Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Не знам да има книга-игра, в която да има предварителна информация (освен продълженията). Стоварват те някъде, имаш някакви правила, дневник и действай.
Не, не е сляп, защото първо избираш между два удара и две хвърляния, после като си направиш избора, както се случва навсякъде, гледаш какви точки имаш и при достатъчно - печелиш, а четвъртият е вратичка за минаване без значение от точките. Въобще за всяко изпитание съм предвидил поне един начин (а конкретно за този случай са цели три) да се мине успешно без да се ползват системата с точките.Въпросния избор е абсолютно сляп,ако не го владееш тоя език и влияе много на играта защото това е част от изпитанието от което зависи дали печелиш.
Всеки човек знае различни неща. Приемете ситуацията като избор между три сравнително равни възможности и бонус към тези, които са по-запознати.
Не знам да има книга-игра, в която да има предварителна информация (освен продълженията). Стоварват те някъде, имаш някакви правила, дневник и действай.
Берсерк, читателят винаги трябва да знае, това което знае и героят, който направлява. Ако пуснеш героя на непозната планета - тогава неизвестностите са ОК. Но ако действието се развива в родното му село, където е живял последните 30 години и запиташ читателя... "Трябва да тръгнеш към селския мегдан. Къде е мегдана? Наляво или надясно?"... Такива неща са недопустими. Има много начини да въведеш читалеля в света и конкретната ситуация, без да е натрапчиво и целенасочено.
Сигурен съм, че не съм използвал споменатите от теб имена.А как по дяволите читателя да знае какви са тези хватки?Ти директно казваш гада те атакува с какво ще го спреш първи вариант с гъзари втори с дупари и тука вече читателя е в шах и мат като не знае тези термини
1. Не е съвсем така - като цяло в стойка е най-популярна японската терминология, а на земята - английската.1. Не виждам с какво точно точното наименование на даден трик от бойно изкуство (при положение, че различните хватки и удари в не малко бойни изкуства се различават като имена) помага за описателноста или атмосферата на нещо. Особено при преобладаващия лек изказ.
2. Как да е, тоя спор върви към същата ситуация както с членуването на "Хуранг".
Стойлер:Точка едно и три са свързани до голяма степен.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas