Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Сянка е човек, но вместо "хомо сапиен" в характеристиката съм написал "хомо умбрас". Umbras - сянка (лат.), Гар Ван е сенчеста - хуманоидна раса, Ко Та Рак е котарак, Черната Пантера Ра е черна пантера, Но Щен Вълк е вълк, Мрънкалото е рис.Сори човек, но не мога да си ги представя - това са хуманоиди с човешки характеристики, хора с животински имена или и двете?
ПП: Не е проблем - радват ме персонажите, просто наистина не схващам... явно съм си тъпичък
Не знам да има книга-игра, в която да има предварителна информация (освен продълженията). Стоварват те някъде, имаш някакви правила, дневник и действай.Много яки образи забавна история,както се казва обаче.. Но.Започваш играта без никаква информация някакви шемети се моткат в някакъв лагер.Започват разни изпитания да ги наречем на групата в която няма логика в смисъл реакциите на героите към изпитанията могат да бъдат тотално противоположни,аз лично не разбрах по какво може да се познае как да се държат героите да се правят на олигофрени/каквито са/,да изпълняват всичко точно или нещо по средата.Изведнъж на края на играта се оказва че трупането на точки е било много важно и идват разни изпитания,в които ще трябва да се участва,но избора кой да участва е общо взето сляп.Оказва се че както играта е бъзикчийска ства много сериозна и че е трябвало да се натрупа солидно количество престиж.И накрая автора явно допуска че всички читатели владеят разни термини от бойните изкуства/или поне че владеят японски ли корейски ли там на какъвто език са тези термини/
Термини от японските бойни изкуства съм ползвам на две места - като само на едното имат отношение към избора, а при наличието на youtube, винаги може да се види за какво точно става въпрос.
1. Там можеш да видиш как изглеждат, за по-образно представяне.1. А аз откъде да знам, че точно оттам мога да видя всички термини. Обикновено, когато се използва чуждица, която другите не знаят се прави един малък речник за всички думи, които не присъстват в езика ни.
2. Това е все едно да напиша книга игра на турски език и да ви кажа:
- Нали си имате гугъл транслейт...
Несериозно е...
Добре де, въобще не мога да разбера какво те нервира?! Първо въпросните термни ги има само на две места и второ - участват в един избор (и то точно в бойна ситуация), при това с всичките може да се изиграе, а едното е сложено, за да има опция при малко точки да се мине успешно щом вземеш най-адекватното за ситуацията решение.Берсек. Да си дал линкове в разказа си, от къде може да видим въпросните действия? Не. Последната ми ми мисъл е точно Youtube, където има къде по-забавни неща за гледане.
На два пъти ползвам специфични термини в името на по-добрата описателност. Единият път е това:Аз още не съм го изчел. За какво точно говорите?
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas