• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Пъстра никса 2024

Пъстра никса 2024

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
20 Мар 2025 18:38
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1057
Пъстра никса 2024 #143520

Count Monte Kristo писа:
...
И после се чудите защото на тези турнири все има скандали и съмнения за нагласени победители
Разбира се - гласувайте си за каквото искате, аз самият отдавна съм се отказал да гласувам в Златни, Пъстри и пр. Никси Просто ми прави впечатление, че правилата системно се нарушават. По-добре е направо да няма правила.

Защо така генерализираш? Кои сме се чудили защо все има скандали и съмнения за нагласени победители? Има 11 издания на Златната Никса, във всяко едно ли е имало генерални проблеми? Какво значи системно? В повече от половината или пък всяка година? А всяка година организаторите се менят на събитията. Аз съм организирал няколко пъти и не съм видял съществени оплаквания. Това са 11 години на Златната Никса и предстои дванайсетото издание. За мен лично при такова наличие на ИИ и стокови илюстрации Пъстрата никса започна да става излишна и губи от смисъла, който аз намирах в нея. Това си е моето мнение обаче, а аз не съм организатор. Плюс това за толкова години си на този форум къде търсиш сметка на чичо Спас за буквата на правилата точно :) Лично аз съм решил да се забавлявам и да гласувам за картинките и да видим какво ще се получи.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, banskidedo

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

20 Мар 2025 19:20 20 Мар 2025 20:08 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo's Avatar
Count Monte Kristo
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 56
Пъстра никса 2024 #143521
Във всяко може би не, но откакто имам наблюдения - сума ти златни Никси не спазват собствените си правила. Системно значи, когато най-редовно има неспазване на правила. Това че ти не си видял съществени оплаквания не значи, че всичко е наред. (От 2015 години в почти всяка Златан никса е имало проблеми. Просто в един момента ми се съсипаха нервите да алармирам за нарушаване на правила.) Нали се сещаш че думата "съществени" е страшно субективна.
Много хора са се чудили през годините - да не ги изброявам. На прима виста се сещам за 4-5 човека.

Правилата ако не се спазват, няма смисъл от съществуването им. Спомням си че първият скандал който имах бе с Торо, на Златната никса 2015 именно заради правилата - обяви "железни" правила, "железни срокове" и пусна седем души да гласуват след срока. Това ми направи лошо впечатление. От Спас разбрах че има "заслужили". Нещо което се потвърди и в една по-стара Пъстра Никса, когато уж щяха да гласуват всички с 10 поста през годината, а Дер гласува при налииче на 7 поста. Моите уважения към Дер, страхотна преводаческа дейност прави, но нали уж имаше правила.:huh: И пак отговорът "Ама той много е заслужил".* За Златната никса 2016 също имаше скандали.... В един момент просто разбрах че няма смисъл да се ядосвам, системно правилата не се спазваха и затова се отказах да гласувам.

Неспазването на правилата ражда деление на "заслужили" и "незаслужили", "наши" и и "чужди", "вътрешни" и "външни". Това ражда разделение.
Иначе съм съгласен за другото - би трябвало да се номинират само авторски неща, не и стокови илюстрации, нито правени с AI и в известен смисъъл се обезсмисля конкурса, защото вероятно ще останат само 2-3 книги. Книгите за Самотния вълк и книгите на Никола Райков и Ефикс.

Радвам се че се забавляваш, затова казвам - правете каквото знаете. Аз не мога да се забавлявам, когато се нарушават правила. Някой написал че се номинират книги-игри от миналата година, без допечатки и изведнъж пуска книга-игра от три годин, президадена със същата корица.

*Питам го "Спасе, ако дойде Колин, който е с нула поста ще му дадете ли да гласува, при положение че правилото е 10 поста? Нали е заслужил. Доайен на жанра." Отговорът беше "Естествено, за Колин ще има изключение". Ами какво повече да кажа?
Как да се забавляваш после?

П.С. Щом правилата няма да се спазват номинирам собствените си творби - "Крадец на Короната" и "Кристалът на истинат". Какво от туй че са електронни, а пише хартиени, нали неспазването на правилата не е проблем?

П.П.С. Неспазването на правилата е най-дребният проблем Таблицата е неясна. Например и срещу цифрите три и срещу цифрата 5 има едни и същи "играчи" - Списанието срещу Дяволският остров.
Отделно от това през годините доста хора са оспорвали дали книги като Изпитания в ЦЕРН са наистина книга-игра. Но както и да е - това не ме касае. Надявах се, че може поне една година да се спазват правила, но явно искам много.

Автор "Огън и кръв - неизследвани територии" и трилогията за "Приключенията на Лорън".
Редактор на "Кървава луна" ; Бетатестър на "Мемоарите на краля";Създател на над 10...

20 Мар 2025 20:12
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Пъстра никса 2024 #143522
Според мен много се впрягаш. Уж си бастисал тези конкурси и неспазването на правилата им, а пък това го чета всяка година, че и периодично само се споменава стане ли дума за какъвто и да е конкурс на този сайт. Нали знаеш, Mother Mary и let it be :)

20 Мар 2025 20:31 20 Мар 2025 20:36 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo's Avatar
Count Monte Kristo
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 56
Пъстра никса 2024 #143523
Впрягам се всеки пъти като не се спазват правила - независимо дали става дума за конкурс или не. Понякога едвам заспивам от нерви. Лесно да е каже "забавлявай се", но мен такива неща ме дразнят яко, защото рушат доверието ми към организаторите. И не , не става дума за "какъвто и да е конкурс на този сайт". Винаги съм имал доверие в конкурси като "Зар и петле", "Пет плюс", "Безименният конкурс на Коблин" и пр. (Ако щеш вярвай съвсем сериозно омбислях да участвам в "Пет плюс", не ми достигна самочувствие. Имам доверие и на Кирил, и на Къртача. За мен те са сериозни и отговорни хора. Ако пак ще се прави нещо такова бих участвал. )
Но те не тръгват с голямата кошница и не мога да имам очакванията каквито имам към "Златна никса", "Пъстра никса", и пр. които би трябвало да са престижни конкурси.

Да, бастисал съм конкурсите "Златна/Пъстра Никса", точно по същата причина по която вече не гласувам (след като го правих над 20 години) - когато имаш тежки съмнение, че резултата е нагласен, а мача купен има ли смисъл? ОТ сега мога да кажа, че победителят ще е Списанието. Ще бъда много изненадан ако не е то, въпреки че има къде по-добри корици. В нормална ситуация бих гласувал за Вълка, но не виждам смисъл. Освен това Никсата ме помоли* да не гласувам, за "Златната никса"

Както и да е - казах каквото исках да кажа, повече нямам какво да добавя. Съжалявам ако съм ви развалил купона.
П.С. Оттеглям си номинациите на собствените книги, ясно е че не бих участвал в нагласен конкурс.

*емефизъм за изречение от типа "Като не ти харесва - не гласувай"! **
**и аз какъвто съм прям и откровен, и не цепя басма никому викам "Дадено". И не гласувам вече.

Автор "Огън и кръв - неизследвани територии" и трилогията за "Приключенията на Лорън".
Редактор на "Кървава луна" ; Бетатестър на "Мемоарите на краля";Създател на над 10...

20 Мар 2025 20:33
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Пъстра никса 2024 #143524
А, нищо не са развалил, спокойно. По-малко нерви и само добри чувства!

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Etom, Count Monte Kristo

20 Мар 2025 22:15
Away
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 616
Пъстра никса 2024 #143525
"Всички потребители на форума knigi-igri.bg с общо над 50 мнения преди 27.03.2024 г. или с повече от 10 мнения на тема книги-игри в периода от 01.01.2024 г. до 31.03.2025 г."
След като Спас не е включил преводачите към заслужилите, ми остава да се класирам за гласуване по друг параграф. Отговарям на първото условие.

Always Outnumbered, Never Outgunned

20 Мар 2025 22:16
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 160
Пъстра никса 2024 #143526

Count Monte Kristo писа:
Сега се загледах в списъка и открих несъотвествие.
Проверявам аз ли нещо не помням и познайте какво пише в каталога - Дяволският остров ( 2021 година)!!!
Как се явява на Пъстра никса през 2025 година? Ама може да е твърда корица, онова мека - това е допечатка. Абсурдно е второ издание на една книга, пусната през 2021 да участва на конкурс за корица и илюстрации, след като вече е участвало с първвото издание. А илюстрацията на корицата е същата!

Корицата на Дяволският остров е различна. Илюстрацията е същата, но оформлението е напълно друго. Аз също не смятам, че трябва да участва.

Иначе и аз имам огромни резерви към провеждането на конкурса под тази форма, но ще ги изкажа, когато той завърши. Ясно е, че форматът му няма да се смени посред провеждането му, така или иначе.

"Код за достъп"
Nerd Zone

21 Мар 2025 11:08
AverageHomeBoy's Avatar
AverageHomeBoy
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 19
Пъстра никса 2024 #143527
1. Ударът
2. Легендите
3. Агамор
4. Войн

Искам да поздравя организатора, за страхотната идея с директните елиминации. На запад точно така го правят. Всеки който е играл Street fighter знае, че има само един победител. :hello:

Не съм чел от 2014 година!

21 Мар 2025 12:13
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 52
Пъстра никса 2024 #143528
Мач 1: Конникът на апокалипсиса
Мач 2: Неразказани легенди
Мач 3: Списание 5-8
Мач 4: Вечният Войн

21 Мар 2025 13:18 21 Мар 2025 14:34 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 995
Пъстра никса 2024 #143529
Браво за идеята за директни елиминации. Така е далеч по-интересно и забавно от предходни конкурси. Гласувах във Фейсбук.

kiril-ps.itch.io/

21 Мар 2025 16:06
tonystarks's Avatar
tonystarks
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Пъстра никса 2024 #143530
Мач 4: Кристал от бури

... For one who has not lived even a single lifetime, you're a wise man, Van Helsing!

21 Мар 2025 18:31
dechoto's Avatar
dechoto
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Пъстра никса 2024 #143531
Мач 4: Вечният войн

21 Мар 2025 19:51
Etom's Avatar
Etom
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 349
Пъстра никса 2024 #143532
Въобще не разбирам системата за гласуване, моят глас е за сп. Агамор 3, ако искате може да го отчетете.

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет

24 Мар 2025 10:01 24 Мар 2025 13:36 от Вилорп.
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1203
Topic Author
Пъстра никса 2024 #143534
Важно!!! Първите мачове приключиха пръолжават да се играят следващите от по-долу! Ако сте изпуснали да гласувате за вашата любима корица и тя е отпаднала - спокойно не е, турнира е с двойна елиминация, подкрапете я ката изплава на баражите!

мач 5: Твърдата корица на Психо бура срещу Конника на апокалипсиса/Сянката на сатаната
mach5-2.png

ма 6: Твръдата корица на Дяволският остров срещу Списание Y
mach6.png

мач 7: Драконовият път срещу Ловец на сенки
mach7.png

мач 8: Разширеното издание на Съновидение срещу Мемоарите на една легенда
mach8.png

мач 9: Замъка на смъртта срещу Неразказани легенди
mach9.png

Мач 10: Изчезнала магия срещу Нокс
mach10.png

мач 11: Фенъл Брокула срещу За честта на Кендъл
mach11.png

mach12.png

Другите 2 от серията в следващия пост

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Прикачени файлове:
mach7.png
mach10.png
mach11.png
mach5-2.png
mach9.png
mach8.png
mach12.png
mach6.png

24 Мар 2025 10:16 28 Мар 2025 11:12 от Вилорп.
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1203
Topic Author
Пъстра никса 2024 #143535
мач 13: Приключения с пирати срущи Списание Y - лимитирана
mach13.png

и мач 14: Полета на Грифона/Да намериш Дракон срещу Да спасите Титаник/Операция Звезден гост
mach14.png

Пример:
Мач 5: Психо буря
Мач 6: Списание Y
Мач 7: Ловец на сенки
Мач 8: Съновидение
Мач 9: Замакът на смъртта
Мач 10: Изчезналата магия
Мач 11: За честа на Кнедъл
Мач 12: Лора Фей
Мач 13: Приключение с пирати
Мач 14: Полетът на Грифона

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Прикачени файлове:
mach13.png
mach14.png

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Пъстра никса 2024
Time to create page: 0.500 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• САЩ`94 (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Efix7
    • Today 09:15
    • Ледено Безмълвие (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Върджил Дриймънд
    • от Вилорп
    • Yesterday 12:35
    • Форумна среща - 14 ноември, петък, в бирария Донду... (7 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Branimer
    • Yesterday 10:39

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност