• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
Сдружение КНИГИ-ИГРИ на Aniventure Comoc Con 2017

• 1
  • 1
11 Сеп 2017 12:22
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1105
Topic Author
Сдружение КНИГИ-ИГРИ на Aniventure Comoc Con 2017 #124002

Ал Торо писа: писа:
Тази година от СКИ ще имаме щанд на София диша - идните събота и неделя (09 и 10.09).

Както винаги, всички наши книги-игри ще се продават с отстъпка. Повече детайли за щанда ще драснем скоро.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

11 Сеп 2017 13:57
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Topic Author
Сдружение КНИГИ-ИГРИ на Aniventure Comoc Con 2017 #124005
Щанда на СКИорите беше в зона 12 хале две, тази на колежите от КЦС* на два щанда в ляво, а пози на Грим Форест в зона 4 на хале три.
Рано рано в събота моя милост се изипа пред експо центъра, след което учтиво му упътуха да го заиколя отзад където бил входа за изложителите. казаха ми че няма никакъв шанс да оставя колата където съм я оставил, да си разтоваря багажа и де си намеря местенце за паркиране нейне в околността. По късно подочух, че Торофиев е местил неговата три четири пъти. Та влизам аз в дисагите в стрит зоната (там където виждате надпис зала 2) и тапур тапур след двама младежи нарамили монитори и копУтри към кюшето на зона 12. Щандчето се оказа просторно - два метра дълбочина, три лице от което 1 метър вход, та в общи линии разполагаме с един квардрат да презентираме книгите-игри. Докато хайтек младежите си занесат техниката на другия щанд аз трябваше да обмисля къде да опънем три метровия банер. Порових във всепоглъщащата си торба и отрих че съм задигнал пет метрово ленено въже от децата, та сериозно обмислюх вариант да го закача над щанда което определено щеше да дърпа погледа, но се оказа че щанда не е съвсем три метра, но за педя по-малко няма да правим проблем. В крайна сметна бе решена да облицоваме лицето на сергийката си с него, като подгънахме таласъма. Бял изолирбанд е истинско чедо на банерозакрепването! Въжето обаче съща свърши работа, като го опънах на масури по гредите на тава и на него наредих старите книги-игри за раздаване на деца и фенове. Книжките, приказките и списанията съ събраха учудващо точно на щанда, като настърчаха не повече от 10 санта навсякъде където можеше да се настърча.
Към десет трябва да са отворили вратите защото из залата зажужа доволно количество народ. Списанието 7 направи сефтето на на щанда, след което заваляха умерено количество продажби като списание 8 на моменти водеше на бесцелъра Герои. Седемте живота още първия ден удвои продажбите си спрямо тези по книжарниците, а ПГ4 неусетно се изчерпа. междувременно в ранния следобед човекопотокът се превърна от тълпа в тълпище и прехода между зала 2 и 3 отнемаше 3 (ТРИ) минути (около онуй синьото квадратче с буквата i в него). Привъртяха се и доволно количество косплейърки и всеки падащ си по Рубенсови форми вероятно би се удавил в собствените си лиги. както се изрази един колега: Само по плажовете на морето съм виждал толкова малко плат по толкова много плът.
Тъй като щандът ни бе между такъв за сувенирчета от игра на тронове и такъв за сувенирчета от аниме сериали, а ние бяхме едва ли не единствените предлагащи книги на изложението** се получи интересния ситуация: от ляво тълпа, от дясно тълпа, а пред нас дупка и някой заблуден който преценява коя от двете опашки е по-малка. Затова пък имаше някакви резки стрелкания от човекопотока в празната зона където хората си отдъхваха поглеждаха какво предлагаме и възкликваха: „Ей това са книги-игри, не знаех че още ги има като малък бях изчел всички, сигурно имам поне десет двадесет.”
Привечер нещата се поуспокоиха и повече хора успяваха до погледнат какво има по нашия над и да възкликнат с умиление или да обяснят на дружката си какво книга-игра. на края на деня се оказа, че победител е Герои изпреварваш с няколко бройки изчерпалото се ПГ4.
Втория ден тълпата беше осезаемо по-рехава а и бе минал първия тур на косплея и покрай нас се рахождаха истински благинки за окото , неизброимо количество момичета предлагащи безплатни прегръдки и толкова много елфи колкото не съм виждал от битката на трите армии насам***. Макар и по-рехаво от към посещения продажбите бяха все така добри, по лесно се общуваше, а няколко души се върнаха да си докупят още книги-игри. Едно момченце на дванайсет което вчера се бе сдобило със Списанието 8 дотича на щанда и твърдо заяви: „Вчерашното го минах цялото, дайте ми следващото по-дебелина!” - тръгна си със Списание 7 и Магьосника от огнената планина, майка ѝ я разубеди че герой било твърде дебело и тежко за носене. раздадохме почти всички читави заглавия подходящи за раздаване. Нужно е да се отбележи, че Финалът се класира в топ 10 по продажби и в топ 3 след детската аудитория. Карибски вълни 2 от които намерих някакви бройки продадоха 60% от донесения тираж, а няколко души попълниха колекциите си Убиец! и Мутирала плът.
Бяха направени няколко пакета: ПГ: 3+4+5 за 35 кинта вместо 45; Хиперкосмос: генезис+ Катарзис за 18 вместо за 24; ПГПредставя: Герой + Училището + Острова + Съновидение за 20 вместо 27 и Списания 5+6+7+8 за 22 вместо 37. Първия ден имаше единични продажби но втория Хиперкосмос пакета направо отвя рибата като груповите продажби бяха повече от единичните такива.
Относно организацията и популяризирането: Много добро ниво, склонен съм да кажа дори най-доброто на което съм бил до момента. Евала на организаторите!

Образи:
Възрастна дама: Ей това последната бройка ли беше? (ПГ4) Исках да си взема, защото видях че се продава много, защо се продава толкова добре?
Представител на щанда: Има вампир на корицата.
Вързастна дама: Ау, ужасно, добре че не взех! дайте ми един брой от това (Списание 6), аз се занимавам с алхимия и ще ми е интересно да видя как са колегите.
Представител на щанда: Това е на зомби тематика с руски хумор...
Заинтересуван младеж: Ааааа не, нищо руско не ща! фантастика някаква имате ли?
Тръгна си с пакет „Хиперкосмос”
Грънч момиче: Искам някаква яка бруталия!
Представител на щанда: Веднага посочва тихото училище, но момичето го уверява че точно това го има, чело го е и търси нещо такова.
Кал, който точно тогава беше на щанда ѝ подаде Сърце от камък с уверението, че зомбитата могат само пасти да ядат пред това.
Малко момче: Аз съм чел всички книги-игри - Българ 1, 2 и 3!
Торо се намесва: Коя ти хареса най много?
Момчето: Третата, оная космическата!
До мен изведнъж блесва една двеста ватова крушка.
Възрастен мъж: Абе при вас дали има и автори на книги-игри?
Представител на щанда: Ами намирват се.
Възрастен мъж: Чудесно трябват ми някой да ми напише бизнес книга-игра, за шеф на програмисти или управител на склад и как реагира в различни ситуации, та да ги ползвам в обучителните курсове дето водя...
Някакъв младеж: Това романи ли са?
Представител на щанда: Не, всичко това се книги-игри.
Някаквия младеж: Ех, аз пък си търсех нещо за четене.
Момиче: А вие четете ли ги тези книги или само ги пишете?
Представител на щанда: Ами случва се и да ги четем.

Кратки описания на книгите, вие си познайте кой са:
- Фентъзи мениджър, пращаш героите наляво-надясно, ако сгънат пращаш нови.
- Няма как да взема трона затова решава да задигне принцеса, тя обаче неще да я задигат.
- Продавач на обувки мисли че света ще свърши и един ден той настина свършва.
- Събуждаш се и установяваш, че си мъртва.
- Ти си киборг на лошо място в лошо време, колегите се юрват да те разглобят, а ти трябва стигнеш до боса преди колегите до теб.
- Когато героите влязат при теб, те удрят първи, за сметка на това, когато ти влезеш при героите, те пак удрят първи.
- Вечната епична борба за територии развиваща се в нощта на 24 декември.
- Комбинация между хищника и нещото.
- Ползата от битовия алкохолизъм.
- Влизаш в съня на жена си и веднъж влязъл и разбрал за какво мисли се опитваш да се измъкнеш.
- Момче участващо в състезание по плуване, което нито е състезание нито е по плуване.
- Накрая доктора трябва да обяви някой за виновен, като има възможност да линчувате и истинския убиец.
- Цял ден правиш капани, а вечерта установяваш, че не си затворил вратата, примерно.
- Трябва да намериш начин да оправиш един пухкав демон.
- Въоръжаваш се пиене и ядене и влизаш в кладенеца.

*Книжен център Славейков
**комикси и магна имаше в изобилие, но както каза един баща на детето си хванало ПГ5: Това е книга! Помисли си дали ще я прочетеш защото в нея има ужасно много букви!
***Започвам да разбирам защо орките не ги понасят.

Цвят за модериране
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Meriadoc, harlequin, ze BG, kiril_ps, nixata, Longshot, Horacio B. Andreas, Monevwww

11 Сеп 2017 14:06
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 781
Сдружение КНИГИ-ИГРИ на Aniventure Comoc Con 2017 #124008
Хаххахах, смях се с глас. Чудно!

Спасе, това с масурите и тавата ме хвърли в огромно чудене, може ли снимков материал на въпросното ти творение.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

11 Сеп 2017 14:24
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Сдружение КНИГИ-ИГРИ на Aniventure Comoc Con 2017 #124009
Аз установих какво става, когато Хуаранг не успее да устои на Кумихо.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Cliff_Burton, Leidrin, sycamore_bright

11 Сеп 2017 14:48 11 Сеп 2017 16:20 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Сдружение КНИГИ-ИГРИ на Aniventure Comoc Con 2017 #124010
Ето ви и две добри Cosplay компилации, мисля че съм влюбен в Wonder woman.

11 Сеп 2017 14:59 11 Сеп 2017 15:08 от Ейдриън Уейн.
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Сдружение КНИГИ-ИГРИ на Aniventure Comoc Con 2017 #124011
Аз, тъй като все още съм много зле (поради "усилията" на някои силно не/заинтересовани бг медици), реално не можах да представя книгите-игри изобщо. КЦС щандът ни, колкото изобщо е работил, беше главно на помощници и само на плакати, колкото поне да се избие предплатения наем.

Което е срамота - относно книгите-игри специално. Но така пък поне цялата публика (а тя беше огромна) е останала за СКИ. Догодина няма да е така. :) Ще си има на макс от всичко.

11 Сеп 2017 15:00
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Topic Author
Сдружение КНИГИ-ИГРИ на Aniventure Comoc Con 2017 #124012

ringlas писа: писа:

Спасе, това с масурите и тавата ме хвърли в огромно чудене, може ли снимков материал на въпросното ти творение.

Представи си как виси суджука от гредите в мазата не село, ама вместо наденици книги-игри. =) Аз не съм снимал но на няколко пъти покрай нас мина някакъв влогър дето ни засне щанда, та ако му намеря влога ще пусна линк.

Цвят за модериране

11 Сеп 2017 15:11 11 Сеп 2017 15:13 от Ейдриън Уейн.
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Сдружение КНИГИ-ИГРИ на Aniventure Comoc Con 2017 #124013

Вилорп писа: писа:

ringlas писа: писа:

Представи си как виси суджука от гредите в мазата не село, ама вместо наденици книги-игри. =) Аз не съм снимал но на няколко пъти покрай нас мина някакъв влогър дето ни засне щанда, та ако му намеря влога ще пусна линк.

Беше обесил 20-30 от старите класики надолу с главите на две въжа -- само това още не им бяхте причинявали. :pinch:

Но пък иначе - одобрявам идеята - това е в мой стил: нестандартен exposure, който обаче върши работа.

12 Сеп 2017 10:04
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Сдружение КНИГИ-ИГРИ на Aniventure Comoc Con 2017 #124019
Благодарности на Спас и Торо, че успяха да се заемат със събитието. :hello:

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, ze BG

13 Сеп 2017 11:13
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 51
Сдружение КНИГИ-ИГРИ на Aniventure Comoc Con 2017 #124035
От Спас разбрах, че Финалът вече е класика :) А класикът Спас даже се опитал да го продаде на приятелката ми :D

13 Сеп 2017 13:45
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 150
Сдружение КНИГИ-ИГРИ на Aniventure Comoc Con 2017 #124037
Ох, на батя...лисичката! Айде догодина по-рано да ме известите, та и аз да ... установя... what does the fox say?

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…

13 Сеп 2017 14:38
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Topic Author
Сдружение КНИГИ-ИГРИ на Aniventure Comoc Con 2017 #124042

pycku писа: писа:
От Спас разбрах, че Финалът вече е класика :) А класикът Спас даже се опитал да го продаде на приятелката ми :D

След отчета се оказва, че финалът е най-продаваното списание на събитието. Колкото до продажбите... уча се от най-добрите =Р.

Цвят за модериране

13 Сеп 2017 14:48
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Сдружение КНИГИ-ИГРИ на Aniventure Comoc Con 2017 #124045

Вилорп писа: писа:

pycku писа: писа:

След отчета се оказва, че финалът е най-продаваното списание на събитието. Колкото до продажбите... уча се от най-добрите =Р.

Спас е немска машина. :)

Лей, ако те пусне жената, идвай - аз ходя редовно на тези събития (уж покрай щанда) вече седма година. :)

• 1
  • 1
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
Time to create page: 0.097 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (23 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Efix7
    • Today 14:04
    • Пъстра Никса 2022 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 08:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Yesterday 21:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg