• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров)

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
27 Окт 2018 14:58
Away
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 614
Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров) #129721
И така, най-накрая стигнах и до "Уимбълдън". Да започна с това, че не се интересувам от тенис. Познанията ми в този спорт бяха достатъчни, за да се справя със задачите, които бяха свързани пряко с него. Хареса ми, че не се изискват дълбоки познания в материята и можех да се справя с въпросите. Подозирам, че книгата няма да се хареса на върлите познавачи на спорта, защото мога да се поставя на мястото им, ако прочета подобна книга-игра за футбол или баскетбол. Ако приемем, че произведението е насочено към нови фенове на жанра и/или лаици в тениса, то авторът си е свършил чудесно работата. Да започна с нещата, които ми харесаха: Механиките. Вижда се, че Агапов е изучил материята и много умело е използвал различни техники, които правят играта разнообразна. Хареса ми идеята да изразходваш точки Енергия, когато шансът не ти достига. Така е и в спорта: когато нямаш ден и нещата не се получават с лекота, трябва да се изпотиш и да вложиш допълнителни усилия. След като вече установих, че реализмът е пренебрегнат в името на играта, започнах да се потапям в атмосферата на представения ми свят. Животът на Гришо е разказан като една приказка, в която той се наслаждава на малките и големите неща - тренировки в престижни школи, интерес от страна на нежния пол и известност. Стилът на писане на автора ми хареса, като на моменти, дори прекалените описания не ме подразниха, а ми се сториха като добро допълнение към приказката за нашия тенисист. Логическите задачи не бяха трудни, но не и толкова лесни, че да не вложиш малко време, за да помислиш над тях. Сега нещата, които според мен е трябвало да се изчистят: Както споменах, реализмът е отишъл на заден план, но някак ми се стори прекалено наивно, Гришо да трупа умения, като тренира с палавата студентка по медицина Русокоска. Да, с Шарапова на екзотичен остров звучи по-правдоподоно! По същата логика е странно такъв талант да не знае, че резултатът е тридесет-нула, а не два на нула. На мястото на автора, щях да напиша книгата за измислен тенисист и така тези неща нямаше да правят толкова впечатление, макар, че щеше да се изгуби ползата от известността на Григор Димитров. Сега малко и по самото писане: Забелязах 2-3 правописни грешки, които е можело да се избегнат, ако втори човек е минал през текста. Същото важи и за пунктуационните пропуски. На места не ми харесаха и няколко жаргонни израза, които един редактор със сигурност би променил. В заключение, давам висока оценка на "Уимбълдън", защото изиграването ѝ ми достави удоволствие. Чакам и следващи неща от Агапов :)

Always Outnumbered, Never Outgunned
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, sipko1

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

17 Мар 2019 19:07 17 Мар 2019 19:11 от Nedelcho Bogdanov.
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров) #130806
Прочетох и него, защото тази година тъй и тъй бях решил да гласувам, заради отговорноста си като организатор.
Като човек, играещ тенис на корт вече над 10 години няма как да не пропусна грешките, като това, че е искал да каже сет вместо гейм и на друго място гейм вместо сет,
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
другата основна грешка е, че заложи на бекхенда като слаб удар и така избирах да изпращам постоянно на бегхенд към противниците за да ги побеждавам

проблема с бекхенда аз бих реализирал с по-задълбочени познания, като например да правя контрапие, топспин и т.н.т в зависимост от това къде се намира противникът ми.
В един епизод нарече Джоката "играч от близкото минало" :)
Това горе долу бяха слабостите, ако автора имаше по-отговорен съветник щеше да се справи с тези проблеми.
Важното обаче е, че книгата е изпълнмена добре за таргета, към който е насочена. Ако Уимбълдън имаше шанс да достигне до тинейджърите, съм убеден че щеше доста да се хареса. Загадките са лесни за опитни разбирачи, но тинейджърите дори и да знаеха отговора щяха да изпитват удовлетворение от решаването им.
Тайния удар, който много прилича на кодовите думи с цифри, също беше хубава хрумка и добре замаскирана, за малко да си пропусна шанса с него.
Според мен не е балансирана добре, защото се справих от първият път, без нито веднъж да прибегна до майндкраймовия механизъм, да използвам точки енергия за да си вдигам зара.
Завършвам отново с това, че книгата е добре изпълнена спрямо таргета, към който е насочена

Остава ми да прочета списание 10 и Проблясък, но като цяло излиза, че тази година най-добре са се справили детските автори

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: sipko1

11 Юни 2020 23:21
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 792
Topic Author
Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров) #135798
pcmania.bg/%D0%94%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%...etail&articleId=9095
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps

26 Окт 2020 13:39
myzE4
Посетител
Посетител
Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров) #136688
Интересна книга, благодаря, че споделихте. Дигиталните книги невинаги са предпочитани от мен, но за тази бих отделил поне няколко минути.

08 Фев 2025 14:31
headbar
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров) #143396
Налична ли е

11 Фев 2025 00:21
sipko1's Avatar
sipko1
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 92
Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров) #143404
Не съм влизал във форума от много време насам. Липса на свободно време заради семейни и професионални ангажименти. Един мой близък приятел и съвествен човек забелязал Вашият въпрос и ми се обади по телефона, да Ви отговоря.

За съжаление, нямам излишни бройки в мен. Беше пусната в много малък тираж, сам-издат. Живея в чужбина. Ако успея да си дойда лятото до България, мога да пусна допечатка от няколко бройки.

Дарвинист и Майндкраймист
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kartacha, kiril_ps

11 Фев 2025 01:39
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 158
Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров) #143405
Аз също бих си я купил. Пригответе ми една бройка, ако се допечатва.

"Код за достъп"
Nerd Zone
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps

11 Фев 2025 19:00
Jmladenov
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров) #143410
Аз също бих взел, ако има такава възможност в бъдеще.

12 Фев 2025 04:32
Away
max7
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров) #143411
И аз я търся от доста време, бих поръчал няколко бройки също и за приятели.

12 Фев 2025 07:22
tonystarks's Avatar
tonystarks
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров) #143412
Аз също ще взема няколко бройки от книгата. Няма ли как да се пусне допечатка и когато сте извън България?

... For one who has not lived even a single lifetime, you're a wise man, Van Helsing!

12 Фев 2025 16:13
sipko1's Avatar
sipko1
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 92
Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров) #143413
Изненадан съм от интереса към "Уимбълдън". Останах с впечатление, че не се хареса в началото. Предполагам, че повечето от вас я търсят заради колекционерската стойност.

Това ме води към нов въпрос. Първото издание не беше редактирано нито като текст, нито като игра. Мога, ако правим допечатка, да мина през редактиране на литературата, за да се отстранят някои правописни грешки. Също така, бих променил малко правилата за използване на точки енергия, за да стане малко по-трудна за изиграване.

Въпросът ми към всички е, искате ли да мине книгата тази редакция и да бъде преиздадена или предпочитате да я поснем в оригинал с всичките си недостатъци. Предполагам, че редактоиран вариант ще има по-висока игрова стойност, докато оригиналния вариант ще бъде с по-висока колекционерска стойност.

Ще съм благодарен на мнение от колкото се може повече хора.

Ако някои има идеи как да направим правилата по-добри, ще се радвам да получа и такива.

П.П. Мога да пусна допечатка дистанционно също, но някой ще трябва да се наеме да отиде до Медицинския университет във Варна, за да вземе книгите и да ги разпрати до желаещите.

Дарвинист и Майндкраймист
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

12 Фев 2025 18:03
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2342
Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров) #143414
Един глас за "редактиран", стига да имаш времето и желанието.

12 Фев 2025 18:50
dechoto's Avatar
dechoto
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров) #143415
И от мен глас за редактиран, но без промяна в правилата. Само редакция на правописа.

12 Фев 2025 18:51
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 158
Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров) #143416

Ал Торо писа:
Един глас за "редактиран", стига да имаш времето и желанието.

Ето го и третия вариант. Хора, които имат оригинала и търсят екстра колекционерски дивиденти чрез ново издание. Хаха.

Настрани от шеговитото сочене на пръсти, аз също съм за редактиран вариант. Бих могъл да погледна оригинала и да дам предложения за редакция, ако ми опишеш целите, които искаш да постигнеш (досега спомена по-висока трудност), но генералният ми съвет е да се свържеш с един човек редактор (ако ти нямаш тази готовност) вместо да търсиш предложения от прекалено широк кръг хора.

"Код за достъп"
Nerd Zone

12 Фев 2025 23:19
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 72
Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров) #143417
И аз съм за редактиран вариант.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Time to create page: 0.078 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Всички грешки в книгите-игри на 1 място (111 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / No Exit?
    • от Вилорп
    • 10 Юли 2025 16:04
    • Поредица "Приключенията на Лорън" (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • 08 Юли 2025 13:35
    • Fighting Fantasy от 80те на Puffin и други (25 Мнения)
    • в Книжна борса / Продавам
    • от banskidedo
    • 07 Юли 2025 15:22

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност