• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Златна никса 2019

Златна никса 2019

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
01 Май 2020 12:26
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 51
Златна никса 2019 #135528
Здравейте! Изключително благодаря на гласувалите и за призванието, с което току-що научих, че съм удостоен. Съжалявам, че на някои изборът може и да не допада, видно от резултатите "Петият принц" също много му приляга да е победител и за малко да стане уникално издание на Никсата с два победителя. Двете произведения (а и "Дон Мон", допълващ тройката) са доста различни, така че сигурно който и да беше спечелил - щеше да има доволни и недоволни. Пожелавам на техните автори много творчески успехи и награди занапред :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Ал Торо, Mindcrime, Асен, Shin, ze BG, psicho_lg, kiril_ps, nixata, kolender, George-AL, the_arsonist, lordbulb, MurderInc

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

01 Май 2020 12:43 01 Май 2020 12:48 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Златна никса 2019 #135529
Първо, честито на победителя. И двете книги които са на финал бяха много достойни. Второ радвам се, че спечели Борбата за..., въпреки че щях да се радвам и ако беше спечелил Петият принц. Козия обаче участва с две произведения, общият им сбор го прави първенец, така че може да се чувства морален победител ако желае (Тесеракт и Петият принц) И ако нещо мен ме ядосва е че нямаше балотаж, както си е редно. Имаше и други неща които ме подразниха в тазгодишният регламент, но съм ги казал на друго място, нито искам да се повтарям, нито да звуча песимистично, на фона на поздравленията. Затова само казвам че при такъв регламент аз обявявам, че това е последната Златна никса за която гласувам.

П.С. Удивен съм, че има хора дали по 15, 18 и дори 25 точки на Парадокси, аз и 1 точка не бих и дал.. Но всеки със своя вкус.

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, the_arsonist

01 Май 2020 13:36
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1115
Златна никса 2019 #135531

kiril_ps писа: писа:
Гласуването на някой от съфорумниците ме ядосва и натъжава едновременно. Искаше ми се Златната никса да е отговорна класация/награда, а не лиг...ия. Още един пирон в ковчега на Новата вълна!
Но има и такива, които са гласували отговорно. Ето, например shin - колкото е писал на ревютата си, толкова точки е дал и на "Златна никса" 2019

Untitled_2020-05-01.png

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022
Прикачени файлове:
Untitled_2020-05-01.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Shin, the_arsonist, lordbulb

01 Май 2020 17:37 01 Май 2020 17:39 от AverageHomeBoy.
AverageHomeBoy's Avatar
AverageHomeBoy
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Златна никса 2019 #135532
След като бях поставен в списъкът на "неактивните" и не успях да гласувам, пиша това мнение за да върна статута си сред живите и да честитя на победителя!

Не съм чел от 2014 година!

01 Май 2020 17:39
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Златна никса 2019 #135533

pycku писа: писа:
Здравейте! Изключително благодаря на гласувалите и за призванието, с което току-що научих, че съм удостоен.

Имаш да ме черпиш.. Бях сложил Дон Мон втори, а Борбата на трето място. Ама после се сетих, че Неделчо ме мрази и, че дори не ми разписа Дон Мон, въпреки че слязох в кухнята даже да го търся. Затова им размених местата. С тези 3 точки гореше :P

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, the_arsonist

01 Май 2020 18:08
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 487
Златна никса 2019 #135534
Поздравления за Никола Райков - човекът с най-добър усет за това какво се харесва на общността.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG

01 Май 2020 19:37 01 Май 2020 19:52 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Златна никса 2019 #135536
Честито, Руски, победа в много силна година и едва вторият първенец от страниците на "Призвание герой"!

Топ 4 книгите тази година наистина впечатляват по един или друг начин и като гледам хората са ги оценили подобаващо, така че поздравявам и гласуващите. Естествено, няма как всеки да е доволен от победителя - при толкова произведения е очаквано, че ще има много персонални фаворити, както и че за всеки ще е странно, че някоя конкретна книга, която не харесва, е стигнала много напред (в моя случай това са Парадоксите) или обратното (при мен - Сектора и Алън Шарп останаха недооценени), но като се тегли чертата - имаме едни обективни резултати, според мен.

AverageHomeBoy писа: писа:
След като бях поставен в списъкът на "неактивните" и не успях да гласувам, пиша това мнение за да върна статута си сред живите и да честитя на победителя!
Пиши как би гласувал, Коце, интересно е (хем ще натрупаш постове за следващото гласуване :D )

George-AL писа: писа:
И ако нещо мен ме ядосва е че нямаше балотаж, както си е редно.
Ако имаше балотаж, победителят пак щеше да е същият. Това е видимо с "просто око" при тази система, тъй като всеки от гласувалите потребители е показал кое от двете произведения предпочита, давайки му повече точки (освен bobara, който не е наградил нито едното) и в резултат победител е "Борбата за елита" с един глас. Така че ето ти го твоя балотаж :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: pycku, the_arsonist

02 Май 2020 00:25 02 Май 2020 00:38 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Златна никса 2019 #135539
Лично аз можех да добавя и още произведения които ми харесаха, но не ги добавих, единствено защото исках да натежи максимално първот, даже се чудих дали има смисъл повече от едно, въпреки че ми харесаха 7-8. Ако имаше балотаж между Борбата за Елита и Петият принц съвсем не съм сигурен за кого бх гласувал, нищо че не съм сложил точк на Принца. Ако се бе паднал Принцът с Дон Мон и Капан за Сънища, гаранция ти давам, че щях да гласувам за Принца.* В това е смисълът на балотажа, гласовете на "Малките" понякога отиват за втория и той печели. Дори и във Златната Никса сме имали случаи някой да води преди балотажа, а да падне на него
Също така мога да те уведомя, че не е рядкост, някой да гласува на първичния тур за една книга, а на балотажа за друга - пред тази седмица автора може да те разочарова и да си промениш желанието да гласуваш за негова книга, защото се гласува колкото за книга, толкова за автор.
С това казвам, че липсата на балотаж, за мен е голям пропуск и няма какво да се коментира повече. Правете си златни никси с по 100 точки на книга, махайте балотажите, удължавайте времето с две седмици, на мен това ми бе последният конкурс "Златна никса" в който участвах.

*Торо вероятно изхожда от логиката, че две плюс две е равно на четири, но при изборната математика това не е така - не рядко сборът на две харесвани произведения не акумулира общия резултат. Поняког може да го надвиши - друг път да е по-малък.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata

02 Май 2020 11:53 02 Май 2020 12:40 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Златна никса 2019 #135540

Лично аз можех да добавя и още произведения които ми харесаха, но не ги добавих, единствено защото исках да натежи максимално първот, даже се чудих дали има смисъл повече от едно, въпреки че ми харесаха 7-8. Ако имаше балотаж между Борбата за Елита и Петият принц съвсем не съм сигурен за кого бх гласувал, нищо че не съм сложил точк на Принца.
Точно такъв вот за мен е аморален и против духа на конкурса - това е вот, при който участник не изразява мнението си, а се опитва да го наложи. Това е вот, при който хората, трудили се върху тези произведения не получават обратна връзка. Според мен е тотално неадекватна оценка да се дадат 100% от точките на едно произведение, а 95% от другите - пълна 0 - това е или изразена тенденциозност, или липса на каквато и да е способност на гласуващия да оценява; разбира се, напълно очаквано едното или другото да се случи при не малка част от потребителите, те се знаят :) Оправдано е от хора, които просто не са чели почти нищо - да подкрепят това, което са прочели и харесали.
Но така или иначе, важното е всеки да си е направил кефа, а и това е готиното на масовото гласуване - че нещата в крайна сметка се осредняват и си лягат на мястото, горе долу.

Ако не знаеш дали би гласувал за Принца или Борбата за Елита, каква е логиката да дадеш на едното 25 точки, а на другото пълна 0, брат? То за такива случаи няма оправия, не са ти виновни правилата и системата. Изборни системи съм учил поне малко, така че мога да видя как гласуване при една система би се пренесла в друга и конкретно тук и по този въпрос нещата са прости и ясни, освен ако няма някакви тотално ирационални елементи, които днес дават пълна подкрепа на едно произведение, а утре - на друго. Този вот ясно показва - предпочитам това пред онова. Да, тази система позволява Петият принц да бъде харесван от повече гласуващи от Борбата за елита и все пак да спечели второто, но точно в конкретния случай не е така.

02 Май 2020 12:30 02 Май 2020 12:43 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Златна никса 2019 #135541
Торо, той конкурса отдавна изгуби духа си с тези чести промени. Но - питаш защо бих дал на един човек нула точки, а после бих гласувал за него? Най-малкото по същата причина поради която не гласувам за някого за кмет/президент на първични избори, но гласувам на втори тур, ако моят кандидат отпадне или междувременно ме разочарова. (и да - правил съм това - на първи тур съм гласувал за Богомил Бонев, но на втори бях разочарован и не гласувах за него, а за Петър Стоянов. На първи тур съм гласувал за Каракачанов за президент, но той отпадна и гласувах за Радев, само и само да не е Цачева)
Същата работа е и с книгите. Лично аз ако организирах конкурса нямаше да допусна един човек да гласува за повече от 1 книга. Според мен всеки човек трябва да носи отговорност за избора си, защото иначе става не какво си харесл а че някой е харесал"80 процента от тази книга, 15 - процент от другата и т.н." В този смисъл се опитах да се огранича откъм най-важните според мен заглавия, но това не значи че не съм харесал и други книги. Честно казано първоначално бях пуснал дори 3 книги. Ако правилата позволявах само 1 и да гласувам с 1 точка за нея. Един човек - един глас. Това е носене на отговорност А на балотажа щях да преценявам, след като по-голямата част от конкуренцията е отсвирена до колко си струва втория кандидат. Ако моя кандидат отпаднеше щях да пренасоча гласа си. Понеже знаех, че повечето хор ще дадат 8-10 произведения дадох поне 3,а после добавих 4, но съм се старал да се ограничавам.
Ето ти една примерна вариация за балотж

Борбата за Елита и Принца - тук съм 50-50, може би с малък превес за Борбата (мотаенето из града в Принца ми дойде една идея в повече)
Борбата за Елита - Дон Мон и Капан за сънища - твърдо съм за Борбата за Елита
Принца и Дон Мон или Капан за сънища на балотаж - твърдо съм за Принца
Когато Флагът падна много ми е харесало, но в случая ако не се класира напред, а първите две бяха да речем Капан за Сънища и Дон Мон трябваше да избирам между две които не ми допадат. Тогава трябваше или да не гласувам или да глсувам за това което все пак повече ми допада (Дон Мон), т.е. в този случай щеше да има гласуване "Против". Сега чат ли си? И не - не можеш да изключиш такъв тип гласуване, защото всеки човек си има предпочитания-
Освен това не разбрах след като досега имаше балотажи и сме водили битки между две дами с Балотаж, защо това изведнъж трябваше да се промени? Ако системата с балотаж е несправедлива как бе справедлива досега?

В интерес на истината това няма значение, аз вече казах - вие имате правото да правите каквото искате, аз няма да гласувам за следващия Турнир. Не заплашвам,не поставям ултиматуми - само ви информирам.

02 Май 2020 13:30
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 222
Златна никса 2019 #135543

В интерес на истината това няма значение, аз вече казах - вие имате правото да правите каквото искате, аз няма да гласувам за следващия Турнир. Не заплашвам,не поставям ултиматуми - само ви информирам.
Хубаво е, че не заплашваш и не поставяш ултиматуми. И добре, че ни информираш, ако не се лъжа, поне за трети път тази година в рамките на два дни, че няма да участваш повече в гласуването на Златна никса. Питам се обаче, кому е нужно да ни информираш толкова често за това? Разбрахме го.

02 Май 2020 14:31 02 Май 2020 14:34 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Златна никса 2019 #135544
Ако мислех, че са ме разбрали от първия път нямаше да се повтарям. Казах го за да е ясно, че желая да приключа тази тема, а вместо това разни хора започнаха да ми отговарят и ме предизвикаха да им отговарям. Мога да повторя това и още десет пъти, явно някои хора не разбират, че за мен това е изчерпан въпрос и искат да ме заяждат.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee

02 Май 2020 16:36
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 222
Златна никса 2019 #135545
Признавам, че понякога някои хора трудно разбират (други) от първия път. След като го повтори и потрети, че повече няма да участваш, мисля, че вече всички го разбраха. Повтарянето на една и съща информация, освен че е досадно, си е и чисто спамене. Сам каза току-що, че за теб това е изчерпан въпрос, стига толкова.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Златна никса 2019
Time to create page: 0.231 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (16 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от harlequin
    • Yesterday 11:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Monevwww
    • Yesterday 10:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg