• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Лагерът-Новобранци - целия разказ-игра в 197 епизода

Лагерът-Новобранци - целия разказ-игра в 197 епизода

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
04 Авг 2012 01:26
bersek
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Topic Author
Лагерът-Новобранци - целия разказ-игра в 197 епизода #60107

hameleona писа: писа:
4. Един линк, би ме убедил. Моето търсене докара само до "маваши-гери"

7. Това не променя факта, че дори човек с приличен боен опит няма да може да мине през ситуацията, ако не е "шлифован" в бойно изкуство.

9.1. изборът ми беше Стандартно или нестандартно минаване. Стандартно е да я изкатери и прескочи, поне аз така го схващам. Нестандартно - да я прелети. ;)
Не че е проблем де - смях се доста.
9.2. Може би е достатъчно самостоятелен, що се отнася до сюжетна информация. Що се отнася до сетингова - определено не.
Иначе аз лично съм оптимистичен - стига в един момент да не се опита да стане "darker and edgier" - утре вечер ще се превивам от смях на спокойствие на село.
9.3. Веднага се сетих за анимациите от едно време, където на героите им падат тухли на главата и им няма нищо. Исках да посоча, че аз поне не успях да хвана желанието на разказа да е сериозен. :)

Относно изборите - аз съм писал статия, всякакви принципни коментари ще са полезни. Технически можем просто да преместим спора на принципно ниво и да отиде там - сега изглежда, че редим произведението, а поне аз не правя това. :)
4. Ползвам мобилен нет на слаба машина, за това не мога да се ровя за по-добро клипче -

7. Ще мине, ако има достатъчно точки сила, ловкост и бързина.
9.1. Не виждам нищо нестандартно в това някой, който може да лети да прелети стената.
9.2. "Сетинг" за мен е непознат термин, както и "darker and edgier" впрочем.
9.3. Съжалявам, но съм израстнал с книгите на Пратчет, явно това дава странични ефекти.

Съжалявам, но не умея да водя спор на принципно ниво.

Формата на Вселената е пустота, пустотата е форма.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

04 Авг 2012 01:46
bersek
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Topic Author
Лагерът-Новобранци - целия разказ-игра в 197 епизода #60108

SatanicSlayer писа: писа:
Берсек. Просто ти казваме, къде в разказа ти се губи връзката.
Може наистина да е приятно четенето, но когато тълкуването на автора спрямо читателя е различно от това на автора, приятното четене остава на заден план(пример давам на поста на Хамелеона, където в началото е описал, как ги вижда той, а ти отбелязваш, че е грешно).

Щом не можем да ти променим мнението и ти с нищо не можеш да промениш поне моето мнение.

Единственият минус в твоя разказ е тълкуването и липса на информация, която да дадеш на читателя.

Давам ти последен пример. Сигурно тези думи, които ги използваш са на японски.

Главният герой решава да изкълца противника с мечовете си.

Каква атака ще използваш?

Онигири - 2
Синжи сонсон - 4

Използвам примера ти и не давам информация за двата удара. Все пак това което го пишеш е за читателите нали? Не всички сме тренирали бойни изкуства.
Тогава за какво приятно четене говорим, защото аз видя ли чуждица и ако не видя обяснение в самото произведение ми се губи кефа. Следващото ми действие е да спра да го чета.
Да разбирам ли, че щом не коментираме друг момент, никъде другаде не се губи връзката?
Поентвам - въпросния епизод го написах нарочно така и си има цел, която мисля, че на няколко пъти обясних защо е. Колкото и да ми пишете за предварителна информация и т.н.т. - този избор си е точно това, което е, а именно - който знае, че томое-наге може да се ползва, когато ти налетят фронтално - той има предимство.
Не съм се опитвал да променям ничие мнение и нямам намерение в бъдеще да го правя.
Ползвах гугъл - за онигири излезе нещо от сушито, а за синжи сонсон - нищо, докато моите термини са реални такива, които могат да бъдат намерени при желание. Ако обаче все пак трябва да правя избор - бих заложил на онигири, защото "гири" в кенджуцу и кендо означава разсичане.

04 Авг 2012 02:27
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Лагерът-Новобранци - целия разказ-игра в 197 епизода #60109
Защо не погледна в youtube? Там си го пише.

- това е онигири.

За второто съм объркал наименованията. Казва се Шиши Сонсон

Избери своето приключение

04 Авг 2012 02:44
bersek
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Topic Author
Лагерът-Новобранци - целия разказ-игра в 197 епизода #60110

SatanicSlayer писа: писа:
Защо не погледна в youtube? Там си го пише.

- това е онигири.

За второто съм объркал наименованията. Казва се Шиши Сонсон
Защото ще ми свършат мегабитите "бърз" трафик.
А това онигири какво е? - bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0% ... 1%80%D0%B8

04 Авг 2012 03:37
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Лагерът-Новобранци - целия разказ-игра в 197 епизода #60111

bersek писа: писа:

4. Един линк, би ме убедил. Моето търсене докара само до "маваши-гери"

7. Това не променя факта, че дори човек с приличен боен опит няма да може да мине през ситуацията, ако не е "шлифован" в бойно изкуство.

9.1. изборът ми беше Стандартно или нестандартно минаване. Стандартно е да я изкатери и прескочи, поне аз така го схващам. Нестандартно - да я прелети. ;)
Не че е проблем де - смях се доста.
9.2. Може би е достатъчно самостоятелен, що се отнася до сюжетна информация. Що се отнася до сетингова - определено не.
Иначе аз лично съм оптимистичен - стига в един момент да не се опита да стане "darker and edgier" - утре вечер ще се превивам от смях на спокойствие на село.
9.3. Веднага се сетих за анимациите от едно време, където на героите им падат тухли на главата и им няма нищо. Исках да посоча, че аз поне не успях да хвана желанието на разказа да е сериозен. :)

Относно изборите - аз съм писал статия, всякакви принципни коментари ще са полезни. Технически можем просто да преместим спора на принципно ниво и да отиде там - сега изглежда, че редим произведението, а поне аз не правя това. :)
4. Ползвам мобилен нет на слаба машина, за това не мога да се ровя за по-добро клипче -

7. Ще мине, ако има достатъчно точки сила, ловкост и бързина.
9.1. Не виждам нищо нестандартно в това някой, който може да лети да прелети стената.
9.2. "Сетинг" за мен е непознат термин, както и "darker and edgier" впрочем.
9.3. Съжалявам, но съм израстнал с книгите на Пратчет, явно това дава странични ефекти.

Съжалявам, но не умея да водя спор на принципно ниво.

4. Значи, трябва да знам, как се пишат ма английски :)
7. Както казах, не коментирам конкретния избор а даването на сляп избор като цяло.
9.1. Да, и аз не виждам нищо нестандартно в това майстор на роботиката да управлява колата си с дистанционно... о... чакай малко - странно си е :П
9.2. Setting най лесно се превежда като свят, но не дава пълна представа за думата.
darker and edgier е похват в писането (независимо на какво - комикси, книги, сценарии...), който се изразява в силовото превръщане на едно произведение от 13+ в 16+ (примерно). Най-лесно се обяснява с "добави повече секс, насилие и противоречия" с идеята произведението да е по-реалистично. Някой път става добре, някой път - ужасно зле. Тръгва от комиксите, но вече е навсякъде. Опит за подобно нещо е новата трилогия за батман. От 11+ да стане на 13+ :lol:
9.3. Като неумиращ фен на Пратчет не мога да не кажа следното - пояснителната бележка е задължително, ако се насочваш към такъв стил в игра. Играчите са малко гадна порода и мразят от смях да се минава на смърт.

ПП:
Танер, примерът ти е концептуално грешен. Трябваше да е нещо от рода на:

Мечът ми изсвистя от ножницата, а очите ми не се отместваха от високо вдигнатото острие на противника ми.
Как беше по-добре да започна битката:
Гуарда Алта - на 2
Гуарда Басса - на 3.

Шанса някой, който си няма и идея от средновековна фехтовка (че и не всички практикуващия дори) да се сети, кое ще е полезното е практически нулев. Айде не се карайте много до неделя-понеделник, като се върна :)

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

04 Авг 2012 03:59
bersek
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Topic Author
Лагерът-Новобранци - целия разказ-игра в 197 епизода #60112

4. Значи, трябва да знам, как се пишат ма английски :)
7. Както казах, не коментирам конкретния избор а даването на сляп избор като цяло.
9.1. Да, и аз не виждам нищо нестандартно в това майстор на роботиката да управлява колата си с дистанционно... о... чакай малко - странно си е :П
9.2. Setting най лесно се превежда като свят, но не дава пълна представа за думата.
darker and edgier е похват в писането (независимо на какво - комикси, книги, сценарии...), който се изразява в силовото превръщане на едно произведение от 13+ в 16+ (примерно). Най-лесно се обяснява с "добави повече секс, насилие и противоречия" с идеята произведението да е по-реалистично. Някой път става добре, някой път - ужасно зле. Тръгва от комиксите, но вече е навсякъде. Опит за подобно нещо е новата трилогия за батман. От 11+ да стане на 13+ :lol:
9.3. Като неумиращ фен на Пратчет не мога да не кажа следното - пояснителната бележка е задължително, ако се насочваш към такъв стил в игра. Играчите са малко гадна порода и мразят от смях да се минава на смърт.

ПП:
Танер, примерът ти е концептуално грешен. Трябваше да е нещо от рода на:

Мечът ми изсвистя от ножницата, а очите ми не се отместваха от високо вдигнатото острие на противника ми.
Как беше по-добре да започна битката:
Гуарда Алта - на 2
Гуарда Басса - на 3.

Шанса някой, който си няма и идея от средновековна фехтовка (че и не всички практикуващия дори) да се сети, кое ще е полезното е практически нулев. Айде не се карайте много до неделя-понеделник, като се върна :)
4. Не знам, аз на кирилица си го написах в търсачката.
7. В книгите игри, на които съм играл е пълно със слепи избори. От къде да знам, че в така наречената "нова вълна" сте се разбрали да няма такива?!
9.1. Странно може би, но не и нестандартно. Нестандартното в случая е, че Гар Ван прави ТОЧНО това, което й е казано, а не това, което се предполага, че е трябвало да разбере да направи.
9.2. Благодаря за информацията.
В конкретния разказ, въпреки че има предистория, обстановката се опитвам да я строя постепенно.
За "darker and edgier" (това как трябва да си го преведа "тъмно и остро"?!) - старая се да пиша така, че дори и деца да четат приказките ми, да не попаднат на неприемливи за тях неща вътре. Въпреки, че ако се замислим за голяма част от приказките за деца...

04 Авг 2012 09:49
Away
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 995
Лагерът-Новобранци - целия разказ-игра в 197 епизода #60113

7. В книгите игри, на които съм играл е пълно със слепи избори. От къде да знам, че в така наречената "нова вълна" сте се разбрали да няма такива?!
Респект! Съгласен съм с твоето недоволство.
СЛЕПИ избори, хахаха, някои хора смятат дедуктивните умозаключения за част от тия слепи избори.

kiril-ps.itch.io/

04 Авг 2012 09:53
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 480
Лагерът-Новобранци - целия разказ-игра в 197 епизода #60114

... 7. В книгите игри, на които съм играл е пълно със слепи избори. От къде да знам, че в така наречената "нова вълна" сте се разбрали да няма такива?!
9.1. Странно може би, но не и нестандартно. Нестандартното в случая е, че Гар Ван прави ТОЧНО това, което й е казано, а не това, което се предполага, че е трябвало да разбере да направи...
bersek, по тия цитати виждам, че ти още не си схванал основата за спора. ДА - много книги игри са пълни със слепи избори и НЕ - т.нар. "Нова вълна" не сме се споразумявали да няма такива. Всъщност май до сега не сме се "разбирали" по нито един въпрос :D

Трябва да се примириш с факта, че четящите и пишещите тук са отявлени запалянковци всеки със собствено мнение, които искат всяка една игра да бъде направена точно по техния индивидуален вкус. Затова непрекъснато спорим за дреболии. В интерес на истината, колкото и да се старая и аз не правя изключение - можеш да прочетеш същите принципни заяждания които написах към "Предание за Мрак".

Факт е, че когато някой от нас не разбере нещо бърза да го обяви за "Голямата Грешка" и е готов да измъкне всякакви доводи за да го докаже.

Факт е също така, че никой от нас не го прави от злоба, завист или някакви лоши чувства. Просто всички тук сме "свръх взискателна публика от експерти". Гледай на "заяжданията" като педантична критика и чудесна възможност за редакция. Ако угодиш поне на половината от нас масовата публика ще чете с провиснал от удоволствие език.

Сега да дам и аз моя принос в спора.
1. Единствения недостатък, който си заслужава отбелязване е липсата на някакво встъпление, което да дава представа за героите и специфичния свят в който действат. От там и объркването на читателя.

2. Бойните техники може да опишеш много просто без да ги превеждаш. Например така.
Име-Ала-Бала - хвърляне подходящо за... не се препоръчва при...
Име-Дрън-Дрън - удар с ръка подходящ/неподходящ и т.н.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/