• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Фантастичен конкурс ЧЕРНО ПЕТЛЕ 2021

• 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
11 Ное 2021 20:32
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Фантастичен конкурс ЧЕРНО ПЕТЛЕ 2021 #139273
Абсолютно никой не може да задължава никой дали да чете творбите преди да гласува - ако някой иска да гласува предубедено, няма как да му се попречи.
Въпросът е, че е етично към авторите първо да се четат творбите и после да се гласува.
Лично според мен, ако човек е непредубеден коментарите не трябва да влияят. Те показват субективната точка на даващия ревюто. Друг е въпросът дали гласуващите са непредубедени. Но ако тръгнем с мисленето, че всички до един са пристрастни по-добре да не правим конкурси

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

11 Ное 2021 21:05
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1131
Фантастичен конкурс ЧЕРНО ПЕТЛЕ 2021 #139274

gbm писа:
Организаторът не трябваше да позволява толкова подробни анализи и коментари преди да е приключил конкурса. Сега може да се допусне, че ще има гасуване само "по резюмето" без да се четат произведенията. Анализите показват лично менение и ако се гласуа само според написаното в тях вотът не е коректен.
По същата логика и аз често се чудя, защо точно преди избори, дават безкрайни социологически проучвания за нагласите на електората как биха гласували...

George-AL писа:
Проблемът е в механиката и постоянните логически задачи. За човек който не иска да се занимава със смятане това убива удоволствието от четенето. Тази античийт механика лично мен ме изнерви.
Затова в Балара ще можеш да си четеш книгите спокойно, без никакви механики, задачи и прочите. Иначе каква античийт механика ще е, ако не те изнерви!?

Вилорп писа:
Литератерният му стил лично на мен ми седи някак „памучест”. Не съм сигурен как да го обясня, все едно чета учебника по философия, става, не е да е тегаво, ама не и да ме кара да разгръщам с нетърпение, за да видя какво ще стане нататък.
Това обяснява, защо преди време катедри "Реторика" и "Философия" при Алма Матер ми поискаха приятелство във фейса...

Etom писа:
А какво пречи по принцип на някой да гласува за участник без да е чел произведенията?
Нищо. Ето защо в конкурса "Вълшебен зар" аз оценявам произведенията по предварително посочени критерии със съответните им тегла.

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Вилорп, George-AL, Etom

11 Ное 2021 22:39
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 818
Фантастичен конкурс ЧЕРНО ПЕТЛЕ 2021 #139275
Не знам какви са тия мрънканици, ама нали се сещате, че читателите са по-малко от "писателите" в тоя конкурс?

knigi-igri.bg/shop/

11 Ное 2021 23:33
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 413
Фантастичен конкурс ЧЕРНО ПЕТЛЕ 2021 #139276

Etom писа:
А какво пречи по принцип на някой да гласува за участник без да е чел произведенията?
А какво пречи конкурсът да се проведе коректно? За какво ще гласува, ако не е чел произведенията? За името на автора или за заглавието?

12 Ное 2021 06:50
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 528
Фантастичен конкурс ЧЕРНО ПЕТЛЕ 2021 #139277
Честа практика е в така наречения най-престижен конкурс Златна никса, да се гласува по лични пристрастия, без да се четат произведенията. Щом там това е нормално, не виждам тук защо да не е.

Always Outnumbered, Never Outgunned
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps

12 Ное 2021 08:43
Etom's Avatar
Etom
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 227
Фантастичен конкурс ЧЕРНО ПЕТЛЕ 2021 #139278
Не знам как е прието да се провеждат конкурсите, само казвам, че ако в първоначалните правила не е забранено да се коментират творби и няма какъвто и да е механизъм, който да предотврати гласуването на хора, които не са чели творбите, то спорът за мен е безсмислен.

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет

12 Ное 2021 10:41
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 586
Фантастичен конкурс ЧЕРНО ПЕТЛЕ 2021 #139281
За мен Златните и Шарените никси са малко политически конкурси, Черното петле е къде къде по весел такъв, но.... аз не съм ги чел няма и да ги прочета скоро затова не ща и да гласувам.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

12 Ное 2021 11:35
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Фантастичен конкурс ЧЕРНО ПЕТЛЕ 2021 #139282
От целия дебат разбирам, че не е важно какво си направил, а как се казваш. Няма значение дали гласуването е коректно, защото на никой не му пука, тъй като и за "най-престижния конкурс на форума" се гласува по същия начин". :hello:
Благодаря за разясненията!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps

12 Ное 2021 11:43
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 818
Фантастичен конкурс ЧЕРНО ПЕТЛЕ 2021 #139284

gbm писа:
От целия дебат разбирам, че не е важно какво си направил, а как се казваш. Няма значение дали гласуването е коректно, защото на никой не му пука, тъй като и за "най-престижния конкурс на форума" се гласува по същия начин". :hello:
Благодаря за разясненията!
Разчитаме на добрата воля и съвест на всички замесени. Вярвам, че тук няма измамници, мошеници, тарикати и пр. Говорим за КИ все пак, не за Държавния бюджет.

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Etom

12 Ное 2021 12:15
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Фантастичен конкурс ЧЕРНО ПЕТЛЕ 2021 #139285

kiril_ps писа:
Разчитаме на добрата воля и съвест на всички замесени. Вярвам, че тук няма измамници, мошеници, тарикати и пр. Говорим за КИ все пак, не за Държавния бюджет.

Ама разбира се, че няма (какви виж по-горе)... аз понеже съм си тъп се подведох по няколко поста:

Etom писа:

kiril_ps писа:
Не знам какви са тия мрънканици, ама нали се сещате, че читателите са по-малко от "писателите" в тоя конкурс?

Der писа:
Честа практика е в така наречения най-престижен конкурс Златна никса, да се гласува по лични пристрастия, без да се четат произведенията. Щом там това е нормално, не виждам тук защо да не е.

12 Ное 2021 15:14
Coblin's Avatar
Coblin
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 146
Topic Author
Фантастичен конкурс ЧЕРНО ПЕТЛЕ 2021 #139289
Правилата на конкурса бяха обявени още в самото начало.
Не мога да принудя някой да изчете всички произведения, преди да гласува. Няма как да проверя кой какво е чел, нямам и подобно желание. А и не е и това идеята на занятието. Още по-малко искам да ограничавам някой да даде своето мнение за произведенията.
За пореден път благодаря на участниците в конкурса.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, Rahvin, George-AL, Волдемор, Etom

12 Ное 2021 20:53
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Фантастичен конкурс ЧЕРНО ПЕТЛЕ 2021 #139291
Аз гласувам за Ефикс. Учените от катедрата по "Дървена философия" са го оценили и аз им се доверявам напълно.

13 Ное 2021 00:14
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 487
Фантастичен конкурс ЧЕРНО ПЕТЛЕ 2021 #139292
Аз гласувам за Ефикс, понеже според мен е много постоянен и заслужава признание. И защото изненадващо малко хора споделят мнението ми за него, поне публично.
Джордж Ал не заслужава, поне докато не се отърве от обкръжението си, което смята писането на книги-игри за глупост.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

13 Ное 2021 00:59 13 Ное 2021 01:03 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Фантастичен конкурс ЧЕРНО ПЕТЛЕ 2021 #139293
Не, че вече е от значение, но бях останал с впечатление, че вота ще е таен за да няма сърдити.* ;) Аз съм пратил на ЛС за кого съм гласувал. Тук отдавна трябваше да се намеси организатора, но нещата са изтървани - вече поне 3 души казаха, за кого са гласували.;)
Лично аз не се сърдя на оценките, приемам че не заслужавам първото място. Просто ми е любопитно как за пореден път не може да се направи организацията на един конкурс като хората.;)

* Правила - точка 3

Всеки потребител във форума има един глас и трябва да изпрати вота си до мен на лично съобщение във форума или Discord. Могат за гласуват както авторите, така и потребители регистрирани във форума преди началото на конкурса. Като допълнително ограничение, участниците не могат да гласуват за себе си. Няма да се обявява кой за кого е гласувал, за да няма обидени и сърдити.

Истината ще те направи свободен

13 Ное 2021 06:56
zebra's Avatar
zebra
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 28
Фантастичен конкурс ЧЕРНО ПЕТЛЕ 2021 #139294
Аз гласувам за Джордж Ал.
Въпреки обкръжението му, което активно пречи на развитието му като творец, смятайки писането на книги-игри и фентъзи за глупост и отказвайки да го редактира, той показва завидни умения да се справя и сам.
Произведението му блести ярко в сравнение с останалите.

A ТИРЕТО Е МЕНТЕ,
ТИРЕТО Е МЕНТЕ,
ТИРЕТО Е МЕНТЕ,
АЛЕ АЛЕЕЕЕ

• 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Time to create page: 0.102 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Синът на пустинята (62 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Radko
    • Yesterday 21:22
    • Куиз: Книги-игри! (30 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Ал Торо
    • Yesterday 10:13
    • Пролетен панаир на книгата 2023 г. (4 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Вилорп
    • Yesterday 09:29

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg