не виждам защо трябва да ползвам преференции :hello: ! Просто казвам, че по принцип задачата беше напълно изпълнима, ако не бяха всичките празници или не го бях видял с месец закъснение. А и винаги има опция просто да го запазя за следващ конкурс.

Идеята със залога обаче ми е забавна, а и не е точно "безплатен обяд", защото винаги има риск да надценя възможностите си и да ги загубя (от което обаче останалите участници само ще спечелят). Ще обмисля да я приема в зависимост от това, дали ще успея да стигна поне 10 000 думи до деня преди крайния срок :evil: !

Джордж Ал, ако ти можеш да напишеш 15 000 думи за ден, поздравления, но аз се съмнявам, че мога. Освен това чисто и просто нямам цял свободен ден - имам професионални и семейни задължения.
Ако неспазването на правилата толкова пречи на теб или комиксросс, напълно съм съгласен и да не прилагаме идеята на Ал Торо. Предпочитам да не предам нищо, но да избегнем форумни драми. Имаме си вече напълно достатъчно такива - даже повече от необходимото B) .

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

15 Ян 2020 09:16
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Конкурс за книга игра без име 2019 #133599
Не знаех, че и Асен има намерение да участва. Променям си становището. Нека да има отсрочка.

Той заслужава да се нареди до George-AL, Rahvin и Efix.

От години не е имало конкурс, чийто резултати да очаквам с толкова голям интерес. Надявам се, че всички предадени произведения ще бъдат достъпни за четене от потребителите на форума.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ThufirHawat

15 Ян 2020 10:00
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 817
Конкурс за книга игра без име 2019 #133601
Нямам време да чета постовете на Джордж Ал и да разсъждавам над тях, но забелязах, че се противи на отсрочка.
Искам да кажа на организаторите, че няма проблем за мен, ако не дадат отсрочка. Тук сме, за да се забавляваме, а не да се напрягаме.
Осъзнавам, че колкото и да се напъвам, няма да напиша нещо кой знае колко стойностно т.е. колкото и да се старая на кварталната спортна площадка, ще бъда жалък сравнение с Крис Пол :)
Благодаря Им още веднъж за този конкурс и времето, което (ще) отделят за него.

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ThufirHawat

18 Ян 2020 11:30
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1131
Конкурс за книга игра без име 2019 #133729
Приключих с тестовете и изпратих моето произведение за конкурса.

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

18 Ян 2020 12:46
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 98
Topic Author
Конкурс за книга игра без име 2019 #133732
Тягостна работна седмица и не можах да чета, пък то станало дискусия. Сега виждам публикацията за наказанията, дано темата няма нищо общо с това. Моето четене на въпроса без да съм се спитал с другите от журито е такова (това, което казвам няма никакъв официален характер, просто се споделям):

- Както и Торо, аз също не вярвам, че удълженият срок ще доведе до много повече произведения. И да се обиждате, и да не, почти съм убеден, че повечето от вас закъсняват заради отлагания или заради прекалено амбициозни творби. Животът обаче не спира и с отсрочка, и без. Причините, които са ви накарали да отлагате, ще ви притискат пак

- От друга страна въобще не ме интересува състезателността на конкурса. PvP-то никога не ми е било нито сила, нито страст. На първо място се надявах хора, които по принцип не биха седнали да пишат, да седнат. На второ - хора, които по принцип пишат, да пишат още. Нито едно от двете няма никакво отношение към датите и честността на конкурирането

- Очаквах, че ще има нужда от удължаване (знаем се), даже го бях говорил с някой от вас в Discord. Аз самият нямам голяма драма с удължаването на срока, но по-скоро съм против удължаването с повече от седмица. Говореше се за неща от типа на месец, което (предполагам) е някакъв стандарт, но това със сигурност не е окей, защото би било (примерно) 60-70% от срока отгоре. Колкото и да не ме интересува человешкото право на честна конкуренция, толкова ме интересува форматността и правилното структуриране на творчеството. Ако планът беше за 11-12 седмици срок (примерно) щях да имам съвсем различни очаквания към творбите

В заключение: каквото и да решат друзята от журито, ми е горе-долу все тая. Аз самият няма да върна някого, дори да ми прати творба след 2-3 месеца и да ме пита за мнение. По същия начин не бих имал против да изводя нещо на стрийм, когато и да ми бъде предадено, ако ми хареса и смятам, че имам как да допринеса с адаптацията си. При все това, не мога да обещая нищо повече нито от мое име, нито от името на някого другиго.

П.П.: Благодаря на Ефикс за включването.

"Код за достъп"
Книги игри онлайн
Ревюта на "Призвание герой" разказите
"Печелившата ръка"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, kiril_ps, Rahvin, Efix7

19 Ян 2020 23:39 19 Ян 2020 23:42 от the_arsonist.
the_arsonist's Avatar
the_arsonist
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 259
Конкурс за книга игра без име 2019 #133751

kartacha писа: писа:
- Очаквах, че ще има нужда от удължаване (знаем се), даже го бях говорил с някой от вас в Discord.
С мен беше. От това, което видях на последните конкурси, напълно естествено беше пак да се появят подобни проблеми... Този път обаче застигнаха и мен.

Седмица преди изтичане на крайния срок, виждам, че няма да мога да завърша и предам разказа си във вида, който ми се иска - готов за четене и разиграване. Дотук имам 110 епизода/16К думи, остава ми да разпиша една кулминация и развръзките от нея + още едно разклонение. След това ще трябва да направя още няколко неща: тестове, изглаждане не текста и разбъркване на епизоди, може би един страничен поглед... Т.е. ще ми трябват още две седмици допълнително от 26-ти. Така че и аз като Кирил вече мога официално да обявя, че отпадам.

За удължаване на срока няма да апелирам. Надявам се, че логично ще се стигне до това решение. Следват малко мои мисли по темата:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Тримата предали да бъдат и призьори, не ми изглежда нормално за никой конкурс (малко като състезанието с един кон се получава). Дори и 4 да са, пак не е ОК. 5 вече се доближава до санитарния минимум, който за мен тук трябва да е 6. Не ли се получат поне 6 разказа, по-добре да бъде обявен за провален. Така че, ако бях организатор на конкурса, аз лично бих удължавал срока, докато не получа тази бройка разкази. Не ми се ще да се проваля инциатива, по която вече са се запалили доста интересни и никак не случайни хора (в дискорд съм ги изброил). Та... в сегашната ситуация бих сложил 1-ви март като последен ден за предаване. От една или две седмици не виждам полза.

Дори и да не се стигне до удължаване, пак ще предам, когато съм готов (но мисля, че ще бъда единствен и изолиран случай). Не вярвам някой друг да има същата мотивация, с изключение може би на Шин. С него бяхме най-редовни на стриймовете и е нормално да сме най-силно обвързани емоционално. Но с толкова дини под неговата мишница - не вярвам да е скоро.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Ако пък не се обяви провал и се четат трите предадени разказа, пак няма лошо. Убеден съм, че ще има даже по-голям интерес към стриймовете с тях. Много хора потриват ръце и за този вариант. Ще се помни дълго и ще се разказва на деца и внуци - кой каквото има.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен

20 Ян 2020 04:14
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Конкурс за книга игра без име 2019 #133754
Като цяло, няма смисъл да правя преразказ на поста на the_arsonist - така че просто ще изразя съгласие. Също като него, аз ще предам, когато съм готов* и да, аз също не апелирам за отсрочка. Ако се даде такава - даде. Ако не - пак няма проблем!

*Но за разлика от него - не мога да кажа кога ще стане това. Може да се получи и за 26-ти, особено ако се затворя в офиса след работно време и пиша (но, като цяло, това просто няма да се случи :))!

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

20 Ян 2020 09:53 20 Ян 2020 09:55 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2026
Конкурс за книга игра без име 2019 #133756
Аз не съм на мнението, че трябва да се анулира конкурса - това е по-увреждащо за една такава инициатива и демотивиращо участниците за следващи издания, отколкото събирането на минимален брой участници. Може да не се постигне най-високото качество на творбите ако се проведе по първоначално зададените условия, но поне ще се демонстрира някаква стабилност. В крайна сметка, който не успее за това провеждане, може да се включи за следващото - форматът позволява да има повече от едно издание годишно, защо не и по едно на сезон.

Ако идеята е да е еднократна проява, тогава горното не важи.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps

20 Ян 2020 21:05 20 Ян 2020 21:06 от kartacha.
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Конкурс за книга игра без име 2019 #133761
Обсъдихме го с Кадена (Буж нещо не се е вясвал последно време). И двамата сме на едно и също мнение, така че имаме кворум, предложението е прието:
- конкурсът ще се състои независимо от бройката предали
- срокът за предаване се удължава с една седмица, новият краен срок е 2-ри февруари (неделя)
- предалите досега трима души имат правото да редактират и внесат наново своите творби, ако намерят за добре

Моля модератор да внесе промените в първата публикация.

"Код за достъп"
Книги игри онлайн
"Печелившата ръка"

20 Ян 2020 22:11
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Конкурс за книга игра без име 2019 #133762

kartacha писа: писа:
- предалите досега трима души имат правото да редактират и внесат наново своите творби, ако намерят за добре

Върни Reply за удължаването на срока на мейлите на Rahvin и GeorgeAL - и двамата са с банове и не могат да видят темата.

Аз лично няма да коригирам нищо по моята творба. Остава си така, както съм я изпратил.

20 Ян 2020 22:56
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2026
Конкурс за книга игра без име 2019 #133763
Модерация: Промените са отразени в първия пост.

03 Фев 2020 01:09
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Конкурс за книга игра без име 2019 #134035
Окей, край на конкурса! Победителят е...

<следва продължение>

"Код за достъп"
Книги игри онлайн
"Печелившата ръка"

13 Фев 2020 02:01
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Конкурс за книга игра без име 2019 #134411
<още сме в скобите>

Има няколко неща, които трябва да Ви споделя и едно, за което искам да питам участниците публично.

Първо, сега четем творбите с Кадена и преценяваме. Да, споменах само Кадена, но не и Буж. Истината е, че Буж изчезна. :D Звучи нелепо, но не е писал от месец и половина. Дано всичко е наред с него. Та, аз и Кадена ще определим класирането. В края, в зависимост от победителя, ще намеря човек, който да покрие частта на Буж, с илюстроването. Ситуацията е странна и нееднозначна, но реших да го споделя, за да има прозрачност.

Второ, относно сроковете, мисля, че Кадена се справя доста по-успешно с четенето. Аз съм до втората творба и съдейки по темпото си, ще ми трябва поне още цяла седмица, за да съм готов и с третата. Да обявим победител и да *започнем* работа по финализиране на конкурса реалистично ще успеем до края на февруари.

Трето, една от творбите дойде оформена и илюстрирана. Нещо, което беше част от наградата. efix (подалият творбата) каза, че за него ще е достатъчна награда всичко останало. Пиша тук не толкова, за да поискам публичното му потвърждение, колкото да кажа, че ако той бъде избран за победител, ще бъде избрана и алтернативна награда.

Четвърто, ще задам въпроси към тримата участници. Моето лично желание е творбите да бъдат споделени във вида, в който са били предадени, публично (тук), може би след стриймовете, за да е по-интересно разиграването им публично, ако някой реши да се включи. Това ще помогне и на самите хора да определят дали оценката ни е достойна. Въпросите са: "Кои от вас са съгласни творбата им да бъде споделена публично тук?", както и "Желаете ли да получите официална рецензия на творбата си?" и "Ако желаете рецензия, предпочитате тя да е публично подадена или лично?"

<многоточие, скобата още не е затворена>

"Код за достъп"
Книги игри онлайн
"Печелившата ръка"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7, George-AL

13 Фев 2020 11:08
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Конкурс за книга игра без име 2019 #134414
Да, за мен ще е достатъчно разиграването на стрийм и руския превод.

Кои от вас са съгласни творбата им да бъде споделена публично тук?
Ако се стигне до издаване, то хората вече ще са я чели и играли. Така че не съм съгласен за публично споделяне.

Желаете ли да получите официална рецензия на творбата си?
Да, желая да получа официална рецензия.

Ако желаете рецензия, предпочитате тя да е публично подадена или лично?
При положение, че няма да се публикува публично, то тогава варианта "публична рецензия" се обезсмисля. Желая рецензия само за мен, на мейла.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

13 Фев 2020 13:19 13 Фев 2020 13:26 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Конкурс за книга игра без име 2019 #134425
Пускам този отговор във само заради къртача, който настоя отговора ми да е пулбичен€ иначе вече съм му отговорил и на ЛС и на е-майл.

Кои от вас са съгласни творбата им да бъде споделена публично тук?
Аз съм съгласен
Желаете ли да получите официална рецензия на творбата си?
Да, определено. главно затова участвах - заради рецензията. Още една причина да съжалявам, че Буж го няма и ще мина с две рецензии вместо с три, но какво да се прави?!

Ако желаете рецензия, предпочитате тя да е публично подадена или лично?
нека и рецензията е публично подадена, всички да видят какво съм подал, как се оценява и да няма скрито-покрито. винаги съм апелирал за прозрачност, ще е смешно точно аз да съм непрозрачен сега
съжалявам, че Ефикс е на друг мнение, няма как да го принудя да поиска публична изява, той сигурно е прав за себе си. надявах се всички материали да са публични и да правим сравнения, но трябва да уважим желанието му.

трети пост за тази седмица

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7, Леден Дракон

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Time to create page: 0.100 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Поредицата за Самотния Вълк (90 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Чуждите автори
    • от Der
    • Today 00:44
    • Куиз: Книги-игри! (23 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Ал Торо
    • Yesterday 20:40
    • Магьосникът Сива Звезда 4 - Войната на маговете (4 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от dechoto
    • Yesterday 13:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg