Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
"За какво ми е хладилник, аз не пуша!" е отговорът.Хем усещам, че има интересна тема някъде тук, хем не мога да разбера точно въпроса. То е ясно, че между две неодушевени медии няма как да има напрежение, та каква е точно чуденката?
Съгласен съм и аз със Спас - двата формата си имат плюсовете и минусите, както и различна аудитория. Не бих казал, че са взаимно конкурентни, ако това се има предвид под напрежение. Аз съм част от сечението на аудиториите и по-скоро зависи от ситуацията какво ще избера.
Парите не са ми фактор и за двете, времето отдавна ми е много по-оскъдно, като говорим за такива суми.
Книгите(игри) на хартия са ми част от забавленията "не пред екран" и ми е важно да имам такива - това е огромно предимство. По-релаксиращо е. Колекционер не мисля че съм, но ми харесват физическите книги като нещо, пред което да седна и да разгледам. Обичам си библиотечките. Хартиените книги-игри се конкурират за мен най-вече с нормалните книги и понеже имат различни предимства изборът е по-скоро въпрос на настроение.
Дигиталните забавления, които се конкурират за времето ми са много повече и като едно от тях дигиталните книги-игри намират по-малко място. Най-често ги чета или ако има някоя особено интересна набелязана, или на телефон като се окажа някъде на "изчакване"; а и на телефон си запазват частично предимството за комфортно четене в леглото. На стол пред компютър има далеч по-превъзхождащи ги формати, които освен също толкова добра история могат да предложат грабваща визия, музика, богат геймплей, озвучаване от актьори, често стотици пъти по-богато съдържание и т.н. Да играя книга-игра на компютър ми е малко като да си пусна радио на телевизора, ако ме разбирате. Почти същото е като да седна да чета обикновена книга на компютър, като автоматизацията... къде е в плюс, къде е в минус... но не ми е ключов фактор.
Грубо сметнато съм прочел около 400-500 на хартия и може би 200 дигитални. Голяма част от дигиталните като редактор (защото ги няма/ги е нямало на хартия), около 50 от Линденбаум/Уиндхамър (защото смятам че е нужно новите автори да се наблюдават и подкрепят и някой да се "жертва" да прочете много недоказани и често неуспешни неща, за да подбере за останалите стойностните) и може би под 50 за чисто забавление, най-много на Delight games.
Аз само че пак не схванах - какво означава последното изречение? "че само Виктор и Лисичков четат електронни книги-игри"? Ами вече не съм съгласен!
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas