Получени "Благодаря": 0
4. Ползвам мобилен нет на слаба машина, за това не мога да се ровя за по-добро клипче -4. Един линк, би ме убедил. Моето търсене докара само до "маваши-гери"
7. Това не променя факта, че дори човек с приличен боен опит няма да може да мине през ситуацията, ако не е "шлифован" в бойно изкуство.
9.1. изборът ми беше Стандартно или нестандартно минаване. Стандартно е да я изкатери и прескочи, поне аз така го схващам. Нестандартно - да я прелети.
Не че е проблем де - смях се доста.
9.2. Може би е достатъчно самостоятелен, що се отнася до сюжетна информация. Що се отнася до сетингова - определено не.
Иначе аз лично съм оптимистичен - стига в един момент да не се опита да стане "darker and edgier" - утре вечер ще се превивам от смях на спокойствие на село.
9.3. Веднага се сетих за анимациите от едно време, където на героите им падат тухли на главата и им няма нищо. Исках да посоча, че аз поне не успях да хвана желанието на разказа да е сериозен.
Относно изборите - аз съм писал статия, всякакви принципни коментари ще са полезни. Технически можем просто да преместим спора на принципно ниво и да отиде там - сега изглежда, че редим произведението, а поне аз не правя това.![]()
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Да разбирам ли, че щом не коментираме друг момент, никъде другаде не се губи връзката?Берсек. Просто ти казваме, къде в разказа ти се губи връзката.
Може наистина да е приятно четенето, но когато тълкуването на автора спрямо читателя е различно от това на автора, приятното четене остава на заден план(пример давам на поста на Хамелеона, където в началото е описал, как ги вижда той, а ти отбелязваш, че е грешно).
Щом не можем да ти променим мнението и ти с нищо не можеш да промениш поне моето мнение.
Единственият минус в твоя разказ е тълкуването и липса на информация, която да дадеш на читателя.
Давам ти последен пример. Сигурно тези думи, които ги използваш са на японски.
Главният герой решава да изкълца противника с мечовете си.
Каква атака ще използваш?
Онигири - 2
Синжи сонсон - 4
Използвам примера ти и не давам информация за двата удара. Все пак това което го пишеш е за читателите нали? Не всички сме тренирали бойни изкуства.
Тогава за какво приятно четене говорим, защото аз видя ли чуждица и ако не видя обяснение в самото произведение ми се губи кефа. Следващото ми действие е да спра да го чета.
Защото ще ми свършат мегабитите "бърз" трафик.Защо не погледна в youtube? Там си го пише.
- това е онигири.
За второто съм объркал наименованията. Казва се Шиши Сонсон
4. Ползвам мобилен нет на слаба машина, за това не мога да се ровя за по-добро клипче -4. Един линк, би ме убедил. Моето търсене докара само до "маваши-гери"
7. Това не променя факта, че дори човек с приличен боен опит няма да може да мине през ситуацията, ако не е "шлифован" в бойно изкуство.
9.1. изборът ми беше Стандартно или нестандартно минаване. Стандартно е да я изкатери и прескочи, поне аз така го схващам. Нестандартно - да я прелети.
Не че е проблем де - смях се доста.
9.2. Може би е достатъчно самостоятелен, що се отнася до сюжетна информация. Що се отнася до сетингова - определено не.
Иначе аз лично съм оптимистичен - стига в един момент да не се опита да стане "darker and edgier" - утре вечер ще се превивам от смях на спокойствие на село.
9.3. Веднага се сетих за анимациите от едно време, където на героите им падат тухли на главата и им няма нищо. Исках да посоча, че аз поне не успях да хвана желанието на разказа да е сериозен.
Относно изборите - аз съм писал статия, всякакви принципни коментари ще са полезни. Технически можем просто да преместим спора на принципно ниво и да отиде там - сега изглежда, че редим произведението, а поне аз не правя това.![]()
7. Ще мине, ако има достатъчно точки сила, ловкост и бързина.
9.1. Не виждам нищо нестандартно в това някой, който може да лети да прелети стената.
9.2. "Сетинг" за мен е непознат термин, както и "darker and edgier" впрочем.
9.3. Съжалявам, но съм израстнал с книгите на Пратчет, явно това дава странични ефекти.
Съжалявам, но не умея да водя спор на принципно ниво.
4. Не знам, аз на кирилица си го написах в търсачката.4. Значи, трябва да знам, как се пишат ма английски
7. Както казах, не коментирам конкретния избор а даването на сляп избор като цяло.
9.1. Да, и аз не виждам нищо нестандартно в това майстор на роботиката да управлява колата си с дистанционно... о... чакай малко - странно си е :П
9.2. Setting най лесно се превежда като свят, но не дава пълна представа за думата.
darker and edgier е похват в писането (независимо на какво - комикси, книги, сценарии...), който се изразява в силовото превръщане на едно произведение от 13+ в 16+ (примерно). Най-лесно се обяснява с "добави повече секс, насилие и противоречия" с идеята произведението да е по-реалистично. Някой път става добре, някой път - ужасно зле. Тръгва от комиксите, но вече е навсякъде. Опит за подобно нещо е новата трилогия за батман. От 11+ да стане на 13+
9.3. Като неумиращ фен на Пратчет не мога да не кажа следното - пояснителната бележка е задължително, ако се насочваш към такъв стил в игра. Играчите са малко гадна порода и мразят от смях да се минава на смърт.
ПП:
Танер, примерът ти е концептуално грешен. Трябваше да е нещо от рода на:
Мечът ми изсвистя от ножницата, а очите ми не се отместваха от високо вдигнатото острие на противника ми.
Как беше по-добре да започна битката:
Гуарда Алта - на 2
Гуарда Басса - на 3.
Шанса някой, който си няма и идея от средновековна фехтовка (че и не всички практикуващия дори) да се сети, кое ще е полезното е практически нулев. Айде не се карайте много до неделя-понеделник, като се върна![]()
Респект! Съгласен съм с твоето недоволство.7. В книгите игри, на които съм играл е пълно със слепи избори. От къде да знам, че в така наречената "нова вълна" сте се разбрали да няма такива?!
bersek, по тия цитати виждам, че ти още не си схванал основата за спора. ДА - много книги игри са пълни със слепи избори и НЕ - т.нар. "Нова вълна" не сме се споразумявали да няма такива. Всъщност май до сега не сме се "разбирали" по нито един въпрос... 7. В книгите игри, на които съм играл е пълно със слепи избори. От къде да знам, че в така наречената "нова вълна" сте се разбрали да няма такива?!
9.1. Странно може би, но не и нестандартно. Нестандартното в случая е, че Гар Ван прави ТОЧНО това, което й е казано, а не това, което се предполага, че е трябвало да разбере да направи...
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas