• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
Началото на новия КИ сезон (този уикенд на НДК)

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
25 Апр 2012 13:53
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
Началото на новия КИ сезон (този уикенд на НДК) #53090
Я отчети нещо и за това: "Книгите-игри в новата епоха на е-книгите: Завръщане в бъдещето". Аз чак сега го виждам, иначе щях да дойда сигурно, библиотекарския май е много близо до работа.

Roger, roger!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

26 Апр 2012 12:58
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Началото на новия КИ сезон (този уикенд на НДК) #53156
Тъкмо дотам бях стигнал с отчета, да. Честно казано, не задълбах достатъчно по конкретната тема, защото публиката и самото събитие бяха на друга вълна, така че тъкмо ще остане за бъдещи възможности. Но иначе самото събитие се оказа изненадващ успех.

Ейдриън Уейн писа: писа:
3. ВЕДНАГА след това, на 24ти, вторник, правим представяне в Университета по библиотекознание и информационни технологии: "Книгите-игри в новата епоха на е-книгите: Завръщане в бъдещето". (Виждате как събитията буквално се застъпват едно друго (доста неприятно, когато се получи дублаж в същия ден, вече втори път ми се случва :rolleyes: ), да се надяваме, че ще продължат с подобно темпо целия лятно-есенен сезон, чак до Коледния панаир на книгата в НДК (преди него е 24-то-майския, разбира се). Събитието в УНИБИТ е в рамките на Международния ден на книгата и авторското право, така че очакваме заслужаваща си публика.
Бяхме само 20-25 човека, всички пряко свързани с книжната идея, по-голямата част асистенти, доценти и професори от университета. Интересното е, че някои от тях се оказаха стари фенове (затова и бях поканен), а останалите, смея да се надявам, успях да заинтригувам и спечеля за каузата с изложението си за историята и потенциала на КИ (съдейки по интереса към новите КИ след това). Така че се надявам на много полезни контакти и значително бъдещо развитие вследствие на срещата.

Очаквайте нови теми за тазгодишните събития. Ако на вас самите ви хрумне нещо за каквато и да е възможност за досег с публиката, веднага ни пишете. Дори най-обикновено представяне на КИ пред няколко човека, като последното. Това е начинът.

26 Апр 2012 13:30
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Началото на новия КИ сезон (този уикенд на НДК) #53157
Уейн, не мога да се въздържа просто. Ще ме извиняваш - помниш ли когато пътуваше за морето и щеше да се отбиеш в Стара Загора да представиш Асасините 1? Но имаше инцидент в Пловдив и се забави. Та, така, тогава се чухме и ме увери, че ще направиш голяма двойна премиера на Асасините 1 и 2 през септември 2011 г... Животът е това, което се случва, докато си правим планове, ха?

Щото си знаем "матриала". ;)

26 Апр 2012 14:00
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Началото на новия КИ сезон (този уикенд на НДК) #53158
Ти си мислиш, че няма да мина ли? Разбира се, че ще мина. За целта трябва да има нови книги и добра, широка по възможност организация. В СЗ сме напред по тази линия, уж, така че е само въпрос на време.

Въпросът е да се уговорят възможности за представяния - и то ако може не само пред няколко члена от общността - и в други градове, за да може да се комбинират в "турне" и да има смисъл всичко. (Торо например също е много заинтересован да направим общо турне из цялата страна с неговата кола при излизането на Котака 2. Аз обаче нямам кола.) Пловдив в частност - който е задължителен, ако ще се ходи към СЗ - досега с нищо не са заявили такава възможност. А в анкетата в подписа ми се вижда ясно колко много хора имаме там. Надявам се с излизането на новите книги да се размърдат нещата и да се отворят нови възможности.

Очаквайте нови теми за тазгодишните събития. Ако на вас самите ви хрумне нещо за каквато и да е възможност за досег с публиката, веднага ни пишете. Дори най-обикновено представяне на КИ пред няколко човека, като последното. Това е начинът.
Тук говоря за незапознати хора. Хора от форума какво да ги запознавам? Пак бих минал, но вече по съвсем друга, приятелска линия. Тук говорим за възможности за достигане до широката публика. Уговорете (това общо към всички) едно представяне на КИ някъде - читалище, книжарница, клуб, базар и т.н. - и ще видите как ще дойда. ;) (В СЗ вече имам обещание за това от Лисичков.)

26 Апр 2012 14:45
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 510
Началото на новия КИ сезон (този уикенд на НДК) #53159
Мисля, че хората са доста объркани по отношение на това какво да очакват от Уейн. От една страна са големите приказки за професионализъм (вероятно не му хрумва, че това противоречи на всички призиви за дружеска, безвъзмездна помощ), от друга страна е откровеното объркване на човек, който не знае какво да направи, кога да го направи, как да го направи и не на последно място, вероятно, с какви пари да го направи. Докато при Торо е ясно, че човекът сам си се издава и сам си се организира, и всяка помощ е добре дошла. Та, ако Торо наистина тръгне на турне из страната, и вземе Уейн със себе си, ще се получи национално турне, за което ще трябва да помогнат хората от различни градове.

Това сигурно скоро ще се появи в някои подписи, доста силно е:

Ти си мислиш, че няма да мина ли? Разбира се, че ще мина.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

26 Апр 2012 16:39
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Началото на новия КИ сезон (този уикенд на НДК) #53162

Ти си мислиш, че няма да мина ли?

Не, не си мисля такива неща, сигурен съм, че ще минеш. Дали ще спреш е друг въпрос ;) Сега сериозно, мисълта ми беше колко уверен звучеше по телефона, че всичко ще стане към средата на септември 2011, първите две книги, широко медийно отразяване и т.н. Не можах да не го изтъкна, като видях флаера за втората книга в май 2012.

Както се видя от премиерата на романа на Евгени, регионалната библиотека, библиотека "Родина" и регионалният исторически музей не са съвсем затворени към такива събития и предполагам, че също са вариант освен Лисичков. Само да видим готовите продукти.

Щото си знаем "матриала". ;)

26 Апр 2012 19:07
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Началото на новия КИ сезон (този уикенд на НДК) #53168
Ама все пак излизат нали? Новите мои книги. Както са се забавили спрямо очакванията ми, така може и да избързат занапред. Краткосрочните събития зависят главно от обстоятелствата - а те трудно могат да се предвидят, дори от мен. Важните събития обаче, в дългосрочен план, зависят не от моментни обстоятелства, а от цялостните тенденции. А те са изцяло в наша, КИ полза. Така че всичко дотук беше само въпрос на време. 8-) А занапред ще е въпрос и на все по-кратко време.

27 Апр 2012 13:55
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Началото на новия КИ сезон (този уикенд на НДК) #53203
Този бодряшки тон, съчетан с непрекъснатите ти провали, е доста показателен за всеки деен човек, който е участвал в постигане на цели. Като комунист си, говориш все в бъдеще време. При това хем споделяш по нещо за плановете и после за извиненията, хем нищо смислено не казваш.

Времето е много ценно нещо, досега трябваше да си го осъзнал. Макар че като те гледам, не си даваш зор за нищо, даваш го яваш-яваш.

Кои са тези цялостни тенденции, дето са в твоя полза?! Интересът към книгите-игри не е нарастнал. Посещаемостта на форума не бележи висоти. Продажбите на книгите по принцип не скачат главоломно... тогава какво? Ей така, издрънкваш нещо позитивно, все едно си чел в някоя тетрадка, че масите имат нужда от оптимистичен патос, за да бъдат надъхвани.

Какво те е спирало цяла година и половина да се разгърнеш? Ако е до пари (очевидно е, че нямаш пари), откъде ще ти влязат достатъчно пари, че сега нещата да се оправят? Твои лични неща са си това, ама е нормално или да споделяш всичко честно и открито, или изобщо да си затваряш устата и да се трудиш.

Честно казано, имам съмнения доколко имаш и написан роман. Да, публикува част от него, но това е самото начало, може да си го имал почти готово... аз такъв текст мога да напиша за два часа. Преводът е толкова нескопосан, че нищо чудно да си го направил сам набързо, може би дори с онлайн преводачка. Все пак, учи си доста време английски, нормално е да се справиш криво-ляво. Споделям усещането си за ситуацията, нямам никакви доказателства кое как е и честно казано не ме интересува особено.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

27 Апр 2012 14:32
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Началото на новия КИ сезон (този уикенд на НДК) #53206

Mindcrime писа: писа:
Споделям усещането си за ситуацията, нямам никакви доказателства кое как е и честно казано не ме интересува особено.
:D Споделям усещането си за ситуацията (с модераторите), че Мишо пак се впуска в инсинуации на глас, без да има - по собственото му признание - нито доказателства нито дори интерес да го прави. При това положение е близо до акъла, че няма и смисъл или право да го прави. Разбира се, всичко това вече сме го виждали десетки пъти и си знаем какво и как.

Иначе интересните неща по темата ги споменах вчера в темата на Патрула. Когато мога да споделя, ще има и още - и там и тук. Тук обаче забравих да спомена, че вече участваме съществено в Бук-кросинг движението, за което се говореше съвсем наскоро в цяла отделна тема. Като ходих вторник на събитието в УНИБИТ университета, едно от представянията беше точно от "създателите" на Бук-кросинг у нас и се оказа, че в самия университет има места за това - така че всички книги-игри (арт-албуми и т.н.), които бях взел със себе си за представянето, ги оставих по тази линия, надписани с "knigi-igri.net", както си му е редът. :)

27 Апр 2012 16:04
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Началото на новия КИ сезон (този уикенд на НДК) #53209
Да бе, не съм тъп, нито съм склерозирал. Помня, че за такова нещо Пешката с мнение ми сложи бан. И знам, че по правилата, обявени тогава (дни преди срещата по случай една година на сайта), заслужавам бан. Още тогава казах, че ми се струват малко неясни правилата, затова сега нагледно става ясно защо са неясни.

Как така ти имаш право да твърдиш, че цялостните тенденции са изцяло в твоя полза? Това не е ли твое усещане, неподкрепено (засега) от никакви факти? Инсинуация някаква... И не споделяш ли и ти усещането си, че твоите книги ще излизат? И че занапред нещата ще се забързат, както досега са се забавяли? Това не е ли едно абсолютно неаргументирано становище, само едно "може" има? И аз така на всяка своя инсинуация ще слагам по едно "може", та ако на теб ти е позволено, може би ще трябва и на мен да ми позволят...

Hater

27 Апр 2012 16:20
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Началото на новия КИ сезон (този уикенд на НДК) #53210
На сезон по една книга игра ли ще излиза?

27 Апр 2012 16:29
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Началото на новия КИ сезон (този уикенд на НДК) #53211
Зависи какво разбираш под сезон - но при всяко положение отговорът е "не". Дори само по отношение на моите книги-игри. (Ако пък случа-айно и някой друг направи нещо по въпроса, още по-добре. ;))

Не мисля, че заслужаваш бан, Мишо. :) Заслужаваш обаче да се научиш да общуваш с хората, защото липсата на подобни умения ти се отразява незаслужено зле. Просто приеми, че не си в положение да коментираш околните - особено личността им, и особено без да имаш позицията, правото или информацията да го правиш. Искрен добронамерен съвет, който винаги съм ти предоставял наживо. (Останалото от модовете.)

27 Апр 2012 17:12
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 137
Началото на новия КИ сезон (този уикенд на НДК) #53213
Момчета, ще поломя да продължите на лична с обясненията кой-какво-може-колко-е-добър-на-шах и така нататък. На разните "големи приказки" не мисля че някой трябва да обръща чак толкова внимание - докато с тях не се изпълнят цели теми и раздели, а не е това случая. Предвиждат се някакви събития, от заглавната страница се вижда кой е пуснал темата, който има интерес - ще чете. Пък дано плановете на всички предприели нещо относно КИ се изпълнят наистина.

Темата остава за това какво е станало и кой какво е видял на съответните изложения, или ако има конкретни предложения относно някое от тях.

Това е предупреждение от модератор.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

28 Апр 2012 14:30
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Началото на новия КИ сезон (този уикенд на НДК) #53245
Отивам, в момента, на "пролетната фентъзи среща на Националния Клуб за Фентъзи и Хорър". Тези събития отдавна са се наложили като най-големите събирания в жанра - и сигурно в литературата изобщо. Последно бяхме там началото на зимата, когато направих доста обширно и резултатно представяне на Новата вълна и КИ пред цяла зала, пълна с усърдно четящи фенове на фентъзито и фантастиката. Малкото което мога (флаери и инфо) ще направя и днес, в подготовка за скорошно специално седмично събиране, посветено изцяло на новите книги-игри.

Както казахме, почне ли веднъж сезонът, екшънът е нон-стоп. :) (Ще се уверим скоро и на форума.)

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
Time to create page: 0.117 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1009 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от zaek
    • 17 Юли 2025 22:24
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (523 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от zaek
    • 17 Юли 2025 22:11
    • P(L)AY THE GAME: Залози с живота (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • 14 Юли 2025 11:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност