• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
КИ общността на Книжния базар в НДК + 1 юни в училище

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
01 Юни 2012 01:48
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
КИ общността на Книжния базар в НДК + 1 юни в училище #55261
Вече трети ден съм нон-стоп на фронта и на Пролетния базар на книгата - същият като Коледния панаир, но в пъти по-слаб откъм продажби, както ме предупреждаваха предварително колегите-издатели. Таксата, уви, отново е същата, а не по-малка, но въпреки всичко това, реших да не изпускам една от най-солидните възможности за популяризация през годината, и влязох още във вторник по обяд с 225 лева (минималната възможна такса). Посещаемостта не изглежда по-лоша от Коледния (въпреки, че продажбите наистина са) и раздадох много флаери, обяснения и някои детски книги-игри на немалко деца, които за първи път научаваха какво представляват книгите-игри и бяха неимоверно радостни и изненадани да получат такава :D - така че да се надяваме, че си е заслужавало. Пък и остават следващите три дни, уикенда, когато има най-много хора.

За щастие този път има и чисто нова книга (Патрула 2в1 - от утре), така че ако някой добър човек реши да помогне пак с таксата, както се случи зимата, поне мога да предложа нови книги насреща. Просто поръчайте (който желае да помогне) тук или на ЛС няколко бройки - 2, 3 или 4 (примерно) - от новия Патрул, на стойност 20/30/40лв., и това ще бъде прието за директна, безценна помощ за участието ни на Пролетния базар в НДК (сега веднага ми предстои и плащане на втората половина от печата на новата книга). Благодаря предварително на всички.

Има и още една добра възможност за популяризация, но тъй като утре (1ви юни) се пада работен ден, а аз трябва да съм в НДК, вероятно няма да можем да я оползотворим:

Здравейте,
Благодаря ви за енергията и желанието, с което се включихте във Фамилатлон.
Наистина се надявам и за вас празника да е бил както весел, така и полезен.
Дано сте успели да си починете, защото ви отправяме ново предложение:
На 1 юни Асоциация Родители, съвместно 35 СОУ „Д. Войников“ организира Фамилатлон в училище.
Тази година, Асоциация Родители разширява движението Фамилатлон, като включва и училища. На 12 май, р-н Лозенец се присъедини към движение „Фамилатлон“. Предстои организиране и провеждане на Фамилатлон на ниво район Лозенец.
Училището се намира в кв. Лозенец ул. „Д. Войников“ 16 (Карта: www.bgmaps.com/link/2BB053F9CBD5 ... E272C5AFEF ), а празника ще бъде в двора на училището от 13.30 до 16 ч. (може и да има малка промяна в часовете, но със сигурност ще е между 13 – 17 ч.)
Уговорката ни с училището, следобедът да бъде обявен за неучебен, но присъствен ден, което ще позволи на много ученици и родители да участват в празника.
Каним и вас да се включите и да представите организацията си пред гостите на училището.
Ако имате възможност и желание, пишете ни.
Поздрави!

Това е мейл, който получихме наскоро, след успешното ни участие на Фамилатлона. За нещастие бях останал с впечатление, че е за по-късна дата и си мислех, че ще мога аз самият "да дръпна една реч", но при това застъпване на датите не виждам какво може да се направи. Ако случайно някой смята, че може да се справи с това и не е на работа утре, да каже и все още можем да се включим. Ако не, може би ще се пробвам да напусна щанда си в НДК за час-два (ако е възможно), за да мога да присъствам и в училището и да разкажа за книгите-игри. Всякакви идеи са добре дошли.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

01 Юни 2012 01:53
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 219
КИ общността на Книжния базар в НДК + 1 юни в училище #55262
ЕЕ разгеле ще си я купя не се съмнявай ама,ако си я закъсал за някакви си двеста лева тежко и горко на издателството и новата вълна

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

01 Юни 2012 02:11
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
КИ общността на Книжния базар в НДК + 1 юни в училище #55264
Ей сега ще ти се скарам!!!!

Защо по дяволите сега пускаш този мейл, който са ти пратили. Можех да отида там!

Пак в последния момент!

Няма ли да се научиш най-накрая, че такива неща се съобщават по-рано. Можех да направя нещо по въпроса!

Избери своето приключение

01 Юни 2012 02:14
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
КИ общността на Книжния базар в НДК + 1 юни в училище #55265
Психо, прочети съседната тема, за да разбереш контекста на тази (затова съм я вдигнал). Има хора, които помагат с каквото могат и се чувстват част от всичко, което се прави. Има и хора, които със същата цел лани поръчваха по няколко (до пет-десет!) бройки от първите Асасини. Сега има възможност да се съчетаят двете - за който желае да е от помощ.

Иначе всеки може да си купи/поръча новата книга еднократно за себе си - това са нормални отношения читател/автор, а не спомосъществувателство, тъй като книгата си заслужава коричната цена.

Танер, виноват. Абсолютно честно, бях го прочел "седми юни", понятие нямам защо. Но все още може да отиде някой от нас. Мислех си, че ти не обичаш да говориш пред много хора, обаче?

01 Юни 2012 02:19
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
КИ общността на Книжния базар в НДК + 1 юни в училище #55267
Аз наистина можех да отида стига да не си бях ангажирал деня :(
Просто ме е много яд.

А това дали обичам да говоря пред много хора... нали ме видя пред НДК какво беше струпването около мен на дечурлига?
Знаеш ли какво шоу им спретнах?
Единственият проблем е, че гласът ми се деформира, когато говоря пред микрофон.

Но както и да е. Просто една хубава изпусната възможност от моя страна. Дано някой да го прочете утре сутринта към 8-9 часа най-късно и да може да направи нещо по този въпрос.

Избери своето приключение

01 Юни 2012 02:28
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
КИ общността на Книжния базар в НДК + 1 юни в училище #55268
Хм да една бройка си е нормално и аз не говоря за помощ.Просто казвам,че щом двеста и няклко си лева ти се виждат много значи работата с продажбите,а съотвертно и с новия бум на книги игри са много зле.

България над всичко

01 Юни 2012 02:37
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
КИ общността на Книжния базар в НДК + 1 юни в училище #55269
Не, не значи това. (Макар че, ако си мислиш, че от издаване на КИ се печели на този етап, значи имаш доста погрешни очаквания, както и наскоро стана въпрос - относно тиражите.) Просто има хора, които смятат, че с общи усилия може да се стигне по-далеч. Ако ти не си от тях, не им оспорвай това право и убеждение, а им кажи по едно браво и благодаря, както правим всички.

За училището - дават го дъждовно пак утре, особено по-късния следобед. Ако ще ходя, ще гледам да е към 13-14 часа, възможно най-рано.

01 Юни 2012 09:15
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 137
КИ общността на Книжния базар в НДК + 1 юни в училище #55277

Ейдриън Уейн писа: писа:
Таксата, уви, отново е същата, а не по-малка, но въпреки всичко това, реших да не изпускам една от най-солидните възможности за популяризация през годината, и влязох още във вторник по обяд с 225 лева (минималната възможна такса).

Пооляли са се. Трябва да продадеш към... 40 книги за да си на плюс? :geek: Бтв, как вървят Асасините - и на панаира и въобще? Виждах ги по големите книжарници, ако тиража клони към нула това ще е добра новина.

Иначе новината наистина я пускаш малко късно официално, трудно ще се организират ларпъри от днес за днес.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

01 Юни 2012 09:22
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
КИ общността на Книжния базар в НДК + 1 юни в училище #55280

Виждах ги по големите книжарници, ако тиража клони към нула това ще е добра новина.

За Шумен ли става въпрос или за София?

01 Юни 2012 09:30
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 137
КИ общността на Книжния базар в НДК + 1 юни в училище #55281
Offtopic:

Май се изказвам неадекватно - нам що си мисля че като видя нещо в Ориндж в София го има и по големите книжарници на други места. :dry: Мярнах я точно в Ориндж и на Славейков - по масите. Не знам по други градове дали се намира по свободния пазар.

Но, стига Офф.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

01 Юни 2012 09:38
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 991
КИ общността на Книжния базар в НДК + 1 юни в училище #55283
Аз в Габрово не съм виждал Асасините, но в Онлайн книжарниците ги има.
Като бях в София ги видях на Славейков, дори ми я предлагаха :), аз се правех, че не разбирам.
Иначе относно Феста, нямам възможност да помогна финансово в момента, но съм изпратил КИ, които Уейн да раздаде на децата (от 10 годишни до 90 годишни).
Призовавам, който няма възможност да помогне с пари, поне да даде някоя КИ за децата, които ще отидат на феста.
ИСКАМ и да благодаря на отдел Дигитализация, заради тях ще даря всичките си КИ!

kiril-ps.itch.io/

01 Юни 2012 11:37
invincible
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
КИ общността на Книжния базар в НДК + 1 юни в училище #55291
Уейн, утре идвам в София специално за Панаира на книгата. Ориентирай ме горе-долу къде си в НДК, че да си купя един Патрул. Не че няма да обиколя навсякъде да разгледам, ама все пак.

<!-- w --> www.cherepov.free.bg <!-- w -->
... e=youtu.be

01 Юни 2012 14:04
Riven's Avatar
Riven
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
КИ общността на Книжния базар в НДК + 1 юни в училище #55296
Днес минах през НДК за традиционното пазаруване :) Имаше доста народ както винаги при все че е работен ден Уейн както винаги пак беше доста зает, което е добре защото има интерес :) Жалко само че ще пропусна да съм от първите с новата книжка ама малко по-натам през другата седмица да си я взема и аз.

- "Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва.", Конфуций
- "Надеждата е нещо хвърковато - то,кацайки в душата - те намира - и пее свойта песничка...

02 Юни 2012 00:11
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
КИ общността на Книжния базар в НДК + 1 юни в училище #55330
Уейн от 6 до 11 в Пловдив ще се проведат дни на литературата Пловдив чете що не наминеш да представиш новата книга

България над всичко

05 Юни 2012 16:08
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
КИ общността на Книжния базар в НДК + 1 юни в училище #55500
Щото нямам верига книжарници, в която да я представям. А на улицата не ми се занимава - не че не може. Колкото до книжния фест в Пловдив, потвърдиха се, за пореден път, най-лошите ми очаквания - но няма да ги обсъждам до догодина, когато, току-виж, ни допуснали за участие. :mrgreen:

Панаирът в НДК, за сметка на това, мина чудесно откъм посещаемост и интерес - въпреки уверенията на познати издатели, че бил несравнимо по-зле от Коледния. Събитията с платен достъп като това имат предимството, че поне гарантират участие, така че вече ми се струва, че предпочитам да си плащам като поп, както в случая, отколкото да се чудя кое, как и дали.

Колегата Спархоук е пуснал хубав репортаж за началото на Панаира:
www.citadelata.com/index.php?show=4676 Написал е и за нас:

Сред най-атрактивните участници на Панаира на Книгата бе и добре познатият и обичан автор на книги-игри Александър Султанов (познат ни с псевдонима Ейдриън Уейн). На неговото малко, но уютно щандче може да си закупите най-новите книги-игри или да разгледате някои от старите класически произведения. Алекс се надява по време на самия панаир да излезе фантастичната му пародия "Патрул за Ада 2", а докато ми обясняваше това, пред очите ми се появи симпатичен фен, чиито ентусиазъм зареди и други посетители да си купят книги.

И като стана въпрос за него, тази събота в Младежкия дом "Средец" ще гостувам на Клуба по фантастика (зала 115, от 16:30 до 18:00), където за първи път ще представим книгите-игри, Новата вълна и новите заглавия, ще споменем и много други интересни страни на книгоиздаването: в миналото, настоящето и перспективите за бъдещето, у нас и по света.

Така че заповядайте и там, особено ако някой няма да успее за утрешната ни среща на Паренсов. Така ще имаме срещи-премиери както в сряда, ТАКА И в събота. 8-) :D За това събитие вероятно ще пусна отделна тема де, просто изчаквам адашът да пусне официалните съобщения.

П.П.: Отново за Панаира в НДК, с Евгени (инвинсибъл) се видяхме, но за много малко, само колкото да се запознаем. Евгени, извинявай много - съжалявам, че така се получи, но точно събота от 14 до 18 часа има повече хора отколкото всички други дни и часове взети заедно. :O Така че наистина можехме да се видим, както помолих, на спокойствие само след твоята премиера привечер. Жалко, че сме се разминали и тогава, аз все се оглеждах цяла вечер дали ще минеш. :) Следващия път, имаме общи занимания, ще се засечем пак.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
Time to create page: 0.086 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• P(L)AY THE GAME: Залози с живота (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • Yesterday 11:44
    • Бележки от Саракт (77 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Лично творчество
    • от Count Monte Kristo
    • 13 Юли 2025 20:39
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (518 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 13 Юли 2025 18:30

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност