• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
София диша 2017

София диша 2017

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
21 Авг 2017 09:07
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Topic Author
София диша 2017 #123797
Тази година от СКИ отново ще имаме щанд на София диша - идните събота и неделя (26 и 27.08).

Както винаги, всички наши книги-игри ще се продават с отстъпка. Повече детайли за щанда ще драснем скоро.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: morphy

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

21 Авг 2017 10:12
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 27
София диша 2017 #123798
Торо, сори за евентуално неудобния въпрос, ама какви кинти поискаха за щанд през целия ден. Понеже миналата година беше 150 кинта, сега пак ли е толкоз.

21 Авг 2017 23:50
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
София диша 2017 #123812
Не мога да си спомня точната дума и нямам комп тая седмица да ровна, но мисля че е малко повече.

22 Авг 2017 11:14
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1105
София диша 2017 #123815
Тази година, за да изглежда по-хубаво и организирано нашата мърч зона, щандовете ще са къщики, както си му е реда. Къщичка включва: гръб, мокет, светлина, ток, надпис на фирмата, маси размер 70х70 см, два стола. Различните видове къщички са описани долу като цена, като тази сума е толкова, колкото ни искат от ИЕЦ без надценка и заменя таксата "Търговска площ" от миналата година. Освен тази сума, се заплаща още толкова като наем на клуба.
Минимума площ, възможна за наемане, е 2 метра лице и стандартна дълбочина 2 метра.
2 на 2 метра (3 маси) = 60 евро без ддс
3 на 2 метра (4 маси) = 88 евро без ддс
4 на 2 метра (5 маси) = 116 евро без ддс
5 на 2 метра (7 маси) = 148 евро без ддс
6 на 2 метра (8 маси) = 176 евро без ддс
7 на 2 метра (10 маси) = 208 евро без ддс
8 на 2 метра (11 маси) = 236 евро без ддс
9 на 2 метра (12 маси) = 264 евро без ддс
10 на 2 метра (14 маси) = 296 евро без ддс

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

22 Авг 2017 11:55
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
София диша 2017 #123819
ИЕЦ вече ли организират София Диша? Вилорпе, да не бъркаш двата щата пак.

22 Авг 2017 11:57
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
София диша 2017 #123820

Branimer писа: писа:
ИЕЦ вече ли организират София Диша? Вилорпе, да не бъркаш двата щата пак.

Абе май джорджалства... Иначе написаното от Спас е за ComicCon-a, където СКИ също ще участваме. А за СД си е май нормална шатра, но ще е 2 дни за разлика от предните пъти, когато беше само неделя.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Branimer

22 Авг 2017 21:27 22 Авг 2017 21:28 от Ейдриън Уейн.
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
София диша 2017 #123829

Торо, сори за евентуално неудобния въпрос, ама какви кинти поискаха за щанд през целия ден. Понеже миналата година беше 150 кинта, сега пак ли е толкоз.

Бранко, гледам, че никой не ти е отговорил дотук - а отговорът е доста интересен, така че ще трябва да се включа. Тази година организаторите искат 500 (петстотин) БГ лева за еднократно участие в един уикенд.

Миналата казваш са били 150лв, по-миналата бяха 70лв - преди това беше free.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Branimer

23 Авг 2017 09:56
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
София диша 2017 #123833

Ейдриън Уейн писа: писа:

Бранко, гледам, че никой не ти е отговорил дотук - а отговорът е доста интересен, така че ще трябва да се включа. Тази година организаторите искат 500 (петстотин) БГ лева за еднократно участие в един уикенд.

Миналата казваш са били 150лв, по-миналата бяха 70лв - преди това беше free.

Мерси за инфото, Уейн! Излизам от форума, че рЕзко ми се допсува, пък не ми се отнася бан...

24 Авг 2017 01:04 24 Авг 2017 01:08 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
София диша 2017 #123846
След изненадваща за нас развръзка излиза, че не сме част от програмата. Успех, Уейн, с новата приказка игра - виждам че говориш за нея в анонса, и да разкажеш после тук как е минало събитието :)

Относно тези намеси на Спас - те се отличават от Джорджалстването, защото са по важни въпроси. Това е типично спасиране на пейзажа :)

24 Авг 2017 17:16
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
София диша 2017 #123850

Ал Торо писа: писа:
След изненадваща за нас развръзка излиза, че не сме част от програмата. Успех, Уейн, с новата приказка игра - виждам че говориш за нея в анонса, и да разкажеш после тук как е минало събитието :)

Е-е, какво пък се обърка при вас....

Както и да е - баси съвпадението - защото точно вчера вечерта, като си го писал това, се разбра, че и аз няма да мога да участвам - заради рязко влошеното си в момента здраве. Така изпуснах миналия уикенд Анифеста във Варна; за София Диша се надявах да съм във форма що годе - но със здравето по-добре да не се рискува.

Така че като го прочетох това веднага си викам - дай поне моето място дето се освобождава да вземат. Като се чухме днес със Суни ѝ предложих неколкократно, но тя твърдеше, че не било моя грижа и да не съм се притеснявал, щели да се оправят. Все пак - ако наистина искате да участвате, свържете се бързо с организаторите, мястото ми току-що се освободи, буквално в момента.

Иначе - няма приказка-игра нова още (Чочо), само Плюм - щяхме да правим голяма изложба с оригиналните картини на София Диша - сега всичко пропадна :(

24 Авг 2017 22:26 24 Авг 2017 22:30 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
София диша 2017 #123851
Оздравявай бързо.

При положение, че правим цялото събитие вероятно на загуба, най-голямата от които е времето и усилията, мотивацията е важна, за да се случат нещата. Аз изгубих моята и мисля уикенда, намиращ се между две смазващи седмици просто да си почина вместо това. Някой ако иска - нека взема книгите, масите, банерите и да продава - каквото спечели, за него си е.

София диша правят сериозни пропуски в организацията спрямо нас и по принцип, поне върху нас е за трети или четвърти път. Когато събитието се провеждаше на ентусиастки начала, като възможност за изложителите, това е простимо, макар пак да е несериозно - лично моите разбирания са, че като се прави нещо, безплатно или не, то трябва да е на ниво, така подхождам и с моите проекти. Не искам да звуча неблагодарно за предоставената възможност, сигурен съм, че има и някаква благодарност и от ответната страна, тъй като събитието се прави и расте не само покрай организаторите, но и покрай изложителите.

Когато събираш 500 лева такса и още да речем 50,000 (спекулирам) от общината такива неща обаче са несериозни. Недопустимо е да имаме тотален black out като кореспондецния, да не се отговаря на мейли не в еднодневен, а в едноседмичен срок, да ни потвърдят участие и после да ни няма нито в програма, нито в анонси, нито в нищо. Ако трябва да съм честен, и Суни, и Криси, са ми симпатични като хора, сигурен съм, че бихме се разбрали и в последния момент, сигурен съм, че не са ни избутали умишлено. Но нямам нужда от този стрес и да правим някаква инфарктна организация, да си събираме книгите на тъгъдък и какво ли не събота сутрин. Не на последно място ще си погазя принципите, ако толерирам такива взаимоотношения.

Допълнително видяхме, че в анонса на ИККИ са застъпени и Таласъмчетата и вероятно поне те са вече уредени да се продават на изложението на съответния щанд - иначе няма как да се използва чуждо IP за търговски цели, законите в БГ са особено строги в това отношение и разбира се сред нас няма хора, които биха действали по такива нелоялни начини. А може би ще са и на този на Мая Бочева, знам ли; така че то не остана за какво да правим щанд ние - София Диша винаги е била за детските книги.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin

24 Авг 2017 23:14 24 Авг 2017 23:35 от Ейдриън Уейн.
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
София диша 2017 #123852
Разбирам; точно така си е както казваш. Но все пак ми беше дошло отвътре да направя жест, дори и никой да не го оцени. Звучеше все едно, че доста искате да участвате - и това щеше да може да е хубаво решение на проблема. Аз винаги се опитвам ако се случи нещо лошо (минус), да го обърна колкото може на добро (плюс).

За анонса, за който говореше още в предния пост - очевидно не разбирах за какво става въпрос, така че сега проверих с гугъл - и видях въпросния анонс на сайта на СД. Това нещо го виждам за първи път; даже и линкът към ФБ е объркан и не е към нашата страница. Ако аз си бях написал представянето (явно не съм се вписал в срока им и са си пуснали тяхно, без да са запознати) - щях да говоря за старите автори, разбира се, не за една-единствена книга (Плюм), която е много встрани от основния ни фокус. При все това отбелязвам написаното тук по въпроса и ще го използвам като довод за в бъдеще.

24 Авг 2017 23:37 24 Авг 2017 23:45 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
София диша 2017 #123853
Ами ето, хубаво е че го уточнихме и това за анонса, аз затова обичам да повдигам такива теми. За мен е изключително странно такива PR текстове да не минат през преглед от изложителите, да не говорим, че 95% от случаите директно от тях се пишат.

Прав си, доста искаХме да участваме.

Мерси за жеста, оценяваме, но ако искахме да поправим грешката, щяхме да говорим пряко със СД дори и при отворилата се възможност и да помолим след като ни е потвърдено за щанд да измислим някакъв, а нямаше да го изиграем от позицията "нали сега се освободи един, що не ни го дадете, така и така не можете да ни оправите 6 години кой кой е :) ", което за жалост е самата истина - Спасимир може да ви разкаже защо, да не му изземам ролята - той самоинициативно си е направил проверка днес, ебаси дългото изречение написах.
Ти въобще попълва ли формуляр в срокове, или директно като се обади ти потвърдиха, мислейки че сме ние?

25 Авг 2017 22:28 25 Авг 2017 22:36 от Ейдриън Уейн.
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
София диша 2017 #123861
Нито едното. :) Суни си ме знае лично и поименно от самото начало, първото ми участие 2011-та, и не ме бърка с никого.

За помощниците й обаче не знам, наистина, защото единствения път, когато направих грешката да НЕ звънна лично на Суни и да карам по измисления им канален ред - свърших без участие изобщо, точно както вие сега. Това беше миналото лято. Всички останали съм участвал - повече или по-малко.

Иначе да - на много места, уви, безобразно ни бъркат, откакто се появи и втора група със същото название (Книги-Игри). В АБК например. Но предполагам имат някакво право.

Обратно по темата - наистина жалко за тазгодишната СД - когато за първи път КИ няма да присъстват изобщо. Но наистина с тези такси вече се води някакъв лукс. Пак може да си го позволи човек (бяхме ги прежалили) - но някак си леко почва да се губи идеята. Не знам и как колегите на повечето щандове могат да си ги позволят (стига всички това да плащат). Както и да е де, нищо от това нямаше да се споменава, ако не бях толкова болен в момента - щяхме да си участваме, да има утре изложба с оригиналите на Плюм и т н... :( :pinch:
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

26 Авг 2017 07:53
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
София диша 2017 #123867

Ейдриън Уейн писа: писа:
Нито едното. :) Суни си ме знае лично и поименно от самото начало, първото ми участие 2011-та, и не ме бърка с никого.

Абе и това май не е точно така. По-миналата година тя ми звъня да каже, че не съм си платил фактурата, която вече беше платена и в разговора се оказа, че ни е объркала с теб.

Психо, къде се загуби, тролче малко?:) Ами не е поради липса на хора. Някой ти иска 500 лв. за нещо, което до скоро беше безплатно или струваше 150 лв. На това събитие приходът от продажби е около 500 лв. И въпреки това си бяхме подали заявка. В случая те са ни "изпуснали". Подкрепям изцяло Торо в аргументите му. Не заслужават да участваме при такова отношение.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Branimer, Вилорп, ze BG, morphy, grigorov

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
София диша 2017
Time to create page: 0.069 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (23 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Efix7
    • Today 14:04
    • Пъстра Никса 2022 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 08:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Yesterday 21:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg