• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Има ли "напрежение" между обичайните "книги"-игри и "електронните" такива?!

• 1
  • 1
06 Сеп 2024 00:27
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 177
Topic Author
Има ли "напрежение" между обичайните "книги"-игри и "ел #142947
За много години!

Скоро НЕ бях писал тук и НЕ възнамерявам да пиша и занапред!

Но нещо интересно ми направи впечатление и искам да го споделя.

Беше ми поръчана (но няма да казвам от кого) статия за електронните книги-игри.

Та, тази статия БЕШЕ написана изрядно, но до нейното публикуване така и не се стигна.

Вижте сега, не казвам, че не беше добра, както не казвам, че е виновен с нещо "издателят"!

Казвам, че самата статия за е-книгите и обичайните КИ натрупа някакво особено "напрежение".

В крайна сметка, диалогът с издателя ми стигна дотам, че едва ли "читателите няма да схванат".

Тъй като статията ми е ЗАПЛАТЕНА ВЕЧЕ няма как да я пусна онлайн, но ето пиша и Ви питам:

"Има ли "напрежение" между обичайните "книги"-игри и "електронните" такива?!" Защото май има!

Игри, както никога досега. И няма да спрем!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

06 Сеп 2024 11:21
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1043
Има ли "напрежение" между обичайните "книги"-игри и "ел #142948
Яне, не мисля, че има напрежение, според мен си се заблудил.

Моето лично мнение като човек, който се занимава с дигитални адаптации на книги-игри от 7 години насам, е, че най-чистата форма на дигиталната книга-игра - автоматизиран дневник с хиперлинкове, умря на Запад. Чисто като пазарен интерес и това го доказват продажбите на всички, които се занимават с това професионално от повече от 10 години насам.

Изискванията за интерактивна текстова игра вече са много по-високи, за да грабнат потребителския интерес. Всъщност, разказвам за това в част от лекцията си тази събота на конвента на книгите-игри в Старозагорски бани.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Ал Торо, ze BG, Efix7

08 Сеп 2024 02:05
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2344
Има ли "напрежение" между обичайните "книги"-игри и "ел #142949
Хем усещам, че има интересна тема някъде тук, хем не мога да разбера точно въпроса. То е ясно, че между две неодушевени медии няма как да има напрежение, та каква е точно чуденката?

08 Сеп 2024 16:43
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 991
Има ли "напрежение" между обичайните "книги"-игри и "ел #142950

Ал Торо писа:
Хем усещам, че има интересна тема някъде тук, хем не мога да разбера точно въпроса. То е ясно, че между две неодушевени медии няма как да има напрежение, та каква е точно чуденката?
"За какво ми е хладилник, аз не пуша!" е отговорът.

kiril-ps.itch.io/

08 Сеп 2024 18:12
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1481
Има ли "напрежение" между обичайните "книги"-игри и "ел #142952
Досега, когато съм вървял по "Улицата на живота", напрежение между "обичайна" книга-игра и "електронна" книга-игра не съм засичал.

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

08 Сеп 2024 20:31
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Topic Author
Има ли "напрежение" между обичайните "книги"-игри и "ел #142955
По "Улиците на живота" няма как да срещнеш нито едното, нито другото :-) "Книгите" се четат във вас на свещ, щото нямаш пари да си платиш тока, а за електронните трябва да платиш и за "достъп до Интернет". И в двата случая, особено ако нямаш пари, на улиците няма да ги откриеш, така че моля, нека се замислим сериозно :-)

12 Сеп 2024 14:45
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1188
Има ли "напрежение" между обичайните "книги"-игри и "ел #142967
Няма как да има напражение тъй като хартиения и електнонния вариант са насочени към различен тип читатели. Ако автоматизацията не е пълна и пак ти трябва лист за да си водиш дневника това е неудобство за класическите читатели. Акой пък е пълна то вече се отиква към борба с компютълните игри които имат друга аудитория.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

12 Сеп 2024 21:51
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Topic Author
Има ли "напрежение" между обичайните "книги"-игри и "ел #142970
Съгласен съм със Спасимир. Явно "напрежението" го има само в моята глава. То и за "електронните КИ" се иска "напрежение в ел. захранването", от там съм се заблудил. Бъдете здрави всички! :-)

13 Сеп 2024 00:23 13 Сеп 2024 01:04 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2344
Има ли "напрежение" между обичайните "книги"-игри и "ел #142971
Съгласен съм и аз със Спас - двата формата си имат плюсовете и минусите, както и различна аудитория. Не бих казал, че са взаимно конкурентни, ако това се има предвид под напрежение. Аз съм част от сечението на аудиториите и по-скоро зависи от ситуацията какво ще избера.

Парите не са ми фактор и за двете, времето отдавна ми е много по-оскъдно, като говорим за такива суми.

Книгите(игри) на хартия са ми част от забавленията "не пред екран" и ми е важно да имам такива - това е огромно предимство. По-релаксиращо е. Колекционер не мисля че съм, но ми харесват физическите книги като нещо, пред което да седна и да разгледам. Обичам си библиотечките. Хартиените книги-игри се конкурират за мен най-вече с нормалните книги и понеже имат различни предимства изборът е по-скоро въпрос на настроение.

Дигиталните забавления, които се конкурират за времето ми са много повече и като едно от тях дигиталните книги-игри намират по-малко място. Най-често ги чета или ако има някоя особено интересна набелязана, или на телефон като се окажа някъде на "изчакване"; а и на телефон си запазват частично предимството за комфортно четене в леглото. На стол пред компютър има далеч по-превъзхождащи ги формати, които освен също толкова добра история могат да предложат грабваща визия, музика, богат геймплей, озвучаване от актьори, често стотици пъти по-богато съдържание и т.н. Да играя книга-игра на компютър ми е малко като да си пусна радио на телевизора, ако ме разбирате. Почти същото е като да седна да чета обикновена книга на компютър, като автоматизацията... къде е в плюс, къде е в минус... но не ми е ключов фактор.

Грубо сметнато съм прочел около 400-500 на хартия и може би 200 дигитални. Голяма част от дигиталните като редактор (защото ги няма/ги е нямало на хартия), около 50 от Линденбаум/Уиндхамър (защото смятам че е нужно новите автори да се наблюдават и подкрепят и някой да се "жертва" да прочете много недоказани и често неуспешни неща, за да подбере за останалите стойностните) и може би под 50 за чисто забавление, най-много на Delight games.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ringlas, Radko, Reiko

13 Сеп 2024 08:29
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Има ли "напрежение" между обичайните "книги"-игри и "ел #142972

Ал Торо писа:
Съгласен съм и аз със Спас - двата формата си имат плюсовете и минусите, както и различна аудитория. Не бих казал, че са взаимно конкурентни, ако това се има предвид под напрежение. Аз съм част от сечението на аудиториите и по-скоро зависи от ситуацията какво ще избера.

Парите не са ми фактор и за двете, времето отдавна ми е много по-оскъдно, като говорим за такива суми.

Книгите(игри) на хартия са ми част от забавленията "не пред екран" и ми е важно да имам такива - това е огромно предимство. По-релаксиращо е. Колекционер не мисля че съм, но ми харесват физическите книги като нещо, пред което да седна и да разгледам. Обичам си библиотечките. Хартиените книги-игри се конкурират за мен най-вече с нормалните книги и понеже имат различни предимства изборът е по-скоро въпрос на настроение.

Дигиталните забавления, които се конкурират за времето ми са много повече и като едно от тях дигиталните книги-игри намират по-малко място. Най-често ги чета или ако има някоя особено интересна набелязана, или на телефон като се окажа някъде на "изчакване"; а и на телефон си запазват частично предимството за комфортно четене в леглото. На стол пред компютър има далеч по-превъзхождащи ги формати, които освен също толкова добра история могат да предложат грабваща визия, музика, богат геймплей, озвучаване от актьори, често стотици пъти по-богато съдържание и т.н. Да играя книга-игра на компютър ми е малко като да си пусна радио на телевизора, ако ме разбирате. Почти същото е като да седна да чета обикновена книга на компютър, като автоматизацията... къде е в плюс, къде е в минус... но не ми е ключов фактор.

Грубо сметнато съм прочел около 400-500 на хартия и може би 200 дигитални. Голяма част от дигиталните като редактор (защото ги няма/ги е нямало на хартия), около 50 от Линденбаум/Уиндхамър (защото смятам че е нужно новите автори да се наблюдават и подкрепят и някой да се "жертва" да прочете много недоказани и често неуспешни неща, за да подбере за останалите стойностните) и може би под 50 за чисто забавление, най-много на Delight games.

Всичко абсолютно точно, като аз бих отишъл и по-далеч - това да се играе книга-игра на днешните смартфони, където върви Diablo и LoL (важен е порядъкът в случая, а не специфичния жанр), пак е като да си пуснеш радио на телевизора. Поради което пазарът от хора, които купуват книги-игри за телефони се сви страшно много. Просто едно забавление дигитално ли е, трябва да отговаря вече на определени потребителски изисквания. Разбира се, винаги ще има такива като мен и Лисичков, които ще ги четем :)

14 Сеп 2024 16:59
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Topic Author
Има ли "напрежение" между обичайните "книги"-игри и "ел #142974
Аз само че пак не схванах - какво означава последното изречение? "че само Виктор и Лисичков четат електронни книги-игри"? Ами вече не съм съгласен! :-)

14 Сеп 2024 19:23
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Има ли "напрежение" между обичайните "книги"-игри и "ел #142975

Yann Gamgee писа:
Аз само че пак не схванах - какво означава последното изречение? "че само Виктор и Лисичков четат електронни книги-игри"? Ами вече не съм съгласен! :-)

Яне, не ти е точен цитатът, който си оградил в кавички. Написал съм такива като мен и Лисичков, защото очевидно, ние сме сред тях, а не че множеството се изчерпва с нас. Бива ли така да ме четеш :)

Следните потребител(и) изказаха благодарност: turbobobi

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Time to create page: 0.083 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1009 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от zaek
    • 17 Юли 2025 22:24
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (523 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от zaek
    • 17 Юли 2025 22:11
    • P(L)AY THE GAME: Залози с живота (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • 14 Юли 2025 11:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност