• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
Пролетен базар ПРЕД НДК, 2018

• 1
  • 1
27 Май 2018 15:45 27 Май 2018 15:49 от ze BG.
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 358
Topic Author
Пролетен базар ПРЕД НДК, 2018 #127826
Cover_Facebook-Panair.jpg

Пролетният базар на книгата отново е тук, но този път на открито в парка пред НДК.

Сдружение книги-игри представят цели 3 нови заглавия специално за панаира.
Не пропускайте "Проблясък", "Списание за книги-игри бр. 10" и "Приказка от два свята"!

Книгите-игри ще бъдат в голямата шатра Б, на щанд Б10.
Всички книги са с отстъпки.

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html
Прикачени файлове:
Cover_Facebook-Panair.jpg

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

27 Май 2018 16:03
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Пролетен базар ПРЕД НДК, 2018 #127828
Ето малко ориентири:

panair2.jpg

Proleten-bazar-naknigataShema2.jpg

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Прикачени файлове:
panair2.jpg
Proleten-bazar-naknigataShema2.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG

04 Юни 2018 11:26 04 Юни 2018 11:33 от nixata.
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Пролетен базар ПРЕД НДК, 2018 #127903
Приключи и това наше участие на Пролетния базар на книгата. Най-радващото е, че все още ни има, напук на лошите прогнози.

Това, че събитието тази година беше навън на площада пред НДК се оказа много добре. От вторник до петък имаше сравнително постоянен поток от хора. Явно имаше и доста просто преминаващи, привлечени от базара. От разговорите си с останалите изложители останах с впечатление, че и те са много по-доволни като е така навън. Е да, в събота и неделя преваля следобедите, но пък това са си обичайните рискове.

Що се отнася до книгите-игри...

Доста силно (по мое мнение) участие. Новата приказка-игра на Никола отново разби. Имам чувството, че дори и за 50 лв. да пусне приказка-игра пак ще се продава :))) Ама така е като си се утвърдил на пазара с качествени продукти. Почти нямаше малко дете, което да няма някоя от приказките-игри или да не е играло/чувало за нея.

Книгите-игри се представиха също доста добре. Естествено, новите неща (Списанието брой 10 и Проблясък) вървяха най-много, но и сборниците също се купуваха доста. Даже на този панаир официално се изчерпа брой 3-ти. "Герои" също традиционно се продаваше добре, като са ми останали някъде още само 20-тина бройки. Любопитно беше, че минаха много малко от старите фенове на жанра. Даже това може би е панаирът, на който продажбите в почти основната си част бяха на "нови фенове". Това е доста радваща тенденция, въпреки че показва, че по-голямата част от старите фенове явно са си начесали крастата от 90-те. Тийнеджъри, които бяха чели или попадали на някое от предишните книги, бяха много повече от обикновено.

Абе като цяло беше много добре. Благодаря на всички, които помагаха на щанда. Тяхната помощ отново беше безценна!

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, harlequin, ze BG, kiril_ps, the_arsonist

04 Юни 2018 12:49
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 358
Topic Author
Пролетен базар ПРЕД НДК, 2018 #127905
За пръв път и аз забелязах ясна тенденция от ново поколение тийнейджъри фенове (не говоря за моите неща - те ясно, че са относително добре разпознаваеми). Много радващо - годините усилия почват да дават плодове.

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html

04 Юни 2018 14:18 04 Юни 2018 14:19 от Zort.
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
Пролетен базар ПРЕД НДК, 2018 #127908
Напълно съм съгласен с мненията, че и край НДК, Пролетния панаир на книгата си беше съвсем на мястото. Да - сигурно на някой му е било задушно сред тентите, на друг му е духало, а трети го е навалял малко пролетен дъждец, но това са маловажни неща... Бидейки на открито, панаирът беше някакси по-разчупен и поне на мен ми допадна и в този му вариант. Колкото до феновете :evil: , мога да си обясня, отсъствието на старите фенове с категоричната забрана, дърти нърдове да не идват около сергията - особено в събота и неделя за което вина носи един от издателите. Той си знае кой е, да не посочвам! Това му решение, вероятно бе взето за да може да обърне повече внимание на продавачките от издателство "Ера" за което му прощаваме! :evil: :lol: Дали сме се "начесали", вече и аз не знам, но жанрът е далеч от апокалиптични промени към момента и даже надгражда постигнатото през годините, като хора и интерес, което смятам сте усетили и във форума - има нови потребители, които помагат по нови и стари проекти. Вярно е, че имаше и осезателно присъствие на млади хора, които търсеха новите заглавия и изглеждаха добре информирани за случващото се в жанра. За успехите на Никола, аз не мога да говоря, вече писах другаде, че приятно ме впечатли новото му издание, но изглежда, че и неговите книги, подпомагат по-плавния "преход" на децата от приказки-игри към книги-игри или поне така би ми се искало да вярвам, че се случва. Така, че да ни е честит, другари, новият издателски сезон с пожелание той да бъде, все така успешен и в края на годината!

"Intellect is invisible to the man who has none".
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, ze BG

04 Юни 2018 14:48
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Пролетен базар ПРЕД НДК, 2018 #127909
За крах или спад на жанра изобщо не може и да става дума в годината, в която беше написана най-добрата книга игра изобщо
говоря за Рандевуто

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"

• 1
  • 1
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
Time to create page: 0.215 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Сезон на тайни" - Радослав Апостолов (т... (23 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от Meriadoc
    • Today 22:29
    • Игрочетене в бар Абордаж - Пеледгатол: Последната ... (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от turbobobi
    • Today 14:19
    • Професия Ченге (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от George-AL
    • Yesterday 12:21

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg